• Sjöglimt
 • Stor balkong i väst
 • Arkitektritat kök
 • Två sovrum
 • Stort badrum
 • Fransk balkong
 • Mysigt läge vid kajen
 • Lugnt läge på innergård

 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 66.5 kvm
 • Månadsavgift 5 055 kr. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, trappstädning, kabel-TV, bredband (1000Mbps fiber/koppar), IP-telefoni (fast månadskostnad).
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Smakfull trea med stor balkong, sjöglimt och arkitektritat kök

Välkommen till denna smakfullt inredda trerummare med härligt läge invid vattnet längs Hammarby sjö. Grönskande utsikt mot föreningens fantastiska innergård och även glimt av vattnet. Hörnläge med bra ljusflöde från stora fönsterpartier. Stor balkong i västerläge och fransk balkong ut mot vattnet. Arkitektritat och mycket smakfullt inrett kök med tidlösa luckor, integrerade vitvaror, vinkyl samt golvvärme. Lättmöblerat vardagsrum med fint hörnfönster och två sovrum varav ett med platsbyggd garderobsvägg. Väl tilltaget och helkaklat badrum med golvvärme, handdukstork och tvättmaskin. Trevlig hall med en rejäl klädkammare som enkelt kan döljas med den inbyggda skjutdörren. Till lägenheten hör även ett rymligt källarförråd.

Förening med bra kassaflöde och avgifter som legat stabilt under lång tid. I föreningen finns bl.a. garage, övernattningslägenhet och tvättstuga.

Underbart läge vid Hammarby sjö med tillgång till ett av stans mysigaste promenadstråk längs kajen. Utmärkta kommunikationer med flera bussar som snabbt tar dig till centralare delar av både Södermalm och resten av innerstan. Färjan mot Sjöstaden och Nybrokajen ligger runt hörnet och är ett populärt färdmedel. Även naturen i Vita Bergen finns i närområdet. Området utvecklas och bebyggs för tillfället med kvarteret Persikan vilket kommer att innebära ännu större serviceutbud och, på några års sikt, tunnelbana.

Föreningsnamn
Riksbyggens Brf Hammarby Strand
TV och bredband
Tele2 och Ownit
Renoveringar utförda och planerade
2017 utfördes stamspolning.
2021-2022 takarbeten.

Planerat/pågående underhåll:
2022-2023 fasadmålning.
I föreningen finns en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt.
Parkering
I föreningen finns 89 garageplatser för bil och sex platser för MC i bur och tre platser för moped utan bur. Plats kan hyras till en kostnad för garage 878 kr/månad. För närvarande kö. Pris för tvåhjulingar är beroende på storlek. För närvarande kö.
Allmänt om föreningen
RB Brf Hammarby Strand är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 216 lägenheter, samtliga upplås med bostadsrätt. Det finns även fyra kommersiella lokaler.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida, https://www.hammarbystrand.org/index.html
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
716420-4724
Gatuadress
Tengdahlsgatan 41
Postnummer
116 47
Stad
STOCKHOLM
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Föreningen äger marken
Nej, tomträtt som omförhandlas 2026
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Gård
Stor gård med fruktträd och ätliga bär, lekplats samt pergola.
delade utrymmen
Det finns hobbyrum, cykel/barnvagnsrum och föreningslokal med övernattningsmöjligheter. Lokalen kan hyras till en kostnad från 0-400 kr beroende på aktivitet, dag och tid. Info finns på hemsidan.

Samtliga lägenheter utrustades ursprungligen med tvättpelare samtidigt som två grovtvättstugor med torkrum anlades i föreningen.
Byggår
1997
Utförd
Ja
Energiförbrukning
128 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1997
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
66.5 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
El
530 kr
Försäkring
240 kr
Total driftkostnad
ca 770 kr/mån
Antal i hushållet
3
Kommentar
I angiven driftskostnad för tre personers hushåll ingår hushållsel 530 kr/månad och hemförsäkring 240 kr/månad. Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon (källa Konsumentverket). Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
Hiss
Ja
Våning
3
TV
Tele 2
bredband
Ownit
Nackagatan 20, 3 tr

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Roger Thalén

Roger Thalén

Fastighetsmäklare / Partner

0761-09 97 51

roger@susannepersson.se

KONTAKTA MIG