• Attraktivt läge
 • Stilsäker grändvilla
 • Sober färgsättning
 • Nytt Vedumkök 2021
 • Mysig uteplats
 • Parkutsikt
 • Södervänd altan & balkong
 • Bilplats intill huset

 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 117.3 kvm
 • Månadsavgift 4 065 kr. I avgiften ingår basutbud TV och sophämtning. Ett obligatoriskt tillägg om 214 kr/mån tillkommer för kallvatten.
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Ljuvligt och fridfullt familjeboende i Silverdals mysiga idyll

Välkomna till ett av Silverdals bästa lägen och ett bekvämt boende. Genomgående stilsäkert med smakfull utstrålning och behaglig färgsättning samt påkostade val. Luftig planlösning som tillsammans med fint ljusinsläpp genom stora fönster ger en känsla av rymd. Via uteplatsen på entréplan möts ni av en rymlig hall med goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Funktionellt Vedumkök i behaglig grå nyans och maskinpark av hög kvalitet (Bosch och Siemens), bänkskiva i sten, vinkyl och takhängd cylinderfläkt. Det otroligt snygga köket är inte ens ett år gammalt, det sattes in december 2021 med nya vitvaror från samma år förutom kyl och frys som är från 2019. Stort och lättmöblerat vardagsrum som även här har stora fönsterpartier. Känslan att gränsen mellan ute och inne suddas ut blir påtaglig. Med access från vardagsrummet nås den insynsskyddade stora uteplatsen. Gott om plats för utemöbler och grill på trädäcket som angränsar till gräsyta. På entréplan finns även det ena badrummet utrustat med dusch och en stor lättarbetat tvättstuga. Huset är utrustat med larm från Securitas och har digitalt lås från Yale Doorman.

Övervåningen nås via en sväng trappa som avslutas i ett allrum. Alla tre sovrummen finns på detta plan, två är lite större och ett är mindre. Ett av dem har access till en mindre södervänd balkong och även till en klädkammare. Också här fint ljusinsläpp från flera fönster. Huset andra badrum nås från allrummet och detta har ett modernt badkar. Badrummet helrenoverades 2016. Två badrum är bra och underlättar familjens morgonrusning innan arbete och skola.

Några fönster i huset har markiser som skyddar mot allt för intensiv sol. I övrigt kan nämnas att huset är beläget på lugn gata med ringa trafik. Och er bilplats finns i anslutning till huset. Ni får också njuta av utsikt mot den stora parken från framsidan av huset. En bygglovsansökan för utbyggnad av köket samt balkong/terrass är inskickad till kommunen. Föreningen har godkänt utbyggnaden.

Här bor ni nära skolor, förskolor, vatten, skog och natur men ändå så nära in till Stockholms citykärna. Service, shopping och kommunikationer finns på gångavstånd, liksom många fina lekplatser. På torget finns café, sushirestaurang pizzeria, närbutik, gym och inredningsbutik. Allt ni kan tänkas behöva finns i Sollentuna centrum, Mall of Scandinavia och Kista galleria. Stort utbud av butiker, restauranger och service. Till Sollentuna Centrum och Kista Centrum tar det bara några minuter med bil. En liten stund till om besöksmålet är Mall of Scandinavia.

För ett aktivt friluftsliv finns härliga promenadstråk, idrottsanläggningar samt mängder av motionsspår både sommar och vinter. Vacker natur och mysiga badplatser finns både längs med Edsvikens vatten och Ulriksdals slottspark. Vintertid plogas isen på Edsviken så härliga turer på skridskor eller skidor med picknick är ett populärt nöje.

Kommunikationerna i Silverdal är utmärkta. Här passerar flera busslinjer som bland annat kan ta dig till Mörby centrum, Danderyds sjukhus och Kista där det finns tunnelbana. Pendeltågstation finns i Helenelund, och på vardagar går det i rusningstrafik direktbussar till Sergels torg. Med bil går det snabbt att ta sig upp på E4:an, varifrån man tar sig till Arlanda på 20 minuter och till Stockholm city på 10.

Välkommen till ett fint, bekvämt, naturnära boende i ett underbart område nära stan!

Föreningsnamn
Brf Silverbäcken 1
Renoveringar utförda och planerade
2007 byggdes det staket runt samtliga fastigheter.
2010 nya filter till luftintag.
2014 målning av hus, soprum, förråd och staket.
2017 rengöring av samtliga ventilationskanaler.
2018 mindre målningsarbeten utfördes.
2019 godkänd radonmätning utfördes.
2021 samtliga södervända fönster och dörrar målades.
Parkering
Det finns 22 parkeringsplatser med motorvärmare på två olika platser i området. Grändvillorna har bilplats intill husen.
Allmänt om föreningen
Brf Silverbäcken 1 är en äkta bostadsrättsförening och består av 22 radhus och 10 grändvillor. Föreningen upplåter marken med äganderätt. 2004 och 2005 stod 32 tvåplanshus klara.

Det anordnas gemensamma städdagar vår och höst där de boende tar hand om gemensamma ytor och umgås med sina grannar.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
769610-9623
Gatuadress
Silverdalsvägen 64 B
Postnummer
191 38
Stad
Sollentuna
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Byggår
2005
Utförd
Ja
Energiförbrukning
119 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
2005
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
117.3 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renoveringar
2016 helrenoverades badrummet på övre plan.
2021 december, nytt kök från Vedum och nya vitvaror förutom kyl och frys (2019).
Uppvärmning
644 kr
El
2 116 kr
Försäkring
443 kr
Total driftkostnad
ca 3 203 kr/mån
Kommentar
I angiven driftskostnad ingår fjärrvärme 7 728 kr/år, elförbrukning 25 395 kr/senaste 12 månaderna och försäkring 5 316 kr/år Samtliga uppgifter är beräknade enligt schablon nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
Hiss
Nej
Totalt antal våningar
2
Våning
1
Kommentar Våningsplan
Egen ingång
Parkpromenaden 45

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG