• Sjöglimt
 • Burspråk
 • Stora fönster
 • Fransk balkong
 • Sovrum + sovalkov
 • Solid förening
 • Kök med stor matplats
 • Genomgående planlösning

 • Antal Rum 2 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 62 kvm
 • Månadsavgift 4 554 kr. I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg, trappstädning, TV, bredband (1000 Mbps fiber/koppar), IP-telefoni (fast månadskostnad).
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Genomgående och ljus med sjöglimt - Härligt läge invid Hammarby sjö

Ljus, genomgående och smart planerad lägenhet med fin utsikt mot Hammarby sjö. Väl tilltaget kök med plats för stora middagar, här finns även en fransk balkong vänd mot vattnet. Lättmöblerat vardagsrum med ett trevligt burspråk och glimt av vattnet. Sovrum med plats för fullstor dubbelsäng och flera garderober. Stor klädkammare vilken nuvarande ägare använder som extra sovrum. Stort, fräscht badrum med badkar och plats för såväl tvättmaskin som torktumlare. Till lägenheten hör även ett källarförråd om ca 3-4 kvm.

Förening med bra kassaflöde och avgifter som legat stabilt under lång tid. I föreningen finns bl.a. garage, övernattningslägenhet och tvättstuga.

Underbart läge vid Hammarby sjö med tillgång till ett av stans mysigaste promenadstråk längs kajen. Utmärkta kommunikationer med flera bussar som snabbt tar dig till centralare delar av både Södermalm och resten av innerstan. Färjan mot Sjöstaden och Nybrokajen ligger runt hörnet och är ett populärt färdmedel. Även naturen i Vita Bergen finns i närområdet. Området utvecklas och bebyggs för tillfället med kvarteret Persikan vilket kommer att innebära ännu större serviceutbud och, på några års sikt, tunnelbana.

Föreningsnamn
Riksbyggens Brf Hammarby Strand
TV och bredband
Tele2 och Ownit
Renoveringar utförda och planerade
2017 utfördes stamspolning.
2021-2022 hissrenovering och takarbeten är slutförda.

Utförda eller planerade renoveringar enligt årsredovisning 2021-2022
Fönster i lokaler, garagegolv, cykelfästen, målning av trapphus, ny tvättstugeutrustning, byte av avloppsrör och åtgärder av ventilation efter OVK-besiktning. Underhåll av fasader var planerad till 2025-2026 men är uppskjuten tills vidare. Fasaderna besiktigas varje år och akuta skador åtgärdas direkt. Stamspolning av samtliga rör kommer utföras i januari 2024. I föreningen finns en underhållsplan som uppdateras kontinuerligt och förutom fasader följs.
Parkering
I föreningen finns 89 garageplatser för bil och sex platser för MC i bur och tre platser för moped utan bur. Plats kan hyras till en kostnad för garage 934 kr/månad. För närvarande kö. Pris för tvåhjulingar är beroende på storlek. För närvarande kö.
Allmänt om föreningen
RB Brf Hammarby Strand är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 216 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även fyra kommersiella lokaler.

Besök gärna föreningens mycket informativa hemsida, https://www.hammarbystrand.org/index.html
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
716420-4724
Gatuadress
Tengdahlsgatan 41
Postnummer
116 47
Stad
STOCKHOLM
Äkta förening
Ja
Anteckningar
Brf-koll med ordf via mail och hemsida
Överlåtelseavgift
1 433 kr
Pantsättningsavgift
573 kr
Föreningen äger marken
Nej
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Gård
Stor gård med fruktträd och bär, lekplats samt pergola.
delade utrymmen
Det finns hobbyrum, cykel/barnvagnsrum och föreningslokal med övernattningsmöjligheter. Lokalen kan hyras till en kostnad från 0-400 kr beroende på aktivitet, dag och tid.
Info finns på hemsidan.

Samtliga lägenheter utrustades ursprungligen med tvättpelare samtidigt som två grovtvättstugor med torkrum anlades i föreningen.
Byggår
1997
Byggnadsår
1997
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
62 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
El
400 kr
Försäkring
200 kr
Total driftkostnad
ca 600 kr/mån
Kommentar
I angiven driftkostnad för 3 personers hushåll ingår el (400 kr/mån) och hemförsäkring (200 kr/mån). Beloppen är baserade på schablon och kan skilja från blivande köpares faktiska kostnader.
Hiss
Ja
Våning
1
TV
Tele2
bredband
Ownit
Tengdahlsgatan 41

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Roger Thalén

Roger Thalén

Fastighetsmäklare / Partner

0761-09 97 51

roger@susannepersson.se

KONTAKTA MIG