• Lyxig SPA-avdelning
 • Jacuzzi inne & ute
 • Eldstad
 • Fem sovrum
 • Lättskött plan trädgårdstomt
 • Bergvärme
 • 50 % i lägenhet
 • Garage

 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 196 kvm / 85 kvm
 • Tomtarea 1066 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Unik väldisponerad villa med stora sociala ytor inne & ute, belägen i trivsamt område

Varmt välkomna till en väldisponerad villa med härlig utstrålning och tilltalande interiör. Genomgående stilsäkert med ljusa ytskikt och klickar med färg. Hela huset har ett vackert enhetligt plankgolv förutom vid entrén och i våtutrymmena där i stället svarta stengolv ligger. Många och stora fönster sörjer för att bidra till den ljusa atmosfären.

Vardagsrummet är stort och lättmöblerat. Från vardagsrummet har man access till den gigantiska altanen med nedsänkt jacuzzi. Plats finns för såväl matplats som en loungegrupp och ett par solsängar. Köket går i sobert vitt och svart samt har kakel likt tegel. Stora och praktiska arbetsytor och utmärkta förvaringsmöjligheter. Vid köksön kan man äta frukost eller sitta som sällskap när dagens kock står vid hällen. I köket finns även en snygg eldstad som både sprider värme och höjer trivselfaktorn.

Huset har fem sovrum i varierande storlek, från lite mindre till jättestort. Ett av sovrummen används idag som kontor. I fyra av sovrummen har man tillgång till en privat walk-in-closet och i Master bedroom har access till en charmig balkong. Fyra av dem ligger på samma plan. Det finns två badrum och tre toaletter, varav en separat) så det är inga problem vid morgonrusning innan arbete och skola. Och egentligen kan man inte kalla det ena badrummet för badrum. Det är ett helt lyxigt SPA med jacuzzi, dusch, bastu och utrymme för en mysig sittgrupp. Det finns till och med möjlighet att sätta in en kyl. Tvättstugan är rymlig och lättarbetad med bra torkmöjligheter. Både badrum, tvättstuga och den separata toalett är helkaklade i vitt, svart och mosaik i olika nyanser. Och när vi kommer till förvaringsutrymmen så är det något som finns i det här huset långt utöver det vanliga. Detta är ett toppenboende för familjen som bara vill flytta in och börja bo.

Ovanpå garaget, där 2 A och 2 B har en varsin halva, finns en lägenhet (50 kvm) om två rum, kokvrå och badrum. Lägenheten ägs idag till hälften vardera fastighet. I dagsläget hyrs den ut. Den fungerar även som generationsboende ifall familjens tonåring vill ha sin egna vrå, eller för övernattande gäster. Även källaren har separat ingång om familjen kanske har två tonåringar som önskar en privat sfär.

Förutom ett genomtänkt hem är läget toppen med närhet till kommunikationer, förskolor, skolor, service, bad och natur. Barnen kan själva promenera till Helenelundsskolan på knappt några minuter, samma avstånd är det till busshållplatsen vid Kummelby där bussar går till Sergels torg. Helenelunds pendeltågsstation, service och mataffär når du på ca 10 minuters promenad. För större shoppingturer ligger Sollentuna centrums rika utbud av butiker, restauranger och service ungefär 900 meter bort. Även Häggviks handelsplats och Kistagallerian finns på bekvämt avstånd.

Inom ca 800 meter finns fler bra förskolor och skolor att välja på. För barnfamiljen finns även bra tillgång till parker och lekparker, och det är nära till Tegelhagsskogen för träning och rekreation. Sollentuna erbjuder många varianter av friluftsaktiviteter. Bad i Edsviken om sommaren, skridskor eller skidor om vintern. Sporthallar, idrottsanläggning, simhall, gym, motionsspår bland annat - kort sagt, mängder av aktiviteter att välja bland året runt.

För större utflykter med picknick finns Järvafältet och Bögs gård som inbjuder till korvgrillning, djurskådning och svampplockning. kort sagt, mängder av aktiviteter att välja bland året runt. Det finns även ett utmärkt utbud av restauranger, från vita dukar i Ulriksdal och anrika värdshusmiljöer i Edsviken, till hemmagjord glass och goda sallader på Gelaterian, cafémat och färskt bröd på Gateau, och ett stort utbud i Sollentuna centrum. Sist men inte minst ligger Sollentunas bästa pizzeria, Kummelby Pizzeria en bit bort. I det omedelbara närområdet är det en trivsam stämning bland grannar, en familjär känsla helt enkelt.

Tomtarea
1066 kvm
Övrigt
Plan trädgårdstomt med gräsytor, buskar och annan växtlighet. I trädgården finns tre äppelträd och ett päronträd.
Sammanställning uteplats
Otroligt stor altan med plats för såväl matbord och loungegrupp. Nedsänkt jacuzzi. Balkong med access från Master bedroom.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Garage för 1-2 bilar och plats på uppfart för fler bilar.
Utförd
Nej
Byggnadsår
1927
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
196 kvm
Biarea
85 kvm
Antal sovrum
5
Fasad
Tegel och trä
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Tak
Bandtäckt
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Friggebod/förråd
Renoveringar
2010 renoverades källaren.
2012 stor renovering.
Uppvärmning
29 000 kr
Vatten och avlopp
6 363 kr
Sotning
350 kr
Försäkring
11 600 kr
Total driftkostnad
ca 47 313 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
I uppvärmning ingår även hushållsel, 29 000 kr avser 2022. Kostnad för TV och bredband samt renhållning tillkommer. Larm finns som har en årskostnad på 6 000 kr.
TV
Fiber
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut Villa, 0163-F5216.2 Last: Officialservitut Utfart, 0163-F5420-A4.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Detaljplan (1994-04-22)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Villa, 0163-F5216.2 Last: Officialservitut Utfart, 0163-F5420-A4.1
Totalt
7 235 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 240 000 kr
Markvärde
2 902 000 kr
Värdeår
1942
Totalt
6 142 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Egilsvägen 2B

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG