• Antal Rum 5 rum varav sovrum 3 - 4
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 144 kvm / 28 kvm
  • Tomtarea 688 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Bedårande, nyrenoverad 30-talsvilla med takterrass och uterum i drömläge nära bad, slott och skolor väntar på den som söker ett hem med både karaktär, charm och modern bekvämlighet. Allt i ypperligt läge i Landsnora, nära Edsviken och Edsbergs slott. Villan omfattar tre plan inklusive inredd källare och mönstrar 6-7 rum på 144 + 28 kvm. Bostaden är helt nyrenoverad och i absolut toppskick.

De stora gemensamhetsytorna omfattar i stort sett hela entréplanet, med luftigt lantkök på ena sidan och sällskapligt vardagsrum på den andra, sammanhållna av en generös öppen yta mellan dem. Vardagsrummet har förstås öppen spis och köket har burspråk.

Övre plan är också välplanerat, med tre möjliga sovrum i varsitt väderstreck samt ett mysigt allrum vid trappan. Källarvåningen omfattar ytterligare ett stort sovrum med duschrum nära vilket ger möjlighet till separatbostad eller generationsboende, i övrigt finns rymlig hall, tvättstuga och ett litet arbets- eller gästrum.

Till detta har du flera soliga uteplatser i form av både entréplanets veranda med ett inglasat uterum, takterrass ovanpå uterummet och ett trädäck på framsidan kring entrén. Stora verandan, uterummet och takterrassen vetter nästan rakt mot söder. Även bredvid kökets burspråk finns en fin uteplats.

Villan är ursprungligen byggd 1936 och är i ett mycket fint originalskick, samtidigt som renoveringarna har gjort huset redo för kommande hundra år. Några av de senaste åtgärderna är ny altan, nytt kök, nya badrum, nya golv, nytt tak, renovering av källarplanet samt bergvärme som sänker driftkostnaderna. Se även komplett renoveringslista. Interiören är ljus och stilren, perfekt anpassad till villans karaktär, med läckert lantkök och ursnygga badrum, alla med varsin stil på klinker och möblemang.

Tomten är med sina 688 kvm lagom stor och ger huset en fin och lättskött trädgård, som dessutom ligger bra till med härlig kvällssol. Trädgården är omsorgsfullt anlagd med muromgärdad rabatt, trevlig växtlighet och gruslagd uppfart till carporten, som är byggd 2021 och försedd med laddbox (2020) samt förråd.

Det är nära till förskolor och skolor, bland annat Gärdesskolan och Rudbecks gymnasium. Ett stenkast bort ligger Edsbergs slott med anor från 1600-talet - idag ett kulturcentrum med konstutställningar, teater och konserter. Bredvid slottet ligger Stallbacken med café och gelateria, konsthall, inredningsbutik samt träningscenter.

Den aktive har Sollentunavallen på cykelavstånd, med fotboll, ishockey och bandy samt med friidrottsanläggning i toppklass. Ännu närmre finns simhallen och vill man bada i havet är det bara en kort promenad till klippbadet i Landsnora.

Bra kommunikationer med pendeltågsstationer i Sollentuna centrum eller Häggvik som man når med buss eller cykel. Det går även bussar åt andra hållet mot tunnelbanan i Mörby centrum.

Välkommen till en rymlig och supermysig drömvilla i klassisk stil, nyrenoverad med uteplatser i alla former, allt i drömläge nära Edsviken!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

Via framsidans nya trädäck och trappa från 2020 når du KAPPRUMMET, en separat farstu som garanterat alla barnfamiljer önskar sig. Här kan man hänga och ställa av ytterkläder och skor i en separat entré med tåligt klinkergolv och fönster på alla sidor.

HALLEN innanför farstun är yteffektiv och nätt, med trapphus direkt till vänster och öppning till vardagsrummet och passagen till köket.

WC är ny från 2019 och rymmer mycket design på liten yta, framför allt den läckra tvättställskommoden med gammaldags beslag. Golvet består av svarta klinker och väggarna är vita.

VARDAGSRUMMET är ett sällskapsrum som förenar elegans och mysfaktor, med frikostigt ljusinsläpp från fönster åt tre håll och mycket plats för en soffgrupp framför den öppna spisen. Här är det lika lätt att trivas och koppla av till vardags som till fest och middagar med släkt och vänner. Allt inramat av vita väggar och med social öppenhet mot hallen och vidare mot köket.

KÖKET är helt nytt från 2021 inklusive golvet, och är en perfekt mix av modern funktion och lantkök, med arbetsytor på tre sidor, fönster åt två håll och inredning i vitt, svart och grått. Maskinparken är i rostfritt. Burspråket ger ett rikligt ljusinsläpp till matplatsen där man kan ha ett utdragbart bord för upp till 8-9 personer vid behov.

UTERUMMET är sagolikt fint, som en glasveranda men nästan helt öppningsbart tack vare stora skjutglaspartier som helt kan dras åt sidan för att släppa in luft och ljus under taket i vit träpanel. Från uterummet träder du sedan ut på den väl tilltagna altanen, gediget nybyggd 2022 och med plats för vilstolar och loungemöbler eller hängmatta.

Övervåning

ALLRUMMET är ett ljust och välkomnande utrymme som möter dig ovanför trappan. Utmärkt som kontor eller musikrum, med utsikt mot framsidan och inrett i vitt. Det vackra trägolvet är genomgående på övre planet.

SOVRUM 1/ARBETSRUMMET mittemot allrummet är ett stort och härligt rum med spröjsade pardörrar till takterrassen och gott om plats för att användas som sällskapsrum och tv-rum för barnen.

TAKTERRASSEN är övervåningens egen uteplats, högt och fritt belägen med utsikt över trädkronor, takåsar och himmel. En ljuvlig plats att tillbringa långa sena sommarkvällar på medan solen sakta sjunker.

SOVRUM 2 är det mest naturliga föräldrarummet, med riktigt frikostig storlek och avskilt läge på ena gavelsidan, det är också möjligt att delas till två mindre sovrum. Vita väggar omger rummet som även har en inbyggd garderob.

SOVRUM 3 är ett fint barnrum, också med vita väggar samt egen klädkammare. Plats finns för både säng och skrivbord med mera. Detta rum har heltäckningsmatta.

DUSCHRUMMET i anslutning till arbetsrummet är stilfullt inrett med helkaklade vita väggar, mörkt kakel med mönster i duschdelen samt snygg badrumsinredning som inkluderar duschväggar i glas och en rejäl tvättställsmöbel.

Källarvåning

HALLEN är rymlig och användbar för diverse förvaring. Intill detta ligger ett litet krypin som utgör ett bra arbetsrum eller gästrum. Hela källarplanet har golvvärme.

DUSCHRUMMET är nytt från 2019 då hela källarplanet renoverades, och är husets största, med rundade vikväggar i glas till duschhörnan, ljusa klinkerplattor och vita väggar samt vägghängd svart kommod med matchande väggspegel.

SOVRUM 4 passar utmärkt som tonårsboende, gästrum eller varför inte uthyrningsdel, med egen ingång från tomten och plats för såväl säng som skrivbord och klädförvaring. Lägg bara till ett litet pentry och bostaden är komplett, särskilt som rummet ligger i anslutning till hall och duschrum.

TVÄTTSTUGAN är toppfräsch med ljus inredning, arbetsbänk och dubbel diskho samt bra utrymme för förvaring och torkning.

Tomtarea
688 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Carport med plats för 2 bilar

Öppen spis finns på entréplan. Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (144+28 kvm) och fastighetsutdrag (114+35 kvm). Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
13 September 2022
Energiförbrukning
111 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
1936
Byggnadstyp
1 ½ plan med souterräng
Boarea
144 kvm
Biarea
28 kvm
Antal sovrum
3 - 4
Fasad
Träpanel
Fönster
2-glasfönster kopplade och något isolerglasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong och Leca
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor och krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme
Renoveringar
2022 - Ny altan
2021 - Carport och förråd
2021 - Nytt kök inkl nytt golv
2020 - Ny trappa och altan (vid entré)
2020 - Laddbox
2019 - Renovering av källare, med golvvärme, duschrum, tvättstuga, sovrum samt ny el
2019 - Bergvärme installerad (200 m borrhål)
2019 - Ny wc, kommod och duschvägg (övre plan)
2019 - Ny wc (entréplan)
2019 - Nya golv entréplan (ej kök)
2019 - Alla avloppstammar dras om (även från övervåningen) och en bit ut mot gatan
2017 - Målning av fasad
2017 - Omläggning av tak


Uppvärmning
14 225 kr
Vatten och avlopp
4 396 kr
Renhållning
3 550 kr
Total driftkostnad
ca 22 171 kr/år
Kommentar
Summa ca 1848 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström, total elförbrukning 16 990 kWh (senaste 12 mån) . Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
bredband
Fiber från Sollentuna stadsnät (SEOM)
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Totalt
4 057 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 195 000 kr
Markvärde
3 299 000 kr
Värdeår
1956
Totalt
5 494 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Gärdstuguvägen 8

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG