Beskrivning

 • Välrenoverad! Möjlig 4:a! Balkong! Stabil Brf!
 • Välkommen till en fantastiskt fin 3:a 103 kvm, lätt att göra om till en 4:a, moderniserad med fint bevarad 20-talskaraktär och kanonläge i Vasastan.
 • Missa inte chansen till en perfekt planerad 3:a med generös storlek på hela 103 kvm och härlig planlösning med två stora sovrum samt solig balkong mot en lugn gård. Mot gatan har du kök och ett underbart vardagsrum i fil, båda med väl tilltagna ytor för det sociala livet, och en stor öppning emellan som ger en sammanhållen sällskapsdel.
 • Den frikostiga storleken gör bostaden lätt att göra om till en 4:a om man så önskar, genom att dela av vardagsrummet och skapa ett tredje sovrum (se alternativ planskiss). Bostaden har även en härlig inre hall, som är väldigt välkomnande när man har gäster och kan nyttjas som extra loungerum. Bostaden har både badrum och en separat wc och balkongen är insynsfri och får sol under dagtid.
 • Huset är byggt 1924 och lägenheten är i mycket fint skick, då den är smakfullt moderniserad i harmoni med karaktären, vilket ger en väldigt fin 20-talskänsla med många originaldetaljer bevarade, som stora fönster med spröjs, djupa fönsternischer, vackra fönsterhakar, massiva fina dörrar och golv samt platsbyggd förvaring och sittbänk i hallen. Kablar är dragna i vardagsrummet för högtalare i varje hörn för att enkelt få surroundljud.
 • Alla ytskikt renoverades 2016 och köket flyttades till nuvarande plats med helt ny inredning 2015. Även fastigheten i stort är väl underhållen med flera grundläggande åtgärder från 2003 till 2008 som tak, nya avloppsstammar, vattenledningar, värmecentral, elcentral och elstigar, yttre fönsterbågar samt gårdsfasad.
 • Renoveringar det senaste decenniet omfattar nya tvättmaskiner, fiberinstallation, energi- och bullerglas mot gatan, fler källarförråd, stamspolning och OVK-besiktning, samt renovering av gården med pergola, större cykelförråd, fler blomlådor samt självreglerande bevattning. Gården är för övrigt väldigt trevlig med utemöbler och grillmöjligheter på sommaren. I övrigt kan nämnas att varje lägenhet har både vinds- och källarförråd.
 • Här kan du njuta av ett av innerstans bästa lägen, nära massor av service, butiker och caféer, samt mysiga krogkluster både i Roslagskvarteren och längs Odengatan. Samtidigt har du bara några hundra meter till underbara strövområden i Hagaparken med flera badplatser. Från bostaden kan man med fördel ta en löptur till och i Hagaparken, och sedan ta ett dopp och en fika innan man promenerar hem på 10 minuter – en oslagbar lyx när man bor mitt i stan! Ännu närmare är det till Vanadislunden och Vanadisbadet.
 • Det finns förstås även bra med förskolor och skolor i närheten, liksom goda kommunikationer med t-bana och pendel från Odenplan, och ett flertal busslinjer inklusive stombussar. Men när du ska röra dig inom centrala Stockholm har du promenadavstånd till city, Stureplan och även Sankt Eriksplan, vilket gör att du kan nå många platser genom att gå eller cykla. Med bil är det nära till Norrtull och Roslagstull för vidare färd ut på E4, E20 och E18.
 • Välkommen till en stor, utsökt 3:a med extra hall/bibliotek och möjlighet att utöka med ytterligare ett sovrum, i ett av Vasastans bästa lägen!
 • PLANLÖSNING:
 • HALLEN är praktisk med en liten entrédel där du har platsbyggd hatt- och skohylla samt sittbänk. Sedan träder du in i den stora inre hallen som öppnar mot alla övriga rum och kan disponeras som bibliotek med bokhylla och andra möbler. Ett mycket trivsamt och välkomnande rum både för att ta emot gäster och till vardags. Väggarna är målade i ljusgrått och hallen har fiskbensparkett.
 • WC är liten men praktisk, och framför allt läckert inredd med stora vita klinkerplattor, väggar i grått samt vägghängd toalett, litet handfat och stor spegel. Innanför wc finns ett litet förråd.
 • SOVRUM 1 närmast till höger om hallen är ett ljust, vilsamt rum med egna garderober och bra plats för skrivbord med mera förutom säng. Väggarna är målade i en grå nyans och det lilla vinkelhörnet utgör en bra förvaringsdel. Ett stort och ett "halvfönster" ger ett massivt ljusinsläpp.
 • SOVRUM 2 är perfekt som master bedroom, något större än sovrum 1 och med utgång till balkongen via fina pardörrar med spröjs, härliga att öppna upp för att släppa in sol, värme och utsikt. Master bedroom har även en platsbyggd garderob med skjutdörrar, i samma grafitgråa nyans som pryder väggarna. Båda sovrummen har gedigna trägolv.
 • BALKONGEN har ett kanonläge längst in på kortsidan av gården, vilket ger långsträckt, ostörd utsikt mot Stockholms stadsbibliotek, utan hus mittemot. Det gör även att balkongen är tämligen insynsfri och får sol dagtid cirka 9-16 under sommaren. En superfin oas mot söder, med fritt läge och bra plats för fika- och matbord.
 • KÖKET bytte plats och gjordes helt nytt 2015, med fantastiskt smakfull och stilren inredning som innefattar höga skåp och funktionella utdragslådor. Köket är optimalt planerat och väldigt yteffektivt, med mycket svängrum för både matlagning och en rejäl matplats. Kulörerna går ton i ton från vitt till ljusgråa väggar och mörkare grå bänkskivor. Ovanför den långa arbetsbänken sitter påkostat stenkakel. Maskinpark med bl a integrerad diskmaskin, kyl och frys.
 • VARDAGSRUMMET är bostadens största rum, spatiöst och inbjudande med generösa ytor för soffgrupp, hemmabio med mera. Allt i en elegant miljö med gråmålade väggar ovanför vit panel och rikligt ljusinsläpp från två fönsterpartier. Vardagsrummet är också lättillgängligt då det nås från två håll. Den stora öppningen mot köket håller ihop kök och sällskapsrum men går även att stänga igen med vackra och robusta skjutdörrar, vilket gör att inget matos behöver nå vardagsrummet. Både vardagsrum och kök har vacker fiskbensparkett. Tack vare storleken kan vardagsrummet delas av för att skapa ytterligare ett barnrum.
 • BADRUMMET är fräscht och lika stilrent som övriga rum, här med klinkergolv i grått, helkaklade vita väggar och mycket stor, sofistikerad tvättställsbänk samt spegelskåp med massor av förvaringsplats. Duschhörnan har vikväggar i glas och badrummet har även tvättpelare och handdukstork.
Energideklaration
Utförd
Fakta
 • Antal Rum 3 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 103kvm
 • Månadsavgift 3 500 kr Ink. värme, vatten och internet. 50 kr/månad tillkommer i balkongavgift. Kostnad för hushållsel, tv samt hemförsäkring tillkommer.

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
10 000 000kr 1 16 November 11: 18
10 500 000kr 2 16 November 16: 38
10 550 000kr 1 16 November 16: 58
10 750 000kr 2 16 November 17: 04
10 800 000kr 1 16 November 17: 30
10 900 000kr 2 16 November 17: 53
11 000 000kr 1 17 November 11: 11
11 100 000kr 2 17 November 17: 08
Fakta om bostaden
Hustyp
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Adress
Frejgatan-55,-3tr
Förening
Brf Nejlikan nr 32
Lägenhetsnummer
6
Postnummer
113 49
Ort
STOCKHOLM
Marknadsförs som
Övrig bostad
Månadsavgift
3 500 kr Ink. värme, vatten och internet. 50 kr/månad tillkommer i balkongavgift. Kostnad för hushållsel, tv samt hemförsäkring tillkommer.
Byggnad
Byggnadsår
1924
Boarea
103 kvm
Antal rum
3
Fönster
2-glasfönster med isolerglas mot gatan.
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
167 kr
Försäkring
194 kr
Total driftkostnad
ca 361 kr/år
Fakta om föreningen
Föreningsnamn
Brf Nejlikan nr 32
Antal lägenheter
11
Varav hyresrätter
0
Antal lokaler
4
TV och bredband
Banhof
Renoveringar utförda och planerade
2017 Brandvarnare, brandfilt och brandsläckare monterade på vind och i källare.
Bägge tvättmaskinerna utbytta.
Rensning av alla lägenheters pipor.
Tre ytterligare blomlådor har gjorts till gården.
Datafiber till lägenheterna installerat. Banhof upphandlades.
2016 Självreglerande bevattning inköpt och monterat.
Energi- och bullerglas monterade på gatsidan. Snöstaket mpnterat på Frejgatsidan.
2015 Tre källarförråd har byggts. Alla har nu källar- och vindsförråd.
Asbestsanering av de sista asbestklädda rören i källaren samt återisolering av dessa
Spolning av stammar, OVK besiktning genomförd
2013 Byggnation av pergola, cykelförvaring och större blomlåda på gården.
2011 Blästring och förstärkning av gårdsbalkar över garage samt ny isolering och asfaltsbeläggning.
2008 Gårdsfasad
2007 Yttre fönsterbågar.
2005 Byte av avloppsstammar, vattenledningar samt elstigar.
2005 Ny värmecentral samt elcentral.
2003 Tak
2002 Trapphus
Alla bilder
(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Helene Darin

  Helene Darin

  Fastighetsmäklare

  0760- 83 44 55

  helene@susannepersson.se