Beskrivning

Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!

Välkommen till en välrenoverad bostad med 5 rum, uterum, växthus och riktigt stor altan, i privat gavelläge mot en grön allmänning.

 • Chans till ett mycket välrenoverat kedjehus med suveränt läge, längst in på gatan med gaveln mot grönska och allmänning. Bostaden har 6 rum över en väldigt fin planlösning med öppen, sällskaplig entrévåning och en rymlig hall uppe vilket ger sociala ytor för både vuxna och barn. Gavelläget ger en skön villakänsla och bostaden har dessutom en generös takhöjd på nedre planet vilket skapar luft och rymd.
 • Stor öppning mellan vardagsrum och matsal/kök gör att köket bildar en helhet med sällskapsdelen, samtidigt som det är tydligt avgränsat. Tre sovrum uppe och ett nere ger en bra fördelning där det nedre rummet blir ett avskilt och extra stort master bedroom. Gott om förvaring finns i garderober och klädkammare.
 • Till husets främsta kvaliteter hör uteplatserna, som omfattar dels ett spatiöst uterum som är underbart att sitta i från tidig vår till sen höst, dels en enorm altan på baksidan, i insynsfritt läge och med mycket sol för sommarens grillkvällar och avkoppling. Även den vidsträckta stenläggningen på framsidan erbjuder plats för utemöbler, fikabord med mera.
 • Bostaden är mycket välhållen och renoverad med ett flertal åtgärder, bland annat badrumsinredning, toalett och badkar på nedre plan 2011, kök 2012 inklusive golvvärme, nytt golv, tak, el och väggar, relaxdel 2013. Exteriört gjordes ny fasadmålning samt stenläggning och mur 2015, nytt altandäck och taket runt tomten 2016. Växthuset uppfördes 2014.
 • Interiören är ljus och stilren, med parkett i köket (Kährs), ekparkett i vardagsrum, laminatgolv i hallen, klinker i badrummen, plastmatta i toalett/tvättstuga och grovkök, samt trägolv i sovrummen och övre hallen. Vattenburen golvvärme finns i kök och relaxdel, elektrisk golvvärme i nedre badrummet.
 • Utöver ett attraktiv och nyligen renoverad bostad är läget svårslaget i området, då huset har en avskild placering längst in på gatan, mot en grön allmänning där du har både skog och öppna gräsytor. Återvändsgata med vändplan ger också minimalt med trafik och en trygg, barnvänlig miljö. Tomten är lättskött med plana gräsytor och plats för odling i både växthus och pallkragar.
 • Utöver allmänningen intill ligger huset nära stora naturområden med möjligheter till både löpning, skidåkning och promenader. Till elljusspåren är det bara 700 meter. Bara ett par hundra meter bort finns golfbana, ridskola och skidspår. I Rotebro centrum finns en modern idrottshall med konstgräsplan.
 • Inom gångavstånd finns också flera bra förskolor och grundskolor. Flera restauranger finns i närområdet, och i Rotebro centrum finns bra vardagsservice, bland annat Hemköp, bibliotek och två gym samt ytterligare ett gym som öppnar i oktober. Rotebro handelsplats har ytterligare service och shopping med flera större mataffärer som Willys, Coop, samt ÖoB, systembolag med mera.
 • Från huset tar det bara tio minuter att gå till pendeltåget och två minuter till buss som går till Rotebro och Sollentuna centrum. Med bil går det snabbt att nå både E4 och E18.
 • Välkommen till ett kedjehus med mycket villakänsla, välrenoverad interiör och många mervärden som uterum, växthus och relaxdel, i ett av Rotebros bästa lägen!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN är ett luftigt och bra kapprum som sträcker sig in i en avlång hallgång med bra plats för förvaring. Till vänster finns en mindre hall med garderober och det finns även en liten klädnisch för avhängning av ytterkläder och gästers kläder. Golvet är laminat och väggarna är vita.
 • SOVRUM 1 är ett stort, härligt master bedroom med dubbla fönster och gott om plats för byrå eller skrivbord/läshörna. Interiören är sober och lugn med ljust trägolv, ljusgråa väggar samt vit träpanel på fönsterväggen och i taket.
 • BADRUMMET är påkostat renoverat 2011 och mycket fräscht, med stora klinkerplattor, matchande helkaklade väggar, stilfullt badkar och väl valda badrumsmöbler, inkluderat en kommod med dubbla kranar.
 • RELAXDELEN är skapad 2013 och ger bostaden ett lyxigt extra badrum med bastu och stort utrymme där man även kan ha en liten relaxdel att softa i efter bastun. Duschutrymmet har två duschar och avgränsas med glasvägg. Golvet är klinker och väggarna är helkaklade i vitt, taket har infällda spotlights.
 • VARDAGSRUMMET är väldigt inbjudande med sina stora öppna ytor och generöst ljusinsläpp från fönster mot uterummet och även på gavelsidan. Kontakten med matsal och kök skapar en social miljö för såväl familjelivet som för middagar och soffhäng med släkt och vänner. En liten myshörna finns för bibliotek eller hemmabio bakom trapphuset, som också är elegant med sin öppna utformning. Vardagsrummet har ekparkettgolv och ljust målade väggar.
 • UTERUMMET är ett sagolikt rum som förlänger utesäsongen, särskilt då rummet har golvvärme. Uterummet är inramat av fönster och rymmer en matgrupp eller sköna loungemöbler. En uteplats där man njuter av närkontakt med trädgården, men i skydd från regn eller vår- och höstvindar. Vita träväggar och halvgenomskinligt tak förstärker den ljusa känslan.
 • KÖKET är ett högklassigt Kvik-kök från 2012 med vit skåpinredning och bänkskivor i svart granit. Inredningen ger rejält med förvaringsutrymme och arbetsytor, i ett yteffektivt kök där du även har en robust köksö med massiv ekskiva som går ner i golvet. Köksön tjänstgör även som bardisk. Maskinparken omfattar spishäll (induktion) och fläkt, inbyggd mikro och varmluftsugn samt diskmaskin från Siemens. Kyl och frys är från 2019 (Samsung). Golvet är parkett från Kährs och väggarna är vita med ljusgrått kakel och infällda takspotlights ovanför arbetsdelen. Köksön öppnar upp mot en rejäl matsalsdel som knyter ihop köket med vardagsrummet till en fin helhet.
 • ALTANEN är i ypperligt skick, byggd 2016 och väl tilltagen med både djup och bredd för att ge plats för frikostig möblering med sköna utemöbler, matgrupp och grill. Läget är både soligt och insynsfritt, väl skyddat av träd och buskage. Strax bredvid altanen ligger växthuset som uppfördes 2014 och är en lyx för den odlingsintresserade, med möjlighet att odla egna grönsaker.
 • Övervåning
 • HALLEN blir som ett extra sällskapsrum i hjärtat av övervåningen, med utrymme för lek och en liten soffhörna. Två fönster ger rikligt med ljusinsläpp och väggarna pryds av en ljus tapet.
 • SOVRUM 2 ligger ensamt på ena gavelsidan och är ett fint barnrum eller tonårsrum, med målade väggar och ljus takpanel. Både hallen och sovrummen har gedigna vitmålade trägolv.
 • SOVRUM 3 och 4 är två rymliga och ljusa barnrum med plats för säng, skrivbord och förvaring. Båda har snedtak och träpanel i grått respektive ljusgult. Det gula rummet har ett fönster även på långsidan.
 • WC/TVÄTTSTUGA är yteffektiv med såväl toalett och tvättställ som tvättmaskin och torktumlare. Interiören är blå plastmatta och träpanel.
Fastighet
Tomtarea
566 kvm
Övrigt
Gaveltomt mot skogsdunge och grönområde
Sammanställning uteplats
Gaveltomt mot skogsdunge och grönområde
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 572 000 kr 1964
Småhusmark 2 033 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
15 April 2011
Energiförbrukning
131 kwh/kvm (Atemp) per år
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Inteckningar
Rubrik saknas"
13000
Rubrik saknas"
29000
Rubrik saknas"
41800
Rubrik saknas"
43000
Rubrik saknas"
44000
Rubrik saknas"
54000
Rubrik saknas"
204000
Rubrik saknas"
278000
Rubrik saknas"
428000
Rubrik saknas"
722000
Rubrik saknas"
3315000
Rubrik saknas"
3600000
Totalt
12 371 800 kr
Försäkring
Bolag
IF
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 572 000 kr
Markvärde
2 033 000 kr
Värdeår
1964
Totalt
4 605 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 193kvm / 2kvm
 • Tomtarea 566 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

6 000 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Rabatten 1
Adress
Rosenbjelkes-väg-16
Postnummer
192 76
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1961
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
193 kvm
Biarea
2 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fasad
Stående träpanel
Fönster
2-glasfönster och 3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag och ett par PAX-fläktar
Driftkostnader
Uppvärmning
15 323 kr
El
13 924 kr
Vatten och avlopp
4 500 kr
Renhållning
420 kr
Total driftkostnad
ca 34 167 kr/år
Antal i hushållet
4
Alla bilder
Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!Kedjehus med attraktivt gavelläge, uterum och villakänsla!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se