Beskrivning

Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.

Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.

 • Välkommen till en sällskaplig och modern familjevilla i utmärkt läge nära grönområden, service och kommunikationer. Suveränt planerad och luftig med 6 rum, varav 4 sovrum på 175 kvm i två våningar. Villan omges av en plan, välvårdad och fint anlagd tomt med stenläggning runt rabatterna och rejäl grönska som inhägnar och skyddar trädgården från insyn.
 • Bostadens ytor är optimalt fördelade på stora sällskapsrum både uppe och nere, luftigt och exklusivt Puustelli-kök med köksö och generös matsalsdel, samt två rejäla sovrum per våning, alla i varsin hörna vilket gör att alla får "privacy" då inga sovrum ligger vägg i vägg.
 • Till huset hör flera mysiga uteplatser, dels en välkomnande farstukvist under tak, ovanför denna en balkong till övre allrummet, och så stora verandan som ligger mot trädgårdens baksida. Stora verandan erbjuder en frikostig yta med takförsedd matplats, för sommarens alla grillkvällar och sköna lediga stunder i en vilstol.
 • Villan präglas av stilren design både exteriört och interiört, med genomgående ljusa färger, gedigna materialval och hög kvalitet. I vardagsrummet finns braskamin och båda våningarna har rymliga, helkaklade badrum i elegant utförande, med golvvärme. Huset har trägolv i alla rum utom badrummen som har klinker och tvättstugan som har plastmatta.
 • Huset har genomgått en rad renoveringar och förbättringar, bland annat invändig målning av fönster, nya golv i två sovrum och övre allrum 2014, nya ytskikt 2014-15, braskamin, ny toalett nere och nytt tak över altanen 2015, stenläggning runt huset 2018-19. Tidigare åtgärder omfattar ny tvättstuga, nya badrum samt nytt påkostat kök 2006. För alla åtgärder se separat lista.
 • Trädgården är som sagt omsorgsfullt anlagd och lika mysig för barn som för vuxna, med fina ytor för lek, spring och bollspel, likaväl som för odlingsprojekt och trädgårdsfester. Eleganta stenläggningar ramar in rabatter och buskar. Trädgården ligger också avskilt på en hörntomt med utsikt mot mycket träd och grönska på andra sidan den lilla skaftvägen. Till villan hör ett garage som med fördel kan nyttjas som verkstad, gym, förråd med mera eftersom uppfarten rymmer två bilar.
 • Läget är eftertraktat i ett lugnt, barnvänligt område med mycket grönytor alldeles i närheten och även närhet till Stolpaskogen med löpspår och elljusspår för löpning och promenader. Badplatser finns både vid Rönningesjön och Rösjön. Förskolor och skolor finns också lättillgängligt, Brinkens förskola och Brinkskolan ligger båda omkring 850 meter bort, ett promenadavstånd på drygt 10 minuter.
 • Bostaden kombinerar ett idylliskt läge med bra kommunikationer, då du kan promenera eller cykla till antingen Visinge eller Ensta station på Roslagsbanan, och snabbt ta dig till butiker, service och restauranger i Täby centrum som ligger cirka 2 km bort. Det går även snabbt att komma ut på större trafikleder för resor till stan, Arlanda med mera.
 • Välkommen till en väldigt attraktiv, smakfull och social villa med utsökt interiör, härlig uteplats och trevlig tomt, nära grönområden och kommunikationer!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • Innanför en fin entréveranda med sittbänk och förvaring väntar HALLEN som är ett välkomnande kapprum med klinkergolv i entrédelen och det öppna trapphuset direkt till höger. Hallen är generös med plats för ytterkläder åt både hela familjen och besökare, samt även plats för förvaringsmöbler. Hallen fortsätter sedan i en inre del med stora öppningar till vardagsrum och kök.
 • KÖKET är ett exklusivt Puustellikök, installerat 2006 och väldigt smakfullt med vita luckor och lådor samt inramning i mörkt trä. Den rejäla köksön öppnar upp mot en stor inbjudande matplats som rymmer många gäster till bords, vid behov kan man utöka till ett riktigt långbord för festen. Material och maskinpark är högklassiga med sjöstenskakel ovanför arbetsbänken, bänkskivor i granit och sofistikerade vitvaror som inkluderar spis med dubbla ugnar. Innanför köket ligger den rymliga tvättstugan, välförsedd med både arbetsytor och förvaring, med praktisk groventré till tomten via en liten veranda.
 • VARDAGSRUMMET är ett sagolikt sällskapsrum präglat av frikostiga öppna ytor, rymd och ljus. Här är det enkelt att möblera med sittgrupper, hemmabio och bibliotek, i två rumsdelar som tillsammans skapar en inbjudande miljö för både vardagslivet och det sociala livet. Här får du mycket svängrum för allt från middagar och fester till spontant soffhäng med vänner och grannar. Elegant gråa väggar och ett ljust trägolv ramar in vardagsrummet, som också är utrustat med en smäcker braskamin.
 • ALTANEN bakom huset är en väl tilltagen och gediget byggd uteplats. Den sträcker sig längs större delen av baksidan och bredden på 3,3 meter ger stora lättmöblerade ytor som omfattar en matplats under tak för alla väder, och en öppen del där man med fördel placerar en skön loungehörna och vilstolar för solig avkoppling.
 • BADRUMMET är helkaklat i en ljus kulör som matchar klinkergolvet. Hörnbadkaret är inbyggt och möblemanget omfattar en vägghängd tvättställskommod och ett spegelskåp, samt vädringsfönster.
 • SOVRUM 1 är i frikostig storlek och får dagsljus från ett fönster på gavelsidan. Ytan ger bra med plats för både säng, skrivbord och andra möbler, dessutom har rummet en inbyggd garderobsvägg med stilfulla spegelskjutdörrar. Väggarna är ljusa.
 • SOVRUM 2 är perfekt som antingen barnrum eller gäst- och arbetsrum, med placering bredvid hallen och fönster mot framsidan. Väggarna är målade i en ljust grågrön nyans.
 • Övervåning
 • ALLRUMMET öppnar sig i ett riktigt stort mysrum, lämpligt som barnens egen sällskapsdel och/eller hela familjens tv-rum. Här finns både en stor yta för soffor och hemmabio, och en liten hörna för läsning/arbetsplats. Interiören ger en ombonad känsla med snedtak i vit panel och vita väggar, vilket gör rummet väldigt ljust. På andra sidan trappan finns en liten hall och en stor klädkammare.
 • SOVRUM 3 är ett perfekt master bedroom, lyxigt stort då det upptar hela gavelsidan på övre plan, med utgång till balkongen och med spatiösa ytor för skrivbord eller loungedel. Snedtak på båda sidor ger en ombonad känsla och ljusinsläppet är rikligt från fönstren och balkongdörren. Väggarna går i sobert ljusgrått.
 • BALKONGEN är en väl skyddad oas under tak och en skön plats att slå sig ner för att fika eller läsa en bok i lugn och ro, vare sig du har sällskap av sol eller sommarregn. Balkongen överblickar framsidan och är så pass stor att den rymmer ett litet cafébord eller ett par sköna sommarstolar.
 • SOVRUM 4 är ett långsträckt och rymligt barnrum med snedtak i vit träpanel och bra yta för både säng, förvaring och andra möbler. Väggarna är vita.
 • BADRUMMET är väldigt sofistikerat inrett och härligt stort, med klinkergolv och ljust kakel, snyggt inbyggd duschhörna med glasdörrar samt två fönster som ger mycket ljusinsläpp. En härligt stor och påkostad tvättställskommod med stenbänkskiva fulländar känslan av badrum på ett lyxigare hotell. Här ryms till och med en liten loungehörna bredvid duschen.
Fastighet
Tomtarea
924 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 3 369 000 kr 1978
Småhusmark 2 746 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
07 Augusti 2020
Energiförbrukning
76 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Tomtindelning
Inteckningar
Rubrik saknas"
300000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
425000
Rubrik saknas"
570000
Rubrik saknas"
645000
Rubrik saknas"
725000
Rubrik saknas"
775000
Rubrik saknas"
835000
Rubrik saknas"
955000
Rubrik saknas"
1125000
Rubrik saknas"
1300000
Rubrik saknas"
1358000
Rubrik saknas"
1442000
Rubrik saknas"
1686000
Rubrik saknas"
1836000
Rubrik saknas"
4335000
Rubrik saknas"
4600000
Totalt
27 862 000 kr
Försäkring
Bolag
Länsförsäkringar
Besiktning
Förbesiktigad
1
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 369 000 kr
Markvärde
2 746 000 kr
Värdeår
1978
Totalt
6 115 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 175kvm / 16kvm
 • Tomtarea 924 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

8 450 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Boken 5
Adress
Sportvägen-11
Postnummer
18735
Ort
Täby
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
175 kvm
Biarea
16 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fasad
Tegel samt träpanel
Fönster
2+1-glas fönster med inre isolerglas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betongelement
Tak
Betongpannor
Grund
Krypgrund
Uppvärmning
Luft-luft värmepump och direktverkande el.
Ventilation
Mekanisk frånluftsventilation
Driftkostnader
Uppvärmning
13 948 kr
El
7 800 kr
Vatten och avlopp
3 610 kr
Renhållning
1 865 kr
Försäkring
6 309 kr
Övriga kostnader
300 kr
Total driftkostnad
ca 33 832 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Summa ca 2 819 kr/mån. Tillkommer gör kostnad för tv/internet. I kostnaden för övrigt ingår kostnad för bevakningstjänst inom området via Byalaget. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.
Alla bilder
Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.Smakfull och sällskaplig familjevilla om 6 rum och vacker anlagd trädgård.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Madeleine Thorén

  Madeleine Thorén

  Fastighetsmäklare

  0733-15 19 51

  madeleine@susannepersson.se