Beskrivning

Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!

 • Välkommen till "Franska villan", en magnifik bostad, till arkitekturen mest likt ett mindre palats, med 7 rum, underbar interiör, några minuter från Sollentuna Centrum!
 • Den palatsliknande och i alla hänseenden unika villan på Tors Backe 5 är nu till salu - en sagolik, representativ och samtidigt väldigt charmig bostad med ett enastående läge, privat och grönt, samtidigt som fastigheten ligger bara ett stenkast från Sollentuna Centrum!
 • Redan framsidan och arkitekturen skvallrar om husets annorlunda karaktär, en praktfull stenbyggnad med fin form och utsmyckning. Baksidans stenläggning leder till en stor uteplats vid sidan om huset, med spatiösa ytor för sommarens alla måltider, från frukost med förmiddagssol till långa ljumma sommarkvällar.
 • Övriga uteplatser omfattar en terrass som sträcker sig längs hela långsidan mot väster, med utrymme för rader av vilstolar för att njuta av eftermiddagssolen. Även på övervåningens balkong är det eftermiddagssol. Terrassen nås via tre utgångar med pardörrar från vardagsrummet och matsalen, och det är en fantastisk känsla att öppna upp dessa och förena sällskapsrummen med terrassen.
 • Villan är byggd i tre våningar och omfattar 7 rum på 143 + 75 kvm. Detta är ett hem gjort för ett rikt och gästfritt sällskapsliv, med stora öppna sociala ytor på entréplan i form av ett sofistikerat vardagsrum som öppnar upp mot en matsal med kök i anslutning. Möblerbara hallar ger ytterligare inbjudande och användbara ytor och en mingelvänlig miljö. Den inre hallen kan med fördel nyttjas som lounge och serveringsgång.
 • Sovrummen omfattar tre väl tilltagna rum på övre plan och ett i källarvåningen, alternativt två om man utnyttjar allrummet som sovrum. Det övre planet har charmiga nivåskillnader med etagetrappor. Även här finns möblerbara hal lutrymmen som går att disponera som arbetsrum, läshörna med mera.
 • Huset är fullt av välbevarade och vackra inredningsdetaljer i original, allt från fönster, glas och fönsterhakar till väggstuckaturer, snidade pelare, gedigna dörrar, lister och snickerier. På entréplan finns öppen spis och en kakelugn (ej i bruk för närvarande), på övre plan finns fungerande kakelugn i två av sovrummen. Många och höga fönster ger ett massivt ljusinsläpp i hela huset.
 • En rad renoveringar från 90-talet och ända till nu innebär att huset uppfyller dagens krav på funktion och bekvämlighet. Allt är omsorgsfullt gjort i samklang och harmoni med den äldre karaktären och charmen. Några av renoveringarna är nytt tak (90-tal), modern källarbostad 2008, målning inomhus, renovering av fönster samt nytt larm och staket 2012, nytt kök, nedre badrum, slipade och oljade parkettgolv, målning av tak och målning/tapetsering av väggar 2017. För samtliga renoveringar, se separat lista.
 • Renoveringarna omfattar även en rad exteriöra åtgärder, som plåtarbeten och balkong, eluttag vid bilplatsen för t ex högtryckstvätt/motorvärmare samt belysning med rörelsedetektor, ny fasadbelysning, nya avloppsrör och ny avloppsanslutning, motordrivna markiser. 2019 byggdes en ny stenlagd uteplats och huset fick ny tomtgräns med häck och klotkörsbär mot grannfastigheten.
 • Interiören är smakfull och väl vald, med fina tapeter och färger, exklusiv inredning i båda badrummen, bland annat marockanskt kakel i nedre badrummet. De otroligt fina stjärnparkettgolven sträcker sig i hela huset utom i hall och källarplan. Båda badrummen och tvättstugan har klinker med golvvärme.
 • Läget är unikt och väldigt speciellt, på en stor tomt i privat läge bakom Sollentuna Fria Gymnasium, och även ett kort stenkast från Vittra Sollentuna. Tomten sträcker ut sig över en böljande trädgård där ståtliga tallar står som vaktposter. Backen bakom huset utgör en mysig extra uteplats där man gärna sitter på kvällen då solen kommer hit.
 • Villan ligger lite som en välbevarad hemlighet och samtidigt otroligt centralt, ett par minuter från pendeln och centrum med dess stora utbud av service, shopping och restauranger. Likaså är det nära till Sollentuna sjukhus, Sollentunavallen och inte minst Edsvikens vatten med strandpromenad och badplats.
 • Med några minuter till all form av service, från förskolor och skolor till mataffärer och restauranger, får familjen massor med tid över till aktiviteter, fritidsintressen och avkoppling. Utöver de nämnda skolorna alldeles intill finns även Sollentuna International School nära, liksom Rudbecks gymnasiet.
 • Kommunikationerna är smidiga med en kvarts restid till Stockholms city med pendeln, vid busstorget går ett flertal bussar till bland annat Kista centrum, Vällingby, Danderyds sjukhus och Spånga. Med bil tar du dig snabbt ut på E4 och når city eller Arlanda på cirka 20 minuter.
 • Välkommen till en mycket speciell villa, unik och imponerande vad gäller både arkitektur och interiör, original charm och moderna bekvämligheter, i önskeläge nära Sollentuna Centrum!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN börjar i en liten entré som öppnar upp i ett stort kapprum där man kan välkomna många gäster och där det är enkelt att få plats med hela familjens ytterkläder. Innanför kapprummet öppnar sig ytterligare en hall, användbar som ett extra gemensamhetsutrymme och samtidigt serveringsgång till köket, komplett med platsbyggda serverings skåp. Interiören är mörka robusta trägolv och vita väggar.
 • VARDAGSRUMMET är husets hjärta, en underbar sällskapsdel där ljuset flödar in från två håll, bland annat från de två öppningarna med pardörrar till terrassen. Takrosett, stuckatur, en bastant öppen spis och de svarta spiralpelarna i matsalsöppningen är några av de eleganta original detaljerna, och det vackert mönstrade parkettgolvet är en fröjd för ögat, både i de sociala rummen och övre sovrummen. Ljusa väggar och mörka trälister och dörrar ramar in det här representativa rummet, med härlig atmosfär för både vardagsliv och umgänge med släkt och vänner.
 • TERRASSEN är stenlagd och långsträckt, med fina snirkliga smidesräcken och trivsamt läge mot väster, med eftermiddagssol. Terrassen är perfekt för att mysa och koppla av i en vilstol, men även som "mingelbalkong" vid större middagar och fester. Från terrassen leder en trappa ner till stenläggningen och bort till uteplatsen.
 • MATSALEN är ett eget måltidsrum samtidigt som det hör ihop med vardagsrummet, vilket håller samman de sociala ytorna. Matsalen har också en egen personlighet med mönstrade tapeter och kakelugn. Ytan är optimerad för en större matgrupp och rymmer även serveringsskåp med mera.
 • KÖKET är renoverat 2017 till ett påkostat och utsökt Tibrokök med lantkökskaraktär, samt matchande köksö. Beslagen är i gammaldags stil liksom kakelsättningen och den stora diskhon. Vit skåpinredning får en kontrast av de mörka bänkskivorna i sten, där du kan gå loss med kockkniven och förbereda kvällens meny eller det som ska läggas på uteplatsens grill. Maskinparken omfattar bland annat Bora Professional bänkfläkt, induktionshäll och stekbord i rostfritt stål.
 • Övervåning
 • HALLEN omfattar en nedre etagedel med ett fantastiskt fönstervalv. Med detta som kontor får du garanterat inspiration och arbetslust. I den övre hallen kan du placera arbetsbiblioteket, och här har du även utgång till balkongen där man gärna tar en paus.
 • SOVRUM 1 nås via en trappavsats från arbetshörnan, och är ett underbart rum med snedtak, inbyggda garderober kring sovalkoven samt en fungerande kakelugn.
 • SOVRUM 2 är ett större rum, också med fungerande kakelugn och fönster mot baksidan. Både ettan och tvåan har väl valda mönstrade tapeter som passar husets stil och arkitektur.
 • SOVRUM 3 är ytterligare ett rymligt rum, här med väggar målade i en sobert mörkblå nyans, samt stort fönsterparti mot framsidan. Tre inbyggda garderober ger mycket förvaringsplats för kläder med mera.
 • BADRUMMET totalrenoverades 2014 i mycket exklusivt utförande med påkostade klinker och kakel i grått, och top notch-inredning vad gäller möblemang och förvaring, som bland annat innefattar fyra väggskåp. Ett badrum som skulle platsa på valfritt lyxhotell.
 • Källarvåning
 • ALLRUMMET är ett suveränt extra sällskapsrum och tv-salong, för hela familjen eller som eget vardagsrum för barnen. Här kan de ha ett fritt socialt utrymme när de vuxna har fester eller middagar. Storleken ger plats för såväl soffgrupp som hemmabio, musikhörna med mera. Väggarna är vita och golvet har heltäckningsmatta.
 • SOVRUM 4 passar utmärkt som avskilt tonårsrum, alternativt gästrum, i rejäl storlek och med plats för både skrivbord och förvaring förutom säng. Två högt liggande fönster ger bra ljusinsläpp trots källarplan, och rummet har vita väggar, heltäckningsmatta samt egen garderob.
 • BADRUMMET är omsorgsfullt renoverat 2017 med en egen häftig stil på interiör och möblemang, med golv och väggar i läckert marockanskt kakel, glasväggar till duschhörnan och praktisk tvättställsmöbel.
 • TVÄTTSTUGAN renoverades 2017 med nytt klinkergolv och nya maskiner (Miele) samt nytt torkskåp. Källarplanet rymmer i övrigt ett par generösa förråd, varav det ena även fungerar som groventré.
Fastighet
Tomtarea
1603 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 906 000 kr 1929
Småhusmark 2 860 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
13 Januari 2013
Energiförbrukning
125 kwh/kvm (Atemp) per år
Inskrivningar
Planbestämmelser
Stadsplan Detaljplan Fornlämning (1 st)
Inteckningar
Rubrik saknas"
2500000
Rubrik saknas"
4000000
Rubrik saknas"
5500000
Totalt
17 500 000 kr
Försäkring
Bolag
If
Besiktning
Förbesiktigad
1
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 906 000 kr
Markvärde
2 860 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
4 766 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 143kvm / 75kvm
 • Tomtarea 1603 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

10 000 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Träbjälken 19
Adress
Tors-backe-5
Postnummer
19147
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1914
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
143 kvm
Biarea
75 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
7
Fasad
Puts
Fönster
2-glas kopplade bågar, ett par isolerglasfönster
Stomme
Tegel
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Målad plåt
Grundmur
Betong
Tak
1-kupigt tegel
Grund
Grundsulor
Uppvärmning
Vattenburen värme genom bergvärme (IVT 2009)
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Uppvärmning
33 060 kr
Vatten och avlopp
3 735 kr
Renhållning
2 085 kr
Försäkring
15 000 kr
Total driftkostnad
ca 53 880 kr/år
Antal i hushållet
5
Kommentar
Summa ca 4 490 kr/mån. Kostnaden avseende försäkring avser "stor villaförsäkring". Tillkommer gör kostnad för tv och internet. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.
Alla bilder
Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!Majestätisk villa med 7 rum och unikt läge!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se