Beskrivning

 • FÖR MER INFO KONTAKTA ANSVARIG FASTIGHETSMÄKLARE-SÅLD
 • Stor härlig villa med underbar tomt och mycket låga driftskostnader.
 • Fantastisk villa med 9 rum, härlig veranda, mycket charm och stor flexibilitet för olika familjekonstellationer, separat bostad eller uthyrningsdel.
 • En fantastiskt charmig, ljus och välplanerad villa med hela 9 rum i tre plan och 188 + 87 kvm boytor, finns nu tillgänglig i utmärkt läge i Edsvikens lugna villakvarter, nära bad, natur och service. Många stora fönster varav en underbar fönsterfasad mot söder som ger ett sagolikt ljusinsläpp. Villan präglas också av mycket rymd och luft tack vare öppna och breda trappor.
 • Bostaden möter alla tänkbara behov och önskemål vad gäller flexibilitet och utrymme att disponera huset på olika sätt. Med sin genomtänkta planlösning passar villan för såväl småbarns- eller tonårsfamiljen, som patchworkfamiljen eller företagaren som arbetar hemifrån. Det går även utmärkt att skapa uthyrningsdel eller generationsboende i källarplanet, med egen ingång.
 • Här finns gott om generösa sällskapsytor både ute och inne, framför allt entréplanets vidsträckta vardagsrum med eldstad samt den väl tilltagna verandan på framsidan mot söder. Här får familjen ett ljusgenomflödande hus där man möts av morgonsolen i köket och ser solen gå ner när man sitter vid köksbordet på sommaren.
 • Sovrummen är genomgående stora och ljusa, de flesta samlade på övervåningen medan några har mer avskilda lägen, ett på entréplan och två nya sovrum i källaren. För en ”normalstor” familj ger det gott om plats för exempelvis extra sällskapsrum gästrum, hobbyrum med mera. Villan har även gott om både ytor och utrymmen för förvaring.
 • Ljusa, varma och neutrala material bildar en bra bas för att lätt färgsätta och inreda efter personlig smak och här finns fina möjligheter att gestalta eller ändra i huset utifrån egna önskemål. Villan är väl underhållen med nyligen renoverat källarplan med nytt badrum, bastu och två nyskapade sovrum i halvplan.
 • Golven är parkett på övervåningen, vackra skeppsplankor och klinker i stora köket, skeppsplankor i vardagsrummet och i entréplanets sovrum. Källarplanets sovrum har heltäckningsmatta, hallen har laminatgolv, tvättstuga och förråd har betonggolv. Hela entréplanet och övervåningen har vattenburen golvvärme. Badrum och relaxdel har klinker.
 • Till huset har du även en lättskött och fin trädgård över en plan tomt med stora sammanhängande ytor. Utöver den generösa soliga verandan med optimalt läge mot söder finns en mindre altan vid förrådet. Två bilplatser finns på uppfarten, i carporten finns en lekvänlig koja.
 • Läget är lugnt och barnvänligt i Edsviken, med närhet till skogar, grönområden och strandpromenad för löpning, cykling och promenader. Förskolor och skolor finns inom kort gångavstånd och Sollentuna centrum bara 800 meter bort har allt man kan behöva av mataffärer, butiker och service. Även Kista galleria och Häggvik nås snabbt och många bra restauranger och kaféer finns inom en radie av 1–2 km.
 • Kommunikationerna är nära och smidiga med en direktbuss till och från jobb och skola i city. Buss till Sollentuna centrum/pendel och Karolinska sjukhuset har du två minuter bort, men det går också utmärkt att promenera till Sollentuna station på runt 12 minuter (900 meter).
 • Välkommen till en storslagen villa vad gäller både utrymme, inredning och planlösning – en drömbostad för familjen som önskar sig mycket plats och ett flexibelt hem i bästa läge!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN ger en välkomnande känsla då den öppnar upp direkt mot sällskapsdelen och övriga rum. Här finns bra med plats för klädavhängning i ett yteffektivt kapprum med ljust klinkergolv och vita väggar.
 • VARDAGSRUMMET är ett sagolikt sällskapsrum med vidsträckta ytor och fantastiskt ljusinsläpp via vackra höga fönster med spröjs. Golvet som består av ljusa gedigna skeppsplankor sträcker ut sig över ytor som ger plats för luftig möblering med soffor och fåtöljer, musik- och läshörna – allt i en miljö lika trivsam för vardagslivet som för middagar och umgänge med släkt och vänner. Utsikten och utgången till verandan ger direkt tillträde till ett soligt uteliv på sommaren. Under den kalla årstiden myser man istället till en sprakande eld i den ståtliga öppna spisen. Väggarna är vita.
 • KÖKET har en hemtrevlig lantköksprägel med beslag i gammaldags stil och vita skåpluckor samt ett vitrinskåp för finglasen. Här finns gott om arbetsytor på bänkskivor i trä, och köksön ger bra svängrum vid spishällen som är en extra bred induktionshäll (70 x 50 cm) från 2011. Utöver arbetsdelen har köket en rymlig matplats med fönster åt två håll och en stor öppning mot vardagsrummet, som går att stänga till med skjutdörrar. Köket nås även från hallen vilket gör det lättillgängligt. Kylen är från 2013 och fläktmotorn är från 2014. Golvet är gråa klinker medan matplatsen har ljusa skeppsplankor. Väggarna är vita utom under skåpen där det sitter grått kakel. Ljuset får bra spridning tack vare infällda takspotlights.
 • VERANDAN är en underbar plats på sommaren, väl tilltagen vad gäller både djup och bredd vilket gör att man enkelt kan möblera med såväl grill och matbord som loungemöbler och vilstolar. Allt i ett soligt och insynsfritt söderläge med utblick över trädgården. Verandadäcket omges av ett räcke och den sträcker sig runt gavelsidan där det finns en trappa ner till tomten, utöver entrétrappan.
 • BADRUMMET är yteffektivt och stilrent med ljusgrått klinkergolv och liggande kakel i vitt. Duschhörnan har vikväggar i glas och här finns även en snygg tvättställskommod samt spegelskåp och vädringsfönster.
 • SOVRUM 1 är ett fint hörnrum och som enda sovrum på entréplanet gör det sig bra som gästrum eller arbetsrum, med två fönster varav ett mot verandan. Skeppsplankor ger extra elegans och en svart fondvägg kontrasterar mot vita väggar.
 • Övervåning
 • ALLRUMMET öppnar sig ovanför trappan i ett välkommet extra sällskapsrum, lämpligt som barnens eget tillhåll men även som bibliotek eller tv-rum, med plats för soffa och hemmabio. Allrummet har vita väggar, parkettgolv och infällda spotlights i taket.
 • SOVRUM 2 är ett vilsamt och inbjudande master bedroom, stort och ljust samt med en hel garderobsvägg med skjutdörrar, så att föräldrarna här kan ha nära tillgång till alla kläder. Golvet är parkett och väggarna är vita. Fina fönster med spröjs är en trevlig detalj i alla rum.
 • SOVRUM 3 och SOVRUM 4 är två mysiga barnrum med vita väggar och parkettgolv, samt bra plats för skrivbord med mera förutom säng.
 • SOVRUM 5 har skapats genom att man delat av allrummet, vilket gett ett extra ljust hörnrum som har fönster åt två håll. Även detta rum har vita väggar och parkettgolv.
 • BADRUMMET är påkostat inrett med svart klinkergolv och helkaklade väggar, hörnbadkar och separat duschdel. En lång vägghängd tvättställsmöbel ger bra avställningsytor och till det finns ett matchande stort spegelskåp. Vid wc finns ett högt väggskåp med spegeldörr. Badrummet har även vädringsfönster.
 • Källarvåning
 • HALLEN är rejält rymlig och utgör en stor bra entré vid större fester, men fungerar även som en egen ingång om man väljer att skapa separatbostad, uthyrningslägenhet eller kontor i källarvåningen. Golvet har grått laminatgolv och väggarna är vita.
 • SOVRUM 6 är ett stort hörnrum till vänster om hallen, med frikostig plats för flera möbler. Det avskilda läget gör det till ett bra tonårsrum. Golvet har grå heltäckningsmatta och väggarna är vita.
 • SOVRUM 7 är ett mysigt rum med fönster på gavelsidan. Rummet passar bra som arbetsrum/kontor eller gästrum, också med heltäckningsmatta och vita väggar.
 • RELAXDELEN är en nytillkommen njutningsavdelning, smakfullt inredd med ljusa klinkerplattor, kaklade väggar, betongglasvägg och stilfulla badrumsmöbler. Förutom bastun finns wc och duschhörna. Utrymmet ger plats för en och annan relaxfåtölj efter bastubadet.
 • TVÄTTSTUGAN är fräsch och praktisk , med stora arbetsytor och mycket förvaring i skåp och lådor. Här finns utöver tvättmaskin även torktumlare. Utanför tvättstugan finns en bra klädkammare. Frysen i källaren är från 2003 och ingår i köpet.
Fastighet
Tomtarea
1023 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 824 000 kr 1953
Småhusmark 4 707 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Ändring Av Dp (1993-05-18) Avstyckningsplan (1928-08-18)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inteckningar
Rubrik saknas"
1500
Rubrik saknas"
2100
Rubrik saknas"
3600
Rubrik saknas"
11100
Rubrik saknas"
11600
Rubrik saknas"
36600
Rubrik saknas"
105600
Rubrik saknas"
150000
Rubrik saknas"
159100
Rubrik saknas"
180000
Rubrik saknas"
296900
Rubrik saknas"
319000
Rubrik saknas"
360000
Rubrik saknas"
681000
Rubrik saknas"
750000
Rubrik saknas"
1810500
Rubrik saknas"
1853500
Rubrik saknas"
2470500
Rubrik saknas"
6480000
Rubrik saknas"
6660000
Totalt
29 002 600 kr
Elförbrukning
Elförbrukning KWH /år
15 000
Försäkring
Bolag
Länsförsäkringar
Besiktning
Förbesiktigad
1
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 824 000 kr
Markvärde
4 707 000 kr
Värdeår
1953
Totalt
6 531 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 5 - 7
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 188kvm / 87kvm
 • Tomtarea 1023 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hängbron 1
Adress
Valkyrievägen-6
Postnummer
191 45
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1930
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
188 kvm
Biarea
87 kvm
Antal sovrum
5 - 7
Antal rum
9
Fasad
Puts
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä och mindre del betong
Utv. plåtarbete
Hängrännor i galvaniserad plåt
Grundmur
Sten- och betongplintar
Tak
Betongpannor
Grund
Källare med betonggolv
Uppvärmning
Bergvärme IVT Greenline (2003)
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Uppvärmning
18 000 kr
Vatten och avlopp
5 700 kr
Sotning
1 500 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
8 346 kr
Total driftkostnad
ca 35 546 kr/år
Antal i hushållet
5
Årlig elförbrukning
15 000 kwh
Alla bilder
(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)(utan rubrik)
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Helene Darin

  Helene Darin

  Fastighetsmäklare

  0760- 83 44 55

  helene@susannepersson.se