Beskrivning

Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.

Skapa din drömbostad i denna villa 6 rum med 30-talscharm och fantastiskt välskött trädgård, i lugnt läge nära bad, natur och service.

 • En fin 30-talsvilla med många rum och stora möjligheter väntar på familjen som söker ett hus med mycket plats för det sociala livet. Ett stort värde med fastigheten är den välskötta trädgården, omhändertagen av en trädgårdsmästare i alla år vilket innebär både vackra växter och bra planering.
 • Villan är i tre plan och ytan på 149 + 56 kvm omfattar flera stora sällskapsytor, från det spatiösa vardagsrummet och gillestugan nere, till den trivsamma tillbyggda vardagsrumsdelen som ger känslan av att sitta i trädgården. Sovrummen är rymliga och särskilt övre master bedroom är helt magiskt med sin storlek, takhöjd och ljusinsläpp från tre håll.
 • På den soliga altanen kan man njuta alla dagens timmar, i avskilt läge med utblick över baksidans trädgård, och i tillbyggnaden har du ett fantastiskt "mellanrum" mellan vardagsrum och altan/trädgård. Källarens härliga gillestuga ger ytterligare ett bra allrum, för barnen eller tonårslivet.
 • Övre plan innefattar ett unikt och magiskt master bedroom med snedtak, stort fönsterparti som ger lite av panoramautsikt mot baksidan, samt frikostig takhöjd. Ytterligare två stora sovrum finns uppe. Bastu finns i källarplanet.
 • Huset är byggt 1933 och tillbyggt 1996. Villan ger många möjligheter att disponera rummen, exempelvis kan antingen vardagsrummet eller entréplanets sovrum användas som matsal, gillestugan som separatbostad etc.
 • Tomten är på 1 062 kvm och är en lugn, väl insynsskyddad oas i söderläge. Med professionell kunskap har alla växter getts en egen plats utifrån var de trivs som bäst. Här finns också fruktträd och bärbuskar av många slag, från äppelträd, plommon och bigarråträd till röda och svarta vinbär, krusbär, hallon, björnbär och rabarber. På tomten finns en ny, fin gäststuga och en nyrenoverad lekstuga.
 • Läget är strategiskt i ett mycket lugnt, barnvänligt område med närhet till Edsvikens bad, strandpromenad, båtklubb, tennisklubb och grönområden. En vacker promenadväg tar dig till Ulriksdals slott, slottscafé och handelsträdgård. Vardagen förenklas genom att det är gångavstånd till flera förskolor och skolor, bland annat en Montessoriförskola och så Tegelhagsskolan F-9, som är helt nybyggd och nås på 7 minuter.
 • Buss alldeles utanför huset går till Helenelunds station , Sollentuna station och Kista. Från Helenelund tar det bara 13 minuter in till city. En direktbuss går också till/från city vardagar i rusningstrafik. Till stan går dessutom fina cykelvägar. Med bil kommer du snabbt på E4 och E18 med kort restid till stan och Arlanda.
 • Välkommen till en unik och mycket fin villa med rum för en stor familj och för sällskapsliv alla årstider, med utsökt trädgård och attraktivt läge.
 • PLANLÖSNING:
 • HALLEN är välkomnande och praktisk, med en entrédel en inre hall. Entrén har klinker och inre hallen har fiskbensparkett. Intill hallen finns en wc.
 • KÖKET är ett yteffektivt arbetskök med lantlig känsla och furuinredning. Gott om skåpförvaring och arbetsytor med dubbel diskho finns, samt en bra matplats för vardagsmåltiderna. En läcker detalj är fönsterkupan som sticker ut ovanför diskbänken. Väggarna är målade i en ljus färg och golvet är furu.
 • VARDAGSRUMMET är en elegant salong med rikligt ljusinsläpp från två fönsterpartier i hörnet. Rummet kan disponeras som en representativ matsal, loungedel eller både och. Öppningen till den till vardagsrummet tillbyggda delen skapar en sammanhållen social avdelning där man ledigt rör sig mellan de två delarna. Vardagsrummet har synliga takbjälkar och inramas av ljusa tapeter samt golv i fiskbensparkett.
 • TILLBYGGNADEN ger huset ett fantastisk sällskapsdel mellan inne och ute, i en glasveranda där du sitter inne i värmen, eller svalkan, samtidigt som du har öppenheten och kontakten med trädgården. Rummet är rejält stort till ytan, med bra utrymme för både soffor och matbord. Det är också utrustat med en täljstenskamin. Interiören har en fin kontrast mellan trä och klinker.
 • UTEPLATSEN är ett trädäck som nås via uterummet, och har ett fint hörnläge med avskildhet och sol i stort sett hela dagen. Här på trätrallen ryms grillen, matgruppen och vilstolarna för sommarens alla sköna stunder, grillkvällar och avkoppling.
 • SOVRUM 1 är med sin placering lämpligt som arbetsrum och/eller gästrum, med frikostig plats för både säng, skrivbord med mera. En annan möjlighet är att göra det till matsal då det ligger nära köket. Rummet har ljust trägolv och vita väggar.
 • Övervåning
 • SOVRUM 2 är kanske husets vackraste rum, riktigt stort och luftigt, med generös takhöjd upp till nock, flera fönster varav ett magnifikt fönsterparti på ena gavelsidan, samt takfönster och synliga takbjälkar. Ett master bedroom med både lyxig och ombonad känsla, och plats för såväl lounge/fåtöljer som skrivbord, garderober med mera.
 • SOVRUM 3 är ett rejält barnrum i övervåningens mitt, med fönster mot baksidan. Interiören är ljusa väggar och trägolv.
 • SOVRUM 4 är ett supermysigt hörnrum med trägolv, här finns bra plats för flera möbler. Väggarna är vita.
 • BADRUMMET har klinkergolv och ljusblåa helkaklade väggar. Utöver wc finns badkar, tvättställskommod och spegelskåp. Badrummet har även ett dubbelfönster som släpper in dagsljus och utsikt.
 • Källarvåning
 • GILLESTUGAN upptar en stor del av källarplanet och ger huset en riktigt stor extra sällskapsdel, användbar för fester, som barnens lekrum, tv-rum – eller kanske tonårsboende. Den gör verkligen skäl för namnet med sina robusta timmerväggar. Två fönster ger bra ljusinsläpp trots källarläget.
 • Källarplanet omfattar i övrigt bastu, stor tvättstuga som har groventré och med dusch, samt pannrum/förråd och en matkällare.
Fastighet
Tomtarea
1062 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 872 000 kr 1949
Småhusmark 4 754 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
19 Augusti 2020
Energiförbrukning
87 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Väg, 0163-F4205-A3.3 Förmån: Officialservitut Väg, 01-SOE-844.1
Planbestämmelser
Byggnadsplan Ändring Av Dp
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Väg, 0163-F4205-A3.3 Förmån: Officialservitut Väg, 01-SOE-844.1
Inteckningar
Rubrik saknas"
100000
Rubrik saknas"
160000
Rubrik saknas"
180000
Rubrik saknas"
200000
Rubrik saknas"
250000
Rubrik saknas"
300000
Rubrik saknas"
400000
Rubrik saknas"
900000
Rubrik saknas"
1400000
Rubrik saknas"
1460000
Rubrik saknas"
1500000
Rubrik saknas"
3400000
Rubrik saknas"
4700000
"Rubrik saknas"
1
Rubrik saknas"
9200000
Totalt
33 350 001 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 872 000 kr
Markvärde
4 754 000 kr
Värdeår
1949
Totalt
7 626 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 149kvm / 56kvm
 • Tomtarea 1062 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

9 600 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hålstansen 4
Adress
Viktoriavägen-8
Postnummer
19143
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1933
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
149 kvm
Biarea
56 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fasad
Puts
Fönster
2-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
El
20 969 kr
Vatten och avlopp
6 098 kr
Renhållning
2 396 kr
Total driftkostnad
ca 29 463 kr/år
Kommentar
Uppgifter enligt säljaren
Alla bilder
Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.Rymlig 30-talsvilla med ovanligt fin trädgård.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se