Beskrivning

Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!

På en attraktiv adress nära badsjön Ravalen och flera skolor väntar detta superfina, ombyggda och renoverade hus med 6 rum och stora soliga altaner.

 • Välkommen till ett av det bästa husen i kvarteret, ombyggt och renoverat till toppskick, med suverän planlösning och luftig övervåning - allt i önskeläge i Stora Viby, med gångavstånd till badsjö, skolor, grönområden med mera. Bostaden har 6 rum inkluderat matsalen, på en boyta om 128 kvm på entréplan och en inredd övervåning på omkring 50 kvm. Övre plan har en fin vindsvåningskänsla med stort allrum eller master bedroom, flankerat av ett superfint barnrum.
 • På entréplan samlas de flesta rum inklusive två avskilda sovrum och en sällskapsdel med stort vardagsrum samt kök och matsal i öppen planlösning. På denna våning finns även två badrum, tvättstuga och så den funktionella hallen med separat kapprum. Stora altaner på båda sidor av huset ger trivsamma utomhusytor för sommarens grillkvällar och avkoppling.
 • Huset har gott om förvaring i flertalet garderobsväggar, bland annat i båda nedre sovrummen och i kapprummet. Det finns även gott om bra extrautrymmen, exempelvis trapphuset som har plats för en läshörna, och så finns det två förråd varav ett varmförråd.
 • Bostaden är i absolut toppskick tack vare omfattande ombyggnation och renovering 2013, inkluderat hall, badrum och sovrum nere, helkaklat badrum, klinker i hallen, nytt kök, nytt trägolv i hall, sovrum, kök och övre allrum, målning av alla golv, nya maskiner samt klinker i tvättstugan, ny trappa, nertagning av vägg mellan kök och matrum, nya innertak i hela nedervåningen med inbyggda spotlights i hall och kök samt byte till Luft/vatten värmepump och ny elcentral . Efter detta har huset fått ny altan på baksidan 2014, nytt helkaklat duschrum 2015, ombyggnad av garage till varm- respektive kallförråd 2017. 2017 byggdes även övervåningen om till inredningsbar boyta med ny takkupa. Se även komplett renoveringslista.
 • De omfattande renoveringarna inklusive alla ytskikt innebär en genomgående mycket smakfull interiör med elegant färgsättning, detaljer som att alla lister och dörrkarmar är bytta, samt att det är nya fönsterbrädor i svart granit, vackra furugolv målade ljusgrått samt klinker i tvättstugan och båda badrummen. Golvvärme finns i hallen, sovrummet bredvid hallen, tvättstuga, pannrum, sovrum uppe, duschrummet samt i varmförrådet.
 • Till huset finns en bilplats. Tomten är plan och lättskött, med en fin trädgårdshörna på framsidan. En häck ramar in trädgården och ger bra insynsskydd. 2019 gjordes ny garageuppfart med grus och stenplattor.
 • Läget är perfekt för en aktiv barnfamilj som söker lugn, grönområden och närhet till vardagsservice. Runt omkring Viby har du enorma naturområden för friluftsliv bland annat järvafältet, promenader och löpning, skidåkning med mera. På sommaren är det härligt med närheten till Ravalen med badplats och strandpromenad, och det finns även fotbollsplan och flera skolor i grannskapet.
 • I Norrvikens centrum finns mataffär, vårdcentral och restauranger. Det är också nära till Häggviks Handelsplats med större butiker samt apotek, blomsteraffärer med mera. I Sollentuna centrum lite längre bort finns ett stort utbud av shopping i en komplett galleria.
 • Kommunikationerna är smidiga, dels går det snabbt att komma ut på E4, dels kan du gå bort till busshållplatsen några minuter från huset och där ta buss till Norrvikens pendeltågsstation och centrum eller till Sollentuna centrum och pendel.
 • Välkommen till ett hem i absolut toppskick, enastående fint renoverat med inredd härlig vindsvåning och två stora altaner, i önskeläge nära natur, bad och skolor!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN är en långsträckt entrédel som når ända bort till baksidan där det finns en direktutgång till altanen. Entrédelen har svart klinkergolv och till vänster finns ett separat kapprum för både klädavhängning och förvaring i ett flertal garderober. Golvet i resten av hallen är ljusgrått furugolv som fortsätter i hela entréplanet. I hela hallen är det vattenburen golvvärme. Väggarna är vita.
 • BADRUMMET är stilfullt renoverat med vackra klinkerplattor och helkaklade vita väggar. Här finns inbyggt badkar, handdukstork samt rymlig tvättställskommod och stor väggspegel med snygg belysning bredvid. Båda badrummen har blandare från Mora och badrumsmöbler från IDO.
 • SOVRUM 1 är ett mysigt, ljust barnrum eller arbetsrum med massor av ljusinsläpp från flera fönster och bra plats för säng, skrivbord med mera. Rummet har även egen garderobsvägg. Interiören är ljusgråa väggar.
 • TVÄTTSTUGAN är yteffektiv och praktisk, fräscht renoverad med svart klinkergolv, vita väggar och vit inredning med skåp och arbetsbänk, diskho etc utöver nya maskiner. Här finns även ett fönster mot baksidan.
 • BADRUM 2 är påkostat renoverat med gråmelerade klinker som skiljer det från badrummet, samt helkaklade väggar i vitt. Duschhörnan omges av vikväggar i glas och badrumsmöblerna är i samma stil som i stora badrummet.
 • SOVRUM 2 är ett större rum, lämpligt som antingen master bedroom eller tonårsrum, även detta har egen garderobsvägg med högblanka dörrar. Rummet får rikligt med ljusinsläpp från två stora fönster och är sobert inrett med gråblåa målade väggar till det ljusgråa furugolvet.
 • VARDAGSRUMMET är ett väldigt inbjudande sällskapsrum där ljuset flödar från två håll tack vare den stora öppningen mot matsalen. Rummet är både spatiöst och snyggt, med utrymme för en stor soffgrupp, hemmabio med mera. Här finns även en braskamin i hörnet. Väggarna är målade i en sofistikerad buteljgrön nyans. Från vardagsrummet når du framsidans uteplats.
 • ALTANEN på framsidan är sommarens extra vardagsrum, med optimalt läge mot sydväst vilket ger eftermiddags- och kvällssol. Ytan är vältilltagen och inkluderar en större hörndel för matgrupp eller generösa loungemöbler. Denna del inramas av staket medan resten av altanen är öppen med utsikt mot framsidans trädgårdstäppa.
 • KÖKET är läckert totalrenoverat och har en effektfull kontrast mellan svarta högblanka bänkskivor i kvartskomposit och svarta väggar ovanför arbetsbänken, till den vita skåpinredningen. Den stora köksön ger massor av extra arbetsyta och även bardisk. Allt är omgjort mycket smakfullt 2013, även maskinparken som omfattar spis, ugn, mikro och integrerad diskmaskin från Whirlpool, fläkt från Cylinda. Kyl och frys är från Electrolux; kylen har kolsyremaskin och frysen har ismaskin. Köksblandaren är från Strand.
 • MATSALEN ligger i helt öppen planlösning mot köket och är en social, luftig och rymlig måltidsavdelning med plats för en stor matgrupp i en ljus miljö med stort fönster mot baksidan. Tillsammans med kök och vardagsrum bildar matsalen en fin treenighet med gemensamhetsytorna samlade och lättillgängliga.
 • ALTANEN utanför köket är ett gediget trädäck på cirka 60 kvm som sträcker sig längs hela baksidan. Djupet och storleken rymmer allt från matbord och grill till vilstolar, i ett insynsskyddat läge med morgon- och förmiddagssol. Altanen nås även från hallen. Hörnan med matplats inramas av staket.
 • Övervåning
 • ALLRUMMET är helt sagolikt med sina vidsträckta ytor och känslan av vindsrum! Här inreder man gärna ett extra sällskapsrum med många funktioner, t ex tv-rum, bibliotek, soffhäng och barnens tillhåll för kompisar och lek. Ett alternativ är att disponera vindsrummet som master bedroom med både sovdel, arbetsplats och loungedel. Då fungerar sovrummet intill utmärkt som barnkammare. Utöver fönsternischen mot baksidan och ett fönster på gaveln finns ett takfönster.
 • SOVRUM 3 är ett utmärkt rum för 1-2 yngre barn, med snedtak och plats för både säng, arbetshörna och lek. Det passar även bra som exempelvis gästrum. Rummet har egna inbyggda garderober och inbyggda hyllor, samt en fin fönsterkupa. Interiören är vit från golv till tak förutom en lekfull fondtapet.
Fastighet
Tomtarea
412 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 996 000 kr 1961
Småhusmark 1 856 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
12 September 2012
Energiförbrukning
141 kwh/kvm (Atemp) per år
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Viby GA:36
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Oljeledning Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Stadsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Viby GA:36
Inteckningar
Rubrik saknas"
200000
Rubrik saknas"
360000
Rubrik saknas"
395000
Rubrik saknas"
1460000
Rubrik saknas"
1538800
Rubrik saknas"
1558900
Rubrik saknas"
1648900
Rubrik saknas"
1717300
Rubrik saknas"
2720000
Rubrik saknas"
3131000
Rubrik saknas"
3250000
Rubrik saknas"
3922000
Totalt
25 823 900 kr
Besiktning
Förbesiktigad
1
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 996 000 kr
Markvärde
1 856 000 kr
Värdeår
1961
Totalt
3 852 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 3 - 4
 • Hustyp Kedjehus
 • Boarea/Biarea 128kvm / 50kvm
 • Tomtarea 412 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Kedjehus
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Vinkaggen 21
Adress
Lilla-Slingan-1B
Postnummer
19273
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Kedjehus
Byggnad
Byggnadsår
1961
Boarea
128 kvm
Biarea
50 kvm
Antal sovrum
3 - 4
Antal rum
6
Fasad
Tegel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Trä
Utv. plåtarbete
Fönsterbleck, stuprör
Tak
Falsad plåt
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Luft/vatten-pump
Övrigt om byggnaden
Renoveringar:
- 2013: Total ombyggnation av befintlig utbyggnad på ca 35 m2 (hall/badrum/sovrum).
Ny stomme inkl. isolering. Ny taklutning inkl. nyfalsat plåttak (utvändigt).
Vattenburen golvvärme. Helkaklat badrum. Kakelplattor vid entré, nytt trägolv hall/sovrum. Ny altandörr.
- 2013: Nytt trägolv (hall/sovrum/kök+allrum övervåning). Alla golv målade.
- 2013: Nytt kök
- 2013: Kakel med golvvärme tvättstugan med ny tvättmaskin+torktumlare.
- 2013: Byte till Luft/vatten värmepump + ny elcentral
- 2013: Nya element vardagsrum samt allrum övervåning
- 2013: Ny trappa till övervåning
- 2013: Rivning av vägg mellan kök och matrum
- 2013: Rivning av vägg mellan sovrum
- 2013: Förstärkning av takbjälklag i vardagsrum
- 2013: Nya innertak hela nedervåningen med inbyggda spottar i hall och kök
- 2014: Ny altan baksida ca 60 m2
- 2015: Nytt helkaklat duschrum med elburen golvvärme
- 2015: Ommålning träfasad.
- 2017: Ombyggnad av garage (avdelat till kall -och varmdel. Varmdel med elburen golvvärme).
- 2017: Ombyggnad av övervåning. Gjorde om vindsförråd till sovrum. Ny takkupa. Vattenburen golvvärme, nytt trägolv sovrum.
- 2017: Byte av yttertak till falsad plåt.
- 2019: Ny garageuppfart med grus och stenplattor.
- 2019: Ommålning garage och tak vid entré.
Driftkostnader
Uppvärmning
15 200 kr
Vatten och avlopp
5 900 kr
Vägavgifter
100 kr
Renhållning
3 600 kr
Försäkring
8 200 kr
Total driftkostnad
ca 33 000 kr/år
Kommentar
Summa ca 2 750kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
Alla bilder
Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!Välrenoverat, elegant hus 6 rum nära badsjö och grönområden!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Oscar Stridh

  Oscar Stridh

  Fastighetsmäklare

  0760-51 86 66

  oscar@susannepersson.se