• Totalrenoverad
 • Stora fönsterpartier
 • Vacker fiskbensparkett
 • Tilltagen takhöjd
 • Välbehållen stuckatur
 • Två fullständiga badrum
 • Stort kök
 • Välskött brf

 • Antal Rum 5 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 161 kvm
 • Månadsavgift 7 805 kr. Inkl. värme, vatten, kabel-tv från Tele2 (basutbud) samt bostadsrättstillägg. Det tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bredband om 150 kr/mån (1000/1000 mbit). Individuell mätning av el sker via bostadsrättsföreningen.
 • BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING 1 573 410 kr
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Hall 1: Välkomnande hall med stengolv och plats för förvaring av ytterkläder och skor. Väggfäst klädhängare ingår i överlåtelsen.

Vardagsrum: Ljust och stort vardagsrum med plats för soffgrupp. Högt i tak, stora fönsterpartier och fönsterbänk i sten. Förlängd sällskapsdel i anslutning med tilltagna fönsterpartier och takhöjd. Sällskapsdelen kan göras om till ett sovrum/arbetsrum. Genomgående beigemålade väggar, vit takstuckatur, fiskbensparkett och vackra spegelskjutdörrar mot matsal.

Matsal: Ljus och rymlig matsal med matplats för upp till 10-12 personer. Matsalen har både en ingång med parspegeldörrar i spröjsat glas och en ingång med spegelskjutdörrar från vardagsrum. Genomgående beigemålade väggar, fönsterbänk i sten, vit takstuckatur och vacker fiskbensparkett.

Badrum 1: Fullständigt badrum med dusch och duschdörrar i glas. Smakfullt valt kakel och klinker samt påkostad badrumsinredning; klassiskt tvättställ med upphöjd rygg, tvättställsblandare och takduschset. Vattenburen elegant handdukstork. Totalrenoverat 2018 och våtrumsintyg finns att tillgå.

Sällskapsrum: Stort sällskapsrum med plats för soffgrupp och prydd med en öppen spis (ej fungerande). Beigemålade väggar, vacker fiskbensparkett och garderobsförvaring bakom charmig spegeldörr med spröjs. 

Hall 2: Rymlig andra hall med separat utgång i trapphus till bostadsrättsföreningens innergård. Klädkammare med mycket förvaringsutrymme i anslutning. Beigemålade väggar och ljus parkett.

Badrum 2: Fullständigt badrum med dusch och duschdörrar i glas. Smakfullt valt kakel och klinker samt påkostad badrumsinredning; klassiskt tvättställ, tvättställsblandare och spegelskåp med förvaring. Här finns tvättmaskin, torktumlare och generös avlastningsyta ovanför. Elektrisk golvvärme och vattenburen elegant handdukstork. Totalrenoverat 2018 och våtrumsintyg finns att tillgå. 

Kök: Stilrent och stort kök i off-white med matplats för 4-6 personer. Här finns generösa arbetsytor på den ljusa stenbänkskivan och goda förvaringsmöjligheter. Exklusiv och kraftfull induktionsspis och köksfläkt från italienska Lofra med fem hällar och två ugnar (2018). I övrigt fullt maskinellt utrustat kök med fristående kyl (med kallvattendispenser) och frys (med integrerad ismaskin) i rostfritt stål från Siemens (2018), integrerad diskmaskin (2018) och generös storlek på diskhon också i rostfritt stål. Ett charmigt skafferi i anslutning med mycket förvaringsutrymme och tilltagen takhöjd. Utgång till balkong med utsikt mot föreningens innergård. Beigemålade väggar och ljus parkett.

Sovrum 1: Stort sovrum med tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier. Bra med garderobsförvaring, plats för dubbelsäng och byrå. Beigemålade väggar och vacker fiskbensparkett. Garderobsförvaringen ingår i överlåtelsen.

Sovrum 2: Rymligt sovrum med tilltagen takhöjd och stora fönsterpartier. Plats för dubbelsäng och goda möjligheter till garderobsförvaring. Beigemåladeväggar och vacker fiskbensparkett.

Totalrenoverad 30-talspärla till högsta standard i hjärtat av Malmö

En enastående och vacker 30-talspärla med fem rum och kök och två fullständiga badrum disponerat på totalt 161 kvadratmeter. Detta är en lägenhet renoverad till högsta standard med stor känsla för detaljer och material. Här har både färg- och materialval gjorts med eftertanke, stil och omsorg. Bostaden har ordentligt med rymd, tilltagen takhöjd och präglas av unika detaljer; stora fönsterpartier, charmiga spegeldörrar, välbehållen stuckatur och vacker fiskbensparkett. Huset är uppfört 1933 och ritat av Carl Rosell. För den som önskar kan lägenheten med enkla medel göras om till en sex rum och kök.

Bostaden har en öppen planlösning med vardagsrum och matsal i fil - tillsammans med de stora fönsterpartierna och takhöjden får rummen ett vackert ljusinsläpp och känsla av rymd. I hjärtat av hemmet är sällskapsrummet prydd med en öppen spis och inredd med en ytterligare soffgrupp. Bostaden har två rymliga hallar med dörrutgång i anslutning till vardera. Det stora köket rymmer matplats för upp till sex personer och har utgång till balkong som vetter ut mot grannarnas charmiga husfasader och bostadsrättsföreningens lummiga innergård. Här finns generösa arbetsytor på den ljusa bänkskivan i sten, och mycket goda förvaringsutrymmen i köksskåpen och i det charmiga skafferiet. Exklusiv och kraftfull induktionsspis och köksfläkt från italienska Lofra med fem hällar och två ugnar. I övrigt fullt maskinellt utrustat kök med fristående kyl och frys i rostfritt stål, integrerad diskmaskin och generös storlek på diskhon. I bostaden finns två fullständiga badrum med duschplats och duschdörrar i glas. Smakfullt valt kakel och klinker samt påkostad badrumsinredning. I ena badrummet finns både tvättmaskin och torktumlare.

Här bor du i en trygg och välskött bostadsrättsförening med möjlighet att nyttja föreningens trevliga gårdsmiljö. På gården har du tillgång till grill- och sittplatser, växter och odlingar. Bostadsrättsföreningen äger marken och genererar bl.a. intäkter via fyra hyresrätter (dold tillgång) och fyra lokaler. Nyligen sålde bostadsrättsföreningen en hyresrätt och har därmed starkare kassaflöde än vad som framgår av senaste årsredovisningen.

Varmt välkommen att titta på detta väl omhändertagna hem med närhet till Rörsjöparkens natur och Värnhemstorget som knutpunkt med alla dess faciliteter både avseende närservice och kommunikation – här har du närheten till stads- och regionbussar, endast några minuter till Malmö centralstation och stadspulsen på Gustav Adolf torg som erbjuder ett brett utbud av restauranger och butiker!

Varmt välkommen att kontakta mäklaren för att boka tid för visning!

Föreningsnamn
BRF Gotthard 4
Renoveringar utförda och planerade
Planerade renoveringar
Föreningen arbetar efter underhållsplan. Inga planerade renoveringar i år eller kommande året. (Kontrollerat med styrelsen 2023-01-19)

Utförda renoveringar
- 2022 Innergården har genomgått en uppfräschning för att höja trivseln.
- 2018-2019 Målning av tak, fasad, fönster, samtliga entrédörrar mm.
Renovering av fasaden. Balkongrenovering , målning av räcken.
Diverse renoveringsarbeten, ex. plåttak på gård.
Byte till LED-lampor överallt i föreningens utrymmen.
Porttelefoni.
Nödutgångs skyltning.
Värmesystemet injusterad.
Varmvattenscirkulation, VVC, kontrolleras och injusterad.
- 2017 Spolning och kamerabesiktning av spillvattensledningar är genomförda. Säkerhetsgrindar är uppsatt i samtliga gårdstrappor och källare. Cylindrar är utbyta i samtliga källardörrar för att underlätta utrymningsvägar.
- 2015 Renoverades delar av taket.
- 2014 Byttes värmecentral.
- 1992 Totalrenoverades fastigheten. I den stora renoveringen byttes avloppsstammar och stammar för tappvattenledningar. Där finns Ballofix på vattenrör för att snabbt och smidigt kunna stänga av delar av vattensystemet i den egna lägenheten utan att stänga av stamventiler som påverkar alla.
Parkering
Boendeparkering råder i området.
Allmänt om föreningen
BRF Gotthard 4 är en äkta bostadsrättsföreningen som bildades 2016 och äger marken. Huset består av totalt sex våningar. Totalt finns 25 bostadsrätter och fem hyresrätter (dold tillgång) samt fyra hyresrättslokaler. Föreningens adresser är Östra Förstadsgatan 35 A och B samt Kungsgatan 35. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Bredablick.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
769632-4594
Gatuadress
Östra förstadsgatan 35B
Postnummer
212 12
Stad
MALMÖ
E-post
brfgotthard4@gmail.com
Äkta förening
Ja
Finanser
Bostadsrättsföreningen har ingen planerad avgiftshöjning just nu (Kontrollerat med styrelsen 2023-07-02).

Bostadsrättsföreningens fyra hyresrätter kan betraktas som dolda tillgångar och utgör bundet kapital. Bostadsrättsföreningen sålde nyligen en hyresrätt för 1,7 miljoner kronor - därmed är kassaflödet större jämfört med senaste årsredovisningen. (Kontrollerat med styrelsen 2023-07-02)

På grund av bostadsrättsföreningens starka kassaflöde har fastighetslånet om 1,6 miljoner kronor till SBAB amorterats i sin helhet under december 2022 (se not 14 i årsredovisningen för 2021).
Överlåtelseavgift
1 338 kr
Pantsättningsavgift
535 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
delade utrymmen
I källaren finns föreningens tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Föreningen har en lummig innergård med sittplatser och grillplats.
Byggår
1933
Utförd
Ja
Datum
16 Januari 2019
Energiförbrukning
174 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Byggnadsår
1933
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
161 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Ett källarförråd hör till lägenheten.
Renoveringar
2023: Enda duschdörren förnyad i badrum 2, ny ugnslucka, nytt glas till fönstret i sovrum 2.

2018: Lägenheten totalrenoverades där lägenhetens WC bland annat ändrades till ett fullständigt badrum. Våtrumsintyg finns att tillgå.
El
550 kr
Försäkring
150 kr
Total driftkostnad
ca 700 kr/mån
Antal i hushållet
4
Kommentar
Driftkostnaden motsvarar befintlig ägares kostnader. Elkostnaden motsvarar elförbrukning och nätavgift. Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på leverantör och förbrukning.
Beskrivning av hiss
Hiss från bottenplan med plats för normaltstor barnvagn.
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
6
Våning
2
Kommentar Våningsplan
Bred och rymlig trappuppgång.
TV
Basutbudet av tv-kanaler från Tele2 ingår i avgiften (kontrollerat 2023-01-19).
bredband
Föreningen har bredband genom Bahnhof (1000/1000 mbit). Kostnad om 150 kr/mån tillkommer på månadsavgiften.
Östra förstadsgatan 35B

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Maryam Akhondipour

Maryam Akhondipour

Fastighetsmäklare / jur. kand.

073-664 30 51

maryam@susannepersson.se

KONTAKTA MIG