• Rymlig sekelskiftestvåa
  • Vacker fiskbensparkett
  • Stora fönsterpartier med spröjs
  • 3.25 m takhöjd
  • Ev. möjlighet till balkong
  • Stabil förening

  • Antal Rum 2 rum
  • Hustyp Bostadsrättslägenhet
  • Boarea 49 kvm
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Hall & arbetsutrymme: Inbjudande och rymlig hall med tre integrerade garderobsutrymmen och takhöjd på hela 3,25 m. Här har du goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter för bl.a. kläder och städutrustning. I hallen finns även ett arbetsutrymme med plats för skrivbord och bokhylla. Slittåligt klinkergolv och vitmålade väggar.

Vardagsrum: Sobert vardagsrum med utrymme för både soffgrupp och matplats för upp till 6 personer. Stora fönsterpartier och tilltagen takhöjd på 3,25 m. Klassisk fiskbensparkett och vitmålade väggar.

Kök: Stilrent vitt kök fullt maskinellt utrustad med integrerad kyl/frys, integrerad diskmaskin, spishäll, ugn, mikrovågsugn och goda förvaringsmöjligheter. Slittålig bänkskiva och klinkergolv.

Sovrum: Sovutrymmet rymmer upp till en stor dubbelsäng och klädförvaring. Tilltagen takhöjd och ett stort fönsterparti med spröjs, fönsterbänk i sten och utsikt mot föreningens innergård. Slittålig klinkergolv och och vitmålade väggar.

Badrum: Fräscht och helkaklat badrum med elektrisk golvvärme, likaså elektrisk handduksvärmare samt tvättmaskin.

Vacker sekelskiftespärla i hjärtat av Östermalm

På en av Östermalms mest eftertraktade adresser erbjuds nu denna stilrena tvåa belägen i en vacker sekelskiftesfastighet anno 1899. Lägenheten är optimalt planerad med sovrum mot innergård och ett stort vardagsrum i västerläge. Bostaden präglas av tidstypiska detaljer; tilltagen takhöjd på 3.25 m, högresta fönsterpartier med spröjs, djupa fönsterbänkar i Kolmårdsmarmor samt klassiska fönstervred och vacker fiskbensparkett. Här bor du mitt i innerstadens puls och med den ytterligare fördelen att hela sovrummet vetter ut mot bostadsrättsföreningens lugna innergård och charmiga utsikt. Bostadsrättsföreningen äger marken och genererar bl.a. intäkter via en uthyrd hyreslokal samt via en dold tillgång i form av en hyreslägenhet. För närvarande ser bostadsrättsföreningen över medlemmarnas intresse för anläggning av balkonger.

Varmt välkomna på visning till detta fint belägna hem intill Karlavägens lummiga allé med närhet till innerstadens puls av shopping, caféer och restauranger - endast några minuters promenad till Humlegården och tunnelbanan Stadion runt hörnet!

Föreningsnamn
BRF Sibyllegatan 42
Renoveringar utförda och planerade
Planerade renoveringar:
2022
- Utbyte av termostater i bostäderna (beslutat)
- Ny entrématta (beslutat)
- Översyn entrékod samt nyckelsystem/låsanordning (beslutat)
- Energisparåtgärder avseende värmesystem, titta över undercentralen (ej beslutat)
- Byte av elcentral, inväntar offert (beslutat)

2025 - 2027
- Fasaddelar och detaljer (ej beslutat)
Fasad renoverades för ca fem år sedan, där anlades ett utstick på fasaden i plåt för att undvika regn mot fasaden. I underhållsplanen anges att fasaden ska göras om, om ca 5-6 år
- Fönster och fönsterdörrar (ej beslutat)

Utförda renoveringar:
2021: Ommålning av trapphus, nya möbler till innergården och byte av belysning i trapphus.
2018: Yttertak och skärmtak
2017: Utvändig fönsterrenovering och montage av bullerglas och energiglas.
1996: Vattenstammar utbytta. Vattenledningar är av koppar och spillvattenrör i rostfritt stål.
Värmeanläggningen är från 1996.
Parkering
Boendeparkering.
Allmänt om föreningen
Brf Sibyllegatan 42 är en äkta bostadsrättsförening som äger marken. I föreningen finns 18 st bostadslägenheten, varav en lägenhet upplåtes med hyresrätt. Bostadsrättsföreningen har även en hyreslokal.
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
769603-4532
Gatuadress
Sibyllegatan 42
Postnummer
114 43
Stad
STOCKHOLM
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr
Pantsättningsavgift
483 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
delade utrymmen
Lummig innergård med både äpple- och plommonträd samt sittplatser och cykelställ. Gemensam tvättstuga i källaren.
Månadsvis information om avgifter
Inga planerade avgiftshöjningar (Kontrollerat 2022-09-26)
Byggår
1899
Utförd
Ja
Energiförbrukning
170 kwh/kvm (Atemp) per år
Byggnadsår
1899
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Boarea
49 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Ett källarförråd om ca 3 kvm tillhör bostaden.
El
500 kr
Försäkring
233 kr
Total driftkostnad
ca 733 kr/mån
Antal i hushållet
1
Kommentar
Driftkostnaden motsvarar befintlig ägares kostnader. I försäkringskostnaden ingår bostadsrättstillägg. Elkostnaden motsvarar elförbrukning och nätavgift. Driftkostnaderna är individuella och kan variera beroende på leverantör och förbrukning.
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
5
Våning
2
Företag
Ellevio

Från bostaden har du närhet till både tunnelbana och bussar. Tunnelbanestationen Stadion finns runt hörnet som på 5 min tar dig till universitetet och Tekniska högskolan eller Stockholms central. Bussarna 1 och 4 åker från Karlavägen och Valhallavägen mot Frihamnen och Radiohuset samt Gullmarsplan och Stora Essingen. Buss 67 kör mot Odenplan. Bostaden ligger centralt med närhet till både natur och nöjen. På gångavstånd når du Humlegården och Tessinparken samt Djurgården, Lill-Jansskogen och Gärdet - perfekt för joggingturer. I området erbjuds ett stort utbud av caféer, restauranger och shopping. ICA Esplanad ligger runt hörnet, men även Picard och torghandeln på Östermalmstorg. På det populära Tössebageriet kan du köpa både bröd och bakverk, eller varför inte slå dig ner för en fikastund på områdets klassiska favorit; Karla café.

Boendeparkering. Området för boendeparkeringen är mycket utbredd och sträcker sig från Djurgårdsvägen och Strandvägen till Roslagstull. Kontakta Stockholm stad för ansökan om boendeparkeringstillstånd.

Sibyllegatan 42

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 04/12 2022, KL 11:30 - 13:30

Må 05/12 2022, KL 17:00 - 19:00

Maryam Akhondipour

Maryam Akhondipour

Fastighetsmäklare / jur. kand.

073-664 30 51

maryam@susannepersson.se

KONTAKTA MIG