• Stor balkong
 • Fint ljusinsläpp
 • Luftig planlösning
 • Barnvänligt läge
 • Trevliga Silverdals torg
 • God närservice
 • Nära förskolor & skolor
 • Bra kommunikationer

 • Antal Rum 4,5 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 93.5 kvm
 • Månadsavgift 3 824 kr. I avgiften ingår värme och vatten. Tillägg om 200 kr/mån tillkommer för TV och bredband.
 • BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING 589 755 kr
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Rymligt och stilrent familjeboende med attraktivt läge i populära Silverdal

Varmt välkomna till en rymlig, modern och väldisponerad hörnlägenhet. Bostaden har genomgående fint parkettgolv, ljusa ytskikt, stort ljusinsläpp från många fönster och luftig atmosfär. Belägen med natur och skog runt hörnet utanför porten.

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder. Vardagsrum och kök ligger i öppen, social planlösning för en trivsam samvaro med familj och vänner. Köket är funktionellt utrustat och har access till den stora balkongen. Maskinparken består av vitvaror från Cylinda, Elvita, Bosch och Siemens. Vardagsrummet är lättmöblerat med fönster i två väderstreck. Tre fina sovrum ni fördelar på det sätt som passar er familj bäst. Genomgående utmärkta förvaringsmöjligheter i garderober, skåp och ett stort förråd. Förrådet i lägenheten kan även användas som till exempel arbetsrum eller ett mindre sovrum. Badrummet är stort med fönster och helkaklat med behaglig färgsättning i stilsäkert vitt och grått. Badrummet har badkar, vägghängt handfat och vägghängd toalett som underlättar städning. I badrummet finns även en rejäl tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare (Siemens 2009) under en praktisk arbetsbänk med förvaringsskåp ovanför. Det finns också en separat gästtoalett. Lägenhetens balkong är även den stor med gott om plats för utemöbler och grill. Lägenheten disponerar över ett källarförråd om ca 6,5 kvm förutom alla förvaringsmöjligheter i bostaden så förvaring lär inte vara något att oroa sig för.

I och omkring Silverdal finns alla möjligheter till friluftsliv, bad samt träning året runt, och dessutom finns all tänkbar service nära och smidigt. Edsvikens vatten ger en avkopplande miljö, där du har flera fina badplatser och skogarna har motionsspår för både löpning och skidåkning. På vintern kan du åka skridskor på plogade isbanor. Simhall, tennisbanor och andra idrottsanläggningar finns det gott om i närheten.

Du kan också shoppa, fika och gå ut och äta på många ställen och hitta dina favoriter alldeles i närheten. Bara på Silverdals eget torg finns mycket vardagsservice - från närlivs, bageri, gym och frisör till flera restauranger. För att shoppa loss ordentligt kan du välja mellan Sollentuna centrum, Kista galleria och lite längre bort Mall of Scandinavia - alla med ett rikt utbud av butiker.

Med bil är du ute på E4 inom några minuter, och till city åker du enkelt med bland annat direktbussar (516 och 526) till/från Sergels torg varje vardag morgon och kväll. Du bor nära naturen och har samtidigt snabbt pendlingsavstånd in till Stockholms city. Alldeles utanför porten går buss 607 till Danderyd och Karolinska. Tre minuter bort går buss 178 till Mörby och Jakobsberg via Helenelund och Kista. Till närmaste pendeltågsstation Helenelund promenerar du på ca en kvart, och därifrån tar det en kvart in till Centralen - summa ca 30 minuter. Pendeln går även till Arlanda och Uppsala.

Missa inte denna trivsamma 4,5:a, sällskaplig, ljus och i optimalt läge nära allt från bad till kommunikationer!

Föreningsnamn
Brf Silverdals Torg
TV och bredband
Telenor
Renoveringar utförda och planerade
2016
Delvis underhåll av tak och fasader. Åtgärd lekplats innergård. Justering/ spolning av dagvattenledning på gården. Uppgradering av styr- & reglersystem. Rensning/ tömning fetavskiljare lokaler (wok/pizzeria). Ommålning av plåtdörrar utomhus.
2017
OVK (Lägenheter och lokaler). Byte av luftfilter i lägenhet. Oljning av entré/portar Silverdalsvägen 23-37 och målning av entré/portar Silverdalstorg 6 & 9. Spolning och justering av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen).
2018
Större underhåll fasad och tak (takbeklänad och fasadfogar). OVK (Lägenheter och lokaler).
2019
Underhåll fasad och tak (fortsättning från 2018). Oljning av entréer Silverdalsvägen 23-37 och målning av entréer Silverdalstorg 6-9. Undercentraler, ommålning & eventuellt byte av pumpar. Spolning och justering (om det behövs) av dagvattenledning på innergården (Silverdalsvägen). Rengöring av ventilationskanaler.
2020
Byte av luftfilter i lägenhet. Värmesystem, reglerutrustning, 3st, byttes. Nytt portlås-system. Utveckling av trädgård. Rengöring av ventilationskanaler. Radonmätning (dec 2019-mar 2020).
2021
Installation av solpaneler (258 solpaneler om vardera 370W uppdelade på fem hustak runt innergården, Silverdalsvägen 23–37, och täcker en total yta av 394 m2). Installation av gemensamt el-abonnemang (IMD). Underhåll tak och fasad (avslutande). Utveckling av trädgårdsmiljö. Förbättringsmålning golv & väggar (källare). Installation av extra cykelplacering (två-vånings) i två cykelrum. Byte reglersystem värme. Byte av äldre lampor i trapphus till LED. Övrigt mindre underhåll.
2022
Utökning och installation av nya laddboxar i garage för ladd- och hybridbilar, sammanlagt 42 stycken. Nya förstärkta brytbleck på samtliga portar till trappuppgångarna. Förbättrings-målning trapphus. Utveckling av trädgårdsmiljö. Mindre underhåll lokaler. Ommålning vita streck (garageplatser). OVK-besiktning. Byte luftfilter. Övrigt mindre underhåll.
2023 (prognos)
Oljning/målning av entréer. Utveckling av trädgårdsmiljö. Utveckling av trädgårdsmiljö. Förbättrings-målning golv & väggar (källare). Förbättring väggar (garage). Spolning och justering (vid behov) av dag-vattenledning på innergården. Underhåll hissar. Övrigt mindre underhåll.
2024 (prognos)
Förbättringsmålning trapphus. Utveckling av trädgårdsmiljö. Mindre underhåll lokaler. Byte luftfilter. Övrigt mindre underhåll.
2025 (prognos)
Oljning/målning av entréer. Utveckling av trädgårdsmiljö. Förbättringsmålning golv & väggar (källare). OVK. Spolning och justering (vid behov) av dag-vattenledning på innergården. Underhåll hissar. Övrigt mindre underhåll.

Parkering
I föreningen finns 124 garageplatser, varav 42 har laddmöjligheter (809 kr/månad plus 200 kr samt rörlig elkostnad tillkommer för laddplats). Sju MC-platser(392 kr/månad) och tre för elcykel/elmoped med uttag (250 kr/månad). Det finns också fyra bilplatser utomhus (404 kr/månad). Samtliga parkering- och garageplatser är upptagna och kötiden beräknas vara 1-2 månader.
Allmänt om föreningen
Brf Silverdals Torg är en äkta förening med 159 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även sju kommersiella uthyrda lokaler. Marken upplåts med äganderätt. Föreningen har solceller och IMD gällande el. Detta bidrar till lägre elförbrukning och inga abonnemangsavgifter för de boende. Vilket även visar sig i låga avgifter för bostäderna.

En överlåtelseavgift tas ut om 1 313 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.
Organisationsform
Bostadsförening
Organisationsnummer
769615-8570
Gatuadress
Silverdals torg 6
Postnummer
191 38
Stad
SOLLENTUNA
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja, minst 10%
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
delade utrymmen
Till varje lägenhet hör ett stort förrådsutrymme som nås via garaget.
Medlemmarna har tillgång till tre soprum och ett källsorteringsrum. Det finns också flera cykelrum och barnvagnsförråd.
Byggår
2009
Utförd
Ja
Energiförbrukning
156 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Byggnadsår
2009
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
93.5 kvm
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Renoveringar
2016 och 2023 montage dimrar i hall och badrum med mobilstyrning.
2021 ny diskmaskin.
2023 ny spishäll (Elvita) och micro (Cylinda). Ytskikt fondväggar i två sovrum.

Kända fel och brister;
Tidigare vattenskada under kyl och vissa små märken i parketten.
El
1 280 kr
Försäkring
340 kr
Total driftkostnad
ca 1 620 kr/mån
Antal i hushållet
3
Kommentar
I angiven driftskostnad för tre personers hushåll ingår hushållsel 1 280 kr/månad och hemförsäkring 340 kr/månad. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållanen/schablon (källa Konsumentverket 2023). Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
Hiss
Ja
Totalt antal våningar
4
Våning
2
Kommentar Våningsplan
I hissen, tryck på 4:an
TV
Telenor
BUDGIVNING PÅGÅR
Silverdalsvägen 25

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG