• Radhuskänsla
 • Stor uteplats
 • Öppen planlösning
 • Högt till tak
 • Stora, höga fönster
 • Tre sovrum
 • Stabil brf
 • Äger marken

 • Antal Rum 4 rum
 • Hustyp Bostadsrättslägenhet
 • Boarea 98 kvm
 • Månadsavgift 6 030 kr. I avgiften ingår värme, vatten, bredband (1000 Mbit) och grundutbud av TV.
 • BOSTADSRÄTTENS INDIREKTA NETTOSKULDSÄTTNING 751 179 kr
 • Upplåtelseform Bostadsrätt

Radhuskänsla! Rymlig fyra med lugnt läge och stor uteplats.

Välkommen till denna mycket tilltalande fyrarummare med fantastiskt stor uteplats mot mysig, grönskande gård. Gavelläge med härligt ljusinsläpp från stora fönster i tre väderstreck. Perfekt kombination för den som söker radhuskänsla och samtidigt enkelheten med att bo i lägenhet. Tre sovrum vilka alla är rymliga med plats för dubbelsäng. Unik takhöjd för byggåret (2001) som du annars bara finner i det äldre beståndet av bostäder. Denna, tillsammans med de stor fönsterpartierna, ger lägenheten en behaglig rymd.

När du kliver in i lägenheten möts du av en rymlig hall med bra förvaringsmöjligheter. Härifrån nås samtliga sovrummen, badrum och den extra toaletten. Längst in i lägenheten finner du sedan den stora sociala ytan bestående av kök och vardagsrum i öppen planlösning. Från vardagsrummet är det utgång till lägenhetens egna uteplats vilken är avgränsad och insynsskyddad med hjälp av en hög häck av tujor. Uteplatsen är vänd mot väster och erbjuder sol från strax efter lunch.

Badrummet är väl tilltaget och går i tidlös stil med klinker/kakel och har vattenburen golvvärme. Tvättmaskin och torktumlare ingår i köpet och för den som även vill nyttja tvättstugan finns tre stycken att välja på. För den större familjen eller gäster finns även en extra toalett. Lägenheten är utrustad med säkerhetsdörr från Swedoor och digitalt lås från Yale Doorman ingår om så önskas. Lås är installerade på alla fönster och fönsterdörrar. Porten har två ingångar, en från gata med en halv trappa upp till lägenheten, och en med ingång från gården i markplan - perfekt för barnvagnen eller om man bara vill undvika trappsteg.

Huset är byggt av JM och ger ett mer exklusivt intryck än många övriga hus i området. Exempel på det är den höga takhöjden samt de fantastiskt stora fönsterpartierna. Föreningen äger marken och har en stabil, välskött ekonomi med tydlig plan för närmsta 20 åren. I föreningen finns tillgång till bastu/relax och övernattningsrum (båda i denna port). Barnvagnsrum i varje port. Flera cykelförråd och tvättstugor. Föreningen äger även gränden bakom uppgångarna på Barnängsgränd och där finns möjlighet att spela tennis med softball. Många av föreningens barn cyklar även där. Grönskande gård med möbler, lekytor och grillmöjligheter.

Ett stenkast från huset ligger strandpromenaden längs Hammarby sjö där det går färja till både Sjöstan och Nybrokajen. Omedelbar närhet till buss 2, 57 och 66. Även tunnelbana på gång inom några år. Skolor, förskolor, BVC, vårdcentral och Folktandvården i området.

Föreningsnamn
Brf Barnängshusen
Antal lägenheter
120
TV och bredband
Fiberanslutning 1000 Mbps ingår i avgiften genom Ownit, liksom TV-kanaler i grundutbudet genom Tele2.
Renoveringar utförda och planerade
2007 reparerades hissen.
2009 rengjordes byggnadens fjärrvärmesystem.
2010 målades stora delar av fasaden. Samma år gjordes en OVK-besiktning.
2011 planterades en ny gräsmatta på gården.
2014 spolades föreningens V/A-stammar.
2014-2015 renoverades fasaderna på bekostnad av JM.
2018 markarbeten. Ommålning av trapphus, soprum och relax. Installation av laddplatser i garaget.
2020 utbyte av styr- och reglercentral för värme, vatten, och garageventilation, med tillhörande givare för temperatur, tryck etc. Ny trätrall på översta våningarnas balkonger och terrasser. Underhåll av entrépartier. Samtliga avloppsstammar rensades. Nya ventilationsfläktar. Armerad gräsmatta anlades och underhåll av växtlighet. Kameraövervakning i garaget. LED-belysning installerades i samtliga gemensamma utrymmen.
2021 underhåll av trädgård och inköp av nya grillar samt trädgårdsstolar.
2023 tätnings- och dammlister i alla fönster och balkongdörrar byttes ut.

Möjlighet till att installera solceller på taken har utretts men för tillfället har föreningen valt att avvakta.
Parkering
Föreningen har 62 garageplatser, varav 26 är laddplatser för elbilar och hybrider. Det finns även två parkeringsplatser utomhus. Därutöver finns fem MC-platser. HSB administrerar den digitala kön dit man vänder sig för att anmäla intresse om plats. I dagsläget är det kö till platserna. MC-plats kostar 460 kr/mån, p-plats kostar 1380 kr/mån, garageplats 1840 kr/mån och garageplats med ladduttag kostar 1940 kr/mån + faktisk kostnad för förbrukad el. I samma garage finns även platser som hyrs ut av Corepark, de kostar 2450 kr/mån. Gå till www.corepark.se för mer information om tillgänglighet.
Allmänt om föreningen
Brf Barnängshusen. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 120 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt.

Föreningen köpte fastigheten 2002 och upplåter marken med äganderätt.

Överlåtelseavgift om 1 113 kr som betalas av köparen. Vid belåning av bostaden tas en pantsättningsavgift ut om 525 kr/pant. Beloppen är beräknade på prisbasbeloppet för år 2023.

Läs gärna mer på föreningens hemsida; www.barnangshusen.se
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
769607-6418
Gatuadress
Barnängsgatan 21B
Postnummer
116 49
Stad
STOCKHOLM
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr
Pantsättningsavgift
525 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Nej
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Gård
Föreningen har en gemensam och barnvänlig gård med stor gräsmatta, sandlåda, utemöbler, pergola och grillmöjligheter.
delade utrymmen
I föreningen finns tre tvättstugor belägna i källaren. Varje tvättstuga är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och ett torkskåp. Det finns även grovtvättstuga som är utrustad med en grovtvättmaskin och en torktumlare.

Föreningen har 4 st cykelrum, barnvagnsrum i varje port, föreningslokal, bastu/relax och en gästlägenhet som kan hyras. Lägenheten kostar 400 kr/dygn och kan hyras upp till 5 dagar i sträck (i undantagsfall upp till 7 dagar). Föreningslokalen kostar 230 kr/dygn vardagar och 460 kr/dygn helger. I föreningslokalen finns bord och stolar för ett 30 tal personer samt ett kök utrustat med porslin och glas samt spis, ugn, kylskåp, frys och skafferi. Det finns även tre återvinningsrum med sopsortering för grovsopor, glas, papper, plast och elektronik.
Byggår
2003
Utförd
Ja
Datum
07 Oktober 2019
Energiförbrukning
126 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
2003
Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Boarea
98 kvm
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
El
700 kr
Försäkring
250 kr
Total driftkostnad
ca 950 kr/mån
Antal i hushållet
4
Kommentar
I angiven driftkostnad för 4 personers hushåll ingår hushållsel om 700 kr/månad samt hemförsäkring om 250 kr/mån. Beloppen är baserade på schablon och kan vara både högre och lägre för blivande köpare.
Hiss
Ja
TV
Tele2
bredband
Ownit
Tengdahlsgatan 35

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Roger Thalén

Roger Thalén

Fastighetsmäklare / Partner

0761-09 97 51

roger@susannepersson.se

KONTAKTA MIG