Unik chans till gavelläge i modern design med en härlig boendemiljö i en vitkalkad ladugård, på gården Rådan intill naturreservat och Edsviken!

  • Antal Rum 3 rum
  • Hustyp Bostadsrättsradhus
  • Boarea 85 kvm
  • Månadsavgift 4 550 kr. Inklusive vatten, parkeringsplats, förråd samt bostadsrättstillägg. Utöver månadsavgiften tillkommer kostnad för fjärrvärme med ca 667 kr/månad, FTX-ventilation, hushållsel, försäkring samt tv och internet. Se ekonomisk plan för uppskattade driftskostnader. Kostnaden för fjärrvärme debiteras på avgiftsavin.
  • Upplåtelseform Bostadsrätt

Rumsbeskrivning: Entréplan

HALLEN är ett fint kapprum med plats för klädavhängning och garderob. Det häftiga lackade betonggolvet på hela entréplanet ger en annorlunda interiör. Entrén har också en robust säkerhetsdörr.

KONTORET ger bostaden ett bra extrautrymme, antingen som ett gästrum, lekrum, kontor eller vad man nu önskar. Här finns en garderob och ett fönster mot framsidan. Väggarna är vita.

BADRUMMET är bra planerat och fungerar även som bostadens tvättstuga med maskiner från Siemens samt arbetsbänk ovanför. Duschhörnan med både tak- och handdusch omges av vikväggar i glas. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet har eleganta gråbruna klinker. I övrigt finns en rymlig tvättställskommod samt vägghängd wc. Belysningen kommer från infällda takspotlights.

KÖKET är mycket smakfullt med vit inredning från HTH, med fina beslag i gammaldags stil. Arbetsytorna är frikostiga längs hela långväggen, med bänkskiva i laminat som kontrasteras snyggt av stänkskydd i kvartskomposit. Maskinparken är toppmodern och påkostad med spis och ugn från Bertazzoni, i övrigt finns integrerad kyl, frys och diskmaskin från Siemens.

VARDAGSRUMMET är ett inbjudande sällskapsrum i öppen planlösning med köket vilket skapar en välkomnande miljö för avkoppling och umgänge. Vardagsrummet flödar dessutom av ljus genom de helglasade spröjsade pardörrarna. Väggarna är vita och det lackade betonggolvet fortsätter här från hallen.

TERRASSEN nås via vackra pardörrar och är ett trädäck på 16 kvm. Här kan du möblera med både matbord och vilstolar. Uteplatsen fortsätter sedan ner via en trappa från terrassen till en trädgårdstäppa. Läget är optimalt och ger sol och värme till denna mysiga oas.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett sagolikt master bedroom med fönster i takkupa mot framsidan, med fönster även på sidorna av kupan. Ytan på hela 15 kvm gör detta till ett rum där man med fördel kan ha arbetshörna eller loungedel så att rummet får flera användningsområden. Fönsterväggen har en inbyggd sittbänk och det finns även en garderobsvägg med likadana beslag som i köket. Väggarna är vita och golvet i ekparkett.

SOVRUM 2 är ett rymligt barnrum med fönster i takkupa mot baksidan och uteplatsen. Även detta rum har plats för exempelvis skrivbord förutom säng. Fönsterdelen har sittbänk precis som sovrum 2 och rummet har vita väggar samt ekparkettgolv. Detta rum har gott om förvaring i garderober och en klädkammare.

DUSCHRUMMET är inrett som på entréplan, med klinker och helkaklade väggar samt praktisk tvättställskommod och vägghängd wc. Duschhörnan har vikvägg i glas.

Magnifikt Brf radhus i 1700-talsmiljö!

Avskilt intill naturreservat och samtidigt centralt i en hörna av Silverdal har två magnifika byggnader, Ladugården och Spannmålslogen, omskapats till totalt åtta påkostade och moderna bostäder. Resultatet är ett unikt boende med speciell karaktär där historien gör sig påmind i de äldre vackra husen. Här får du en genuin känsla av att bo på en gård på landet, men med alla bekvämligheter inklusive närhet till service och kommunikationer.

Omskapandet av de här klassiska gårdshusen har gjorts otroligt smakfullt och hänsynsfullt, med väl valda material och fint bevarande av originaldetaljer, exempelvis det slipade och lackade betonggolvet på nedre plan, djupa fönsternischer och spröjsade fönster med rundad överdel. Samtidigt har bostäderna inretts med mycket hög kvalitet och standard vad gäller ytskikt, maskinpark med mera. På övervåningen har takkupor tagits upp för att ge maximalt med ljus och rymd.

Denna bostad är ett av de sex radhusen i ladugården, med 3 rum på ca 85 mycket välplanerade kvm och väldigt tilltalande interiör med arkitektur som harmonierar med ladugårdens originalstil. Här får du även mycket villakänsla med två våningar varav den nedre är dedikerad till sällskapslivet, med stort kök och vardagsrum i öppen planlösning samt ytterligare ett kontor eller varför inte ett gästrum.

Från sällskapsdelen träder du ut genom pardörrarna till en stor solig uteplats på hela 16 kvm. På entrésidan har du en entrégång i form av ett trädäck som löper längs radhusens entréer. På övervåningen har du två stora sovrum varav ett härligt master bedroom på ca 15 kvm. Dessutom finns ett litet extrarum på ca 6 kvm på nedre plan, vilket ger ett bra extra rum för exempelvis kontor eller lekrum/gästrum.

Badrum finns på båda våningarna och bostaden har även gott om förvaringsutrymmen i flertalet garderober, en separat klädkammare samt förråd. Självklart finns fiberanslutning. I ett tillhörande uthus har varje hus ett eget förråd och där finns även cykelrum. Till bostaden hör också en markparkeringsplats.

Gården Rådan har en lång historia och att göra om dessa byggnader till bostäder är av kulturhistoriskt värde samtidigt som det har gett människor möjlighet att njuta av den fina miljön varje dag. Bostäderna som har byggts i ladugården och spannmålslogen förenar det äldre kulturlandskapet med det moderna Silverdal. Fortfarande finns den gamla herrgården och rättarbostaden kvar och bidrar till att ge känslan av att bo i en herrgårdsmiljö.

Det unika präglar både husen och interiören, men även läget är unikt och otroligt fint, på en egen väg, med stora naturområden runt omkring och några minuters promenad ner till vattnet - samtidigt som du får nära till både service och kommunikationer i en lugn hörna av Silverdal.

Naturområdena runt omkring välkomnar dig till strövtåg i skog och mark, träning i fina motionsspår, sköna vandringar längs strandpromenaden, bad och cykelutflykter. I närheten finns idrottsplats och tennisbanor, du kan promenera till Ulriksdals slott och trädgård eller åt andra hållet till Edsbergs slott.

Flera bra förskolor och skolor i Silverdal och Sollentuna förenklar vardagen, liksom närheten till Silverdals torg där det finns en liten livsmedelsbutik, gym, inredningsbutik och ett par restauranger. Du kan även promenera till den anrika och populära krogen Lillstugan.

Kommunikationerna är smidiga med busslinjer till Sollentuna station där du har pendeltåg som snabbt tar dig till city eller Arlanda. Bussar går även till bland annat Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Mörby, Jakobsberg och Kista.

Välkommen till ett boende som bara finns i ett fåtal "exemplar", på den anrika gården Rådan med idyllisk, lantlig originalkaraktär i en lugn hörna av Silverdal!

Möjlighet till snabbt tillträde finns.

Energideklaration har ej gått att få tag på - kontakta mäklaren för mer information. Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Det finns inga planerade avgiftsförändringar enligt uppgift från föreningen 2020 01 08. Bostaden står registrerad hos föreningen som en 3a - kontakta fastighetsmäklaren för information. För frågor avseende ev. upplåten mark och vänligen kontakta fastighetsmäklaren. Andel av årsavgift har ej gått att få tag i. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden. Uppgifter angående boarean skiljer sig från mätbevis och uppgift från föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör vidta en uppmätning. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga.

Föreningsnamn
Brf Ladugården 1
Allmänt om föreningen
Föreningens fastigheter Manskapet 2 (Ladugården) och Mässen 1 (Logen). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Ladugården byggdes ursprungligen under 1700-talet och Logen någon gång under mitten av 20-talet
Organisationsform
Bostadsrättsförening
Organisationsnummer
769628-9060
Gatuadress
Regeringsgatan 59
Postnummer
111 56
Stad
Stockholm
Äkta förening
Ja
Överlåtelseavgift
1 183 kr
Pantsättningsavgift
473 kr
Föreningen äger marken
Ja
Tillåts juridisk person som köpare
Ja
Tillåts delat ägande
Ja
Överlåtelseavgift betalas av
Köpare
Byggår
2017
Byggnadsår
2017
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Boarea
85 kvm
Fönster
3-glasfönster
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system
Renoveringar
Ladugården byggdes under 1700-talet och har under 2016-17 byggts om till bostäder
Hiss
Nej
bredband
Tv och internet via fiber. Bostadsrättsinnehavaren tecknar själv abonnemang för de tjänster som önskas.
Rådans Gårdsväg 85

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Madeleine Thorén

Madeleine Thorén

Fastighetsmäklare

0733-15 19 51

madeleine@susannepersson.se

KONTAKTA MIG