• Solig plan tomt
 • Frukt- o blomsterträdgård
 • Välrenoverad villa
 • Carport
 • Gott om förvaring
 • Inredd källare
 • Gästdel med separat entré

 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 152 kvm / 79 kvm
 • Tomtarea 996 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Vacker, välrenoverad villa med ljuvlig frukt- och blomsterträdgård!

Välkommen till en fantastiskt fin villa med 9 rum och mycket charm, smakfullt och gediget renoverad samt med en underbar trädgård med massor med frukter och bär! Här får du ett riktigt önskeläge med gångavstånd till skolor, service, restauranger, smidiga kommunikationer och bad i Edsviken.

Bostaden präglas av mycket charm och ett underbart ljusinsläpp i alla rum, där solen strålar långt in i huset under dagens alla timmar. Generös takhöjd bidrar till en härlig rymdkänsla och hela husets tre våningar känns hemtrevliga och luftiga, med många sovrum och stora sällskapsytor där kök, matsal och vardagsrum bildar en fin treenighet.

Planlösningen är genomtänkt och social, med möjlighet att gå runt mellan hall, matsal och vardagsrum vilket ger en fin dynamik och lättillgängliga sociala ytor. Vardagsrummet har öppen spis medan gästrum/sovrum i källaren har kamin. Övre planet erbjuder ytterligare ett sällskapsrum samt tre ljusa sovrum varav ett större föräldrarum. Möjlighet finns att skapa en uthyrningsdel i källarvåningen, där det finns en separat ingång samt toalett och dusch. Kattvindar och gott om förråd gör det enkelt att stuva undan och förvara prylar tillgängligt och effektivt.

Interiören är genomgående väldigt smakfull, stilren och i utmärkt skick. Villan är mycket väl underhållen med ett flertal förbättringar och uppdateringar.

Trädgården är en privat oas som skänker lugn och harmoni – en härlig plats för sociala tillställningar under äppelträdens blomstrande lövverk. Här finns även en rikedom av blomsterprakt från tidig vår till sen höst, där tulpaner, magnolior, pioner, doftschersminer, lavendel, rosor, hägg och syren bjuder på färger och dofter som får tiden att stanna. Utöver detta finns flera sorters äpplen, plommon, björnbär, rabarber, smultron, vinbär i tre färger och smarriga jordgubbar. Utöver carporten som har elbilsladdare, ryms vid behov 3 bilar på uppfarten när man har gäster. I anslutning till carporten finns förråd och cykelförråd. För de minsta finns det lekstuga, gunga och rutschkana på tomten gömd bland rabarber, vinbär och fläder.

Förutom ett magnifikt hem är läget fantastiskt med närhet till kommunikationer, förskolor och skolor, service, bad och natur. Barnen kan själva promenera till Helenelundsskolan på knappt 5 minuter, samma avstånd är det till busshållplatsen vid Kummelby där bussar går till Sergels torg. Helenelunds pendeltågsstation, service och mataffär når du på 10 minuters promenad och till Sollentuna centrum tar det en kvart att gå, liksom ner till Edsviken för ett dopp eller till Gelaterian för att ta en glass.

För barnfamiljen finns även bra tillgång till parker och lekparker, och det är nära till Tegelhagsskogen för träning och friluftsliv. För större utflykter med picknick finns Järvafältet och Bögs gård som inbjuder till korvgrillning, djurskådning och svampplockning. Grannlivet är också trivsamt med fin gemenskap och familjär känsla. Det finns även ett utmärkt utbud av restauranger, från vita dukar i Ulriksdal och anrika värdshusmiljöer i Edsviken, till hemmagjord glass och goda sallader på Gelaterian, cafémat och färskt bröd på Gateau, och ett stort utbud i Sollentuna centrum. Sist men inte minst ligger Sollentunas bästa pizzeria, Kummelby Pizzeria, bara 2 minuter bort.

Välkommen till en utsökt villa med enastående ljusinsläpp, många rum, möjlig uthyrningsdel och underbart blommande och doftande trädgård!

Entréplan

HALLEN är en välkomnande och praktisk entré med burspråk och bra ytor för klädavhängning. Interiören är vita väggar till vacker fiskbensparkett i ek som fortsätter in i vardagsrummet och matsalen.

VARDAGSRUMMET är ett väldigt ljust och trivsamt sällskapsrum, med fönster i tre väderstreck och sofistikerad interiör med vita väggar till det fina parkettgolvet. Vid öppningen till matsalen tronar den dekorativa öppna spisen med integrerad vedförvaring. Här bjuder man gärna in grannar, släkt och vänner till soffhäng och middagar i en gästfri och inbjudande miljö.

MATSALEN är optimalt placerad som en länk mellan kök och vardagsrum, dessutom med entré från hallen vilket gör alla umgängesytor lättillgängliga och öppna. Matsalen är ett spatiöst och bra måltidsrum både till vardags och när man har fester och middagar.

KÖKET är smakfullt renoverat 2007 med vit, stilren inredning från Kvik och bänkskiva i mörkt trä (Venge) som matchar kökets eleganta mörka ekgolv. Ovanför arbetsbänken sitter mörkbeige mosaikkakel. Köket får ett flödande ljusinsläpp från flera fönsterpartier både ovanför diskbänken och från matplatsen, som rymmer upp till 12 personer. Till detta har du en modern rostfri maskinpark. Från köket är det nära och enkelt att duka ut allt från frukost till grillkväll på ALTANEN, byggd 2008 och väl tilltagen till ytan, med plats för sommarens alla nödvändigheter, matgrupper, grill och loungemöbler för avkoppling. Altanen nås av sol under morgonen och dagtid och till ända in på kvällen.

BADRUMMET är totalrenoverat 2021 med stora vita kakelplattor och påkostat klinkergolv som även utgör fondvägg. Duschhörnan har runda vikväggar i glas och den vägghängda tvättställskommoden matchar det snygga golvet som även har golvvärme.

SOVRUM 1 är ett mysigt och avskilt rum med rikligt ljusinsläpp från ett burspråk och gott om plats för både säng, skrivbord och läshörna. Väggarna är vita och golvet är parkett.

Övre plan

ALLRUMMET ger huset en extra umgängesdel, för barnens kompishäng och lek, det kan även disponeras som hela familjens tv-rum där man samlas för tv och film. Allrummet har vita väggar och rustikt furugolv. Från allrummet når du BALKONGEN som ligger ovanpå entrédelen och har plats för ett par vilstolar och cafébord, högt och fritt med bästa soligt läge mot sydväst.

SOVRUM 2 i ensamt majestät på ena gavelsidan är husets självklara master bedroom, med vita väggar och blommig fondtapet till det ljusa furugolvet. Här finns även en rymlig garderobsvägg för samlad klädförvaring, samt två kattvindar med mycket förvaring.

SOVRUM 3 och 4 är två mysiga barnrum med snedtak och bra plats för både säng, skrivbord, soffa och förvaring, det ena har interiör i vitt och det andra med ljusblårandig tapet. Barnrummen har parkettgolv.

Övre BADRUMMET renoverades 2005 och har badkar, wc och tvättställ, väggspegel och hylla samt dubbelfönster. Interiören är linoleummatta på golv och väggar.

Källarvåning

I källarvåningen finns ett rejält hobbyrum med plats för fullstort pingisbord och man kan inrymma flera aktiviteter, från kreativ verkstad till gym eller lekrum. Hobbyrummet har heltäckningsmatta ovanpå betonggolv. I övrigt finns ett fint renoverat och ombonat gästrum med egen ingång, bra ljusinsläpp och kamin, även möjligt som tonårslya eller uthyrningsdel med plats för både säng, skrivbord och loungemöbler. Övriga utrymmen omfattar en rymlig och fräsch tvättstuga, pannrum, hall och förråd samt toalett med mosaikgolv och kaklad dusch.

Tomtarea
996 kvm
Sammanställning uteplats
Flera uteplatser på tomten, en stor träterrass utanförköket, en stenlagd uteplats i trädgården samt en utanför entrén till nedre plan.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Plats för bil i carport med elbilsladdare samt plats för flera bilar på infarten.

Besiktning och energideklaration är beställd och protokoll kommer inom kort.

Utförd
Ja
Datum
18 Maj 2022
Energiförbrukning
99 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
1930
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
152 kvm
Biarea
79 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler och 2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Takpannor
Grund
Källare med betonggolv
Uppvärmning
Fjärrvärme
Övriga byggnader
Lekstuga, uteförråd.
Renoveringar
2021 Renovering hela badrummet i entréplan nya klinker, kakel, golvvärme, vägghängd toalett, blandare, integrerad golvbrunn mm
2021 Installation av radonsug
2020 Ommålning utvändigt av Söderfasaden.
2018-19 Staketbygge mot Åkervägen 44A/B. Renovering trappa och ytskikt trapphus ner till källaren samt förråd i källaren, under entrén.
2014 Ommålning av hela huset (brytbas: B, Kulör 762 Capri, köpt på Blå huset i Sollentuna)
2011-12 Renovering källare, gästrum, hobbyrum samt tvättstuga.
2008 Dränering av hela huset (Pordrän) samt nybyggnation altan.
2007 Samtliga ytskikt i entré och övre planet.
Ombyggnation och installation av nytt kök/vitvaror (Kvik, Siemens, Samsung). Nybyggnation öppen spis i vardagsrum samt installation av braskamin i källaren. Ny ekparkett i mellanhallen på entréplan samt slipning och oljning/betsning av övrig ekstavsparkett.
2007 Rörinspektion av spillvattenservis utfördes (i samband med fastighetsöverlåtelse). Konstaterades att det inte rådde någon risk för driftstörning, inga defekter identifierades.
2005 Nytt badrum övre plan och ny avloppsstam ner till källaren
1980 Byte av betongtakpannor
Uppvärmning
20 305 kr
El
13 563 kr
Vatten och avlopp
4 340 kr
Renhållning
2 634 kr
Försäkring
14 852 kr
Total driftkostnad
ca 55 694 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
Summa ca 4 641 kr/månad. Tillkommer gör kostnad för tv och internet. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.
bredband
Fiber
Planbestämmelser
Stadsplan Stadsplan Tomtindelning
Totalt
3 625 000 kr
Bolag
Trygg Hansa
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 118 000 kr
Markvärde
3 705 000 kr
Värdeår
1955
Totalt
6 823 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Åkervägen 46A

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 22/05 2022, KL 12:00 - 12:45 Visningsbokning

Madeleine Thorén

Madeleine Thorén

Fastighetsmäklare

0733-15 19 51

madeleine@susannepersson.se

KONTAKTA MIG