• Sjöutsikt
 • Attraktivt läge
 • Familjevänligt
 • Två altaner
 • 4-5 sovrum
 • Genomtänk planlösning
 • Ny VVB
 • Två nya värmepumpar
 • Lättskött tomt
 • God grannsamverkan

 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 163 kvm / 28 kvm
 • Tomtarea 188 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Flexibelt familjeboende med eftertraktat läge och vy över Edsvikens glittrande yta

Med närheten till vatten och egen brygga finns detta väldisponerade och funktionella boendet för den stora familjen. Huset är i tre plan och har genomgående ljus atmosfär med ljusinsläpp från många fönster och inslag av behagliga färgval. Huset har ypperliga förvaringsmöjligheter i många garderober och en klädkammare.

På entréplan finns en rymlig och lättarbetad tvättstuga med maskiner från Miele. Ypperliga förvaringsmöjligheter och ett separat gäst/tonårsrum med egen toalett och dusch samt bastu. I entréhallen finns en stor garderob med spegeldörrar. Och utanför en stensatt uteplats med lummig grönska i blickfånget.

Tar vi trappan upp till mellanplanet hamnar vi i husets hjärta. Stora sociala ytor i vardagsrum och kök för familjen att umgås tillsammans och med alla vänner. Köket bjuder god förvaring och praktiska arbetsytor samt en stor matplats. Maskinparken består av vitvaror från Husqvarna, Fjärråskupan, Miele och Whirlpool. Det finns även en en separat matsal med serveringsbänk för kanske lite större middagar eller andra festligheter. Vardagsrummet har access till en fin stensatt uteplats i sydvästläge. Solen kan här njutas från tidig förmiddag tills den sakta dalar ner i skymningen. Uteplatsen är skyddad från vind så har kommer många fina sommarkvällar tillbringas.

Så fortsätter vi trappan upp till övre plan med fyra bra sovrum. Två av dem har access till balkongen som löper längs husets sida. Från balkongen bjuds en vy över Edsvikens glitter och är man morgonpigg kan man hänföras av vackra soluppgångar samtidigt som man intar en tidig frukost. På detta plan hittar vi även det andra badrummet. Det är stort med badrumsmöbel, handfat i kommod och flera förvaringsskåp samt bubbelbadkar med stänkskydd i glas.

Utöver ett underbart hem får ni här ett riktigt önskeläge, precis vid Edsvikens vatten, där det finns gemensam badbrygga, stora gräsytor och en härlig lekpark. Området är barnvänligt, lugnt och tryggt. Längs vattnet löper fina promenad- och löpstråk med inspirerande utsikt över vattnet, och det finns även andra fina löp- och promenadställen i Tegelhagens skog. Här finns också gott om andra aktiviteter för hela familjen. Det är nära till Sollentuna sim- och sporthall, Sollentunavallen, badminton- och tennishall. Efter fem minuter på cykel når man Edsvikens tennisklubb som har tennisbanor utomhus. På vintern plogas en lång isbana för skridskoåkning och då kan hela familjen vara ute på isen inom ett par minuter. Efter ett antal varv smakar det gott med medhavd matsäck. Andra aktiviteter värda att nämnas skidåkning i Väsjöbacken, ishockey, paddel, golf, Hälsans stig, flera gym med mera.

Det är promenadavstånd till Ulriksdals Slott och Slottsträdgård, och är även nära till Edsbergs slott för trivsamma utflykter. Vardagsservicen är väl utbyggd med bra förskolor och skolor inom räckhåll. Ungefär 700 meter bort ligger Gateau och Edvikens Piazza and Gelateria, där man också kan få ett glas vin, med otroligt god hemmagjord glass, samt gymmet Puls & Träning. För all tänkbar shopping finns Sollentuna centrum en dryg km bort. Mall of Scandinavia och Friends arena ligger ca 6 km från bostaden.

20 minuters promenadavstånd till Sollentuna centrum eller 7 minuter (ca 700 meter) till närmaste busshållplats där det går buss till Sollentuna Centrum och pendeltågsstation samt till gymnasieskolan Rudbeck. Direktbussar till och från Stockholms city finns cirka 1,3 km från huset. Vill man cykla till City så finns en cykelväg hela vägen in till Norrtull. Med bil nås det stora vägnätet snabbt.

Vi hälsar hela familjen varmt välkomna på visning!

Tomtarea
188 kvm
Övrigt
Liten och lättskött trädgårdstomt. Där växer häckar med Ölandstok, Snöbär och Spirea Japonica. Även Lavendel, Humle, Clematis, Miscanthusgräs, Pioner, Gullvivor, Blåsippor och Kaprifol.
Sammanställning uteplats
Två altaner, en för frukost med morgonsol och en vindskyddad altan i sydvästläge med skön eftermiddags och kvällssol. Lugnt och vilsamt – med fågelkvitter och darrande asplöv i vinden.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Två bilplatser ingår. En i garage med motorvärmare och möjlighet till laddning av elbil, och en plats ute med motorvärmare. Båda är lättillgängliga och där finns också parkering för gäster.
Utförd
Ja
Energiförbrukning
132 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1972
Byggnadstyp
3 plan i souterräng
Boarea
163 kvm
Biarea
28 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Stenskivor och träpanel
Fönster
2-glasfönster
Stomme
Trä
Tak
Takduk (Alkorplan)
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Direktverkande el, dubbla värmepumpar (juli 2023).
Ventilation
Självdrag
Renoveringar
2007 Helrenovering invändigt av golv, innertak, väggar, badrum, toaletter och dusch. Kaklade golv och väggar och försett med inredning. Kök,(stor arbetsbänk i sten, glasskydd över densamma) ny rostfri stor diskbänk, fabriksmålning av dörrar/köksluckor och fönster samt målning utvändigt, omläggning av altan och plattor i trädgård. Ventilation vid varje fönster samt vid klädkammare. Nya fläktar i badrum och toalett. Nya element.
Nya dörrhandtag ytterdörr, samtliga innerdörrar och beslag i köket.
2016 byte av fasadskivor.
2018 nytt yttertak och kupoler (takfönster).
2022 slipning och lackning av golv, trösklar och trappans stegkanter av trä, hylla i toaletten samt ny fogning av kakel eller marmorbelagda ytor med siliconfogar. Nya siliconlister duschdörrar. Ny vattenkran i köket
2023 nytt värmepumpsystem med två nya värmepumpar (Panasonic och Daikin) som värmer vid yttertemperatur ner till minus 35°.
Ny energisnål VVB (Metro Therm).

Samtliga renoveringar är utförda av yrkesman.
Uppvärmning
44 000 kr
Vatten och avlopp
1 100 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
6 000 kr
Försäkring
7 500 kr
Total driftkostnad
ca 58 600 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
I angiven driftskostnad för två personers hushåll ingår uppvärmning/hushållsel 44 000 kr/år 2022 (22 000 Kwh beräknad på en kostnad om 2 kr/kwh), V/A 1 100 kr/år, försäkring 7 500 kr/år och samfällighet 6 000 kr/år. I samfälligheten ingår snöröjning, renhållning, löpande underhåll av lekplats etc. Installation av två värmepumpar och energisnål VVB (2023) innebär en sänkning av energikostnad. Nuvarande ägare har räknat med att hamna under 15 000 Kwh. Det tillkommer en mindre kostnad för antal kg sopor. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
I dagsläget Tele2
bredband
SEOM
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden Last: Avtalsservitut Villa Mm, 01-IM3-21/22.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser
Stadsplan (1971-12-03)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Villa Mm, 01-IM3-21/22.1
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden
Totalt
3 350 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 403 000 kr
Markvärde
3 589 000 kr
Värdeår
1972
Totalt
5 992 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Badvägen 8E

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG