• Stor sal
  • Två kök/lägenheter
  • Havsutsikt
  • Lummig tomt
  • Båtplats
  • Fantastisk potential

  • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4 - 5
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 185 kvm / 70 kvm
  • Tomtarea 1072 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Vid slutet av 1800-talet byggdes en frikyrkobyggnad i Bolby. Byggnaden kallades för Arken, och i denna höll Frälsningsarmén möten och predikningar enligt uppgift ända in på 1960-talet. Därefter används den under en tid som sommarbostad för Frälsningsarméns medlemmar. Nuvarande ägare förvärvade fastigheten 1973 och nu finns det en unik möjlighet för dig som ser denna fastighets fulla potential att bli dess nästa ägare.

Huvudbyggnadens två plan är idag i princip disponerad som två lägenheter, men man kan självfallet göra om den till en riktigt rymlig enfamiljsvilla. (Någon planritning har inte stått att finna, efterforskningar pågår och när vi hittar en läggs den upp här så snart som möjligt.) Som den kyrkobyggnad den ursprungligen var, finns på entréplanet en stor sal med högre i tak och många fönster med utsikt mot havet. I salens ena ände finns en uppbyggd scen, i den andra tornar en rejäl öppen spis upp sig. Innanför salen ligger ett kök och innanför det ligger ett sovrum. Det finns en entrédörr direkt till salen och en annan entrédörr till en mindre hall, varifrån man också kommer in till salen. I anslutning till hallen ligger också ett våtutrymme med WC, tvättställ och dusch.

Från hallen leder en trappa upp till övre planet. Det första man når är en hall och en toalett med WC och tvättställ. Från hallen kan man gå ut på en balkong som vetter mot trädgården. Ett allrum/vardagsrum avdelar sedan övre planet med ett kök åt ena hållet och en sovavdelning åt andra. Förutom korridoren med två sovrum på vardera sidan finns här också ett par förvaringsutrymmen.

En mindre källardel når man utifrån via källartrappan. Här finns förvaringsutrymmen och ett kombinerat dusch-/tvättrum.

På den lummiga tomten finns förutom huvudbyggnaden en garage-/förrådslänga med plats för upp till 4 bilar. Dessutom finns ett äldre uthus på tomten. Detta används som förråd. Bredvid tomten samt mellan huset och närmaste havslinjen ligger ett antal hästhagar.

En kort promenad på ca 300 m leder dig till områdets gemensamma strand med badbrygga och sandstrand. Här ligger också en båtbrygga där man får tillgång till båtplats.

Bolby var enligt historien en by på Ljusterö som inte var utan vikt. Här fanns vid förra sekelskiftet förutom några gårdar och ett antal torp en lanthandel och Waxholmsbolagets ångbåtar angjorde Bolbys ångbåtsbrygga. Vägen som går mellan fastigheten och hästhagarna är den gamla landsvägen mot Linanäs.

Detta är en riktig pärla och passar både dig som vill skapa ett eget paradis i lantlig miljö och er som vill ha ett gemensamt ställe för fritids- eller permanentboende.

Kontakta mäklaren för mer information och visning!

Tomtarea
1072 kvm
Vatten och avlopp
Enskilt vatten och avlopp.
Byggnadsår
1909
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare under del
Boarea
185 kvm
Biarea
70 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Grund
Torpargrund (förutom källardelen)
Uppvärmning
Direktverkande el, luft-luftvärmepump, öppen spis
Renoveringar
1973
bredband
Fiber
Totalt
2 000 000 kr
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
594 000 kr
Markvärde
636 000 kr
Värdeår
1942
Totalt
1 230 000 kr
Skatt/Avgift
8 524 kr
Per Larsson1111x

Per Larsson

Fastighetsmäklare

070 495 74 55

per@susannepersson.se

image222

Susanne Persson

Fastighetsmäklare

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

Bolbyvägen 5

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!