Välkommen till en majestätisk villa 204 kvm med högt läge och sagolik sjöutsikt, stor blommande trädgård och massor med rum för en social familj!

  • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 204 kvm / 72 kvm
  • Tomtarea 2386 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Representativ, rymlig villa med magisk sjöutsikt!

Unik chans till en enastående fin och representativ villa med underbar sjöutsikt och sjönära läge! Huset är en mycket ståtlig och välbyggd tegelvilla som tidigare varit ambassadbostad, och som idag är en fantastisk familjebostad med 7 rum på 204 + 72 kvm. Allt i högt läge och med några minuters gångavstånd ner till vattnet, där det endast går en promenadstig mellan vattnet och tomten.

Villan är en gedigen fastighet med tegelfasad och en planlösning med många luftiga sällskapsrum i olika etager, där alla rum mot baksidan har enastående utsikt över Norrvikens vatten. På framsidan har du istället en härlig utsikt över en vacker trädgård med både skön blomsterprakt och höga träd.

Entrévåningen utgör den mer gästfria delen för bjudningar och fester, med stort kök och underbart stor matsal som öppnats upp från tidigare två rum - perfekt som kombinerat måltidsrum och festsalong. På övervåningens övre etage har du familjens mer privata del med fyra rejäla sovrum, och på mellanvåningen ett ljuvligt stort och ljust vardagsrum med öppen spis.

Husets nivåskillnader med halvtrappor skapar dynamik och naturliga uppdelningar mellan de sociala rummen och de mer privata utrymmena. Rum och planlösning ligger också fint i förhållande till väderstrecken, med morgonsol på baksidan mot vattnet, kvällssol på framsidan samt en södervänd gavel.

Till ett så elegant och stort hus krävs uteplatser av samma dignitet, och här finns detta i rikt mått. De främsta sommarplatserna är det långsträckta altandäcket på baksidan med utblick över vattnet, altandäcket utanför den södra gaveln och stenläggningen på framsidan. Dessutom har övervåningen tre balkonger, en större utanför vardagsrummet (mot framsidan), en mindre med sjöutsikt mot Norrviken från ett högt fritt läge, samt en liten balkong/terrass som ansluter till baksidans altan och trädgård. Som om inte det räckte har du även en uteplats under tak längre bort, med en eldstad.

Interiören är genomgående i utsökt skick, med ett arkitektritat kök från 2012 och genomgående hög standard samt fina materialval. Golven är i olika träslag, från stavparkett i ek till klassiska ekgolv och grangolv. Golvvärme finns under en del av entréplanet samt i övre badrummet. Exteriört är tegel ett bra fasadmaterial då det kräver minimalt med underhåll.

Tomten är ovanligt stor, hela 2386 kvm, och består av fina gräsytor och charmig vildare naturtomt på baksidan, medan framsidan är mer välansad med mysiga platser för bersåer, omgivna av syren och rhododendron, ek och tall. Framsidan har kvällssol och det är också luftiga avstånd till grannfastigheterna. Uppfarten rymmer två bilplatser.

Utöver en både charmig och ståndsmässig fastighet får familjen här ett drömläge - högt och fridfullt med magnifik sjöutsikt och en kort promenad ner till Norrviken och strandpromenaden, från denna höjd där villorna på Brunkebergsåsen är "sista utpost" mot vattnet.

Det idylliska läget ger ett stort lugn och tysta omgivningar, via strandpromenaden når du snabbt Torparängens badplats och på vintern när isen ligger plogas en skridskobana på sjön. Utöver vattnet finns det mesta för en aktiv familj med bara ett par hundra meter till Norrvikens IP (fotboll) och Norrviken Sjösportcenter (kajak och skridskoåkning). I närområdet finns också Sollentunavallen friidrottsstadion och inomhushall för friidrott, simhallar, ishallar, yogacenter, gym med mera. Under vintern har du även närhet till Stockholms bästa utförsåkning i Väsjöbacken.

Trots det nästan lantliga läget är det gångavstånd till både service och kommunikationer. Bland annat några av Sollentunas mest populära skolor som Rudbecks gymnasium, Sollentuna Musikklasser (4-9), Norrvikens skola (F-9), och Rälsen Norrviken (F-3). Närmaste skola är bara 500 meter bort och förskola finns endast 300 meter från huset! Till Norrvikens station går du på 3-4 minuter och härifrån tar det bara 19 minuter till Odenplan, jobbar du centralt har du knappt 30 min dörr till dörr! Det går även direkttåg till Arlanda på en kvart och till Uppsala på cirka en halvtimme. Du kan också välja direktbussarna till och från Sergels torg på vardagar morgon och kväll.

Vardagsinköp och andra ärenden sköter du snabbt och smidigt i Norrvikens eget centrum med småstadskänsla. Här finns en lokal Ica-butik och Percys kött – vida berömt för kött som de styckar själva och andra delikatesser. För större shoppingturer kan du snabbt ta dig till Mall of Scandinavia, Täby Centrum eller Sollentuna Centrum.

Välkommen till en unik, stor och charmfull villa med sjöutsikt, sjönära läge, mycket karaktär och kvalitet i varje detalj, samt stora sällskapsutrymmen både inne och ute – i önskeläge högt uppe på åsen!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är ljus och välkomnande, här möts du direkt av ljuset från allrummets fönster, i ett rejält och bra kapprum med utmärkt plats för klädavhängning och förvaring av ytterkläder. Väggarna är vita. Intill hallen finns en separat wc.

KÖKET renoverades 2012 påkostat och exklusivt, med arkitektritad inredning från Kvänum med zinkdiskbänk från Furhoffs och högklassig maskinpark från Miele med inbyggd ugn och ångugn, kyl, frys, induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Två fönster ger massor med ljusinsläpp över arbetsbänken och köket har också en matplats för vardagsmåltiderna. Väggarna är vita med en snygg fondtapet vid matplatsen.

MATSALEN är ett anslående måltidsrum som passar perfekt i en villa av den här kalibern, representativ och underbart spatiös då den har skapats av två rum. Ytorna gör det enkelt att bjuda hem allt från några få gäster till riktigt stora festsällskap, där matsalen kan disponeras som mingelyta och/eller serveringsrum tillsammans med loungedel och altan. Inramningen är ljus och sofistikerad med randiga tapeter och vackra pardörrar till allrummet.

ALLRUMMET är entréplanets egna mysiga loungedel, perfekt som bibliotek, med lyxig sjöutsikt och utgång till baksidans altan. Här kan eventuellt barnen ha sitt eget vardagsrum för kompisar med mera, eller så blir det familjens separata tv-rum. Väggarna är vita och golvet är i stilfull fiskbensparkett liksom i matsal och kök.

ALTANEN ligger öppet och fritt på baksidan, med sjöutsikt och morgon- och förmiddagssol. Placeringen utanför nedre allrummet ger lättillgänglig access och möjligheter att röra sig mellan allrummet och trädgården på baksidan, och även upp till vardagsrummet. Runt hörnet, på den södra gavelsidan, finns ytterligare ett trädäck med sol under dagtid - med andra ord har du uteplatser som gör att du alltid kan välja sol eller skugga efter behag.

I NEDERVÅNINGEN en halvtrappa ner från entréplanet finns övriga utrymmen samlade, som omfattar en stor tvättstuga med fönster, pannrum, två stora förråd, matkällare samt dusch och bastu.

Övervåning

VARDAGSRUMMET är en storslagen sällskapsdel med underbar rymd, beläget en halvtrappa ner från sovrumsdelen, med maffigt ljusinsläpp från tre håll varav flera stora fönster mot både fram- och baksidan. Från vardagsrummet har du utgång till balkongen med kvällssol, och på motsatt sida blickar du ut över Norrviken genom ett stort fönsterparti där du även har en mindre balkong med trappa till tomten. Allt i ett extremt inbjudande vardagsrum där du får plats med ett flertal soffor och fåtöljer för många gäster. Den öppna spisen med kassett är en fröjd för ögat och härlig att elda i under höst och vinter. Miljön inramas av en vacker fiskbensparkett i ek, samt en ljus mönstrad fondtapet som komplement till ljusa väggar.

STORA BALKONGEN ligger högt och insynsfritt med utsikt över framsidans vackra trädgård och blomsterprakt. Här är det härligt att öppna upp för mysiga stunder med en bok eller tidning – eller njuta av ljumma sommarkvällar under stjärnorna. På motsatt sida har du ytterligare en balkong/terrass med trappa ner till altanen och trädgården på baksidan.

MASTER BEDROOM är en underbar föräldradel med bra storlek och egen utgång till lilla balkongen. Både fönstret och balkongdörren ger vida vyer ut mot vattnet och omgivningarna. Inramningen är trivsam och stilfull med ljusa väggar till en fondtapet med rosor. Det gedigna trägolvet är både ombonat och robust, och finns i alla sovrum mot baksidan.

LILLA BALKONGEN svävar ovanför baksidans altan, och bjuder på underbar utsikt 360 grader mot Norrvikens vatten och de gröna omgivningarna. Här slår man sig gärna ner i en vilstol med en god bok eller fika, för att koppla av i ensamt majestät medan man kan låta blicken söka sig långt bort mot horisonten.

SOVRUM 2 är ett mittenrum som är nästan lika stort som föräldrarummet, och även detta rum har lyxen av egen utgång till lilla balkongen. Ytan ger generös plats för skrivbord med mera förutom säng. Väggarna är målade i ljusblått.

SOVRUM 3 är ett mysigt och rymligt barnrum innanför "tvåan", med samma ljusblåa färg och även här med utsikt över Norrviken och altanen. Det passar även bra som arbets- eller gästrum. Både sovrum 1 och 2 har inbyggda garderober.

SOVRUM 4 vetter mot framsidan och är mycket väl tilltaget, vilket gör att det kan delas av i två rum om man så vill, och fortfarande ha fönster och garderob i båda rummen. I nuvarande storlek utgör det ett härligt tonårsrum där det finns plats för allt från dator till musikhörna, egen soffa med mera. Rummet har stilfulla diskreta tapeter och ett fint trägolv.

BADRUMMET är väl tilltaget och fräscht, med klinkergolv och helkaklade väggar. Både badkar och separat duschdel finns, samt en stor vägghängd badrumsmöbel/tvättställskommod med bra förvaringsplats.

Tomtarea
2386 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
2-3 parkeringsplatser finns på uppfart.

Öppen spis med braskamin finns på övre plan. Arean skiljer sig mellan uppmätning (204 kvm boa och 72 kvm bia) och fastighetsutdrag (202 kvm boa och 49 kvm bia). Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
22 Maj 2020
Energiförbrukning
39 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiförbrukning
63 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
B
Byggnadsår
1953
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
204 kvm
Biarea
72 kvm
Antal sovrum
4
Fasad
Murtegel
Fönster
2-glasfönster kopplade
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Sadeltak, tegel
Grund
Betongplatta med källare och krypgrund
Uppvärmning
Bergvärme Nibe Fighter (2010)
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Förrådsbyggnad (20 kvm, ingår i biarea)
Uppvärmning
12 535 kr
El
9 260 kr
Vatten och avlopp
3 860 kr
Renhållning
758 kr
Total driftkostnad
ca 26 413 kr/år
Kommentar
Summa ca 2 201 kr/mån. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
bredband
Fiber från Sollentuna stadsnät, flera leverantörer att välja på.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld(2 st)
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Totalt
5 000 000 kr
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 000 000 kr
Markvärde
6 400 000 kr
Värdeår
1953
Totalt
9 400 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Högsta bud

14 070 000kr

BUDGIVNING PÅGÅR
HÖGS TA BUD 14 070 000 KR
Brunkebergsåsen 20A

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG