Välkommen till ett unikt sjöställe - stor sekelskiftesvilla med önskeläge på en sjötomt med magnifik vy över Norrviken!

  • Antal Rum 10 rum varav sovrum 6
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 256 kvm / 2 kvm
  • Tomtarea 1908 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Villa Tallmon, stor sekelskiftesvilla 10 rum med sagolik sjötomt!

Villa Tallmon är en representativ sekelskiftesvilla unik i sitt slag, med ett fantastiskt läge högt uppe på en sjötomt med magnifik vy över Norrvikens vatten, och med många rum för en stor familj. En sällsynt möjlighet för dig som söker något alldeles extra!

Villan, ursprungligen byggd 1908, har en boyta om 256 kvm med 10 rum i 3 våningsplan. Huset är mycket vackert med genuin och charmig sekelskifteskänsla. Det är ombyggt 1983 och genom åren renoverat och moderniserat inuti, till ett praktiskt och familjevänligt hem.

Både planlösningen och rumsfördelningen är optimalt planerad, med huset i två delar vinklade mot varandra. På entréplan öppnar sig spatiösa och representativa sällskapsytor där kök och matsal utgör våningens hjärta, följt av det inbjudande vardagsrummet med stor altan. Sovrummen är bra fördelade med tre större på övre plan och två mindre i den privata ”flygeln” på entréplan. Källarvåningen bidrar i sin tur med ytterligare ett sovrum, allrum, relax med bastu samt generösa extrautrymmen till förvaring.

Utöver det unika läget med sjötomt bjuder trädgården på flera underbara uteplatser, dels en väl tilltagen stenläggning på framsidan, dels den underbara altanen med utblick över vattnet. Det finns även två balkonger på övre plan, en mindre mot tomten och en större med sjöutsikt, samt en yta under altanen där man kan sitta och se ut över Norrviken med tak över huvudet.

Planerna på en villa- och trädgårdsstad i Norrviken tog form i början av 1900-talet och resulterade i ett mycket eftertraktat område, präglat av ”lugnet nära stan” redan då. Brunkebergsåsen är i sin tur den väg i Norrviken som blev kronan på verket, där villorna ligger som ett pärlband, högt uppe på åsen i ett idylliskt landskap, med stora tomter och magisk utsikt över sjön. Den unika sekelskiftesbebyggelsen är till stora delar fint bevarad och vissa villor har egna namn som härrör från husens historia, plats eller första ägare. Allt i en miljö präglad av vacker natur och lummiga trädgårdar, som skapar en skön kontrast till storstadens hektiska puls. Här väntar en oas där du kan njuta av lugnet och tanka återhämtning, ny energi och kreativ inspiration från en harmonisk omgivning. Värt att påpeka är att endast ett fåtal tomter fick bli strandtomter, eftersom man ville erbjuda alla tillgång till sjön och strandpromenaden.

Tomten omfattar 1908 kvm och är en strandtomt med lång strandlinje samt egen strand och brygga. Här kan du med andra ord njuta helt privat av bad och sol, sköna stunder på bryggan, och även ha en egen mindre båt och andra flytetyg (kanot, kajak, SUP) för utflykter på sjön och fiske förstås, här fiskas det kräftor i augusti, med möjlighet att imponera med egen fångst på kräftskivan!

Trädgården har lättskötta ytor kring huset, som fortsätter i en sluttning ner till bryggan och vattnet. På tomten finns även äppelträd, blomsterprakt och gästhus. Villans placering högt uppe på ”åsen” innebär en fri och underbar utsikt 180° över Norrvikens vatten. I motsats till utsikten är insynen däremot obefintlig tack vare trädgårdens lummiga grönska, träd och buskar.

Historien sitter bokstavligen i väggarna här i Norrvikens kanske mest omskrivna hus, villan tillhörde tidigare en känd journalist, manusförfattare och filmproducent och har varit välbesökt av många kulturpersonligheter genom åren, bland andra Evert Taube.

Norrviken präglas av en idyllisk känsla med lugna och tysta omgivningar, där det finns många aktiviteter att välja på under alla årstider. I närheten finns fotbollsplaner (Norrvikens IP), Sjösportcenter med kajak och skridskoåkning, samt även Sollentunavallen med friidrottsbanor och inomhushall. Under vintern när isen ligger plogas en skridskobana på sjön och det går snabbt att nå Väsjöbacken.

Ytterligare en fördel är tillgången till förskolor och några av Sollentunas mest populära skolor som Rudbecks gymnasium, Sollentuna Musikklasser (4-9), Norrvikens skola (F-9), och Rälsen Norrviken (F-3). Vardagsservice finns inom bekvämt gångavstånd (3-4 minuter) i Norrvikens eget centrum med en Ica-butik och Percys kött som är mycket populärt och erbjuder delikatesser och butiksstyckat kött.

I centrum ligger även Norrvikens station varifrån det endast tar 20 minuter till city! Ett annat smidigt alternativ är direktbussarna till och från Sergels torg vardagar, morgon och kväll. Det går även direkttåg till Arlanda på en kvart och till Uppsala på cirka en halvtimme.

Välkommen till ett storslaget hem med spännande kulturvärden och oemotståndligt läge!

Tomtarea
1908 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 908 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Öppen spis finns på övre plan. Larm finns och abonnemang kan övertas. Arean skiljer sig mellan uppmätning (256 kvm boa och 2 kvm bia) och fastighetsutdrag (159 kvm boa och 50 kvm bia). Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Datum
17 Augusti 2021
Energiförbrukning
103 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
1908
Byggnadstyp
1 ½ plan med souterräng
Boarea
256 kvm
Biarea
2 kvm
Antal sovrum
6
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
Varierande typer och ålder
Stomme
Trä och betong
Bjälklag
Trä och betong
Tak
Sadeltak, betongpannor
Grund
Källare med grundmurar av betong/platta på mark
Uppvärmning
Sjövärme
Ventilation
Självdrag
Renoveringar
2015 - Målning av fasad
Uppvärmning
29 447 kr
Vatten och avlopp
3 860 kr
Renhållning
1 395 kr
Total driftkostnad
ca 34 702 kr/år
Kommentar
Summa ca 2 892 kr/månad. Kostnaden för hushållsström ingår i kostnaden för uppvärmning. Kostnad för TV och internet samt försäkring tillkommer. Driftkostnaden är en uppskattning av säljaren.
bredband
Fiber från Sollentuna stadsnät är framdraget i gatan, anslutning till fastigheten tillkommer.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-25/1597.1 Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2 Last: Ledningsrätt Vatten, 0163-F5233.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser
Stadsplan Stadsplan Tomtindelning Vattenskyddsområde
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-25/1597.1 Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2 Last: Ledningsrätt Vatten, 0163-F5233.1
Totalt
3 490 000 kr
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 096 000 kr
Markvärde
7 800 000 kr
Värdeår
1946
Totalt
9 896 000 kr
Skatt/Avgift
8 524 kr
Brunkebergsåsen 42A

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 26/09 2021, KL 15:00 - 16:00

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG