• Antal Rum 6 rum varav sovrum 3 - 4
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 150 kvm / 3 kvm
  • Tomtarea 1290 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Familjevilla med pool, fantastisk tomt och hög charmfaktor

Ljuvlig poolvilla på stor uppvuxen tomt med underbar trädgård och sol från morgon till kväll. Ett vackert och ljust hem med perfekt planlösning, tre sovrum på övre plan och stora sociala ytor på entréplan. Här finns också ett stort garage (ca 39 kvm) med laddbox och förråd. Attraktivt läge i lugna villakvarter på kyrksidan med gångavstånd till populära Kyrkskolan och med kommunikationer och natur runt hörnet.

Entréplan är ett stort, representativt våningsplan - hemmets hjärta. Smakfullt inrett i sobra gråkulörer med ljusa trägolv, stora fönsterpartier och infälld belysning i taket. En modern öppen planlösning där matplats, kök, vardagsrum blir till en sällskapsdel - här trivs man lika bra både till vardag som till fest. Det finns ytterligare ett rum perfekt som tv-rum eller ett extra sovrum. Entréplan nås även via groventrén vägg i vägg med en stor lättarbetad tvättstuga, en praktisk lösning som är oumbärlig under småbarnsåren. Här finns även en rymlig hall samt badrum med wc, badrumsinredning och fönster.

Övervåningen är familjens privata del med genomgående ljusa trägolv som ger en lugn känsla. Master bedroom i petroleumblått är elegant med matchande heltäckningsmatta i off-white. Här finns platsbyggd garderobsvägg med gott om förvaring samt utgång till balkongen. Barnens sovrum är lättmöblerade med plats för säng, bord och förvaring, där det ena sovrummet har en platsbyggd garderob. Allrummet är ett bra utrymme för lekande barn och hårt arbetande vuxna. Badrum med wc, badrumsinredning och fönster.

Trädgården är lätt att tycka om både för den som gillar trädgårdslivet eller den som älskar bad och lek. Poolen med pergolan är den naturliga medelpunkten i trädgården och här finns också bästa kvällssolen. Den stora och uppvuxna trädgårdstomten ger annars möjlighet till sol eller skugga när som helst under dagen. Lummig grönska med syrén, clematis, kaprifol och schersmin ramar in plana gräsmattor perfekta för barnens lek och spel. Här växer också äldre äppelträd, rabarber, fläder, jordgubbar, smultron, hallon och vinbär. Det är en härlig känsla att fylla skafferiet med den egna trädgårdens bär och frukt. Lekstugan ingår inte i köpet.

Täby kyrkby är en riktig småstadsidyll med naturen runt hörnet. För den aktive finns motionsspår och sportcenter vid Täby IP samt golfbana och fina skidspår vintertid. Vid centrum finns Roslagsbanan, mataffärer, butiker, restauranger, café, gym, apotek, veterinärklinik och vårdcentral.

Läget på kyrksidan är eftertraktat med närhet till skolor, kommunikationer och naturupplevelser. För fridfulla promenader, cykel- eller joggingturer väntar stora grönområden och ängar som breder ut sig ner mot Vallentunasjön. Kommunikationerna är mycket goda, förutom Roslagsbanan vid centrum, finns busshållplatsen två minuter bort med busslinjer mot Danderyds sjukhus, Upplands-Väsby, Vallentuna, Kista och Arninge. Den bilburne når snabbt Norrortsleden som tar dig till E 4:an och E:18

Välkommen till ett underbart hem perfekt för småbarnsfamiljen som söker något utöver det vanliga, nära naturen, skolor och kommunikationer.

Tomtarea
1290 kvm
Övrigt
Fantastiskt fin, plan och uppvuxen tomt. Stora gräsytor, prunkande perennerabatt med löjtnanshjärta, pion och jättedaggkåpa. Det finns även syrén, bärbuskar och äppelträd.
Sammanställning uteplats
Stort trädäckat poolområde med sol hela dagen. Intill finns en pergola om solen är för het. Altan på baksidan med sol från morgon till lunchtid. Altanen på framsidan tar över solen från eftermiddag till kvällen.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Stort garage om ca 39 kvm.

Pool (5 m diameter, ca 1.50 m djup). Larm finns och abonnemang kan övertas. Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (150+3 kvm) och fastighetsutdrag (144+26 kvm). Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
20 September 2016
Energiförbrukning
90 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1987
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
150 kvm
Biarea
3 kvm
Antal sovrum
3 - 4
Fasad
Stående träpanel
Fönster
Isolerglaskassetter
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Träkonstruktion
Grundmur
Lecasten
Tak
Sadeltak, tegel
Grund
Krypgrund med träbjälklag
Uppvärmning
Direktverkande el och värmepump luft/luft (el)
Ventilation
FTX
Övrigt om byggnaden
2022 beviljat bygglov för utvändig skorsten.
Övriga byggnader
Stort garage, jordkällare och trädgårdsskjul.
Uppvärmning
42 275 kr
Vatten och avlopp
3 624 kr
Renhållning
1 020 kr
Total driftkostnad
ca 46 919 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 910 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström, pool och laddbox. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
Totalt
5 780 625 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 743 000 kr
Markvärde
2 573 000 kr
Värdeår
1986
Totalt
5 316 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Fredsborgsvägen 4

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG