• Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea 100 kvm
  • Tomtarea 6530 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Avstyckningsbar sjötomt med strandlinje i söder, egen sandstrand och ovanligt stor brygganläggning som nås med bil 30 min från stan! Nu finns chans till ett magiskt skärgårdsboende på en vidsträckt, avstyckningsbar sjötomt i helt privat läge, dessutom mot söder med sol från morgon till magnifika solnedgångar! Här får familjen en alldeles egen sjölycka med komplett brygga och sandstrand, med västra sidan fri och öppen mot en stor ängsmark. Huset är en 80-talsvilla med lite av fritidshuskaraktär, redo för en make-over till en egen drömbostad.

Detta är verkligen en fastighet som öppnar för livskvalitet på hög nivå, med omedelbar tillgång till bad- och båtliv invid Skåvsjöholmssundet som sedan öppnar upp mot Överbyfjärden och vidare ut till Trälhavet. Ett paradis främst på sommaren, men med skärgårdens skiftande charm alla årstider. Allt detta inom bilavstånd från Roslagstull, så du behöver inte göra avkall på stadsliv eller stadsjobb.

Huset är byggt 1980 och omfattar i dagsläget flera stora gemensamhetsytor och gedigen veranda med enastående sjöutsikt, totalt 3-4 möjliga sovrum, ett öppet övre rum samt ett källarplan med relax, bastu och tvättstuga. Delar som är relativt nyrenoverade är badrummet på entréplan samt källarens bastu/relax och tvättstuga. Fastigheten är ansluten till kommunalt vatten och avlopp, det finns även en egen borrad brunn.

Tomten på 6530 kvm är en sagolik sjötomt med lång strandlinje i söder, en mindre sandstrand och brygganläggning med stegar och trädäck med grillhörna och picknickbord. Tomten i sig är en fin uppvuxen trädgård med ekar, äppelträd och andra träd, förutom stora öppna gräsytor som sluttar svagt ner mot vattnet. Värt att notera att det finns gamla träd som inte får fällas, men de är å andra sidan ett smycke för trädgården och bidrar med skugga och lummig grönska. Vid infarten finns ett dubbelgarage.

Fastigheten ligger idylliskt och lantligt ute på Hästängsudd i Svinninge, med natursköna omgivningar och njutningen av vågbrus och fågelsång, vidsträckt himmel och blått vatten. Trots det lantliga läget finns förskola och service på nära håll.

Välkommen till en helt egen hörna av skärgården, med ovanligt privat och fritt läge där du har obegränsat med sol och sjöutsikt, i en idyll med smidig tillgång till service och kommunikationer!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN är en yteffektiv entré med skjutdörrsgarderob på ena sidan och här finns även trapphuset.

BADRUMMET är rejält till ytan och helkaklat i vitt, matchat av svart klinkergolv. Utöver duschhörna med vikvägg i glas finns bra tvättställsmöbel och en rymlig extra yta vid fönstret.

VARDAGSRUMMET är mycket luftigt med dubbel takhöjd upp till nock. Det ger en härlig rymd som förstärks av ljusinsläppet från höga fönster längs hela baksidan. Här finns utgång till den längsgående delen av verandan, och lättmöblerade stora ytor för sällskapsmöbler runt den murade öppna spisen. Väggarna har träpanel.

I KÖKET har du en stor matsalsdel med maffiga skjutglaspartier som ger tillträde till verandan och obegränsat insläpp av både ljuset och sjöutsikten. Matsal och kök utgör tillsammans en frikostig yta med plats för många gäster till bords. Köket har vit skåpinredning och bra arbetsytor i vinkel.

VERANDAN är ett väl tilltaget trädäck med vacker vy ut över trädgården och vattnet, med bästa läge mot söder och väster för maximalt med sol, och generös plats för både matbord och vilstolar på en del inramad av glasräcken och en öppen del för matplats och grill.

SOVRUM 1 är ett avskilt mindre rum innanför vardagsrummet, med fönster mot gavelsidan. Rummet passar bra som kontor eller gästrum.

Efter kök och matplats når du ytterligare ett ALLRUM, som gör sig utmärkt som bibliotek och/eller tv-rum.

SOVRUM 2 innanför allrummet är ett naturligt master bedroom, rymligt för både dubbelsäng och skrivbord, samt med egen garderobsförvaring.

Övervåning

Övervåningen består av ett sovrum eller lekrum med utblick över vardagsrummet nedanför.

Källarvåning

I källaren når du en central trapphall som öppnar upp till ett stort RELAXRUM med klinkergolv och blåa väggar samt access till bastun, som har golv i mosaikklinker.

SOVRUM 3 bredvid relaxdelen är ett rejält och bra tonårsrum eller hobbyrum med ljusinsläpp via två källarfönster och gott om plats för både säng, skrivbord och andra möbler, samt egen förvaring i anslutning.

TVÄTTSTUGAN är välrenoverad och fräsch, med klinkergolv och helkaklade väggar. Tvättstugan är även kombinerad med ett extra badrum.

Tomtarea
6530 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp samt egen borrad brunn.

Öppen spis finns i vardagsrummet på entréplan. Arean för källaren är ca 60 kvm (biarea) Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Nej
Byggnadsår
1980
Boarea
100 kvm
Antal sovrum
3
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luftvärmepump och elradiatorer
Renoveringar
2010 - Badrum (entréplan)
2010 - Relax med bastu (källarplan)
2010 - Tvättstuga (källarplan)
Uppvärmning
46 702 kr
Vatten och avlopp
5 145 kr
Renhållning
3 060 kr
Total driftkostnad
ca 54 907 kr/år
Kommentar
Summa ca 4 575 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström (beräknad på 150 öre/kWh). Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad är en uppskattning från säljaren.
bredband
Fiber är framdraget till fastighetsgränsen.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:1 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Detaljplan Avstyckningsplan
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:1 ändamål: Vägar
Totalt
2 671 300 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 036 000 kr
Markvärde
4 412 000 kr
Värdeår
1980
Totalt
6 448 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Galoppstigen 6

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG