• Svanenmärkt EKO-hus
 • Räntrabatt på huslån
 • Attefallshus att hyra ut
 • Solceller & braskamin
 • Väldisponerade ytor
 • BÅ 2020
 • Centralt läge
 • Natur- & sjönära

 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 172 kvm / 27 kvm
 • Tomtarea 711 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Modernt, ljust och nybyggt hus om 172 kvm och Attefallshus om 27 kvm, absolut i toppskick

Mycket väldisponerat nybyggt hus med stilsäker utstrålning samt attefallshus som lämpar sig för uthyrning eller generationsboende, Centralt belägen i Sollentuna där man i princip kan gå till allt. Huset ligger ändå väldigt fridfullt och ostört på en skafttomt en bit från vägen. Det är ett Svanenmärkt EKO-hus från Trivselhus. Det innebär att rabatt utgår på bolånen. Även driftkostnaden sparas det in på då huset är utrustat med både solceller och värmande braskamin. Och då huset är byggt 2020 slipper ni fastighetsskatt i ytterligare sju år.

Husets hjärta är det stora kombinerade vardagsrummet och köket i öppen luftig planlösning. Det finns gott om plats för möblering och vid matplatsen kan många samsas runt bordet. I vardagsrumsdelen står även kaminen som hjälper till att hålla värmen i huset under den kyliga delen av året. Härifrån finns det utgång såväl som den trivsamma terrassen som husets baksida. Köket är lättarbetat med utmärkta förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor med bland annat en köksö. Det stilsäkra köket har påkostade tillval och maskinpark från högkvalitativa Bosch som gör matlagning och andra köksbestyr till en glädje. Ett av sovrummen är på detta plan och används idag som arbetsrum. På entréplan finns även ett av två badrum. Helkaklat i vitt och utrustat med dusch. Fint ljus hittar in genom fönstret. Tvättstugan är rymlig och har fint ljusinsläpp. Bra arbetsytor och även här är det maskiner från Bosch. I hallen finns plats för avhängning och förvaring i en rejäl klädkammare.

En trappa upp möts vi av ett stort allrum som kan nyttjas på önskat vis, till exempel TV-rum. Fyra sovrum på samma plan är det många som vill ha. Och det får ni här. Två av dem är lite större och således två är lite mindre, men ändå rymliga och på nästan 10 kvm vardera. Badrummet har både modernt badkar och duschplats samt ett litet fönster där ljuset kikar in. Även här finns en rymlig klädkammare. Tillsammans med alla garderober så är förvaring inga problem.

Stilrent Attefallshus, med loft, om 27 kvm boyta byggdes färdig april 2023. Attefallshuset är uppfört enligt underlag som finns hos kommunen (på fastighet Spången 14) med behöriga hantverkare för våtrum, kakel, spackling/målning, el/värme och vatten. Huset är fullt utrustat med badrum med dusch, sovloft, kök med spis och ugn, kyl/frys samt micro. Huset värms av en Toshiba A/C som även kan ge svalka på sommaren. Attefallshuset omringas av ett fint trädäck. Huset nås direkt ifrån den grusade uppfarten och ligger avskilt från huset för den som vill hyra ut.

Hur sammanfattar man då denna ljuvliga pärla på bästa sätt. Ja, det enklaste är ju att besöka visning och uppleva husen på plats. Genomgående så känns allt så vacker och ombonat. Vackra golv, otroligt behagliga färgval, fint ljus, modernt och fina materialval. Allt är påkostat, genomtänkt och så smakfullt. Harmoni helt enkelt...

Husen har ett utomordentligt läge i Sollentuna, avskilt men ändå centralt i ett uppvuxet mysigt område. Bostaden ligger samtidigt med bekväm närhet till allt från friluftsliv och träningsmöjligheter till förskolor, skolor, service och kommunikationer. Förutom Edsvikens strövområden, motionsspår och badplatser är det nära till Edsbergs slott.

Förskolor och skolor finns inom gångavstånd. Till exempel Linnés förskola några hundra meter bort. Och åt andra hållet nås Sofielunds förskola och grundskola ca 300 meter från bostaden. Andra skolor i närområdet är Vittra, Gärdesskolan, Rudbecks gymnasium och NTI. Inom några minuter har du två utmärkta restauranger, Edsbacka krog och Il Cappriccio pizzeria. Simhall och gym finns också i närheten. Andra friluftsintressen kan utövas på Solletunavallen eller i sport- och badmintonhallen. Det är även närhet till vatten och fin natur för rofyllda promenader eller en joggingtur. Bra utbud av shopping, butiker och service når du snabbt med bil eller om man vill promenera, bland annat Häggviks handelplats med välsorterade ICA Maxi och COOP, Sollentuna Centrum och även Kista, Mall of Scandinavia samt Täby Centrum.

Här får familjen smidiga kommunikationer till både City och till Arlanda. Busshållplats finns ca 50 meter från huset, med bussar till Sollentuna Centrum och Häggvik där det både finns service och pendeltågsstation. Det går även att promenera eller cykla till pendeltågsstationerna.

Varmt välkomna på visning.

Tomtarea
711 kvm
Övrigt
Välplanerad och lättskött trädgårdstomt. Vintergröna Thujahäckar som skyddar mot insyn. Två träd där det ena är Silverpäron som även kallas Nordens olivträd och en Syrén på stam. Det finns även en liten plantering med rabarber, jordgubbar och röda vinbär. Plantering med murgröna på häckarna och spaljé ger även grönska vintertid. Möjlighet finns för fler odlingar och utrymme finns så klart för barnens lekar.
Sammanställning uteplats
Stor trädäckad terrass i västerläge i anslutning till nylagd gräsmatta. Terrassen har plats för sittgrupper, grill, krukodling och kanske solsäng. Skyddat läge med lummig grönska i blickfånget. Terrassen är även delvis under tak som är skydd mot både sol och regn.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Plats för 3-4 bilar på grusad uppfart.
Utförd
Nej
Byggnadsår
2020 Attefallshuset byggt 2023
Byggnadstyp
2 plansvilla och separat Attefallshus
Boarea
172 kvm
Biarea
27 kvm
Antal sovrum
5
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
3-glasfönster aluminium
Stomme
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark med vattenburen golvvärme
Uppvärmning
Frånluftvärmepump
Övriga byggnader
Attefallshus, med loft, om 27 kvm boyta byggdes färdig april 2023. Attefallshuset är uppfört enligt underlag som finns hos kommunen (på fastighet Spången 14) med behöriga hantverkare för våtrum, kakel, spackling/målning, el/värme och vatten.

Huset är fullt utrustat med badrum med dusch, sovloft, kök med spis och ugn, kyl/frys samt micro. Huset värms av en Toshiba A/C som även kan ge svalka på sommaren. Attefallshuset omringas av ett fint trädäck. Huset nås direkt ifrån den grusade uppfarten och ligger avskilt från huset för den som vill hyra ut.
Renoveringar
Huset är i nyskick och byggt av Trivselhus, inga reparationer genomförda. Altan är byggt av oss själva (mannen i familjen yrkesman) och tomtplanering med ny infartsväg och förberedelser för gräsmatta gjordes av yrkesman 2022.
Uppvärmning
17 000 kr
Vatten och avlopp
4 800 kr
Sotning
500 kr
Renhållning
6 000 kr
Total driftkostnad
ca 28 300 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
I angiven driftskostnad för uppvärmning ingår även hushållsel. Kostnad för försäkring och TV/bredband tillkommer. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Fiber
bredband
Fiber
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Officialservitut Avlopp, 0163-2017/57.1 Förmån: Officialservitut Avlopp, 0163-02/45.2
Planbestämmelser
Ändring Av Detaljplan (2016-09-05) Stadsplan (1986-05-28) Stadsplan (1961-03-25)
Rättigheter förmån
Förmån: Officialservitut Avlopp, 0163-02/45.2
Rättigheter last
Last: Officialservitut Avlopp, 0163-2017/57.1
Totalt
5 116 500 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 198 000 kr
Markvärde
3 251 000 kr
Värdeår
2020
Totalt
7 449 000 kr
Linnés väg 2C

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

To 25/04 2024, KL 17:00 - 17:30

Sö 28/04 2024, KL 13:15 - 14:00

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG