• Antal Rum 8 rum varav sovrum 4
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 200 kvm / 25 kvm
  • Tomtarea 3087 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Sekelskifte i toppskick med sjöutsikt & solig stor tomt

Villa Högabo - sekelskifte i toppskick med sjöutsikt på stor solig tomt med gästhus, utespa, nära vatten och bryggor bara 30 minuter från stan! En chans som aldrig kommer igen - hänförande vacker och välrenoverad sekelskiftesvilla med högt, ostört läge, sjöutsikt, kakelugnar och snickarglädje, allt varsamt renoverat till absolut toppskick med bibehållen originalkaraktär!

Bostaden har tiotalet rum inräknat de två glasade uterummen, och präglas av underbara sällskapsytor med väl tilltaget kök, stor central matsal och magnifikt vardagsrum, kakelugn och öppen spis. Till detta kan läggas en ostörd och insynsfri tomt i högt läge med fruktträd och bärbuskar, växthus och gästhus samt snickarbod.

Både huset, verandan och trädgården badar i sol från morgon till kväll tack vare tomtens läge mot sydväst, med glittrande sjöutsikt där man kan följa båtar som passerar ut mot Trälhavet. Allt i helt ostört och fridfullt läge, samtidigt som det bara tar en halvtimme in till storstan!

Villan i sig ger en känsla av mix mellan Fanny och Alexander och Bullerbyn, där fasaden och dess utsmyckningar vittnar om husets äldre karaktär, samtidigt som interiören är moderniserad med utsökt finish och välbevarad originalcharm genom ett flertal renoveringar, från tillbyggnad (2009), slipning av alla golv, nytt kök (2017) och nytt badrum (2021), målning/och tapetsering överallt, till ny veranda, utekök och spabad. För samtliga åtgärder se komplett renoveringslista.

De många och stora rummen ger representativa sociala ytor, och på båda våningarna finns glasade uterum. Högst upp tronar ett läckert tornrum med djupa fönsterkupor åt alla håll. Flera av sovrummen är så stora att de kan delas av till fler mindre barnrum om man så önskar. I övrigt kan nämnas exklusivt inrett badrum med bastu samt rymlig och välinredd walk in closet.

Tomten är en uppvuxen och väldigt fin trädgård med blomsterprakt som hägg och syren, pioner, schersmin, lavendel, kaprifol med mera. Det är också en veritabel fruktträdgård med päron, fyra sorters äpplen samt rabarber, björnbär, hallon, vinbär, plommon, körsbär. I växthuset kan du odla ytterligare blommor eller tomater, chili med mera. Här finns även gästhus och en snickarbod (nymålad 2021-2022).

Utöver ett ovanligt vackert hem, får familjen här omedelbar tillgång till bad-, båt- och skärgårdsliv liv vid Överbyfjärden och Trälhavet, i ett paradis med fantastiska somrar och fascinerande årstidsväxlingar. Allt inom bekvämt bilavstånd till både Roslagstull och till Åkersberga centrum med all tänkbar service.

Omkring 200 meter bort går buss 683 till bland annat Åkersberga station och centrum, samt till Danderyds sjukhus och t-bana. Infartsparkering finns vid Kulla vägskäl där buss 670, 680 och nattbuss 699 stannar. Närmaste station på Roslagsbanan är Rydbo/Åkers Runö där du kan ta tåget till Stockholm och Östra station och åt andra hållet Österskär.

Välkommen till en unik skärgårdsidyll med vidsträckt sjöutsikt, massor av rum och perfekt harmoni mellan tidsenliga detaljer och absolut toppskick på allt!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

HALLEN sätter standarden direkt, med sina vackra pardörrar med sirliga fönster, som öppnar upp till ett härligt välkomnande och rymligt kapprum med sittbänk framför garderoberna, gråmålad trappa matchad av mönstrade tapeter, samt rustikt trägolv.

TVÄTTSTUGAN är yteffektiv med väggar klädda i grön panel och fin interiör med arbetsbänk ovanför maskinerna samt kommod med tvättställ.

BADRUMMET inger känslan av ett bättre spa-hotell, exklusivt renoverat 2021 med sexkantiga klinkerplattor, kaklade väggar och blå bröstpanel. Här finns badkar och separat duschhörna med glasdörr samt bastu i anslutning, och så en tvättställskommod i ”antikstil” med elegant väggspegel till.

KÖKET är en dröm för den som är både social och matglad. Det är nyrenoverat 2017 med fantastiska arbetsytor, skåpinredning med oräkneliga förvaringsutrymmen och praktiska utdragslådor, samt modern maskinpark med stor spishäll och inbyggd ugn (Smeg), mässingsfärgad kran och generös matplats. Även kakelugnen är installerad 2017 och värmer skönt under den kallare årstiden. Inramningen är sobert ljusgrå träpanel till furugolvet. Köket har även ett skafferi med utgång till trädgården.

MATSALEN är entrévåningens hjärta, ett stort inbjudande måltidsrum med pardörrar till både köket och vardagsrummet, och frikostigt med utrymme för stora fester och middagar. Här finns även en stilfull öppen spis samt utgång till glasverandan. Interiören är ljusgråa väggar. Via en lucka i golvet når du den mysiga vinkällaren, byggd 2021 med tegel, granitmur och hyllinredning.

GLASVERANDAN är ett magiskt uterum med fri utblick över vattnet och horisontlinjen – en njutbar extra sällskapsdel i gammal stil, med fin takhöjd, spröjsade fönster och dekorativ snickarglädje. Se fram emot många sköna stunder i en salong mellan inne och ute, användbar i många väder.

VARDAGSRUMMET sträcker ut sig i en sagolik sällskapsdel med spatiösa ytor och stort burspråk som släpper in både sjöutsikten och skärgårdsljuset. Här ryms stora sittgrupper för hela det sociala livet, vardag och fest, få eller många gäster, släkt och vänner. Interiören är sofistikerat grågröna väggar till furutiljorna.

VERANDAN är nyanlagd 2018-19 och har perfekt läge mot sydväst, med takförsedd matplats närmast huset och en öppen del med nersänkt spabad. Från denna magnifika uteplats har du fri utsikt mot vattnet, trädgården och omgivningarna tack vare tomtens höjd. Utekök med vatten ger sköna möjligheter att laga mat utomhus på sommaren.

SOVRUM 1 är ett avskilt och väl tilltaget rum innanför vardagsrummet, med fönster mot gavelsidan i väster. Rummet passar bra som tonårsavdelning men även som ett generöst gästrum. Väggarna är målade i en grågrön nyans och rummet har en inbyggd garderob.

Övervåning

ALLRUMMET är övervåningens mysiga vardagsrum och ett utmärkt sällskapsrum för barnen, alternativt tv-rum, med ljusgråa väggar och ytterligare ett inglasat uterum i anslutning, som en punschveranda i högt, fritt läge och med många möjliga användningsområden, t ex arbetsrum eller läshörna.

SOVRUM 2 är ett lyxigt master bedroom med stora ytor, fönster åt tre håll och plats för både skrivbord och fåtöljer förutom dubbelsäng. I anslutning finns en rymlig walk in closet byggd 2018, med genomtänkt inredning för både skor och kläder. Väggarna är dovt blåa.

SOVRUM 3 är ett riktigt stort barnrum i vinkel, delbart i två om man så önskar, med fönster åt två håll och snedtak med charmiga vinklar och vrår. Väggarna är målade i ljusgrått.

SOVRUM 4 är ett långsträckt barnrum med två fönster och en inbyggd sovalkov. Väggarna är grå utom sovalkoven som har en mönstrad tapet, rummet har även en egen klädkammare.

DUSCHRUMMET är kvadratsmart och snyggt inrett med ljusa klinker, helkaklade vita väggar, duschhörna samt rejäl kommod i grått med tvättställ.

TORNRUMMET är en riktig "bonus" på huset, med vackert formade fönsterkupor åt alla håll. Låt fantasin flöda och fundera på vad det blir av detta rum, kanske en ateljé för kreativt skapande, världens finaste hemmakontor, läsrum för ensamma stunder eller ett unikt gästrum?

Övrigt

GÄSTHUSET i trädgården är en komplett enrummare med pentry och eget duschrum. Ett supermysig bostad som även kan disponeras som tonårslya eller uthyrningsdel, med nyrenoverat tak 2020 och egen altan byggd 2021.

Tomtarea
3087 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Uppfart med plats för två bilar.

Kakelugn finns i köket och öppen spis finns i matsalen (entréplan) Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
13 Maj 2022
Energiförbrukning
77 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
C
Byggnadsår
1898/2009
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
200 kvm
Biarea
25 kvm
Antal sovrum
4
Fasad
Träpanel
Fönster
Varierande typer och ålder
Stomme
Plankstomme
Bjälklag
Träkonstruktion
Grundmur
Natursten betongkonstruktion
Tak
Tegel takshingel falsad plåt
Grund
Krypgrund med träbjälklag
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag, förstärkt i badrum
Övriga byggnader
Gästhus (ca 20 kvm)
Snickarbod (ca 15 kvm)
Renoveringar
2021 - Nytt badrum med bastu
2021 – Vinkällare
2021-22 - Målning gästhus samt snickarbod
2021 - Altan med räcke (gästhus)
2020 - Utekök med vatten
2020 - Takrenovering gäststuga
2020 - Anläggning av stenmurar
2019-2020 - Tilläggsisolering (kontor, sovrum öster och kök)
2019 - Utebelysning 2019
2018 - Spabad
2018 - Tak över altan 2018
2018 - Altan väster med trappa
2018 - Walk in closet (master bedroom)
2017 - Kakelugn i kök
2017 - Nytt kök
2009 – Tillbyggnad och tak äldre byggnaden (tidigare ägare)
Uppvärmning
31 302 kr
Vatten och avlopp
7 846 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
1 500 kr
Renhållning
2 035 kr
Total driftkostnad
ca 42 683 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 557 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:23 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svinninge GA:23 ändamål: Vägar
Totalt
2 965 147 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 148 000 kr
Markvärde
2 312 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
5 460 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Nantesvägen 73

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 22/05 2022, KL 14:00 - 15:00

Må 23/05 2022, KL 18:00 - 18:30

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG