• Bekvämt ljust boende
 • Väl underhållet
 • Fina materialval
 • Mysig braskamin
 • Centraldammsugare
 • Naturen precis utanför
 • Härlig grannsämja
 • Många barnfamiljer

 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 139 kvm / 10 kvm
 • Tomtarea 356 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Stilsäkert och elegant familjeboende med mycket attraktivt läge i Silverdals idyll

Välkomna till eftertraktat boende i Silverdal. Huset är insynsskyddat beläget med stora fönsterytor mot naturen. De stora fönsterpartierna sörjer för mycket fint ljusinsläpp. Vissa fönster går från golv till tak och nästan suddar ut gränsen mellan ute och inne. Hela huset är mycket välhållet och utstrålar en elegant känsla med fina materialval och behaglig färgsättning. Fräscha ytskikt och genomgående ekparkett. På entréplan finns golvvärme som höjer komforten ett snäpp. Härligt lättarbetat kök från Marbodal med maskinpark av hög kvalitet från Bosch. Kök och vardagsrum ligger i delvis öppen planlösning med en bardisk som avdelare. Det underlättar socialt umgänge med era gäster som väntar i soffan på den stundande middagen. Kanske sprakar en munter brasa i kaminen som en ytterligare stämningshöjare.

Det finns fyra bra sovrum, alla på samma plan att fördela inom familjen som passar just er bäst. Två har access till balkong i två olika väderstreck. På övre plan finns även ett sällskapsrum/TV-rum där barnen med kompisar kan hänga. Vid behov kan det enkelt göras om till ytterligare ett sovrum. Två helkaklade badrum i sobert vitt och svart underlättar krockar på morgonen när alla ska i väg till skola och arbete. Ett på varje plan. Det ena badrummet har både dusch och badkar, det andra har dusch. Tvättstugan, intill hallen, är rymlig med goda arbetsytor, moderna maskiner och förvaringsmöjligheter. Här finns även en groventré från altanen. Generellt så är förvaringsmöjligheterna goda i hela huset.

Förutom två balkonger finns en mindre uteplats på entrésidan med plats för utemöbler. På husets baksida finns en stor trädäckad altan. Där finns plats för rejäl matgrupp, grill och solsängar. Och den angränsande gräsmattan bjuder in till lek och bus. Eller om man bara vill slappa med en bra bok med sommarsolen som värmer hela dagen. Vintertid finns det gott om plats för snöbollskrig och göra snöänglar. På tomten finns ett värmeisolerat förråd om ca 10 kvm, samt en carport med plats för två bilar.

Läget är ett av Silverdals bästa med tomtens avskildhet, med naturen utanför, samtidigt som du har nära till allt. Flera populära skolor och förskolor finns i närområdet. Härligt stora grönytor för lek och sport på hemmaplan finns i området. I anslutning till området finns en inomhussporthall för organiserad idrott via någon av de många lokala idrottsklubbarna. Kring Silverdals torg finns det mesta familjen behöver till vardags. Från livsmedelsaffär, café, gym, frisör och restauranger. För storhandling och all tänkbar shopping har du Sollentuna centrums rika utbud bara 5-10 minuter bort med bil, samt även Kista och Mall of Scandinavia inom räckhåll. Trevliga utflyktsmål som Ulriksdals slott, handelsträdgård och värdshus når du via vackra promenadvägar samt genom Nationalstadsparken. Och i Tegelhagens naturreservat och Edsvikens grönområden har du motionsspår och skogsstigar för rekreation. Bara tio minuter bort finns även en fin badplats med strand. Kommunikationerna är smidiga med direktbuss till och från Sergels torg vardagar morgon och kväll från en busshållplats några minuter bort. Andra busslinjer i området trafikerar Sollentuna C samt Kista, Danderyds sjukhus, Mörby Centrum, Karolinska sjukhuset. Pendel kan du ta både från Sollentuna C eller närmast från Helenelund.

Vi hälsar hela familjen varmt välkomna på visning!

Tomtarea
356 kvm
Övrigt
En av de större tomterna i Silverdal med äppel- och plommonträd samt annan växtlighet. Plan gräsyta med plats för lek och bus. Odlingslådor för egen köksträdgård.
Sammanställning uteplats
I anslutning till entrén finns en uteplats med plats för bord och ett par stolar. På baksidan, med access från vardagsrummet, finns en stor trädäckad altan med plats matgrupp, solstolar och grill. Här får ni njuta av kvällssolen som dalar ner bakom trädtopparna. Altanen gränsar till plan gräsyta.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Carport med plats för två bilar. Uttag för motorvärmare med timerfunktion finns.
Utförd
Nej
Byggnadsår
2003
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
139 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme (golvvärme på entréplan)
Ventilation
TermoVex luftvärmeväxlare, mekaniskt till/frånluft
Övriga byggnader
Varmisolerat förråd om ca 10 kvm och cykelförråd.
Renoveringar
2008 Nytt badrum nedre plan samt ny duschvägg badrum övre plan. Nya bänkskivor (granit) samt nytt kakel i kök. Nytt golv samt borttagning av vägg i entré.
2009 Byggnation staket.
2011 Ombyggnad ovanvåning, skapande av TV-rum/Vardagsrum.
2012 Målning utvändigt.
2014 Utbyggnad Attefall, 15 kvm samt nytt golv i kök.
2015 Byggnation av cykelförråd i anslutning till Carport och förråd samt ny plattläggning (skiffer) på uteplats.
2020 Målning nedervåning.
2021 Installation av kamin. Sprutlackering och byte av beslag på köksluckor.
2022 Renovering centraldammsugare.
Uppvärmning
35 900 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
4 500 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
7 200 kr
Total driftkostnad
ca 49 600 kr/år
Antal i hushållet
5
Kommentar
I angiven driftskostnad för fem personers hushåll (två vuxna & tre barn) ingår uppvärmning/hushållsel/vatten 35 900 kr/år 2021, renhållning 2 000 kr/år och försäkring 7 200 kr/år samt samfällighetsavgift 4 500 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Digital-TV via Tele 2
bredband
Fiberanslutning via Sollentuna Energi. Uttag för TV, telefoni samt datatrafik finna i alla rum förutom i badrummen.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:28 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:31 Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM3-90/12536.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Ledning
Planbestämmelser
Detaljplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Ledning, 01-IM3-90/12536.1
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:28 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:31
Totalt
3 068 500 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 632 000 kr
Markvärde
3 504 000 kr
Värdeår
2003
Totalt
6 136 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Nässelgränd 11

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 02/10 2022, KL 11:45 - 12:30 Visningsbokning

Må 03/10 2022, KL 17:00 - 17:30 Visningsbokning

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG