Fantastiskt skärgårdsläge på Svavelsö, i en villa med 5 rum och stor sjötomt, egen brygga samt gästhus med bastu och relaxdel!

  • Antal Rum 5 rum varav sovrum 4
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea 163 kvm
  • Tomtarea 3810 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Arkitektritad villa på sjötomt med egen brygga, gästhus och relax!

Livskvalitet i en lantlig idyll nära stan, på en egen sjötomt 30 minuters bilfärd från Stockholm! Villan är i sig mycket tilltalande, arkitektritad på ett sätt som verkligen tar tillvara skärgårdskänslan, med modern öppen planlösning, kakelugn och fönster från golv till tak som släpper in maximalt med ljus och sjöutsikt.

Villan är praktiskt byggd i ett enda plan och omfattar 5 rum på ca 163 kvm, med 4 möjliga sovrum. Den sociala och välkomnande karaktären på huset förstärks av den frikostiga takhöjden upp till nock. Sjöutsikten har som sagt tagits tillvara både i sovrummen och även i badrummet som har stora fönster ut mot vattnet.

Huset är byggt i vinkel med två delar som ramar in den vidsträckta magnifika terrassen som rymmer allt från mysiga ljumma sommarkvällar med familjen, till mingelpartyn och grillfester för större sällskap. Terrassen blir en naturlig utökning av huset på sommaren, då livet inne och ute smälter samman. Terrassen är också lättillgänglig då den nås från både vardagsrummet och två av sovrummen via stora glasade skjutdörrar.

Sjötomten har egen brygga och segelbåtsdjup i vattnet, vilket passar familjen med intresse för båtliv. Men även utan båt är det enkelt att trivas här där man har en alldeles egen badplats och dessutom bastu och relaxavdelning vid bryggan, som har både morgon- och kvällssol. Det finns också ett gästhus med relaxdel och bastu i samma fina skick som boningshuset, och som gör sig utmärkt även som exempelvis generationsboende.

Utöver läget är bostaden mycket tilltalande och gedigen, elegant och smakfull med parkettgolv i alla rum, klinker i badrummen och golvvärme i hela huset plus gästhuset. Bostaden har renoverats 2004 med nytt kök och utbyggnad av vardagsrummet, samt utbyggnad av sovrumsdelen 2007.

Ytterligare fördelar är generösa förvaringsutrymmen, bland annat två klädkammare, och badrummet med dubbla handfat samt access direkt från master bedroom. Bilplatser finns 2 stycken på infarten samt garage, larmabonnemang finns och kan övertas.

Läget är lugnt, tyst och lantligt på Svavelsö som är ett fridfullt äldre sommarstugeområde med mysig karaktär och välbevarad skärgårdskänsla trots att det vuxit och utvecklats med många permanentboende. Skärgårdslivet är påtagligt då man bor på en ö, samtidigt som huset ligger nära bron över till fastlandet och med endast en halvtimmes bilfärd in till Stockholm!

Tomten är insynsskyddad av mycket träd och grönska runt huset och ner mot bryggan som har sol från morgon till kväll. Vattnet blir behagligt varmt på sommaren tack vare placeringen vid en vik. Utöver den egna bryggan finns lite längre bort en badstrand som ägs av föreningen. Där erbjuds simskola på sommaren.

Se fram emot en påtaglig känsla av att bo både på landet och vid havet, långt från storstad och trängsel, samtidigt som det går smidigt att byta skärgårdsidyllen mot stadspuls, shopping eller andra aktiviteter. Till Åkersberga och Arninge med massor av butiker och service är det bekvämt bilavstånd och även till Vaxholm.

Inom promenadavstånd går buss 683 till bland annat Åkersberga station och centrum, samt till Danderyds sjukhus och t-bana. Infartsparkering finns vid Kulla vägskäl där buss 670, 680 och nattbuss 699 stannar. Närmaste station på Roslagsbanan är Rydbo där du kan ta tåget till Stockholm och Östra station och åt andra hållet Österskär.

Välkommen till en fantastisk möjlighet att leva skärgårdsliv i en modern, härlig arkitektritad villa med sjöutsikt, sjötomt, egen brygga och gästhus, en halvtimme från stan!

PLANLÖSNING:

HALLEN är väl tilltagen och luftig, med utrymme för att ta emot många gäster när man bjuder in till middag eller fest. Till vardags är det också skönt att ha gott om plats för hela familjens ytterkläder, skor och väskor med mera, där en del kan stuvas in i den inbyggda garderoben med spegelskjutdörrar. Entrédelen har ljusa klinkerplattor, resterande golv är robust parkett som fortsätter i övriga rum.

SOVRUM 1 är husets naturliga master bedroom, med egen klädkammare och även egen entré till badrummet. Här finns även glasade skjutdörrar till altanen, så det är bara att tassa ut i morgonljuset, blicka ut över vattnet och få bästa tänkbara start på dagen. Master bedroom inramas av ljust chokladbruna väggar.

BADRUMMET är rejält till storleken och mycket smakfullt designat med stora klinkerplattor, påkostat badkar och separat duschhörna med smäckra glasväggar. Till detta har du en stilfull vägghängd tvättställskommod med dubbla handfat. Även badrummet har utgång till altanen.

SOVRUM 2 får rikligt med ljusinsläpp från två håll, dels från skjutdörrarna till altanen, dels från långsidans fönster ner till golvet. En fondvägg med mönstrad tapet ger rummet egen karaktär, och i anslutning finns en klädkammare.

SOVRUM 3 har fönster åt tre håll och utsikt framför allt mot framsidan, i ett rymligt barnrum med ljusa väggar och plats för både säng, skrivbord och garderob.

SOVRUM 4 är ett mindre rum beläget intill kök och vardagsrum, och passar bra som gästrum och/eller kontor, alternativt träningsrum eller hobbyrum. Väggarna är vita.

KÖKET gjordes nytt 2004 och öppnar mot vardagsrummet över en stor köksö med både extra arbetsyta och två eller fler barplatser. Köket är väl avvägt till storleken, med gott om svängrum, förvaring och arbetsytor på få men effektiva kvadratmeter. Inredningen är vit och köket får eget ljusinsläpp från ett stort kajutafönster ovanför diskbänken. Det röda mosaikkaklet ger en varm färgklick till det vita och rostfria.

VARDAGSRUMMET är helt sagolikt med enastående rymd, luft och ljus tack vare takhöjden och nästintill en hel glasfasad mot vattnet, vilket ger fri sikt och suddar ut gränsen mellan ute och inne. Stora fria ytor ger plats för både loungedel och en generös matsalsdel för många personer, här finns också en kamin som ger mysfaktor höst och vinter. Interiören är gediget parkettgolv, vita väggar och infällda takspotlights.

ALTANEN är sommarens självklara sällskapsrum, drygt dubbelt så stort som vardagsrummet vilket ger fantastiska ytor för loungegrupper, grillavdelning, matbord och vilstolar, eller för att träna golfsvingen. Allt i högt, soligt läge på första parkett mot viken och den egna bryggan. Storleken gör att du kan ha partytält eller annan taklösning på en del av altanen, för att kunna äta ute även om det regnar. Altanen inramas av ett smäckert smidesräcke. En grind öppnar upp till gången ner mot bryggan.

DUSCHRUMMET/TVÄTTSTUGAN utgör samtidigt en groventré till/från gavelsidan, och interiören är fräsch med mörka kakelplattor och helkaklade vita väggar.

WC är stilrent inredd med mörka klinker och matchande kakel. Bakom den vägghängda wc:n finns en hylla och ett vädringsfönster.

GÄSTHUSET nere vid bryggan kombinerar övernattningsplats för besökare med relaxavdelning med bastu och en veranda för vilstolar och bord. Bastun är rymlig och härlig att använda året runt, både för hugade vinterbadare och den som nöjer sig med en dusch efteråt. Bastun har självklart stora glasskjutdörrar som släpper in sjöutsikten

Tomtarea
3810 kvm
Övrigt
Sjötomt
Vatten och avlopp
Kommunalt
tomt parkering
Garage finns med plats för 1 bil samt plats för 1-2 bilar på infart.

Braskamin finns i vardagsrummet. Larm finns och abonnemang kan övertas. Arean skiljer sig mellan säljarens uppgifter (ca 163 kvm boarea) och fastighetsutdrag (86 kvm boarea). Källare finns ca 80 kvm. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Datum
28 Maj 2021
Energiförbrukning
181 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Byggnadsår
1994/2004/2007
Byggnadstyp
1 plan med delvis källare
Boarea
163 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
5
Fasad
Träpanel
Fönster
3- och 2-glas isolerrutor (karmar/bågar av trä)
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong och putsad lecasten
Tak
Plåt
Grund
Grundmurar delvis mot berg i källare och krypgrund
Uppvärmning
Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump/elpanna
Ventilation
Självdrag och mekanisk frånluft till värmepump
Uppvärmning
30 000 kr
Vatten och avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 37 000 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 083 kr/månad. Kostnaden för hushållsström ingår i kostnaden för uppvärmning. Kostnad för TV och internet samt försäkring tillkommer. Driftkostnaden är en uppskattning av säljaren.
bredband
För information om internetuppkoppling kontakta mäklaren.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:2 ändamål: Vägar Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-20/203.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Kraftledning
Planbestämmelser
Detaljplan Avstyckningsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 01-IM4-20/203.1
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:2 ändamål: Vägar
Totalt
9 800 000 kr
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 513 000 kr
Markvärde
6 000 000 kr
Värdeår
1996
Totalt
7 513 000 kr
Skatt/Avgift
8 524 kr
Norsundsvägen 4

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 13/06 2021

Patrik Bergström
Fastighetsmäklare

Patrik Bergström

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG