• Trädäck med pool
 • Stora sociala ytor
 • Fantastiskt kök
 • Maskinpark av hög kvalitet
 • Värmande eldstad
 • Två badrum
 • Välrenoverat av yrkesmän
 • Lättskött tomt

 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 266 kvm / 10 kvm
 • Tomtarea 1201 kvm
 • Byggnadsår 1928, tillbyggd 1979 och 2014
 • Upplåtelseform Friköpt

Härlig stor familjevilla i soligt läge med pool, sjöutsikt och i absolut toppskick

Stilsäkert och elegans med påkostade materialval i en härlig mix med varm känsla av trivsel och gemenskap! Den korta sammanfattning av denna härliga villa för familjen som älskar att umgås med varandra och många vänner.

Det stora och helt insynsskyddade poolområdet i söderläge – sol från tidig morgon till sen eftermiddag, är såklart en magnet att umgås vid. Här finns gott om plats för solstolar, matplats, grill och loungegrupp. Efter lek och bad vid poolen, flyttar man med fördel över till uteplatsen på framsidan för grillning och middag i kvällssolen. Kökets nära anslutning till bägge uteplatserna gör matlagning och servering enkel och lustfylld.

Hela nedervåningen är som en stor gemensamhetsyta att hänga på. Luftig öppen atmosfär. Det självklara hjärtat är det smakfulla köket som sommartid förlängs via öppna skjutdörrar ut till poolområdet. Köket är lättarbetat och har all maskinell utrustning samt erbjuder plats för många vänner runt bordet. Är det inte säsong för poolhäng efter middagen så kanske det blir att umgås i det stora vardagsrummet med en sprakande brasa som sprider värme och trivsel. På entréplan finns även ett stort TV-rum, gäst WC, tvättstuga och stort grovkök samt förrådsutrymmen för förvaring.

Via den öppna trappan så tar vi oss upp till övervåningen. Från trapphallen nås alla fem sovrummen, två av sovrummen bjuder på sjöutsikt och tre av dem har varsin garderobsvägg. Här finns även två stora helkaklade badrum. Ett med bubbelbadkar och separat dusch och ett med dusch. Riktigt skönt med två badrum. Det om något underlättar morgonrusning innan arbete och skola.

Genomgående för huset är det härliga ljusinsläppet från många fönster och den luftiga planlösningen, vackra golv, behaglig och smakfull färgsättning. Vidare genomtänkta fina materialval med hög standard och maskinpark av hög kvalitet samt ypperliga förvaringsmöjligheter.

Huset är beläget på den bakre delen av tomten med den stora öppna tomtytan framför. Gräsmattan är perfekt för barnen att stoja runt på.

Det räcker med en titt på kartan för att konstatera att läget är ett av de absolut bästa i Edsviken. Lugnt och idylliskt område samt närheten till vattnet och promenadvägar längs stranden bidrar till bostadens ypperliga läge. Närheten till strövområden, motionsspår samt golf- och tennisbanor är ytterligare en fördel. Närområdet erbjuder även Edsvikens Piazza & Gelateria med uppskattad uteservering, god mat och glass samt Gateau för frukostbröd och goda bakelser. Bad i Edsviken under sommaren och på vintrarna väntar skridskoåkning på isen. Det finns också ett antal båtklubbar om familjen har båt.

För barnfamiljer är det smidigt med flera förskolor och skolor i närområdet, samt lekparker och många aktiviteter, sportanläggningar, simhall med mera. Populära förskolor och skolor finns det flera stycken inom bekvämt cykel- eller gångavstånd.

För all tänkbar shopping eller kanske träning på Sats är det 12 minuters promenad till Sollentuna centrum. Kommunikationerna är väldigt bra, med pendeltåg och ett flertal busslinjer från Sollentuna station. Pendeln tar dig in till Stockholms City på 15 minuter och busslinjerna går bland annat till Danderyds sjukhus, Karolinska sjukhuset, Vällingby, Spånga och Jakobsberg. Det är också nära till E4 med snabb restid till City och Arlanda. Med bil nås både Täby Centrum och Mall of Scandinavia enkelt och snabbt.

Tomtarea
1201 kvm
Övrigt
Lättskött plan och lite sluttande trädgårdstomt med äppelträd och buskar. Stor plan gräsyta för lek och bus. Badminton, krocket eller kubb till exempel. Tomten ramas in av bland annat fina syrenhäckar.
Sammanställning uteplats
Insynsskyddat poolområde 120 kvm i söderläge på baksidan av huset. Stor trädäckad uteplats med kvällssol i anslutning till entrén. Stor trädäckad uteplats i sydväst.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Stor grusad uppfart med plats för 3-4 bilar.
Utförd
Ja
Energiförbrukning
123 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1928, tillbyggd 1979 och 2014
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
266 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
5
Fasad
Trä
Fönster
2+1 glas, 3-glas isoler
Stomme
Trä
Tak
Rheinzink
Grund
Betongplatta/krypgrund
Uppvärmning
Värmepump luft/vatten - vattenburen värme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Övriga byggnader
Friggebod/förråd ca 10 kvm.
Renoveringar
Renoveringar utförda av yrkesman

2002 Nytt Rheinzink tak.
2002 Nya ytskikt.
2003 Nytt badrum, övervåning.
2009 Ny värmepump, Luft/vatten – vattenburen värme inkl värmeväxlare pool. I samband med ovan utfördes konvertering från direktverkande el till vattenburen värme inkl. nya radiatorer.
2014 Tillbyggnad ca 140 kvm i två plan.
Entréplan – Ny entré, kök, wc, förråd med vattenburen golvvärme.
Övreplan – Två nya sovrum, badrum och utbyggd hall.
Nytt Rheinzinktak på utbyggnadsdelen.
Nymålad träpanel hela huset.
Nya ytskikt gamla delen på övervåningen.
2014 – 2017 Uppgradering av paneler och vindskivor på gamla delen.
2017 Framsida uppgraderad med nytt trädäck, skifferplattor, parkering och belysning.
Framdragen el till parkeringen för laddstolpar.


Uppvärmning
34 000 kr
Vatten och avlopp
6 000 kr
Renhållning
2 200 kr
Försäkring
10 000 kr
Total driftkostnad
ca 52 200 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
I angiven driftskostnad för fyra personers hushåll ingår uppvärmning/hushållsel ca 34 000 kr/år (förbrukning 27 300 kwh/år), V/A 6 000 kr/år, renhållning 2 200 kr/år och försäkring 10 000 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Fiber
bredband
Fiber
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Ändring Av Dp
Totalt
9 625 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 617 000 kr
Markvärde
4 644 000 kr
Värdeår
1968
Totalt
9 261 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Ringvägen 6

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG