• Vacker sjöutsikt
 • 30-talscharm
 • Två eldstäder
 • 50 kvm vardagsrum
 • Flera uteplatser
 • Dubbelgarage
 • Nära pendeln
 • Bra skolor & förskolor

 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 189 kvm / 55 kvm
 • Tomtarea 1005 kvm
 • Byggnadsår 1932, OMB 1977
 • Upplåtelseform Friköpt

Charmig villa från 30-talet med vacker sjöutsikt

Varmt välkommen till en charmig och unik villa belägen på en lugn gata intill Edsvikens glittrande vatten. Vacker sjöutsikt och härlig karaktär med massor av trivsel som bor i väggarna. Huset känns väldigt levande då nivåerna skiftar mellan rummen. Vinklar och vrår blandas med stora ytor och många bevarade originaldetaljer höjer charmfaktorn ytterligare.

När man kliver in i huset via den vackra och pampiga entrén så slås man direkt av att detta hus är något särskilt. På entréplan med fin stavparkett i flera rum finns en hall, ett stort lättarbetat kök med matplats, goda förvaringsmöjligheter och praktiska arbetsytor. Från köket finns även en utgång till en inhägnad trädgårdsyta med plats för en sittgrupp. När man har gäster flyttar middagen in i matsalen som ligger alldeles intill köket. I vardagsrummet finns husets ena eldstad som det regelbundet eldas i. Härifrån når man access den stora och soliga altanen med markis som blir ytterligare ett ombonat rum. I andra änden av huset hittar vi det extra stora sällskapsrummet på hela 50 kvm, kanske bjuda upp till dans på festen? Här finns husets andra eldstad som förutom värme bidrar till hög trivselfaktor. En separat ingång med hall finns i direkt anslutning – perfekt vid större fester. På entréplan finns ett arbetsrum eller sovrum om man så vill, en separat gäst-WC och en rymlig tvättstuga med dusch.

En trappa upp på övre plan möts vi av ett fint allrum som kan bli ett utmärkt TV-rum. Tre rymliga sovrum ni får fördela som passar just er familj bäst. Gott om platsbyggda förvaringsutrymmen i garderober, skåp och kattvindar. Alla kvadratmetrar är väl nyttjade. Badrum med härlig sjöutsikt med både badkar och separat duschplats. Stor vacker badrumsmöbel med dubbla handfat.

I källaren finns stora förvaringsytor och till huset hör även ett rymligt dubbelgarage.

I trädgården finns en stor trädäckad altan i soligt sydostläge och en trevlig uteplats framför huset. Vid den stora och pampiga entrén finns plats för en sittgrupp och här sitter man skyddad under tak med infravärme. Den inramade trädgården klipps med robotgräsklippare och är lummig med gräsytor, äppelträd och vackra blomrabatter

OMRÅDET

Här har ni förmånen att bo i ett av Edsvikens absolut bästa lägen, i lugnet och idyllen nära vattnet. Endast ett par minuters promenad ner till badplats, båtklubb och strandpromenad längs Edsviken eller bort mot Edsbergs slott. Stranden är ett riktigt paradis på sommaren med bad och avkoppling. Vintertid plogas isen och skridskoåkning med picknick blir trevliga utflykter. Vacker skog och natur med motionsspår för löpning, skidåkning och skogsutflykter. För barnfamiljer är det smidigt med flera förskolor och skolor i närområdet, samt lekparker och många aktiviteter, sportanläggningar, utegym, ishall, skidbacke, simhall med mera.

Med en kort promenad nås Sollentuna station med pendeltåg och ett flertal busslinjer. Pendeln tar dig in till Stockholms City på en kvart och busslinjerna går band annat till Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset, Vällingby, Spånga, Häggvik och Jakobsberg. Det är också nära till E4 med snabb restid till City och Arlanda.

Sollentuna centrum har ett rikt utbud av butiker, restauranger och annan service. I centrum finns även Sollentuna sjukhus med en väl fungerande närakut. Det är även nära till Häggviks handelsplats med många olika butiker. Kista galleria och Mall of Scandinavia är ytterligare alternativ.

Tomtarea
1005 kvm
Övrigt
Stor lättskött trädgård med utsikt över Edsviken. I trädgården finns äppelträd och fina blomrabatter. Gräsklippning sköts av en robotgräsklippare.
Sammanställning uteplats
Det finns flera uteplatser i olika väderstreck. Stor uteplats på framsidan med utsikt över Edviken och Edsbergs slott. På gavelsidan bjuder en uteplats på sol hela dagen. Även på baksidan finns plats för en sittgrupp. Och på husets vackra entrétrappa finns plats för ytterligare en sittgrupp, denna under tak.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten och avlopp.
tomt parkering
Garage för två bilar och goda förvaringsmöjligheter.
Utförd
Ja
Energiförbrukning
108 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
1932, OMB 1977
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
189 kvm
Biarea
55 kvm
Antal sovrum
3
Fasad
Trä
Fönster
2+1 glasfönster
Stomme
Trä och betong
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Källare och souterräng
Uppvärmning
Bergvärme, öppen spis med kasett
Ventilation
Självdrag
Renoveringar
1977-78 Om - och tillbyggnad stort nedre vardagsrum, nytt övre badrum och två sovrum övervåning. Nya 2+1 glasfönster. Nya avloppsrör från hus till gata. Byte av el i hela huset. Byggnation av garage
1986 Radonsanering - renovering av källare
1997 Tillbyggnad altan (kortsida)
1998 Totalrenovering badrum övervåning. Nytt tak yttertrappa
2001 Nytt trappräcke och belysning trädgård
2002 Installation bergvärmepump
2005 Totalrenovering kök, nedre WC och kontor
2007 Renovering av skorstenar
2009 Uppgradering källare med bl a nytt kaklat golv och ny puts på väggar
2010 Trädgårdsmur uppförd
2011 Nya grindar på altan, bak- och framsidor. Renovering och målning av fönster o målning av hus. Installation spiskassett i öppen spis, nedre vardagsrum
2012 Totalrenovering grovkök/tvättstuga. Ommålning matsal
2013 Ommålning TV-rum och vardagsrum. Ombyggnad entrétrappor utomhus
2015 Byte köksblandare. Rengöring av tak
2016 Byte av lås
2017 Nytt staket uteplats och uppsättning av ny spaljé. Borttagning o nyanläggning asfalt garageuppfart
2018 Reparation frys. Inköp + installation 2 blandare övre badrum
2019 Byte av staket på altan, ommålning fasad baksida o gavel mot altan
2021 Nytt staket längs gatan, ny kökstrappa baksida, renovering grind, ny handledare trapp vid garage
2023 Putsning o målning av yttertrappa, utvändigt garage + staket ovanpå garage. Målning trappa hall invändigt

Samtliga renoveringar utförda av yrkesman.

El
41 000 kr
Vatten och avlopp
3 000 kr
Sotning
1 000 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
7 600 kr
Total driftkostnad
ca 54 100 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
I angiven driftskostnad för en persons hushåll ingår uppvärmning/hushållsel 41 000 kr/år (beräknat på 20 500 kWh x 2 kr/kWh), V/A 3 000 kr/år, renhållning 1 500 kr/år och försäkring 7 600 kr/år samt sotning 1 000 kr/år. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Fiber
bredband
Fiber
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Rättigheter last
Totalt
4 907 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 398 000 kr
Markvärde
5 200 000 kr
Värdeår
1953
Totalt
8 598 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Susanne Persson1111x

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

image222

Christoffer Robsahm

Fastighetsmäklare / Partner

0707-23 44 76

christoffer@susannepersson.se

Skansvägen 6

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!