• Antal Rum 7 rum varav sovrum 3 - 5
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 141 kvm / 67 kvm
  • Tomtarea 2001 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Sagolik Norrvikenvilla, totalt 208 kvm, med drömläge vid vattnet är till salu igen efter 78 år! Detta är en chans som inte kommer tillbaka, missa inte möjligheten att skapa ett drömboende vid Norrvikens vatten.

Tomten (nästan en sjötomt) är en de största i området 2001 kvm. Läget vid vattnet är fantastiskt och här pratar vi verkligen om badrocksavstånd till bad och brygga. Nuvarande ägaren har roddbåten precis nedanför för avkopplande fisketurer. Den stora tomten gör att du kan följa solen från tidig förmiddag (på framsidan) till sen kväll (på baksidan). Trädgården är mycket attraktiv – plana, soliga gräsytor och närheten till vattnet är unikt på sjösidan där sjötomterna har mer kuperad terräng och mindre kvällssol.

Huset är uppfört 1944 och tillbyggt 1952 (övervåning) och 1965 (flygel) av nuvarande ägare. Renoveringar på senare tid är yttertak 2001, elpanna från 2007, avlopp i pannrum 2015, flera utrymmen är dock i behov av renovering (se även besiktningsprotokoll). Det är en rymlig villa med 7 rum, planlösningen är utmärkt för en småbarnsfamilj med tre sovrum på övervåningen och ytterligare två är möjliga på entréplan. Stora sociala ytor på entréplan med fin sjöutsikt från veranda, vardagsrum och salong. Gillestugan i källaren är ett otroligt mysigt rum med vackra kurbitsmålningar.

Den som önskar ett större hus drar fördel av tomtstorleken, kontakta Sollentuna kommun för vidare information.

Utöver det unika läget vid vattnet bjuder trädgården på ljuvliga uteplatser. Verandan på framsidan med sjöutsikten eller uteplatsen på den soliga baksidan. Det finns även ett uterum på baksidan. En ny ägare skapar förmodligen fler uteplatser på den stora tomten. På tomten finns också ett garage.

Norrvikens villastad tog form i början av 1900-talet och präglas av vacker natur och lummiga trädgårdar, en lugn oas i kontrast till storstadens hektiska puls. Här kan du ladda om och hitta ny energi och inspiration från en harmonisk omgivning och närheten till vattnet. Önskar du mer action har du kanotklubb och fotbollsplan runt hörnet, gångavstånd till badplatser och Törnskogens naturreservat i Norr. Under vintern när isen ligger plogas en skridskobana på sjön och det är bara 5-10 min till Stockholms bästa alpinanläggning - Väsjöbacken.

Omtyckta skolor finns i närområdet, t ex Rälsen Norrviken (F-3), Sollentuna Musikklasser (4-9), Norrvikens skola/Dibber International (F-9), samt Rudbecks gymnasium. Vardagsservice i toppklass hittar du i Norrvikens eget centrum med välkända Percys kött som erbjuder delikatesser och butiksstyckat kött samt välsorterad Ica-butik samt ett par restauranger.

Norrviken har mycket bra kommunikationer. En kort promenad till Norrvikens station ger dig totalt 30 min dörr-till-dörr avstånd till city! Det går även direkttåg till Arlanda på en kvart och till Uppsala på cirka en halvtimme. Ett annat smidigt alternativ är direktbussarna till och från Sergels torg vardagar, morgon och kväll.

Välkommen till ett sagolikt hem med fantastisk tomt och oemotståndligt läge vid Norrvikens vatten!

Tomtarea
2001 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
23 Augusti 2023
Energiförbrukning
164 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Byggnadsår
1944
Byggnadstyp
1 ½ plan med delvis källare
Boarea
141 kvm
Biarea
67 kvm
Antal sovrum
3 - 5
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glas isoler och 2-glasfönster
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Källare med oisolerad betongplatta
Uppvärmning
Elpanna med vattenburen värme
Uppvärmning
37 900 kr
Vatten och avlopp
3 400 kr
Renhållning
1 900 kr
Total driftkostnad
ca 43 200 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 600 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad är en uppskattning från säljaren.
bredband
Fiber finns i gatan beställ anslutning från SEOM Sollentuna stadsnät.
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (1974-06-20) Stadsplan (1940-11-01) Tomtindelning (1937-08-17) Stadsplan (1929-11-07)
Totalt
305 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 381 000 kr
Markvärde
6 600 000 kr
Värdeår
1944
Totalt
8 981 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Strandpromenaden 11

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG