• Representativt vid Norrvikens vatten
  • Totalt 293 kvm – 8 rum
  • Insynsskyddad trädgård med växthus och loggia
  • Nära kommunikationer, service och skolor

  • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 190 kvm / 103 kvm
  • Tomtarea 1389 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Drömhus vid vattnet - villa med arkitektonisk karaktär, vackra och unika detaljer, många rum och en alldeles underbar trädgård! Den här representativa villan har en konstnärlig prägel med många vackra detaljer. Här samlas det unika, eleganta, charmiga och funktionella i samma hus på sammanlagt 293 kvm, varav 190 kvm boyta, fördelat på 8 rum och tre plan. Till det kommer ett oslagbart läge intill Norrvikens strand med möjlighet till båt och båtplats samt en bedårande trädgård med många uteplatser. Dessutom otroligt bra kommunikationer med endast 30 minuter dörr-till-dörr om du jobbar i city.

Villans tre våningar har alla sin egen unika karaktär. Entréplanet har fantastiska sällskapsutrymmen med ett otroligt vackert vardagsrum med högt i tak och höga fönster. Här finns en elegant matsal med eldstad, samt ett stort och luftigt kök, förutom två stora sovrum och duschrum. På övre plan finns master bedroom och två sovrum till samt arbetsrum och badrum Dessutom en fin solig terrass. Källarplanet hyser tvättstuga och duschrum samt allrum med egen ingång. Här finns även en gillestuga av sällan skådat slag med eldstad förstås.

Stor insynsskyddad tomt med Norrvikens vatten på andra sidan staketet där brygga och båtplats finns. Det är en enastående vacker och uppvuxen trädgård med prunkande rabatter och lummig grönska. Här kan du både hitta öppna ytor för barnens lek och spel eller en avskild plats för avkoppling. Trädgården passar utmärkt när man har gäster - med två altaner och loggian är svårt att tänka sig en bättre plats för ett garden party! Här finns även växthus och fruktträd för den som gillar närodlat. Det är verkligen en trädgård för alla att älska!

Trots avståndet till stan präglas Norrvikens villastad av en idyllisk känsla med lugna och tysta omgivningar, de vackra sekelskifteshusen adderar också till den speciella atmosfär som råder på Brunkebergsåsen. Här ligger villorna som ett pärlband, längs med åsen i ett idylliskt landskap, med stora tomter och magisk utsikt över Norrvikens vatten. Allt i en miljö präglad av vacker natur och lummiga trädgårdar, som skapar en skön kontrast till storstadens hektiska puls.

Det lugna läget hindrar inte den aktiva familjen, här finns många aktiviteter att välja på under alla årstider. I närheten finns fotbollsplaner (Norrvikens IP), Sjösportcenter med kajak och skridskoåkning, samt även Sollentunavallen med friidrottsbanor och inomhushall. Under vintern när isen ligger plogas en skridskobana på sjön och det går snabbt att nå Väsjöbacken för Stockholms bästa utförsåkning.

Utöver detta finns i området några av Sollentunas mest populära förskolor och skolor som Rälsen Norrviken (F-3) , Sollentuna Musikklasser (4-9), Dibber International school (engelsktalande F-9), och Rudbecks gymnasium. Vardagsservice finns inom bekvämt gångavstånd (3-4 minuter) i Norrvikens eget centrum med en Ica-butik och Percys kött som är känt för sina delikatesser och butiksstyckade kött.

Det är ett unikt hem med mycket karaktär och vackra detaljer med den bästa av trädgårdar och ett eftersökt läge på Brunkebergsåsen intill Norrvikens strand!

RUMSBESKRIVNING

Entréplan

HALLEN som består av en inglasad veranda omfamnar dig med sitt ljuvliga ljus från alla spröjsade fönster när du kliver in från den trädäckade altanen. Vita väggar och ett praktiskt klinkergolv i ljusgrått gör ljuset än mer påtagligt. Till vänster finns ett luftigt utrymme med plats för flera garderober och övriga möbler innan du går vidare in i vardagsrummet. Där fönsterpartiet slutar åt höger tar en ståtlig vit trappa dig vidare upp till nästa våning. Bakom en dörr mittemot kan du istället ta trappan ner till källarplan. Mellan trapporna, bakom glasdörren, når du den inre hallen inredd med ekparkett och vita väggar. Härifrån når du två sovrum och badrum samt matsal och kök.

KÖKET är arkitektritat, specialdesignat och delvis platsbyggt. Och det märks. Här finns gott om förvaring bakom vita skåp, platsbyggda hyllor runt murstock, bardel för frukost eller som arbetsyta, och specialbeställd rostfri diskbänk. Inredningen kommer från Hagaköket. Kyl och frys (LG), liksom diskmaskin och häll (Bosch). Köket är dessutom härligt ljust och luftigt, med stort ljusinflöde från såväl fönster och från glasdörrarna mot altanen som från matsal och vardagsrum i fil från köket. En källa till inspiration och plats för umgänge för den matlagningsintresserade familjen!

MATSALEN präglas av den makalösa eldstaden, majestätiskt placerad centralt i rummet och rikligt utsmyckad med fina detaljer. Vackra taklister och takbjälkar smälter samman med eldstadens dekorationer och bildar en både elegant och pampig inramning åt matsalen. Ljusa väggar och vacker ekparkett är ett smakfullt inslag i rummet. Ett fönsterparti med tre fönster i rad låter ljuset svepa in. En matsal gjord för stämningsfulla middagar och bjudningar.

VARDAGSRUMMET är ett rum som saknar motstycke. Ett rum att bli förälskad i. Husets ursprungliga ägare som var konstnär har skapat fantastiska vägg- och takmålningar som ger en unik karaktär åt det här verkligt härliga rummet. Här finns rymd och ljus, många vackra, höga och spröjsade fönster, synliga träbjälkar och trägolv. Allt öppet upp till taknock likt en sal.

DUSCHRUMMET är inrett med elegant kakel i en ljust beigerosa ton och med vit bård runt om. Tvättstället i vitt porslin är nedsänkt i en bänkskiva av trä med vita skåp under, och ovanför tvättstället finns ett badrumsskåp med speglar. Mitt emot finns duschhörna bakom glasdörrar. Här finns också ett fönster som släpper in det välbehövliga dagsljuset.

SOVRUM 1 är ett bra sovrum som även kan användas som arbetsrum. Inredningen är ljus med vita väggar och trägolv. Ett stort fönster med utsikt över trädgården mot Norrvikens vatten.

SOVRUM 2 har plats för både dubbelsäng och övriga möbler, men kan också användas som arbetsrum. Sovrummet har vita väggar och trägolv samt ett stort fönster som vetter mot den härliga trädgården och Norrvikens vatten.

STORA ALTANEN är belägen utanför entrén i soligt söderläge och nås både från uppfarten och från trädgården. Den trädäckade ytan omges av ett vitt staket och husets fasad med vackra fönster. En bred trappa i vinkel som leder till husets entré ger plats åt blomkrukor i olika nivåer. Det här är en ombonad plats för utevistelse med rum för matbord och grill eller sköna sittmöbler och solstolar.

LILLA ALTANEN är kökets egen altan med plats för sköna frukostar och vila. Här kan du njuta av skugga under sommarens hetaste dagar eller ta en paus medan grytorna puttrar på spisen framåt kvällen innan gästerna dyker upp. Här kan du också njuta av kvällssolen långt in på kvällen.

Övre plan

ALLRUMMET är ett behagligt rum som passar lika bra som arbetsrum. Vackra grågröna väggar med snedtak och fransk balkong med utsikt mot Norrviken och utblick över trädgården. Stort ljusinflöde tack vare spröjsade glasdörrar.

MASTER BEDROOM är ljust och luftigt, har fönster i två väderstreck, charmiga vinklar och vrår, och utgång till en härlig terrass i söder. Här finns plats för dubbelsäng och möbler som byrå och fåtölj. Inrett i ljust mullvadsgrå nyans med vackra trägolv. Ett sovrum som gör gott för själen.

TERRASSEN som nås från master bedroom ligger perfekt med sol från både öster och söder. Här passar det perfekt med frukostbord att avnjuta morgonkaffet vid och sköna vilfåtöljer att sola, läsa och koppla av i.

BADRUMMET på övre plan är klätt i vitt kakel och ljus plastmatta. Här finns ett badkar med duschvägg förutom tvättställ och wc. Två fönster släpper in mycket ljus.

SOVRUM 4 är ett underbart vindsrum med snedtak och takfönster som passar både små och stora barn. Platsbyggd bokhylla skapar ett yteffektivt sovrum med plats för arbetsbord och byrå, väggarna är ljusgrå med grålaserat trägolv.

SOVRUM 5 är också ett mysigt och välplanerat sovrum med plats för både arbetsbord och förvaring Här finns ett fönster i väster som ger bra dagsljus, rummet har trägolv och vita väggar.

Källarplan

GILLESTUGAN är som ett hemligt rum från svunna tider med massor av mysiga, charmiga och helt unika detaljer. Härnere ryms tak- och väggmålningar, bjälkar, platsbyggda bänkar, antikbehandlat plankgolv med golvvärme och en gedigen och dekorerad öppen spis. Väggar, bjälkar, bänkar och golv är i trä och har en antikpräglad mörk nyans. Den ombonade atmosfären inbjuder till djupa samtal, roliga familjespel eller varför inte vinprovning eller fonduekväll med bästa vännerna? Mysfaktorn kan knappast bli högre!

RUM som nås via entré direkt från trädgården eller via trappa från entréplanet. Inrett i vitt och ljusgrått med grått klinkergolv med golvvärme. Det här är rummet med många möjligheter. Intill finns ett stort förvaringsutrymme med fönster. Familjens skaparverkstad, biorum eller tonåringens alldeles egna utrymme? Du bestämmer!

BADRUM och TVÄTTSTUGA i källarplan hyser dusch, wc, tvättmaskin och torktumlare. Helkaklat i vitt med mörkt grå klinker och golvvärme.

GARAGE med plats för en bil. Gott om bra förvaring och fin verkstad. Flera fönster finns.

Tomtarea
1389 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Garage med plats för 1 bil samt plats för 3-4 bilar på uppfart.

Energiprestanda 30kWh/m² per år. Energiklass B. Uppgifter beträffande boarea och biarea skiljer sig mellan uppmätning (190+103 kvm) och fastighetsutdrag (142+106 kvm). Båtplats finns vid egen brygga (arrende) och kan övertas, efter överenskommelse med kommunen. Öppen spis finns på entréplan och källarplan samt i trädgården. Larm finns och abonnemang kan övertas. Fri prövningsrätt gäller enligt lag för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
24 Maj 2016
Energiförbrukning
30 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
B
Byggnadsår
1944
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
190 kvm
Biarea
103 kvm
Antal sovrum
5
Fasad
Puts, träpanel
Fönster
Varierande typer och ålder
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Träkonstruktion
Grundmur
Platsgjuten betong
Tak
Sadeltak, tegel och plåttak
Grund
Källare (golv/vägg delvis inklädda)
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag förstärkt i våtrum
Renoveringar
1952
Uppvärmning
36 730 kr
Vatten och avlopp
5 729 kr
Renhållning
1 933 kr
Total driftkostnad
ca 44 392 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 699 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
bredband
Fiber från Sollentuna stadsnät
Planbestämmelser
Tomtindelning Stadsplan Stadsplan Stadsplan Vattenskyddsområde
Totalt
8 400 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 653 000 kr
Markvärde
5 800 000 kr
Värdeår
1946
Totalt
8 453 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Strandpromenaden 9

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG