• 210 + 60 kvm
  • Ljuvligt uterum
  • Stor trädgårdstomt
  • Soligt läge
  • Garage

  • Antal Rum 9 rum varav sovrum 4 - 5
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 210 kvm / 60 kvm
  • Tomtarea 1134 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Mycket charmig villa 9 rum samt uterum med medelhavskänsla!

Välkommen till en mycket tilltalande och välrenoverad villa med 9 rum, generösa sällskapsytor, öppen spis och glasveranda, i lugnt läge nära allt.

En annorlunda och samtidigt väldigt välplanerad villa om 210 + 60 kvm väntar i lugna, fridfulla kvarter, med 9 rum för en växande familj och flera stora sällskapsytor för det sociala livet. Villan har en fint bevarad äldre charm som harmonierats med modern funktion och design till en optimal mix av originalkaraktär och nyskick.

Entrévåningen bjuder på riktigt frikostiga gemensamhetsytor i ett vardagsrum på cirka 28 kvm, ett nästan lika stort kök, samt en inre hall/salong i mitten, med öppen spis. På ovanvåningen finns ytterligare ett allrum/vardagsrum, ovanligt stort och luftigt för att vara ett "övre" vardagsrum. Fyra rymliga sovrum finns också, alla i storlek 12-14 kvm vilket ger möjlighet att flytta runt efter den växande familjens behov.

Uterummet är en underbar extra sällskapsdel som ger en härlig medelhavskänsla, inte minst tack vare den över 30 år gamla vinrankan som ger mycket skörd och goda druvor, förutom att den dekorerar den här sköna oasen med grönska. Uterummet fortsätter ut på en stor altan och tillsammans skapar de en inramad och mysig bakgård utan insyn.

Källaren är praktisk med groventré och gott om plats för idrottskläder och idrottsutrustning, här finns även bastu, dusch och wc i anslutning till träningsrum och relaxdel. I övrigt finns stora förrådsdelar och möjlighet till vinkällare. Hela huset har gott om förvaringsutrymmen.

Interiören är genomgående både elegant och rustik, med ett flertal spröjsade fönster från 1926 och massiva trägolv överallt, antingen vitvaxade eller lutade och såpskurade. Badrum och större delen av källaren har klinker och hallen har stengolv. Golvvärme finns i delar av källaren, båda badrummen samt i hallen.

Tomten är väldigt fin med stora gräsytor framför allt på den södra baksidan, samt klipphäll och träd av olika slag. Den separata garagebyggnaden inkluderar ett praktiskt cykelförråd. Det ryms även bilar på uppfarten.

Utöver en fantastiskt fin bostad är läget attraktivt, i ett idylliskt villaområde med bara 12 minuters promenad till Helenelunds pendelstation. Tre minuter från huset går direktbuss till/från Stockholms city samt buss till pendeltåget. Till Sollentuna centrum eller Kista, båda med ett stort butiks- och serviceutbud, tar det bara 15 minuter att gå. I närheten finns fina grönområden och det är även nära till förskolor och skolor.

Entrévåning

HALLEN är en ljus och välkomnande entrédel med bra plats för ytterkläder, inkluderat en inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Det ståtliga stengolvet är både elegant och praktiskt; här behöver du inte oroa dig för vare sig smuts eller repor. Hallen har vita väggar.

BIBLIOTEKET/INRE HALLEN är ett mycket tilltalande "mellanrum", som en extra social yta med rejäl storlek och central placering som övergång mellan kök och vardagsrum. Perfekt för loungedel och/eller bibliotek, med öppen spis och utgång till uterummet. Rummet har vita väggar till det ljusa trägolvet.

VARDAGSRUMMET ligger som en stor vinklad flygel från biblioteket och är mycket spatiöst och luftigt, med en yta på drygt 28 kvm att möblera med generösa soffor och fåtöljer. Ett underbart sällskapsrum för en stor social familj som gärna bjuder hem släkt och vänner. Vardagsrummet får ljus från fönster åt tre håll och är inrett med ljust målade väggar.

UTERUMMET är en ljuvlig oas från vår till höst, helt inramat av fönster samt stora skjutglaspartier på båda sidor. Rummet får en extra mysig trädgårdskänsla tack vare vinrankan som snirklar sig längs takbjälkarna och ger underbara druvor. Uterummet har fått ta rejält med plats och rymmer både loungehörna och matbord om man så vill, där man kan njuta av sommaren i alla väder. Uterummet har ljusa klinkerplattor.

ALTANEN sträcker ut sig i ett stort trädäck och är helt öppen med önskeläge mot söder vilket ger massor med sol. En häck på västra sidan skyddar mot insyn, medan uterummet skapar en naturlig avgränsning på motsatt sida vilket ger både lä och insynsfrihet.

ARBETSRUMMET är ett litet mysigt rum innanför sällskapsdelen, perfekt som kontor men även som gästrum eller barnrum, med stort burspråk och plats för både säng och skrivbord. Väggarna är ljust målade.

KÖKET är mycket smakfullt och välrenoverat, med inredning från Ballingslöv (2004) samt maffig köksö installerad 2017. Bänkskivor i sten ger frihet och utrymme att gå loss med matlagningen på stora tåliga ytor, och skåpinteriören lämnar inget att önska vad gäller förvaringsutrymmen. Väggen är klädd i mosaikkakel som matchar de mörka bänkskivorna medan luckorna är vita (från 2015). Diskmaskinen är från 2011, ugnen från 2012 (båda Miele). Kyl och frys är från omkring 2015 (Samsung). Köket öppnar mot en bra matsalsdel inramad av väggar i en ljusbeige nyans.

SOVRUM 1 är ett rymligt, så gott som kvadratiskt rum, bra som föräldradel med avskilt läge som nedre planets enda sovrum. Fönster vetter mot trädgården och interiören är ljuslila väggar med en mörkare fondvägg.

BADRUMMET är fräscht och snyggt, med klinkergolv i svartvitt, ljusa helkaklade väggar, badkar och stor väggspegel med extravaganta lampor, samt ett par väggskåp. Vädringsfönster finns liksom inbyggd vägghylla.

Övre plan

ÖVRE HALLEN är delvis möblerbar, med drygt 10 kvm att nyttja till exempelvis en arbets- eller läshörna. I anslutning till hallen ligger SOVRUM 2 som är ett rymligt hörnrum vid trapphallen, vilket gör det bra som master bedroom eller tonårsrum, med rikligt ljusinsläpp och sofistikerad interiör med vita väggar och fondtapet. Här har du även nära till DUSCHRUM med klinker och stilfull marmormosaik på väggarna samt en rymlig klädkammare.

ALLRUMMET i mitten omfattar hela 24,5 kvm och passar bra som hela familjens mys- och tv-rum. När de vuxna har middagar nere kan barnen istället ha den här stora ytan alldeles för sig själva. Rummet inramas av vita väggar en mönstrad fondtapet samt tre fönster i det svagt lutande snedtaket. Intill finns en klädkammare.

SOVRUM 3 och 4 ligger innanför allrummet, sida vid sida, och utgör två stora barnrum spegelvända mot varandra, båda med ljusa väggar, tre fönster varav ett takfönster, samt gott om utrymme för flera möbler förutom säng.

Källarvåning

Här finns en separat entré och smidig avhängning för den aktiva familjen. RELAXDELEN är fräsch och stor nog att kombinera med hemmagym, där du har nära till dusch, bastu och wc. Relaxdelen rymmer även loungemöbler och har klinkergolv samt vit träpanel. Duschdelen är helkaklad i vitt och blått. TVÄTTSTUGAN är väl tilltagen, ljus och välinredd med klinkergolv, helkaklade väggar samt tvättmaskin och torktumlare från Miele 2018. Här finns även tvättho och en bra torkställning samt plats för ytterligare förvaring eller torkutrustning. I källaren finns ytterligare två förråd.

Tomtarea
1134 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Utförd
Ja
Datum
14 April 2022
Energiförbrukning
109 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
D
Byggnadsår
1926
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
210 kvm
Biarea
60 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Träpanel
Fönster
3-glasfönster isoler och 2-glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä, betong
Tak
Betongpannor
Grund
Källare, krypgrund på tillbyggnad
Uppvärmning
Bergvärme Nibe, ca 200 m djup.
Ventilation
Mekanisk frånluft och självdrag
Renoveringar
Se separat lista från säljaren under dokument.
Uppvärmning
31 838 kr
Vatten och avlopp
4 620 kr
Renhållning
1 400 kr
Försäkring
14 400 kr
Total driftkostnad
ca 52 258 kr/år
Årlig elförbrukning
20 665 kwh
Kommentar
Summa ca 4 354 kr/månad. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel. Tillkommer gör kostnad för tv och internet.
bredband
Fiber
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Byggnadsplan Byggnadsplan Ändring Av Dp
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Totalt
4 600 000 kr
Elförbrukning KWH /år
20 665
Bolag
Länsförsäkringar
Förbesiktigad
Ja
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 283 000 kr
Markvärde
3 096 000 kr
Värdeår
1947
Totalt
6 379 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Tallvägen 1A

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 22/05 2022, KL 11:00 - 11:45 Visningsbokning

Madeleine Thorén

Madeleine Thorén

Fastighetsmäklare

0733-15 19 51

madeleine@susannepersson.se

KONTAKTA MIG