• Antal Rum 8 rum varav sovrum 5 - 6
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea 185 kvm
  • Tomtarea 763 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Representativ New England-villa med högt läge i lugna kvarter

Representativ villa 185 kvm (8 rum) på insynsskyddad tomt med fritt, högt läge i lugna kvarter i Töjnan. Här väntar en New England-villa från Götenehus med optimal planlösning. Totalt 6 sovrum (varav 1 arbetsrum) och 1 allrum gör att den stora familjen får plats att leva, växa och trivas. Utöver det finns vardagsrum och kök som sträcker ut sig i en social, öppen och välkomnande miljö med generös takhöjd och fina ljusinsläpp från flera fönster. Här finns också utgången till den stora altanen, där man har gott om plats för sommarens barbecues.

Läget är fantastiskt på en plan uppvuxen trädgårdstomt som både ger insynsskydd och är lekvänlig och solig. Kvarteren är lugna och här har man nära till Töjnaskolan, förskolor, sporthall och kommunikationer. Promenadavstånd till Sollentuna centrum och Häggviks handelsplats. Ett riktigt önskeläge för den aktiva barnfamiljen!

Interiören är genomgående mycket smakfull och elegant, med genomgående vita väggar och parkettgolv samt klinker. Ljusinsläppet är också mycket generöst, särskilt i vardagsrummet med ett stort burspråk i en inbjudande loungedel. Kring denna har du en spatiös veranda med ytor på tre sidor av huset, med mycket sol och plats för sommarens uteliv. Från verandan kliver du ner på tomten med en lummig gräsmatta på baksidan och en uppfart/entré med plats för flera bilar.

Tre sovrum på vardera våning ger alla i familjen eget utrymme, samt god marginal även för kontor eller gästrum. Huset har även väldigt gott om förvaringsutrymmen i klädkammare, förråd och i ett separat kapprum.

Välkommen till en ståtlig och underbart rymlig villa med många rum för både privatliv och social samvaro, allt med smidig närhet till både service och kommunikationer, natur och bad!

RUMSBESKRIVNINGAR:

Entrévåning

HALLEN är välkomnande och gästvänlig, med en stor entrédel inredd med tåliga klinkerplattor. I anslutning finns ett separat kapprum med garderober, vilket gör att man kan stuva undan och hålla hallen relativt fri från alltför mycket kläder. Under trapphuset finns dessutom ett extra förrådsutrymme.

DUSCHRUMMET är mycket fräscht med stora ljusa klinkerplattor och helkaklade väggar i vitt samt en fondvägg i svart. Duschhörnan har rundade vikväggar i glas och här finns en rejäl tvättställskommod i vitt samt väggspegel och hylla.

KÖKET är välplanerat och rymligt, med maffig köksö som omfattar både spishäll och fläkt, arbetsyta och bardisk. Arbetsdelen har diskho vid fönstret samt omfattande förvaringsutrymmen och rostfri maskinpark. Snyggt vitt kakel pryder väggen ovanför arbetsbänken, även skåpinredningen är neutralt vit. Köket ansluter till matsalsdelen som rymmer både en stor familj och många middagsgäster, och förenar sig sömlöst med vardagsrummet.

VARDAGSRUMMET är sagolikt med sitt burspråksparti som ger magnifikt ljusinsläpp via höga spröjsade fönster, och fin kontakt med matplats och kök. Ytorna gör det enkelt att möblera med en stora sittgrupp för bekvämt och socialt soffhäng. Interiören i hela sällskapsdelen är vit och golvet är parkett.

VERANDAN utgör en frikostig uteplats med ett gediget trädäck med en stor loungeyta för både avkoppling och grillkvällar, inramad av gedigna räcken. En trappa leder ner till gräsmattan på tomtens baksida, där det även finns ett förråd.

SOVRUM 1 passar även bra som arbetsrum och/eller gästrum. Trots rummets mindre storlek ryms både säng och skrivbord. Fönstret vetter mot entrésidan och rummet har vita väggar.

SOVRUM 2 är ett långsträckt och bra tonårs- eller barnrum, med vit interiör och fönster åt två håll, både gaveln och entrésidan.

SOVRUM 3 är ett rymligt och mer kvadratiskt rum, också med ljusinsläpp från två håll samt mysigt läge mot baksidan. Väggarna är vita.

TVÄTTSTUGAN är bra inplanerad så att den nås från både köket och direkt från trädgården via en groventré. Den är också praktisk, ljus och fräsch med svart klinkergolv, vita väggar och rejält med både arbetsytor och förvaring.

Övervåning

ALLRUMMET är övervåningens egen sällskapsdel, väl tilltagen för en större soffgrupp och hemmabio i ett lättmöblerat rum, perfekt som ett eget vardags- och kompisrum för barnen och även som tv-salong för hela familjen. Det stora fönsterpartiet mot baksidan ger ett massivt ljusinsläpp.

SOVRUM 4 är husets största och ett givet master bedroom med mycket golvyta för både dubbelsäng och andra möbler. Fönster åt två håll ger rikligt med ljusinsläpp och till rummet hör en egen klädkammare.

SOVRUM 5 bredvid master bedroom är ett bra barnrum som rymmer både säng, skrivbord och garderob.

SOVRUM 6 har en avskild placering som enda rum på motsatt sida om allrummet, och gör sig bra som tonårsrum, med plats för flera möbler. Både allrummet och alla sovrum har vita väggar och parkettgolv.

BADRUMMET är påkostat och läckert inrett med stora vackra klinker- och kakelplattor, mosaikkakel och sjösten i duschdelen samt även badkar. I övrigt finns en fin vägghängd kommod och ett extra skåp.

Tomtarea
763 kvm
Övrigt
Tomtarea 763 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Larm finns och abonnemang kan övertas. Arean skiljer sig mellan uppmätning (185 kvm boarea) och fastighetsutdrag (158 kvm boarea och 25 kvm biarea). Den som köper bostaden kommer att erhålla en lista med samtliga budgivares namn, telefonnummer samt lagda bud. Säljarna har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren kan bestämma till vem han säljer och till vilket pris. Viss avvikelse kan förekomma beträffande planskisser, dessa är ej skalenliga. Vi påminner även om köparens undersökningsplikt vid köp av bostaden.

Utförd
Ja
Datum
20 April 2021
Energiförbrukning
73 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiförbrukning
132 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
2010
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
185 kvm
Antal sovrum
5 - 6
Fasad
Liggande träpanel
Fönster
3-glas isolerfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark underliggande cellplastisolering
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump Nibe F750
Ventilation
Frånluftsventilation med återvinning
Övriga byggnader
Förråd (ca 15 kvm) isolerat
Renoveringar
2017 - Förråd ca 15 kvm isolerat
2017 - Ombyggnad av garage till sovrum på entréplan
Uppvärmning
25 000 kr
Vatten och avlopp
2 200 kr
Renhållning
1 896 kr
Total driftkostnad
ca 29 096 kr/år
Kommentar
Summa ca 2 425 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
bredband
Fiber från Sollentuna stadsnät
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Ändring Av Dp
Totalt
7 200 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 727 000 kr
Markvärde
2 574 000 kr
Värdeår
2010
Totalt
6 301 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Timmervägen 5B

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 22/05 2022, KL 11:30 - 12:30

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG