• Magisk sjöutsikt
 • Högt läge
 • Lugnt område
 • Charmigt
 • Stora fönster
 • Enorm altan
 • Eldstad med kassett
 • Fiskbensparkett
 • Vacker trädgård
 • Edsvikens glitter

 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 6
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea 237 kvm
 • Tomtarea 1603 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Familjevilla, fridfullt belägen med vidsträckt sjöutsikt

Här kommer ni bo, lite som herre på täppan, på den absolut högsta punkten på Vikingavägen med en magisk utsikt så långt ögat kan se. Sjöglitter från nästan alla rum. Ljusa luftiga sociala ytor för familj och alla vänner. I vardagsrummet finns en eldstad med kassett som värmer när det är ruggigt, eller bara är en mysig trivselfaktor där den sprakar. Det finns hela sex sovrum ni fördelar på det sätt som passar just er familj bäst. Ljust arbetskök med matplats intill. Även en stor matplats med öppningsbar inglasning som får vara öppen eller stängd beroende på väderlek utanför. Vyn utanför är närapå oslagbar! Här kan det nog enkelt bli långsittning vid middagen med familj och vänner. Det finns också två badrum, ett med dusch och det andra med hörnbubbelkar samt bastu. Även två separata toaletter och rymlig tvättstuga. Ett hem med en härlig atmosfär som under sin nära hundra år levnadstid samlat på sig många fina minnen från de som bott här. Nu är det dags att ni delar nya fina minnen i ert nya hem.

Huset är beläget mitt i hjärtat av attraktiva Edsviken, nära vatten med strandbad, båtklubbar, tennisbanor och härliga strövområden. Vid Edsviken har du strandpromenad, strandbad, och på vintern plogas långa isbanor när vädret tillåter. Lite längre bort finns Tegelhagens naturreservat med skog och motionsspår för promenader, löpning med mera. Andra utflyktsmål är Edsbergs slott, Ulriksdals slott med Rappne trädgårdar. För fritid finns Sollentunavallen, tennis- och fotbollsplaner, hockey- , idrotts- och simhall samt skidbacke en bit bort. Förskola och grundskola finns också inom gångavstånd, samt gymnasieskolan Rudbeck som är en av Sveriges bästa. Även nära till torget med både Gateau kafé och bageri samt Edsvikens Gelateria med sagolik glass och annat gott som gör smaklökarna lyckliga. Som tur är så finns ett gym strax intill om gosakerna lockar ofta. Sollentuna är en bra kommun att bo i, mycket miljötänk, bra vård och många bra förskolor och skolor med olika inriktningar.

Goda kommunikationer med citybuss på Sollentunavägen och kort promenad till busshållplats som tar dig till pendeltågsstationer vid både Sollentuna Centrum och Helenelunds Centrum samt till Kista Centrum. Tar ni bilen så når ni snabbt E 4:an som tar er vidare mot er destination. För shopping så finns allt du behöver i både Sollentunas och Kistas gallerior. Även Mall of Scandinavia finns på rimligt avstånd.

Tomtarea
1603 kvm
Övrigt
Stor insynsskyddad tom med blandat vild och planterad växtlighet som kompletterar varandra perfekt. Här växer bland annat Rosor, Mahonia, Rhododendron, Azalea, gröna barrväxter, massor av vilda blommor, Vitsippor, Gulsippor, Scilla, Krokus, Gullvivor, Lavendel och Vallmo. Så vacker tomt.
Sammanställning uteplats
Trädäckad altan som sträcker sig runt halva huset. Även en trädäckad nedre altan och stensatt område under tak. Sjöutsikt. Balkong på framsidan.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Plats för 2-3 bilar på nerfart mot fd garage.
Utförd
Ja
Datum
05 Maj 2022
Energiförbrukning
146 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1929
Byggnadstyp
1 ½ plan i souterräng
Boarea
237 kvm
Antal sovrum
6
Fasad
Fasadsten och träpanel
Fönster
3-glas isoler, 2+1-glas
Stomme
Trä och lättbetong
Bjälklag
Trä och betong
Tak
Tegelpannor
Grund
Souterräng
Uppvärmning
Luftvärmepump, golvvärme och eldstad.
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Friggebod
Renoveringar
1959-60 Huset byggdes om och bekläddes med fasadsten.
1966 Yttertaket renoverades utav en entreprenör.
1987 Köket på entréplan renoverades utav en fackman.
1996 Elen i stora delar av fastigheten har dragits om utav en entreprenör. Omfattande renovering har utförts i sutterängplan utav en entreprenör. Våtutrymmena på sutterängplan är etablerade i med ombyggnationen. Stora delar av fastigheten dränerades utav en entreprenör.
Ca 1996-2006 3-glas isoler har etablerats i samtliga delar av fastigheten.
2004 Duschrum på övreplan renoverades utav en entreprenör.
2006-2016: Fasaden har målats utav en entreprenör.
2011 Luftvattenvärmepump installerades utav en entreprenör.
Uppvärmning
43 245 kr
Vatten och avlopp
4 974 kr
Sotning
1 300 kr
Renhållning
1 640 kr
Försäkring
7 733 kr
Total driftkostnad
ca 58 892 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
I angiven driftskostnad för tre personers hushåll ingår uppvärmning /hushållsel 43 245 kr/år, V/A 4 974 kr/år, renhållning 1 640 kr/år, sotning 1 300 kr/år och försäkring 7 733 kr/år Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
SEOM
bredband
SEOM
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Totalt
5 175 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 222 000 kr
Markvärde
4 998 000 kr
Värdeår
1936
Totalt
7 220 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Vikingavägen 19

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 22/05 2022, KL 14:15 - 15:00 Visningsbokning

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG