• Betonggjuten pool
 • Soligt läge
 • Solpaneler på taket
 • Stor tomt
 • Fantastiskt poolområde
 • Underbar utsikt
 • Flera uteplatser
 • Fem sovrum

 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 247 kvm / 126 kvm
 • Tomtarea 1979 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Välkommen till en underbar poolvilla med stort soldäck och flera uteplatser!

RING FÖR VISNING! En air av sydligare breddgrader präglar denna påkostade och arkitektoniskt vackra villa med hacienda, pool och högt, fritt önskeläge i Edsviken!

En fantastisk poolvilla i högt, soligt läge i Edsviken väntar på familjen som söker en rymlig och gedigen bostad med många rum och sällskapsytor. Villan har ett av Edsvikens absolut bästa lägen med sol från förmiddag till kväll över poolområdet, och samtidigt ett fritt, högt läge med en lättskött tomt.

Villan omfattar 8 rum varav 4-5 sovrum på 247 + 126 kvm och hela huset präglas av en härlig rymd med unik planlösning och flödande ljusinsläpp genom stora fönster. Utomhus väntar flera uteplatser, inklusive en häftig hacienda och betonggjuten pool samt milsvid utsikt i optimalt läge mot kvällssolen. Utöver stenläggningen finns en terrass "hängande" på kanten bredvid en trappa

Allt andas elegans och högsta kvalitet i huset, från trägolv, stengolv och klinker i olika utföranden till lugna, jordnära färger på väggarna. De spatiösa sällskapsytorna på båda våningarna ger sociala ytor för alla tillfällen och hela familjen. Vardagsrummets blomrum är som ett litet uterum med vacker stenläggning, och ”tornrummet” är ett magiskt master bedroom med enormt ljus och egen balkong.

Tomten är riktigt väl tilltagen med 1979 kvm att springa, leka, odla och umgås på, i en fantastiskt fin trädgård med vackra växter och murpartier utöver de stenlagda stora ytorna som ger känslan av att förflyttas in i en italiensk eller fransk 60-talsfilm.

Läget är attraktivt med närhet till allt man kan önska av bad och friluftsliv, service och kommunikationer. Området är idylliskt med uppvuxna villakvarter och det är nära till bra vardagsservice. Bara några minuters promenad bort ligger Edsvikens torg med gym och konditori Gateau. Edsvikens ströv- och naturområden ger möjlighet att snabbt och enkelt komma ut på skogspromenader och löpturer i fina motionsspår. Vid Edsviken har du strandpromenad och strandbad, och på vintern plogas långa isbanor när vädret tillåter. Allt inom smidigt gångavstånd från huset!

Flera bra skolor och förskolor på gångavstånd förenklar vardagspusslet. Större shoppingcentrum finns också nära, förutom Sollentuna centrum med ett stort utbud av butiker, restauranger och service, kan du ta dig till Mall of Scandinavia på bara tio minuter med bil. Kommunikationerna gör det enkelt med alla slags resor.

Välkommen till en fantastisk villa med pool och högt fritt läge, tilltalande arkitektur, underbar rumslighet, vidsträckta sällskapsytor och elegant interiör!

Entréplan

HALLEN är väl avvägd i en mindre entrédel med svart stengolv och klädavhängning, innan den öppnar upp i en inre hall med trappa och vidare till sällskapsdelen. Intill hallen finns en gäst-wc, snyggt helkaklad i svart och grått.

KÖKET, i perfekt avvägd planlösning med vardagsrummet, är omsorgsfullt valt och utsökt på alla tänkbara sätt, vad gäller såväl den svarta inredningen och påkostade maskinparken som läckra materialval och finish. De härliga fönstren i olika form och höjd skapar dynamik i hela huset, men kanske framför allt här i köket, där hemmakocken kommer att älska alla chanser att få laga mat och vänner kommer att älska att hänga vid baren/köksön.

VARDAGSRUMMET är magnifikt med sina stora fönster, milsvid utsikt rakt mot kvällssolen, och den sofistikerade inredningen med funkis-känsla, från den stilistiska eldstaden till fiskbensparketten och så blomrummet, en utsökt liten samtals- eller läshörna omgiven av fönster och med elegant stenläggning. Tegelväggar i blomrummet matchas av gråa väggar och en mönstrad matchande tapet i loungedelen.

BADRUMMET är smakfullt och välutrustat, med dubbel tvättställskommod, stor inglasad duschdel, stor extravagant väggspegel och vädringsfönster.

SOVRUM 1 intill hallen är ett mindre barnrum alternativt kontor/gästrum, med fönster mot framsidan och tapetserade väggar.

SOVRUM 2 på motsatt sida är ett mysigt hörnrum som rymmer både säng, skrivbord med mera. Det finns också en klädkammare eller arbetshörna intill.

SOVRUM 3 är underbart ljust med fönster som möts i hörnet och fint läge mot baksidan och haciendan. Väggarna är ljusa.

Övre plan

SOVRUM 4 Ett helt litet vinds-paradis för de vuxna i ett master bedroom som inte liknar något annat, med glasräcke både mot trappans enorma fönster och motsatt sida där du har en egen balkong högst upp i huset. Stora skjutglaspartier skapar mer eller mindre en glasvägg mot balkongen. Sovrumsväggen pryds av en exklusiv tapet och rummet har trägolv samt en inredd klädkammare med skjutdörr.

Nedre plan

Nedre ALLRUMMET sträcker ut sig i en vidvinklad L-form och utgör en sagolik extra sällskapsdel, med massivt ljusflöde från stora fönsterpartier och med direkt entré ut till uteplatserna och haciendan. Den frikostiga ytan inbjuder till luftig möblering med soffgrupper och kanske barnens eget tv- och kompisrum. Braskaminen i mitten är stilren liksom interiören med vita väggar och ljusa golv.

SOVRUM 5 är ännu ett möjligheternas rum för många ändamål – från tonårsrum eller musikrum till tv-rum, gym, gästrum eller hemmakontor. Inredningen är sober med mörka tapeter och en ljusblå heltäckningsmatta.

RELAXAVDELNINGEN fulländar huset med ett egen spa i toppklass, med rymlig bastu, stort hörnbadkar och avundsvärd interiör i ljusa toner och med generös lounge-/relaxdel för fåtöljer och bord. Relaxen ansluter sedan till en hall, en separat wc/dusch som nås även från allrummet samt till tvättstugan.

Tomtarea
1979 kvm
Övrigt
Lättskött tomt.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Utförd
Ja
Datum
01 April 2022
Energiförbrukning
137 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1946
Boarea
247 kvm
Biarea
126 kvm
Antal sovrum
5
Uppvärmning
Luftvärmepump
Renoveringar
2022 Allrum souterrängplan, nytt golv och innertak samt ny braskamin
2021 Ny garagedörr (elektrisk dubbelport)
2021 Installation av ny luftvärmeväxlare på vinden
2021 Nytt tak (ny takpapp + takpannor) samt montering av solceller
2020 Installation av två elbilsladdare i garaget
2019 Nytt kök, nya vitvaror och nytt parkettgolv i köket
2015 Stenläggning runt poolen
2014 Byte fönster i ”blomsterrummet”
2013 ”Bryggan” med badtunna
2011 Hall/vardagsrum, öppnat upp planlösningen, nytt parkettgolv i hallen, klinkers med golvvärme i entrén samt nytt kakel i gästtoaletten och nya fönster
2011 Tre nya luftvärmepumpar
2009 Badrum övre plan
2000 Bastu och jacuzzi i källaren
2006/07 Tillbyggnad av sovrum ovanpå garaget
1957
Uppvärmning
25 000 kr
Vatten och avlopp
5 100 kr
Renhållning
1 050 kr
Försäkring
12 000 kr
Total driftkostnad
ca 43 150 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 596 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår kostnaden för hushållsel och avser förbrukning med installation av solceller. Under ett normalår ligger förbrukningen på ca 33.000 KhW, vilket inkluderar laddning av 2 elbilar. Uppgift avseende driftskostnader kommer från säljaren.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0163-F4279.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Byggnadsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2 Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 0163-F4279.1
Totalt
7 818 000 kr
Förbesiktigad
Ja
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 353 000 kr
Markvärde
4 468 000 kr
Värdeår
1949
Totalt
7 821 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Vikingavägen 28

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Madeleine Thorén

Madeleine Thorén

Fastighetsmäklare

0733-15 19 51

madeleine@susannepersson.se

KONTAKTA MIG