• Utsikt över havsvik
 • Enastående läge
 • Totalrenoverat
 • Hög standard
 • Flexibelt boende
 • Väldisponerat
 • Fem sovrum
 • Braskamin
 • Insynsskyddat
 • Gemensam badbrygga

 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Radhus
 • Boarea/Biarea 157 kvm / 24 kvm
 • Tomtarea 188 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Familjeboende i absolut toppskick med eftertraktat läge och vy över Edsvikens glittrande yta

KONTAKTA MÄKLAREN FÖR VISNING.

Välkommen till ett mycket tilltalande hus med attraktivt läge och utsikt över havsvik och tillgång till såväl fina naturområden som service och kommunikationer.

Uteplatser på både fram- och baksida som ger utmärkta möjligheter till umgänge då du alltid har sol på någon av altanerna, från morgon till kväll.

Planlösningen är trevlig med bra sällskapsytor på entréplan och huset har dessutom möjlighet till fem sovrum. I dagsläget nyttjas ett sovrum som kontor. Från övervåningen finns utgång till balkongen som sträcker sig längs hela framsidan av huset och har ett fantastiskt läge mot vattnet och trädtopparna runt omkring. Hallen ger också möjlighet till att ha en liten arbets- eller läshörna. .Huset är löpande renoverat mellan 2017 och 2022.

Utöver ett underbart hem får ni här ett riktigt önskeläge, precis vid Edsvikens vatten, där det finns gemensam badbrygga, stora gräsytor och en härlig lekpark. Området är barnvänligt, lugnt och tryggt. Längs vattnet löper fina promenad- och löpstråk med inspirerande utsikt över vattnet, och det finns även andra fina löp- och promenadställen i Tegelhagens skog. Här finns också gott om andra aktiviteter för hela familjen. Det är nära till Sollentuna sim- och sporthall, Sollentunavallen, badminton- och tennishall. Efter fem minuter på cykel når man Edsvikens tennisklubb som har utomhustennisbanor. På vintern plogas en lång isbana för skridskoåkning och då kan hela familjen vara ute på isen inom ett par minuter. Efter ett antal varv smakar det gott med medhavd matsäck.

Det är promenadavstånd till Ulriksdals Slott och Slottsträdgård, och är även nära till Edsbergs slott för trivsamma utflykter. Vardagsservicen är väl utbyggd med bra förskolor och skolor inom räckhåll. Ungefär 700 meter bort ligger Gateau och Edvikens Piazza and Gelateria, där man också kan få ett glas vin, med otroligt god hemmagjord glass, samt gymmet Puls & Träning.

20 minuters promenadavstånd till Sollentuna centrum eller 7 minuter (ca 700 meter) till närmaste busshållplats där det går buss till Sollentuna Centrum och pendeltågsstation samt till gymnasieskolan Rudbeck. Direktbussar till och från Stockholms city finns cirka 1,3 km från huset.

Tomtarea
188 kvm
Övrigt
Mysig och lummig trädgårdstäppa med gräsytor, buskar både med och utan bär, häckar, fruktträd, rabarber och olika blommor. Mångfald skapat på en mindre yta.
Sammanställning uteplats
På husets framsida finns en stensatt uteplats med plats för utemöbler. På baksidan finns en stor trädäckad altan med markis och insynsskyddat läge. Gott om plats för matgrupp, loungemöbel och grill. Det finns även en stor balkong, på övre plan, med utsikt över Edsviken.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
En plats i låst garage och en utomhusplats.
Utförd
Ja
Datum
27 April 2016
Energiförbrukning
54 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
C
Byggnadsår
1972
Byggnadstyp
3 plan i souterräng
Boarea
157 kvm
Biarea
24 kvm
Antal sovrum
5
Fasad
Stenskivor och träpanel
Fönster
3-glasfönster, 2-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Takduk (Alkorplan)
Grund
Sutteräng
Uppvärmning
Direktverkande el, luft/luftvärmepump och kamin
Ventilation
Mekanisk frånluft
Renoveringar
Tvättstuga original från byggnadsåret.
2000 Badrum på övre plan renoverades.
2015 Fasadskivor byttes. Nya innertak plan 2 och 3.
2017 Varmvattenberedare byttes ut. Badrum sutteräng helrenoverat med golvvärme. Betongplattan i duschrum bilades upp och gjordes om i samband med renovering. Dränering mot baksidan utfördes. Vattenutkastaren byttes. Klinker med golvvärme och målning i sovrum sutteräng. Mekanisk frånluft installerades. Altan/trädäck byggdes på baksidan. Frånluftsfläkt och uteluftdon monterades på plan 3. Ny parkett plan 2 och 3. Alla innerdörrar byttes. nya rör för till-vatten invändigt.
2017-2022 målning om tapetsering av ytskikt.
2018 Takduk lades på taket samt takkupoler byttes, utfört av fackman. Terrassmarkis monterades. Ny blandare i kök.
2018-2019 Samtliga ytterdörrar och fönster/balkongdörrar till Morups.
2019 Braskamin (Nordpeis Monaco) installerades. 3-fas installerades i kök till spis. Nytt tvättställ, spegelskåp och blandare i badrum plan 3. Nya köksluckor och lådfronter (Härjedalskök).
2020 Ventilerat golv med fläkt i allrum sutteräng (Granab).
2021 Luft-/luftvärmepumpar med ACC installerades. Säljaren upplyst om att tidigare ägare utfört en radonmätning 2016 som uppmätte till 200 bq/m3 (gränsvärde 200 bq/m3), inget protokoll kunde uppvisas.
2022 nytt badkar. Nya el-radiatorer i sutterängplan och på plan 3.

Vitvaror
Tvättmaskin Bosch, 2017
Varmvattenberedare Nibe CU-300, 2017
Induktionsspis med ugn Electrolux, 2019
Bosch torktumlare, 2021
Diskmaskin Miele, 2022

Säljaren känner inte till några fel eller brister i fastigheten.
Uppvärmning
22 000 kr
Vatten och avlopp
3 000 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
6 000 kr
Försäkring
7 500 kr
Övriga kostnader
600 kr
Total driftkostnad
ca 39 100 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
I angiven driftskostnad för tre personers hushåll (två vuxna & ett barn) ingår uppvärmning/hushållsel x xxx kr/år, V/A 3 000 kr/år, försäkring 7 500 kr/år och samfällighetsavgift 6 000 kr/år. I samfällighetsavgiften ingår V/A-anslutningar, snöröjning, renhållning, badbrygga, lekplats och en bilplats i garage samt fri parkering på parkeringsdäck. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Fiber 1000/1000
bredband
Fiber 1000/1000
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-21/22.1
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Mm
Planbestämmelser
Stadsplan
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 01-IM3-21/22.1
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Sollentuna Helenelund GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Grönområden
Totalt
5 092 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 116 000 kr
Markvärde
3 589 000 kr
Värdeår
1972
Totalt
5 705 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
Badvägen 8C

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG