• Gavelradhus
 • Ogenerat läge mot skog
 • Flexibel planlösning
 • Möjlighet till många sovrum
 • Stor uteplats
 • Kvällssol
 • Bra förrådsutrymme
 • Garageplats

 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Radhus
 • Boarea 133 kvm
 • Tomtarea 162 kvm
 • Upplåtelseform Tomträtt

Gavelradhus med ogenerat läge mot stort skogsparti

Välkommen till detta ljusa och väldisponerade gavelradhus med bästa läget i området! Här bor man med tyst och lugnt läge precis invid ett stort skogsparti som ansluter till radhusområdet. Baksidan av huset ligger fridfullt med skogen som granne och under delar av året har man även glimt från vattnet i Mälaren. Gavelläget ger känslan av extra tomtyta då den sluter an mot föreningens gemensamma gräsytor. På denna yta finns bl.a. ett äppelträd som nuvarande ägare planterat och ett extra förråd som byggts och nyttjats av nuvarande ägare. Solen kommer in på fram och baksida under morgonen och vandrar längs framsidan under dagen för att sedan värma framåt kvällen på baksidan.

När du kliver in i huset möts du av en hall med bra utrymme för klädförvaring och ett rejält förråd/klädkammare samt ett mindre förråd under trappen. På detta plan finns även ett sovrum, badrum med bastu, tvättstuga, kök och ett vardagsrum. Från vardagsrummet nås den väl tilltagna och trädäckade uteplatsen som vetter mot skogen. I det mindre förrådet kan man via en lucka i golvet komma ner till husets krypgrund som har ståhöjd och mer därtill. Utrymmet har för nuvarande ägare fungerat som extra skafferi för den hemgjorda sylten m.m.

På övre plan finns idag två sovrum men för den som behöver fler kan både ett och två extra sovrum inredas om man bygger om det mycket stora vardagsrummet som finns här idag. Även på detta plan finns ett badrum samt en rymlig klädkammare.

Hela huset är väl underhållet och i bra skick, men delar av huset har äldre stil och en blivande köpare har chansen att sätta sin egen prägel om så önskas.

På framsidan av huset finns ytterligare ett ordentlig förråd samt en mindre uteplats. Garage i länga ingår och samfälligheten erbjuder även fri utomhusparkering för medlemmarna samt deras gäster. För barnfamiljen passar huset perfekt då läget är lugnt och man dessutom har en fin liten park precis utanför huset som ramas in av områdets bebyggelse.

Radhusområdet ligger invid en sluttning ner mot Mälaren och vattnet med nås med en kortare promenad. Här ligger Skärholmens gård med anor från 1700-talet och som numer är ett populärt ställe att hyra till fest, bröllop och konferens. Nedanför gården, precis intill vattnet, ligger cafét Linas kajkant som erbjuder fika under helger och röda dagar. Strax bredvid finns även småbåtshamnen och Fiskarfjärdens båtklubb med plats för ca 220 båtar.

Några hundra meter längre bort längs Mälaren finner du Sätrastrandsbadet och strandpromenaden som sträcker sig ända in till Stockholms city.

Goda kommunikationer med ca 10 minuters promenad till Vårbergs tunnelbana och ca 5 minuter till buss. Vårberg centrum erbjuder vardagsservice med bl.a. matbutik, gym och apotek. Skärholmens centrum och Kungens kurva, med bl.a. IKEA, ligger också i närområdet.

Tomtarea
162 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Egen garageplats i länga. Fjärrstyrd port. Även p-platser utomhus för de boende samt gäster.
Utförd
Ja
Datum
15 Augusti 2023
Energiförbrukning
182 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
F
Byggnadsår
1968
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
133 kvm
Antal sovrum
3
Fasad
Siporex (lättbetongelement) samt träpanel
Fönster
2+1-glas
Stomme
Lättbetong
Bjälklag
Lättbetong
Tak
Papp
Grund
ERGE-Bjälklag krypgrund
Uppvärmning
Luft/luft värmepump, elradiatorer och öppen spis
Ventilation
Självdrag
Renoveringar
Se besiktningsprotokoll
El
26 250 kr
Vatten och avlopp
2 250 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
17 600 kr
Total driftkostnad
ca 46 100 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Driftkostnad för 2 personers hushåll. El (värme, varmvatten och hushållsel) om ca 26 250 kr/år. Kostnaden för el är baserad på förväntad förbrukning om 15 000 kWh till en schablonkostnad om 1,75 kr/kWh. Vattenförbrukning om ca 2250 kr/år. Samfällighetsavgift om 17 600 kr/år, i avgiften ingår: Gemensam el till garage och ytterbelysning. Snöröjning och sandning. Reparationer och underhåll av garage, vägar, ledningar samt lekplatser. Skötsel av gemensamma ytor så som bland annat planteringar, träd och trappor. TV och bredband. Avfall och återvinning. Utöver detta tillkommer även kostnad för hemförsäkring.
TV
Tele2. Basutbud ingår i samfällighetsavgiften.
bredband
Tele2. 250 Mbit/s ingår i samfällighetsavgiften.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Askholmen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde (2008-11-25) Tomtindelning (1969-02-25) Stadsplan (1967-04-10)
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Stockholm Askholmen GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Elledning och/eller belysning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering
Totalt
295 000 kr
Förbesiktigad
Ja
Säljarförsäkring
Ja
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 571 000 kr
Markvärde
1 387 000 kr
Värdeår
1968
Totalt
2 958 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Tomträttsavgäld kr/år
11500
Löptid
2030-03-31
Duvholmsgränd 85

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Roger Thalén

Roger Thalén

Fastighetsmäklare / Partner

0761-09 97 51

roger@susannepersson.se

KONTAKTA MIG