• Gavelradhus med villakänsla
  • Insynsskyddad sydväst tomt
  • Bästa läget i Ulriksdal
  • 4 bra sovrum på övre plan
  • Nära skolor och pendeln

  • Antal Rum 5 rum varav sovrum 4
  • Hustyp Radhus
  • Boarea 123 kvm
  • Tomtarea 116 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Gavelradhus med 4 sovrum och stora sociala ytor samt solig och insynsskyddad uteplats i sydväst. Här väntar ett smakfullt inrett och trivsamt townhouse med stora sällskapsytor och generöst ljusinsläpp överallt tack vare gavelläget.

Planlösningen är utmärkt med stora öppna sociala ytor på entréplan och fyra riktigt bra sovrum på övervåningen. Här finns utrymmen som både passar den stora familjen och när man arbetar hemifrån. Under sommarhalvåret förlängs vardagsrummet ut i trädgården.

Baksidans terrass och trädgård är en underbar oas, speciellt under sommaren, med sol större delen av dagen och kvällen samt stora ytor för loungemöbler, matbord och grill. När det är extra hett ger den eldrivna markisen skön skugga och när det är kallt utnyttjar du infravärmen som är installerad ovanför terrassen.

Tomten på 116 kvm är friköpt och väldigt fin - liten och lättskött samtidigt som här finns trevliga växter som svarta och röda vinbär, björnbär och en plantering för kryddväxter. Det finns även rabarber - bara att gå ut och plocka till sommarens pajer och andra godsaker!

Bostaden har gott om förvaringsutrymmen, bland annat flera garderober i master bedroom. En liten klädkammare finns på entréplan och en större på övervåningen. I anslutning till terrassen finns en förvaringsbänk och på tomten ett rejält förråd. Ytterligare förvaringsutrymme finns på vinden, som nås via en taklucka på övervåningen. Till huset hör en p-plats i övrigt gäller boendeparkering.

En stor fördel med Ulriksdal är att det är nära till allt. Ulriksdalsskolan, förskolor och idrottshall finns i kvarteren. Här är också flera trevliga restauranger och hotell, bland annat Marriotts AC Hotel där stjärnkrögaren Pontus Frithiof driver bar och restaurang. Du hittar även bra vardagsservice och mataffärer vid stationen. Sedan finns förstås Mall of Scandinavia i Arenastaden.

Läget i Ulriksdal är inte bara strategiskt utan även naturnära, bara tio minuter från city och samtidigt med närhet till stora naturområden för friluftsliv och träning. Ett stenkast bort ligger Ulriksdals golfbana, i övrigt har du tillgång till Igelbäckens naturreservat, Överjärva gård samt Ursvik med motionsspår för både löpning och skidåkning. Det är även promenadavstånd till Hagaparken och Brunnsviken med bad, samt fågelsjöarna Råstasjön och Lötsjön.

Bra kommunikationer gör det enkelt att ta sig till city och Arlanda via Ulriksdals pendeltågsstation 200 meter bort. I övrigt går flera busslinjer till bland annat Solna C och Bromma. Arlandabussar går från Järva krog.

Välkommen till ett underbart townhouse med optimal planlösning, elegant interiör och soliga uteplatser samt en härlig bekymmersfri trädgård!

Entrévåning

HALLEN har ett ljust klinkergolv med golvvärme. Den är bra planerad med plats för klädavhängning och även garderober som ger bra plats för ytterkläder med mera. Hallen är öppen och ljus tack vare kontakten med köket.

DUSCHRUMMET har ett snyggt grått klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar i vitt med stora plattor. Duschhörnan har vikvägg i glas och här finns även plats för en extra förvaringsmöbel. En klädkammare finns bredvid duschrummet.

KÖKET har likadant ljust klinkergolv som hallen (med golvvärme) och är ett mycket välplanerat arbetskök med flera fönster som släpper in mycket ljus. Inredning och maskinpark från 2016 från Miele (diskmaskin, ugn och mikrovågsugn) samt 2019 från Samsung (kyl och frys). Glaskeramikhäll och fläkt är original. Dubbel diskho finns och skåpinteriören är neutralt vit med inslag av vitrinskåp.

VARDAGSRUMMET har ett väldigt fint trägolv (med golvvärme) samt vita väggar. Det är ett modernt och inbjudande sällskapsrum med stora ytor som rymmer både sköna loungemöbler och matplats i en rymlig öppen del mot köket. Ljuset flödar in från baksidans fönster med glasdörr till terrassen och från gavelsidans fönster. Här är det lätt att varva ner till vardags och varva upp när det är fest eller middag med vännerna, likaväl som att njuta av en mysig kväll med familjen.

TERRASSEN på baksidan har ett perfekt solläge och utgörs av ett rejält trädäck med plats för sommarens hela sällskapsliv med såväl barbeques som trädgårdsmingel. Läget är väl insynsskyddat och nedanför terrassen har du en fin och lättskött tomtyta. På tomten finns även ett bra förråd.

Övervåning

SOVRUM 1 är ett rymligt sovrum med utsikt mot trädgården och stort fönster. Rummet har gott om möbleringsyta. Här finns ljusa väggar och golvet är i ekparkett som hela övervåningen.

SOVRUM 2 är husets master bedroom med en hel inbyggd garderobsvägg och generösa ytor för byråer med mera förutom dubbelsäng. Utsikten är härlig mot baksidans trädgård och terrass via ett stort fönsterparti. Väggarna har en elegant grå kulör.

SOVRUM 3 är spegelvänt mot sovrum 4, men något större. Här finns bra med plats för skrivbord med mera förutom säng. Ett stort fönsterparti ger rikligt med ljusinsläpp.

SOVRUM 4 kan med fördel även nyttjas som allrum eller arbetsrum, då det har utgång till balkongen. Det är ett mysigt rum med utsikt mot framsidan. Ljusinsläppet är generöst då balkongdörrarna har glas ända ner till golvet. Väggarna går i grågrön kulör. BALKONGEN ger en fin extra uteplats med förmiddagssol, där man gärna slår sig ner med frukost och morgontidning på sommaren.

BADRUMMET har klinkergolv med golvvärme och helkaklade vita väggar liksom duschrummet. Tvättdelen har en bra arbetsbänk ovanför maskinerna samt gott om förvaringsutrymme i överskåp och badrumsinredning. Det finns även ett vädringsfönster.

Tomtarea
116 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
1 parkeringsplats tillhör fastigheten och ligger utanför entrén på framsidan. Parkeringsmöjligheter på gatorna i området (boendeparkering och parkeringsbiljett)
Utförd
Ja
Datum
05 Juni 2013
Energiförbrukning
54 kwh/kvm (Atemp) per år
Byggnadsår
2010
Byggnadstyp
2 plan med vind
Boarea
123 kvm
Antal sovrum
4
Fasad
Puts och liggande träpanel
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong
Tak
Plåt
Grund
Betongplatta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Övriga byggnader
Förråd (ca 10 kvm)
Renoveringar
2020 - Ny torktumlare
2019 - Ny kyl och frys
2018 - Ny tvättmaskin
2017 - Nya ytskikt i hela huset (väggar och tak)
Uppvärmning
9 244 kr
El
7 638 kr
SAMFÄLLIGHETSAVGIFT
9 348 kr
Försäkring
6 500 kr
Total driftkostnad
ca 32 730 kr/år
Antal i hushållet
4
Kommentar
Total driftkostnad per månad är ca 2728 kr. Uppgifter avseende driftkostnad är en uppskattning av säljaren. I samfällighetsavgiften ingår vatten och avlopp, renhållning, vägavgift och snöröjning samt bredband och Tv.
bredband
Bredband via Telia 100 Mbit/s.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:2 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning
Planbestämmelser
Detaljplan
Gemensamhets-
anläggningar
Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:1 ändamål: Vägar, Avloppsanläggning, Elledningar och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:2 ändamål: Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Solna Kapplöpningen GA:4 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning
Totalt
4 000 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 591 000 kr
Markvärde
3 009 000 kr
Värdeår
2010
Totalt
5 600 000 kr
Skatt/Avgift
8 874 kr
BUDGIVNING PÅGÅR
Norses gränd 2

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Sö 23/01 2022, KL 12:30 - 14:00

Må 24/01 2022, KL 17:30 - 18:15

Patrik Bergström

Patrik Bergström

Fastighetsmäklare

0733-15 19 54

patrik@susannepersson.se

KONTAKTA MIG