• Vacker sjöutsikt
  • Generös tomtstorlek
  • Förhandsbesked för hus
  • Vatten och natur
  • Lugnt område
  • Nära pendeln
  • Bra skolor & förskolor
  • Fina promenadstråk

  • Hustyp Tomt
  • Tomtarea 1001 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

TOMT MED SJÖUTSIKT I EFTERTRAKTADE EDSVIKEN – DIN DRÖMPLATS VID VATTNET!

Nu har ni möjligheten att förverkliga er dröm om ett paradis vid vattnet. Denna vackra tomt invid Edsviken är den perfekta platsen för dig som söker ett idylliskt och fridfullt läge med utsikt över det glittrande vattnet. Här kan du skapa ditt eget drömhus. Tomten mäter hela 1001 kvadratmeter och är belägen på en lugn gata i ett område med stora tomter och trevlig karaktär. Trots den avskilda känslan är det nära till allt du behöver och pendeln finns på promenadavstånd. Ett hus vid Edsvikens vatten är inte bara en dröm, det är också en investering i din livskvalitet och framtiden.

Idag finns ett förhandsbesked om att uppföra ett hus där föreslagen huvudbyggnad utgör 159 m2 byggnadsarea och utförs med två våningar ovan mark med en redovisad nockhöjd om 8,4 meter och en byggnadshöjd om 6,2 meter och öster huvudbyggnaden föreslås ett garage med byggnadsarea om 33,4 m2. Att det finns ett framtaget förhandsbesked hindrar inte en ny ägare att söka bygglov för sitt eget drömhus. Området saknar detaljplan och vid uppförande av ett hus på tomten gäller riktlinjer från Översiktsplanen. I översiktsplan för Sollentuna kommun 2040, antagen 2022-02-17, framgår på sidorna 19, 20 och 28 generella riktlinjer för bebyggelsen i villaområdena där bland annat följande anges: I områden som saknar detaljplanebestämmelser om byggrätt och minsta tomtstorlek ska följande generella riktlinjer tillämpas: Byggnadsarean maximeras till 1/5 av tomtytan, dock högst 200 m2 byggnadsarea (BYA). Huvudbyggnad får innehålla högst två bostadslägenheter. Inom byggnadsarean ska minst en taktäckt biluppställningsplats rymmas.

OMRÅDET

Här har ni förmånen att bo i ett av Edsvikens absolut bästa lägen, i lugnet och idyllen nära vattnet. Endast ett par minuters promenad ner till badplats, båtklubb och strandpromenad längs Edsviken eller bort mot Edsbergs slott. Stranden är ett riktigt paradis på sommaren med bad och avkoppling. Vintertid plogas isen och skridskoåkning med picknick blir trevliga utflykter. Vacker skog och natur med motionsspår för löpning, skidåkning och skogsutflykter. För barnfamiljer är det smidigt med flera förskolor och skolor i närområdet, samt lekparker och många aktiviteter, sportanläggningar, utegym, ishall, skidbacke, simhall med mera.

Med en kort promenad nås Sollentuna station med pendeltåg och ett flertal busslinjer. Pendeln tar dig in till Stockholms City på en kvart och busslinjerna går band annat till Danderyds sjukhus och Karolinska sjukhuset, Vällingby, Spånga, Häggvik och Jakobsberg. Det är också nära till E4 med snabb restid till City och Arlanda.

Sollentuna centrum har ett rikt utbud av butiker, restauranger och annan service. I centrum finns även Sollentuna sjukhus med en väl fungerande närakut. Det är även nära till Häggviks handelsplats med många olika butiker. Kista galleria och Mall of Scandinavia är ytterligare alternativ.

Tomtarea
1001 kvm
Tomttyp
Tomt
Susanne Persson1111x

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

image222

Christoffer Robsahm

Fastighetsmäklare / Partner

0707-23 44 76

christoffer@susannepersson.se

Skansvägen 8A

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!