• Älskat hem
 • Inomhuspool
 • Eldstäder
 • Härliga sociala ytor
 • Mysigt uterum
 • Lugnt område
 • Stilla & fridfullt
 • Skyddad tomt
 • Frukt & bär i trädgården
 • Bergvärme

 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 257 kvm / 131 kvm
 • Tomtarea 1792 kvm
 • Upplåtelseform Friköpt

Modern och unik villa om totalt 388 kvm som varsamt renoverats till stilsäker nyfunkis

RING MÄKLAREN FÖR VISNING ! Söker ni ett unikt boende men en synnerligen spännande karaktär? Då har ni kommit helt rätt. Villan har omsorgsfullt och varsamt renoverats till nyfunkis där elegans och funktionalitet löper som en röd tråd. Stora sociala ytor både ute och inne gör detta till ett hus man gärna bjuder in vänner till. Villan är ursprungligen ett 70-talshus. Men av det finns inte många spår. Med stor kreativitet och genomtänkta val har det omvandlats till ett sagolikt hem. Både stilsäkert och lite kaxigt.

Hur många villor har en stor vacker inomhuspool 8,10 x 2,90 och 1,70 djup som mest, komplett SPA-avdelning och bastu? Det finns här. Häng i loungehörnan mellan doppen, kila ut på altanen eller in i uterummet. I anslutning till denna härlighet ligger Master bedroom med privat badrum och många garderober. I passage utanför sovrummet hittar vi den ena eldstaden. Husets hjärta är vardagsrum, matsal och kök. Allt i en spännande öppen planlösning med inslag av pelare. Den öppna planlösning gör att man har god kontakt med sina gäster när man förbereder middag. På detta plan finns även en annan pärla. Ett glasat uterum, även det med eldstad. Här hänger man gärna även under de lite kyliga delarna av året. I anslutning till entré och hall finns en gästtoalett, klädkammare och ett städskåp.

En trappa upp finns access till en mysig liten balkong med fri utsikt över området. Det finns ett stort och två lite mindre sovrum att fördela på det sätt som passar just er familj bäst. De två mindre är utmärkta barnrum. Avslutningsvis på detta plan så ligger det andra badrummet med dusch.

I källarplan finns en stor och lättarbetad tvättstuga med en duschkabin i ena hörnet. Utmärkta arbetsytor och goda förvaringsmöjligheter. I övrigt finns förråd, matkällare, klädkammare, verkstad/hobbyrum, en toalett, groventré och ett rymligt sällskapsrum. Kanske ett önskeläge för familjens tonåring att få en ”egen” lite privat sfär att bo i.

Ska man kort sammanfatta detta grymma hus kan man lätt snubbla på superlativ. Mycket ovan har ni redan läst. Genomgående är ett fantastiskt ljus, vackra färg- och materialval. Påkostade golv, funktionell maskinpark och kvalitet. Ett bekvämt och behagligt boende med lite attityd som verkligen sticker ut.

Viby är en mycket barnvänlig idyll och omtyckt område. Här bor ni i ett naturskönt område med närhet till Järvafältet, som är ett uppskattat naturreservat med fina promenad- och cykelvägar. Flera lekplatser finns på bekvämt gångavstånd och i närområdet finns också motionsspår, utegym, golfbana, ridhus, fotbollsplan, bad- och fiskesjön Ravalan bland annat. Vintertid är skidåkning på sjön populärt. Flera populära förskolor och välrenommerade skolor inom ett par minuters promenad. Av grundskolor finns det tre, Norrvikens skola F-9, Rälden F-3 och Stallet F-3.

I Norrvikens centrum, ca 2 km från huset, finns matbutik, vårdcentral och restauranger samt berömda Percys chark- och delibutik. Ca 10 minuter bort ligger Häggviks handelsplats med välsorterade matbutiker, Systembolag, Apotek och mycket annat. För större shoppingrundor finns Sollentuna centrum där ni hittar det mesta ni kan tänkas behöva. En kort busstur tar dig till Norrvikens pendeltågstation från vilken du tar dig till Stockholm city på ca 20 min och till Arlanda flygplats på ungefär lika lång tid. Det stora vägnätet nås snabbt och enkelt med bil.

Vi hälsar hela familjen varmt välkomna på visning!

Tomtarea
1792 kvm
Övrigt
Stor lättskött, plan tomt som inramas av häckar och annan växtlighet vilket ger skydd mot insyn. I trädgården växer fina äppelträd, smultron, rabarber och fina rabatter där gullvivor trivs. Härligt stor och kullerbyttavänlig gräsmatta för barnen att tumla runt på. Krocketturnering kanske, eller badminton med familjen och vänner.
Sammanställning uteplats
Mysigt uterum man gärna nyttjar tidig vår eller lite på sensommaren och tidig höst. Här kan man umgås över en matbit eller bara hänga tillsammans. Spela spel en ruskig höstdag med en värmande brasa i den öppna spisen som höjer mysfaktorn samtidigt som utsikten mot regnrusket kan skådas genom de stora glaspartierna. Fantastiskt och mycket stort altandäck på framsidan av huset bjuder på sol från morgon till kväll. Storleken gör att man enkelt kan möblera olika avdelningar. Matgrupp, loungedel och solstolar kanske i anslutning till relaxdelen. Här finns även en jacuzzi att bubbla i. På övervåningens trapphall finns access till en mysig balkong med fri utsikt över området. Här kan man sitta för sig själv en stund och kanske läsa en bok.
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
tomt parkering
Plats finns för fyra bilar.
Utförd
Ja
Datum
19 Januari 2021
Energiförbrukning
78 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiförbrukning
141 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Byggnadsår
1930
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
257 kvm
Biarea
131 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Fasad
Tegel och träpanel
Fönster
2 och 3-glasfönster isoler
Stomme
Lättbetong och träreglar
Bjälklag
Trä och betong
Tak
Papp
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme och två öppna spisar
Ventilation
FTX, (PAX-fläktar är installerade i våtutrymmen på ÖP och EP.
Renoveringar
1973 En större om- och tillbyggnad utfördes.
Ca 2001-2005 Tvättstuga i källarplan renoverades.
Ca 2002 Ny takpapp lades.
Ca 2005 Duschrum på övre plan och kök renoverades.
2015 Bergvärmepump byttes.
2021 Duschrum på entréplan renoverades, utfört av fackman. Kvalitetsdokument kunde inte uppvisas vid besiktningstillfället. FTX-ventilation installerades, utfört av fackman (PAX-fläktar är
installerade i våtutrymmen på övre plan samt entréplan och är inte anslutna till FTX-ventilationen). Fasaden målades om, utfört av fackman. Samtliga termostater till radiatorer byttes, utfört av fackman. Avfuktare till poolrum installerades, utfört av fackman.
2022 Sotning utfördes, inga anmärkningar, utfört av fackman. Delar av rören till vatten, avlopp samt värmeanläggningen byttes, utfört av fackman. Bergvärmepumpen samt varmvattenberedare flyttades, utfört av fackman. Nya elcentraler installerades, utfört av fackman.
2023 ny dörr till köllaren och nytt badrum i källare.

Elen har bytts ut löpande.
Årtal för dränering okänt.
Säljaren valde att inte utföra någon fuktkvotsmätning i det uppreglade golvet i
källarplan för att undvika åverkan.
Säljaren känner inte till några fel eller brister i fastigheten.
Uppvärmning
38 000 kr
Vatten och avlopp
7 000 kr
Renhållning
2 100 kr
Total driftkostnad
ca 47 100 kr/år
Kommentar
I angiven kostnad för uppvärmning ingår även hushållsel. Kostnader tillkommer för TV/bredband, sotning och försäkring. Samtliga uppgifter är beräknade enligt nuvarande förhållande. Kostnaderna kan både vara högre och lägre för nya ägare/boende.
TV
Fiber
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Mm Och Årlig Avgäld
Planbestämmelser
Tomtindelning (1981-07-30) Stadsplan (1981-04-09)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut Villa, 0163-F5216.2
Totalt
8 100 000 kr
Taxeringsår
2021
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 188 000 kr
Markvärde
3 354 000 kr
Värdeår
1962
Totalt
6 542 000 kr
Skatt/Avgift
9 287 kr
Lilla Slingan 21

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Susanne Persson

Susanne Persson

Fastighetsmäklare / Partner

0733-61 22 86

susanne@susannepersson.se

KONTAKTA MIG