Stor pool, enormt trädäck, underbar trädgård, insynsfritt läge och 8 rum väntar på familjen som söker ett hem med mycket plats och lika mycket charm!

  • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5 - 7
  • Hustyp Friliggande villa
  • Boarea/Biarea 159 kvm / 78 kvm
  • Tomtarea 1082 kvm
  • Upplåtelseform Friköpt

Smakfull 30-talsvilla om 237 kvm med mycket charm, plan trädgårdstomt och stor pool!

En utsökt villa anno 1932, varsamt och smakfullt renoverad till mycket gott skick, finns nu tillgänglig i önskeläge nära Sollentuna centrum och Edsvikens vatten. Villan är i 1,5 plan med källare och har hela 8 rum varav allt från 4 till 7 möjliga sovrum inklusive en bra barnkammare, på en total boyta om 237 kvm. Till huset hör en pool på hela 60 kvm ( 6x10 m) med vidsträckt pooldäck.

Flera stora sällskapsytor ger både vuxna och barn massor av utrymme för sociala aktiviteter, avkoppling och umgänge med vänner. Utöver ett rymligt vardagsrum finns ett stort allrum i källaren och ett stort allrum/sovrum i entréplan, perfekt som tv- och lekrum. Förutom ett stort antal rum har huset en välbevarad 30-talscharm som harmonierar med modern interiör och design.

Altanen på baksidan har perfekt solläge med eftermiddagssol och rakt nedanför sträcker pooldäcket ut sig med plats för rader av vilstolar och loungemöbler för sköna sommardagar och -kvällar. Varken pooldäck, altan eller framsidans trädgård har någon som helst insyn från gatan, tack vare att tomten inramas av en hög och fin avenbokhäck som ger insynsskydd året runt.

Villan är i fint skick då den har renoverats löpande under de senaste 20 åren. Bland annat är köket ombyggt 2003 med massiva snickerier av mycket hög kvalitet. Hela huset har gedigna materialval genomgående med massiva vackra trägolv i de flesta rum. Här får familjen även tillgång till ett flertal bekvämligheter förutom poolen, exempelvis relaxdel med bastu, vinkällare och en ståtlig murad öppen spis med stor insats. Golvvärme finns i den lilla entrédelen, allrum/sovrum 1, övre badrum, källarens relaxdel samt tvättstuga.

2003 byttes också alla fönster till träfönster med spröjs på både ytter- och innerrutorna (inte snäppspröjs utan riktig spröjs med kitt). Särskilt de vackra stora glaspartierna och pardörrarna som omger kök och matsal är en fröjd för ögat, förutom att de ger ett magiskt ljusinsläpp och fri utsikt mot trädgårdens grönska. Samma år (2003) byttes även alla innerdörrar till speglade dörrar. Ytterdörren byttes också till massiv dörr från SnickarPer. 2018 lades hela yttertaket om och fasaden samt carporten målades samma år.

De välfördelade rummen med olika storlekar ger många alternativ till gästrum, arbetsrum, gym med mera. Källarens allrum och/eller sovrummet med egen ingång kan med fördel bli generationsboende eller uthyrningsdel, och entréplanets avskilda stora "flygel" gör sig utmärkt som master bedroom med egen utgång till pooldäcket.

Tomten på 1 082 kvm ger huset en underbar trädgård som är lättskött med fina plana gräsytor, äppelträd och växter som planterats tätt. Även trädgården präglas av eleganta detaljer som smäckra grindar, spaljé mot carporten och framsidans stenläggning med skifferplattor och massor av blommor och växter som välkomnar till huset. Skifferplattorna bildar en uteplats på framsidan. Under carporten ryms en bil och framför den ryms ytterligare en bil samt separat bilplats med access från gatan. Huset har bergvärme och det finns larmabonnemang som kan övertas. Poolroboten ingår ej.

Läget är optimalt och barnvänligt i lugna villakvarter och samtidigt nära Sollentuna centrum med ett stort sortiment av butiker, service och restauranger, samt pendel- och busstation. Flera restauranger finns även utanför själva centrum. Flera förskolor och skolor finns inom promenad- och cykelavstånd vilket förenklar vardagspusslet.

Edsviken med strandpromenad, badplats och naturområden med motionsspår ligger inom tio minuters promenad och ger hela familjen många möjligheter till aktiviteter, friluftsliv med mera.

Utöver pendeltåget från Sollentuna C, dit du promenerar på sju minuter, går buss till Kista centrum 200 meter bort. Med bil går det smidigt att komma ut på E4 och andra större leder, med snabb restid till både city och Arlanda.

Välkommen till en anslående villa i fint skick, med massor av charm, enastående kvalitet och massor av plats för en stor familj och mycket sällskapsliv!

PLANLÖSNING:

Entrévåning

ENTRÉN välkomnar in i en elegant farstu med stort fönsterparti och plats för klädavhängning, innan du kommer in i en ljus inre hall som öppnar upp mot vardagsrummet. I hallen finns en stor platsbyggd förvaringsmöbel med plats för kläder och skor. Både farstu och hall har ljust stengolv, hallen har en ljus tapet samt vit bröstpanel upp i trapphuset.

SOVRUM 1 är som ett eget annex, avskilt placerat och med massor av ljusinsläpp från tre håll. Trägolv av massiv ek. Väggar sofistikerat målat i olika nyanser av grönt. Rummet har egen utgång direkt till pooldäcket via vackra glasdörrar. Storleken och tillträdet till poolen gör detta till ett lyxigt master bedroom, alternativt ett extra sällskapsrum/bibliotek, väl tilltaget och målat i sofistikerat grått.

VARDAGSRUMMET är ett sällskapsrum utöver det vanliga, underbart spatiöst och luftigt, med två stora rumsdelar där du kan placera flera stora soffhörnor för både gästfrihet och familjeliv, samtal, spel och tv. I hörnet tronar den ståtliga öppna spisen som man gärna eldar i på vintern, framför allt för mysfaktorn. Ekgolv av massivt träplank. Väggar målade i en grågrön nyans.

KÖKET är påkostat och mycket gediget byggt 2003 med smakfull inredning från Kvänum, med massivt trä rakt igenom. Här förenas känslan av charmigt lantkök med moderna och praktiska maskiner, exempelvis Ilve gasspis med fyra plattor och grill (gastub placerad utomhus) samt inbyggnadsugn. Generösa arbetsytor på bänkar av massivt valnötsträ ger utrymme för gemensam matlagning, och skapar också en bardisk ut mot matsalen. Hela köket flödar av ljus från fönsterpartierna med spröjs, och interiören är läcker med mönstrad tapet, rött handgjort kakel kring köksdelen och golv i oljat körsbär som harmonierar med köksbänkarna i massiv valnöt.

ALTANEN utanför matsalen är sommarens förlängda måltidsrum, med lagom plats för ett stort matbord och grill. Från denna härliga veranda där man gärna förlägger de flesta måltider under solen, tar du sedan trappan ner till det enorma pooldäcket med vidsträckta ytor för vilstolar och loungemöbler kring den stora poolen - en underbar plats för avkoppling och svalkande dopp efter en varm dag eller uppiggande morgondopp. Här har du en skön semestertillflykt med möjligheter till poolpartyn för många gäster.

SOVRUM 2 ligger i en egen hörna innanför matsalen, vilket gör det till ett bra gästrum eller arbetsrum, med fönster åt två håll och utsikt mot baksidans pool och pooldäck. Trägolv samma som köket och väggar målade vita och ljust gråblå.

Övervåning

HALLEN binder ihop övervåningen och har utgång till balkongen. Väggarna pryds av en ljus mönstrad tapet som sträcker sig ner i trapphuset och nedre hallen. Golvet är parkett.

Från BALKONGEN har du utblick över framsidans trädgård och gatan, från en extra uteplats i högt, fritt läge där du kan placera ett litet fikabord och njuta av sol på sommaren. Här kan du även hänga ut sängkläder på vädring.

SOVRUM 3 är ett mysigt barnrum med fönster på gavelsidan, snedtak och plats för skrivbord med mera förutom säng. Väggarna är vita.

SOVRUM 4 passar utmärkt som tonårsrum eller som master bedroom, med bra plats för skrivbord eller byråer. En inbyggd garderob tar effektivt hand om klädförvaringen bakom spegelskjutdörrar. Interiören är parkettgolv och vita väggar samt vit takpanel.

SOVRUM 5 är en bra barnkammare för minstingen, placerad innanför master bedroom och med en fin fönsternisch mot baksidan. Det passar även bra som ett eget arbetsrum i anslutning till föräldradelen. Golvet är parkett och väggarna är vita.

BADRUMMET är snyggt och stilrent inrett med kakel och klinker, bröstpanel i tvättrummet och separat duschhörna. Takfönstret släpper in ljus och kvällshimmel och det finns gott om både svängrum och förvaring.

Källarvåning

ALLRUMMET är väldigt frikostigt och sträcker sig längs hela baksidan, med ljusinsläpp från tre håll. Här finns alla möjligheter att välja användning, allt från avskild tonårsdel eller extra sällskapsrum till gym/hobbyrum eller gästavdelning. Väggarna är vita och rummet har ett massivt trägolv.

SOVRUM 6 är ytterligare ett rymligt sovrum, utmärkt som gästrum eller uthyrningsrum då det har egen ingång från tomten. Väggarna har en ljus tapet till det snygga trägolvet.

RELAXDELEN är ett underbart komplement till poolen, rymlig och försedd med både bastu med glasparti, badkar och separat duschhörna. Allt i en mycket fräsch spa-miljö med klinkergolv, helkaklade väggar och en väl tilltagen helkaklad tvättställsbänk med massor av förvaringsplats i inbyggda hyllor. Allt är med andra ord redo för spa-helg på hemmaplan, med hela paketet från sol, bad och bastu till god mat på verandan.

TVÄTTSTUGAN är fräsch och praktisk, med mörkt klinkergolv, blå bröstpanel och vita väggar. Maskinerna omges av en bra arbetsbänk för att vika tvätt med mera. I övrigt omfattar källaren en stor hall och innanför den ligger den rejäla vinkällaren.

Tomtarea
1082 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Utförd
Ja
Datum
09 September 2019
Energiförbrukning
155 kwh/kvm (Atemp) per år
Byggnadsår
1932
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
159 kvm
Biarea
78 kvm
Antal sovrum
5 - 7
Fasad
Liggande/stående träpanel
Fönster
Kopplade fönster med spröjs
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong/betonghålsten
Tak
Betongpannor
Grund
Grundsulor
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Renoveringar
Se sep förteckning av åtgärder.
Uppvärmning
28 710 kr
El
10 310 kr
Vatten och avlopp
5 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Total driftkostnad
ca 46 020 kr/år
Antal i hushållet
3
Kommentar
Kostnad för uppvärmning (19 800 kWh) och hushållsel (7 110 kWh) är beräknat på totalkostnad 1,45 kr/kWh. Kostnad för VA och renhållning är uppskattad. Kostnad för uppvärmning pool, försäkring, sotning och gas (spis) tillkommer. Uppgifter beträffande driftskostnader kommer från säljarna.
TV
Viasat (parabol)
bredband
Telia (ledning). Fiber finns draget till tomtgräns, kostnad för anslutning cirka 16 500 kr.
Rättigheter / Gemensamhets-
anläggningar
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa
Planbestämmelser
Ändring Av Dp (1993-05-18) Avstyckningsplan (1927-03-29)
Rättigheter last
Last: Avtalsservitut: Villa, 0163-F5216.2
Totalt
5 215 000 kr
Bolag
Länsförsäkringar
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 264 000 kr
Markvärde
4 778 000 kr
Värdeår
1945
Totalt
7 042 000 kr
Skatt/Avgift
8 524 kr
Bud Budgivare Tidpunkt
10 275 000kr 1 10 Oktober 12: 50
10 250 000kr 2 10 Oktober 11: 33
10 225 000kr 1 10 Oktober 11: 14
10 200 000kr 2 10 Oktober 10: 29
10 175 000kr 1 09 Oktober 19: 05
10 150 000kr 2 09 Oktober 16: 38
10 125 000kr 1 09 Oktober 14: 50
10 100 000kr 2 09 Oktober 14: 19
10 000 000kr 1 07 Oktober 16: 45
BUDGIVNING PÅGÅR
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
Brynjevägen 6

VÄLKOMMEN PÅ VISNING!

Per Larsson

Per Larsson

Fastighetsmäklare

070 495 74 55

per@susannepersson.se

KONTAKTA MIG