Beskrivning

Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.

Unik möjlighet till stor solig sjötomt med lång strandlinje och egen brygga, samt stor villa med mycket potential.

 • Unik möjlighet till stor solig sjötomt med lång strandlinje och egen brygga, samt stor villa i herrgårdsstil. Fastigheten ligger i Hästängsudd, Svinninge med vidsträckta ytor och egen lång strandlinje med privat brygga - perfekt för bad- och båtliv invid Skåvsjöholmssundet som sedan öppnar upp mot Överbyfjärden och vidare ut till Trälhavet. Allt detta inom bilavstånd från Roslagstull!
 • Villan är mycket rymlig, med representativ herrgårdskänsla och fin planlösning. Entrévåningen är i två etage varav den nedre delen med vardagsrum och master bedroom vetter mot vattnet och havsutsikten. Huset är byggt på 60-70-talet i äldre stil samt ombyggt på 2000-talet.
 • På den södra baksidan av huset har du en stor insynsskyddad gräsmatta i soligt läge med havsutsikt och plats för ett flertal grupper av utemöbler. Här kan man med fördel bygga ett stort altandäck eller en stenläggning.
 • På husets övre plan finns ett stort bibliotek med tre fönsterkupor med utsikt mot vattnet, en stor möblerbar trapphall samt fyra sovrum. Villan har hela fyra eldstäder: en vedspis i köket, en kakelugn i biblioteket samt öppen spis i entré och vardagsrum. Interiören är genomgående gedigen och stilfull, med djupa fönster, eleganta dörrar och trevliga detaljer som platsbyggda bokhyllor i biblioteket.
 • Två badrum är i nyare skick, renoverade 2002-03, medan två behöver uppdateras, bland annat källarens badrum och bastu. Även köket behöver viss modernisering. Villan har gott om förvaring i flera klädkammare och i källarens förrådsutrymmen.
 • Fastigheten utgör en mycket tilltalande familjebostad i en lantlig, skärgårdsnära idyll med fantastiska ytor för att uppfylla alla trädgårdsdrömmar, på en lummig tomt med massor av ytor för lek, bollspel och spring. Plats för att bygga pool finns om man så önskar. Trädgården har en stor rhododendronhäck och det finns en stor ek från 1600-talet. Vissa träd får inte fällas, men då tomten är så väl tilltagen finns ändå gott om öppna ytor i bästa solläge mot söder och mot vattnet. I övrigt finns på tomten ett dubbelgarage, förråd och vedbod.
 • Fastigheten ligger ute på Hästängsudd i Svinninge. Till Svinninges handelsplats är det knappt 2 km och där finns närlivs, pizzeria och thairestaurang. I Åkersberga centrum finns ett större utbud av service och handel. Det finns en förskola vid Skåvsjöholm och även flera privata familjedaghem.
 • Omkring 700 meter bort går buss 683 till bland annat Åkersberga station och centrum, samt till Danderyds sjukhus och t-bana. Infartsparkering finns vid Kulla vägskäl där buss 670, 680 och nattbuss 699 stannar. Närmaste station på Roslagsbanan är Rydbo där du kan ta tåget till Stockholm och Östra station och åt andra hållet Österskär.
 • Välkommen till en unik fastighet med mycket utrymme, stor potential och egen karaktär, samt solig ogenerad sjötomt, i lugna lantliga omgivningar!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN nås via en förstuga och öppnar upp i en mycket representativ och luftig entrédel med mycket plats för både sittmöbler och förvaring/klädavhängning. Hallen är inredd med stora klinkerplattor i en nyans av cognac och ljusa väggar. Rakt fram ligger etagetrappan ner till vardagsrummet och mitt i rummet tronar en öppen spis.
 • VARDAGSRUMMET är en magnifik sällskapsdel med frikostig takhöjd tack vare att det ligger en halvtrappa ner, och med underbar utsikt mot trädgården, strandlinjen och vattnet via två stora fönsterpartier samt altandörrar i mitten. Den långsträckta och generösa ytan kan möbleras med både soffgrupp och matsalsmöbler om man så vill, i en social atmosfär där man gärna bjuder hem släkt och vänner. Interiören är fin med synliga mörka takbjälkar och öppen spis. Väggarna är vita.
 • UTEPLATSEN på södersidan är en plan, fin gräsyta med plats för flera matbord, grill, hammock med mera. Solläget är utmärkt liksom utsikten ner mot vattnet och bryggan. Det finns möjlighet att bygga altandäck om man så önskar.
 • KÖKET till vänster om hallen är ett spatiöst lantkök med vedspis och vitmålat tak med träplankor. Golvet har likadana klinker som i hallen och köket får mycket ljusinsläpp från två håll, här finns även egen utgång till trädgården på gavelsidan. Utrustning och skåpinredning behöver moderniseras.
 • SOVRUM 1 till höger om hallen passar även bra som gäst- och arbetsrum, med avskild placering och närhet till badrum och wc. Väggarna är ljusa.
 • BADRUMMEN på entréplanet omfattar ett helkaklat duschrum intill förstugan och bredvid hallen ett större badrum kombinerat med tvättstuga och utrustat med både badkar och dusch. I passagen till badrummet finns även en separat wc.
 • SOVRUM 2 nås via en etagetrappa ner från badrumspassagen och är husets självklara master bedroom, både för rummets avskildhet, storlek, takhöjd och sagolika havsutsikt via fönster och pardörrar ut till trädgården. Ett fantastiskt rum med plats för skrivbord och fåtöljer med mera förutom dubbelsäng. I passagen finns även klädkammare på båda sidor och det är bekvämt med direkt närhet till badrumsdelen. Väggarna är vita och rummet har ett ljust parkettgolv.
 • Övervåning
 • HALLEN är rymlig och möblerbar till exempelvis en arbetsplats alternativt läs- eller loungehörna. Fönster mot framsidan ger rikligt med ljusinsläpp och trappan omges av ett elegant räcke. Pardörrar öppnar upp till biblioteket. Väggarna är vita.
 • BIBLIOTEKET är ett ståtligt och långsträckt sällskapsrum med havsutsikt via tre fönsterkupor. Biblioteket rymmer rejäla sittmöbler och läsfåtöljer, och är trevligt inrett med platsbyggda bokhyllor på både kortsidorna och långsidan. Här finns även en kakelugn. Biblioteket är något av övervåningens huvudrum, nåbart från hallen/allrummet och flankerat av två sovrum. Väggarna är vita.
 • DUSCHRUM OCH WC finns i passagen mot sovrum 3. WC är separat och duschdelen avdelad och utrustad med en dusch. Här finns också dubbel tvättställskommod. Både wc och duschrum har klinkergolv och helkaklade väggar.
 • SOVRUM 3 innanför passagen med wc/dusch är inrett med ljusa tapeter och har gott om plats för både skrivbord och säng med mera.
 • SOVRUM 4 ligger på motsatt sida om hallen och är precis som sovrum 3 inrett med ljusa tapeter i en stil som passar huset.
 • SOVRUM 5 och 6 är ytterligare två rejäla sovrum, dessa ligger på varsin sida om biblioteket och har målade väggar i vitt respektive gult. Båda rummen har varsin mindre klädkammare i anslutning.
 • Källarvåning
 • I källaren når du först en hall med bra förvaringsutrymme, och innanför hallen finns flera förråd samt bastu och duschdel. Källaren är överlag i behov av renovering.
Fastighet
Tomtarea
6319 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusmark 6 600 000 kr
Småhusbyggnad 4 848 000 kr 1976
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
29 April 2021
Energiförbrukning
86 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
E
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:1 ändamål: Vägar
Planbestämmelser
Detaljplan Avstyckningsplan
Gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Österåker Svartgarn GA:1 ändamål: Vägar
Inteckningar
Rubrik saknas"
300000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
400000
Rubrik saknas"
450000
Rubrik saknas"
575000
Rubrik saknas"
600000
Rubrik saknas"
625000
Rubrik saknas"
675000
Rubrik saknas"
775000
Rubrik saknas"
875000
Rubrik saknas"
1075000
Rubrik saknas"
1435000
Rubrik saknas"
1585000
Rubrik saknas"
2000000
Rubrik saknas"
2500000
Rubrik saknas"
3000000
Rubrik saknas"
3537400
Rubrik saknas"
4392600
Rubrik saknas"
4488000
Rubrik saknas"
4594000
Totalt
38 826 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 848 000 kr
Markvärde
6 600 000 kr
Värdeår
1976
Totalt
11 448 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 6
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 285kvm / 55kvm
 • Tomtarea 6319 kvm

Budgivning pågår
Högsta bud

17 000 000kr

Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Svartgarn 2:238
Adress
Galoppstigen-5
Postnummer
18494
Ort
Åkersberga
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1964
Byggnadstyp
1 ½ plans villa med delvis källare
Boarea
285 kvm
Biarea
55 kvm
Antal sovrum
6
Antal rum
8
Fasad
Träpanel
Fönster
2+1-glas fönster med inre isolerglas
Stomme
Trä
Bjälklag
Betong och trä
Grundmur
Betong betonghålsten (bedömt)
Tak
Brutet sadeltak 1-kupigt tegel
Grund
Grundsulor och platta på mark (bedömt)
Uppvärmning
Direktverkande el
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Uppvärmning
40 000 kr
Vatten och avlopp
7 000 kr
Renhållning
3 000 kr
Total driftkostnad
ca 50 000 kr/år
Antal i hushållet
1
Kommentar
Summa ca 4 167 kr/månad. Kostnaden för hushållsström ingår i kostnaden för uppvärmning. Kostnad för TV och internet samt försäkring tillkommer. Driftkostnaden är en uppskattning av säljaren.
Alla bilder
Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.Unik sjötomt med lång strandlinje och soligt läge samt egen brygga.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Patrik Bergström

  Patrik Bergström

  Fastighetsmäklare

  0733-15 19 54

  patrik@susannepersson.se