Beskrivning

Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!

Välkommen till en genuin 20-talsvilla med välbevarad charm, omsorgsfullt renoverad, med stor prunkande tomt och plats för pool och trädgårdsdrömmar.

 • Chans till en sagolik villa med bullerbykänsla i fridfullt, barnvänligt läge nära allt! Huset präglas av genuin och välbevarad 20-talskaraktär som har harmonierats med modern, elegant interiör. Tillsammans ger det ett praktiskt hus som är perfekt för en social familj. Både huset och trädgården ligger dessutom högt, insynsfritt och soligt.
 • Hela villan har ett generöst ljusinsläpp, entréplanet är luftigt tack vare frikostig takhöjd och de sociala ytorna ger rörelsefrihet både ute och inne. När du sitter i köket har du utblick och ljusinsläpp från fyra väderstreck! Den gedigna 20-talscharmen märks i fina originaldetaljer som takstuckatur i vardagsrum och matsal, bröstpanel i trappan och klassiska elementskydd. Villan har endast haft tre ägare sedan den byggdes 1926!
 • Boytan omfattar 123 + 53 kvm (samt ytterligare 12 kvm med takhöjden 188 cm) och 5 rum över en mycket bra planlösning. Hela entréplanet är dedikerat till måltider och sällskapsliv, med kök, vardagsrum och matsal som även kan nyttjas som bibliotek eller tv-rum. Övre plan samlar tre stora sovrum plus en mysig möblerbar hall. Sist men inte minst har du i källarplanet ett extra sovrum eller arbetsrum, spatiös relaxdel med bastu och duschrum samt tvättstuga. Värt att lyfta fram är garaget, som kan användas till hobbyrum/verkstad eller med fördel kan förvandlas till gym, tonårslya eller ungdomsdel.
 • Villan har varsamt renoverats till toppskick med det bästa kvar av 20-talskänslan. Bland renoveringarna kan nämnas ny kyl och frys 2019, ny spishäll och ugn 2018, vaxade golv i hall, kök, vardagsrum och övre hall samt totalrenovering av alla fönster och vita snickerier 2015, ny dubbel carport och friggebod 2008. Källaren totalrenoverades 2006 inklusive relaxdel, badrum och bastu.
 • Interiören är väl vald med genomgående vita och ljusa nyanser i gemensamhetsrummen och smakfulla tapeter och färger i sovrummen. Kök, trappa och hall har slipade furu-/grangolv, vardagsrum, övre sovrum och övre hall har ekparkett. Klinkergolv med golvvärme ligger i entrén och båda badrummen. Källaren har tre rum med klinker och vattenburen värme i relaxdelen.
 • Ytterligare en fördel är husets många förvaringsutrymmen. Varje sovrum har garderober och övre plan har även en separat klädkammare. I källarens kontor/sovrum finns garderober och vinförråd, och så tillkommer förstås det stora garaget. På utsidan finns matkällare/fruktförråd och på tomten en friggebod som är delvis vinterisolerad. Lekstugan är ett bra förråd för trädgårdsmöblerna på vintern.
 • Tomten på hela 1 532 kvm är en uppvuxen lummig och mysig trädgård med sol från morgon till kväll, stora lekytor och även plats för pool på minst två ställen. Här kan du förverkliga alla drömmar om odlingsprojekt och trädgårdsdesign! De stora utomhusytorna ger också massor av plats för gäster och fester. Med carporten kan garaget istället nyttjas som hobbyrum, verkstad eller gym. Gårdsplanen rymmer flera bilar utanför carporten. Huset har även bra säkerhet med larm från Sector Alarm, lås på alla fönster på entréplan och galler på alla källarfönster.
 • Läget är idylliskt, lugnt och fridfullt i Turebergs villakvarter, med allt inom räckhåll - från friluftsliv och löpning med mera i Järvafältets stora naturområden, till Sollentuna Centrums stora utbud av butiker, service och restauranger. Nya Häggviks handelsplats bjuder också på bra shopping. Dessutom finns det gott om både förskolor och skolor av hög kvalitet inklusive gymnasium i närområdet.
 • Kommunikationerna är smidiga, till Sollentuna centrum och station kan du promenera på en kvart (cirka 1,3 km). Några minuter bort går buss till både Sollentuna och Helenelunds station, det finns även direktbuss till Stockholms city. Med pendeln når du både Stockholms city och Arlanda på 15-20 minuter.
 • Välkommen till en riktig 20-talsdröm, fantastiskt fint renoverad men med massor av originalcharm, stor solig, insynsfri tomt och önskeläge en kvart från centrum!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • ENTRÉN är välkomnande med en ljus, fin farstuveranda omgiven av fönster och med plats för sittbänkar eller fåtöljer. Innanför den träder du in i hallen som är ett bra kapprum med gott om plats för förvaringsmöbler och klädavhängning. Farstun har klinkergolv och hallen har furugolv.
 • KÖKET rakt fram från hallen är härligt luftigt med känsla av lantkök och rejält utrymme för en egen matplats. Interiören med massiva furubänkskivor till den vita skåpinredningen harmonierar med 20-talsstilen, bland annat ingår en överdel med höga vitrinskåp. Takhöjden blir här påtaglig och skapar både en skön känsla av rymd samtidigt som den ger plats för dubbla skåp på höjden. Matlagning och köksbestyr är enkelt och praktiskt tack vare modern maskinpark och mycket svängrum. Köket har egen utgång till trädgården och är inrett med ljusa tapeter och vitt kakel.
 • TERRASSEN är en magnifik uteplats som sträcker sig runt två sidor av huset, med fin stenläggning och generösa ytor för sommarens alla soliga dagar. Formen och de stora ytorna gör det enkelt att möblera med såväl grillplats och utekök som matbord och loungedel, allt helt insynsfritt tack vare staketet. Terrassen öppnar sedan upp mot den ena delen av den vidsträckta trädgården, med plats för pool om man vill.
 • VARDAGSRUMMET öppnar upp i ett sagolikt sällskapsrum med stora öppna ytor och flödande ljusinsläpp från två håll. Här bjuder man gärna hem släkt och vänner till en både representativ och ombonad miljö med frikostiga ytor för soffgrupp och sköna fåtöljer, bokhyllor och hemmabio. Interiören är ett vackert parkettgolv och randiga tapeter i vitt.
 • MATSALEN innanför vardagsrummet är ett smakfullt måltidsrum för middagar och fester, men då köket rymmer en stor matplats kan man istället använda matsalen som en extra vardagsrumsdel, bibliotek eller tv-rum. Öppningen mot vardagsrummet ger möjlighet att öppna upp och förena rummen vid t ex mingel och fester, och när man så önskar kan man enkelt stänga igen öppningen med skjutdörrar. Matsalen är inredd som vardagsrummet.
 • Övervåning
 • HALLEN är möblerbar och passar bra som en allmän arbetsyta eller som lekrum för barnen, med plats för antingen en liten soffhörna eller ett skrivbord. Hallen har ljusa väggar i en puderrosa nyans. Bredvid hallen finns en separat klädkammare.
 • BALKONGEN är en solig, upphöjd oas där man kan sitta och ha utsikt över framsidans gårdsplan medan man läser en bok eller tar en kopp kaffe. Den är också praktisk för att hänga ut sängkläder på vädring.
 • SOVRUM 1 passar bra som master bedroom, med avskild placering på ena sidan av övervåningen och med utsikt mot gårdsplanen. Rummet är sofistikerat inrett med en ljus mönstrad tapet.
 • SOVRUM 2 är ett rymligt barnrum i ljusblått med matchande blommig fondtapet. Här finns utrymme för både säng och skrivbord, och rummet har fönster mot terrassen och den större delen av trädgården.
 • SOVRUM 3 bredvid nummer 2 är det största på övervåningen och ett utmärkt tonårsrum. Här pryds väggarna av en läcker randig tapet. Alla tre sovrum har egna garderobsutrymmen.
 • BADRUMMET är rymligt och helkaklat i vitt, golvet är ljusa stora klinkerplattor. Ett lätt snedställt tak i ljus träpanel med takfönster gör badrummet väldigt ljust. Förutom badkar finns en separat duschhörna.
 • Källarvåning
 • RELAXDELEN är en lyxig del av huset som omfattar både nedre hallen och det stora rummet intill, med bastu och plats för en skön sittgrupp att koppla av i. Både hall och relax har ett stilfullt klinkergolv, och i anslutning till hallen kompletteras relaxdelen av ett duschrum med mosaikklinker, helkaklade vita väggar, glasvägg till duschen samt en snygg tvättställskommod.
 • ARBETSRUMMET kan disponeras på mångahanda sätt, som ett fjärde sovrum, kontor/gästrum eller kanske vinprovningsrum då det inkluderar en inbyggd förvaringsdel med vinhyllor. Även det här rummet har klinkergolv och vita väggar, det finns även ett fönster samt entré till/från garaget.
 • I övrigt hyser källaren en väl tilltagen och fräsch TVÄTTSTUGA med bra förvaringsutrymmen och arbetsytor på båda sidor samt fönster åt två håll. Vidbyggt finns ett separat förråd/matkällare som nås från utsidan.
Fastighet
Tomtarea
1532 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusmark 3 349 000 kr
Småhusbyggnad 2 418 000 kr 1929
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
23 April 2021
Energiklass
G
Inskrivningar
Planbestämmelser
Avstyckningsplan Ändring Av Dp
Inteckningar
Rubrik saknas"
70000
Rubrik saknas"
150000
Rubrik saknas"
2050000
Rubrik saknas"
2327500
Rubrik saknas"
2711000
Totalt
10 019 500 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 418 000 kr
Markvärde
3 349 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
5 767 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea 123kvm
 • Tomtarea 1532 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tavelramen 6
Adress
Ryavägen-14
Postnummer
19163
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1926
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Boarea
123 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
5
Fasad
Puts
Fönster
2-glasfönster kopplade och några 1+1 glas
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Gjuten betong
Tak
Tegelpannor
Grund
Grundsulor
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Driftkostnader
Uppvärmning
28 000 kr
Vatten och avlopp
6 600 kr
Renhållning
2 400 kr
Total driftkostnad
ca 37 000 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 083 kr/mån. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Kostnader för Tv/bredband och försäkring tillkommer. Uppgifter avseende driftkostnad kommer från säljaren.
Alla bilder
Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!Underbar 20-tals villa med originalcharm och stor lummig trädgård!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Patrik Bergström

  Patrik Bergström

  Fastighetsmäklare

  0733-15 19 54

  patrik@susannepersson.se