Beskrivning

Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.

En villa med 6 rum på 166 kvm och två härliga uteplatser varav en terrass, finns nu tillgänglig i mysiga Töjnan, nära nya skolan och naturområden.

 • En mycket trevlig 1,5-plansvilla väntar i lugnt läge i Töjnan, nära både natur, skola och med bra tillgång till service och kommunikationer. Planlösningen är bra med sovrummen fördelade på båda våningarna, två stora sällskapsrum och fin öppenhet mellan kök, matsal och vardagsrum. Möjlighet finns att skapa ett femte sovrum genom att dela av det övre allrummet.
 • Många höga fönster i sällskapsdelen ger ett massivt ljusinsläpp och bostaden är välförsedd med uteplatser, dels stenläggningen i trädgården utanför vardagsrummet, dels en riktigt stor, öppen terrass ovanpå garaget. Dessutom finns det en balkong på övre plan. Andra fördelar är braskamin i vardagsrummet och bastu i det övre badrummet, samt rymlig tvättstuga med groventré.
 • Villan är byggd 1978 och har bara haft en ägare vilket gör att huset är välhållet, dock med delvis originalinteriör där det finns potential att uppdatera ytskikt och sätta sin egen prägel på huset. Rummen har genomgående trägolv, laminatgolv i något rum och i badrummen är det klinker.
 • Det vidbyggda garaget med intilliggande stor förrådsdel är genomtänkt placerade på husets gavelsida mot vägen, vilket ger bra insynsfrihet. Tomten på 1004 kvm är plan med fina gräsmattor som ger utrymme för mycket lek, studsmatta med mera.
 • Huset har attraktivt läge i Töjnan, precis bredvid Töjnaskolan som just nu är under total ombyggnad, vilket innebär att det är väldigt lugnt under helger och kvällar - och att när renoveringen är klar är det bara någon minuts gångavstånd till närmaste skola. Töjnan är i övrigt ett lugnt område med uppvuxna villakvarter.
 • Servicen är så gott som komplett i Sollentuna centrum som du har på lagom cykelavstånd, och där det finns ett stort utbud av butiker, service och krogar. I Häggvik finns stormarknad, bygghandel med mera. Stora grönområden för friluftsliv finns på Järvafältet och åt motsatt håll har du Edsviken med strandpromenad och badplatser.
 • Från dessa lugna kvarter går det smidigt att ta sig till jobb, stadens nöjesliv, vänner med mera. Direktbuss/pendlarbuss går till och från city på vardagarna och 400 meter bort buss 528 går till både Sollentunas och Helenelunds station. Kista med galleria, t-bana och företagspark ligger nära och till Bromma flygplats kan du ta dig på 20-30 minuter oavsett färdsätt.
 • Välkommen till en familjevänlig villa med attraktivt läge, många rum och stora soliga uteplatser åt två håll, samt braskamin och bastu!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN är ett välkomnande kapprum som har gott om plats för klädavhängning samt ljus interiör med trägolv och ljusa väggar. Här finns även trapphuset.
 • DUSCHRUMMET är inrett med klinkergolv med golvvärme samt helkaklade väggar. Det är också rymligt med plats för badkar (i dagsläget finns dusch) och utrustat med en rejäl tvättställskommod och stort spegelskåp.
 • KÖKET är modernt, fräscht och lättarbetat med generösa arbetsytor och stor matplats som öppnar sig mot vardagsrummet. Från matplatsen når du också uteplatsen på gavelsidan. Ett grått trägolv ger köket egen karaktär, och matchas fint av svart och grått mosaikkakel ovanför arbetsbänkarna. Maskinparken är också modern och omfattar kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn och mikro samt diskmaskin.
 • VARDAGSRUMMET är riktigt spatiöst och fantastiskt ljust tack vare höga fönster längs hela gavelsidan mot tomten. Här får familjen en mycket trevlig sällskapsdel som är lättillgänglig med öppenhet mot både hallen och matplatsen/köket, och med stora luftiga ytor för sittgrupper med mera. Braskaminen ger mysfaktor under den kalla årstiden och interiören är ljusa väggar och trägolv.
 • Den stenlagda UTEPLATSEN har optimalt söderläge och ligger även insynsfritt med utblick mot trädgårdens gräsytor och grönska. Väggar på sidorna ger lä och balkongen ovanför ger delvis tak ovanför uteplatsen, som rymmer både en stor matgrupp, grill och vilstolar.
 • SOVRUM 1 är ett fint barnrum med en egen garderob och ostört läge med ett fönster mot baksidan. Båda nedre sovrummen har trägolv.
 • SOVRUM 2 är ett rymligt och bra master bedroom med en hel inbyggd garderobsvägg med skjutdörrar. Väggarna har originaltapeter. Rummet får rikligt med ljusinsläpp från två fönster och har bra plats för byråer med mera förutom dubbelsäng.
 • TVÄTTSTUGAN är placerad bredvid duschrummet och har praktisk groventré när man kommer hem med blöta eller smutsiga kläder. Den är inredd med våtrumsmatta och eleganta tapeter. Ovanför maskinerna finns en bra arbetsbänk och förvaring i överskåp.
 • Övervåning
 • ALLRUMMET är ett ypperligt extra sällskapsrum, perfekt som tv-rum och/eller barnens eget lek- och vardagsrum, med mycket plats för soffor, hemmabio med mera. Delen mot balkongen kan med fördel delas av för att skapa ett extra sovrum, t ex master bedroom. Interiören är ombonad med ljust trägolv, ljusa väggar och träpanel i taket.
 • BALKONGEN har ett fint söderläge och är mysig att vistas på i alla väder då den har tak, men främst för att sitta på första parkett och njuta av solen. Den är också praktisk för att vädra sängkläder med mera.
 • SOVRUM 3 är ett bra barnrum som är under renovering, med två inbyggda garderober och fönster mot vägen.
 • SOVRUM 4 är ytterligare ett rymligt barnrum, inrett med ljust laminatgolv och vita väggar. Här finns tre inbyggda garderober och rummet har utgång till terrassen ovanpå garaget vilket gör att det även passar som alternativt allrum/tv-rum.
 • TERRASSEN är ytterligare en härlig uteplats med fantastiskt vidsträckta ytor för solsängar, loungemöbler med mera. Allt i ett öppet och högt läge där man kan koppla av hela familjen till vardags, och även inbjuda till soligt soffhäng med släkt och vänner. Terrassen har trätrall och ett målat räcke.
 • BADRUMMET har ljust klinkergolv och matchande helkaklade väggar. Här finns duschhörna och även bastu för njutbara värmande stunder efter lugna såväl som ansträngande vinteraktiviteter.
Fastighet
Tomtarea
1004 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 873 000 kr 1978
Småhusmark 2 953 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
15 Oktober 2019
Energiklass
F
Inteckningar
Rubrik saknas"
300000
Rubrik saknas"
350000
Rubrik saknas"
500000
Rubrik saknas"
610066
Rubrik saknas"
700066
Rubrik saknas"
750066
Totalt
3 960 264 kr
Besiktning
Förbesiktigad
1
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 873 000 kr
Markvärde
2 953 000 kr
Värdeår
1978
Totalt
5 826 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea 166kvm
 • Tomtarea 1004 kvm

Budgivning pågår
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tallstammen 19
Adress
Söderängsvägen-11A
Postnummer
191 34
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1978
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
166 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
6
Fasad
Kalksandsten och träpanel
Fönster
3-glasfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
El - vattenburen värme
Ventilation
Självdrag
Övriga byggnader
Friggebod
Driftkostnader
El
24 664 kr
Vatten och avlopp
3 090 kr
Renhållning
600 kr
Total driftkostnad
ca 28 354 kr/år
Antal i hushållet
2
Kommentar
Kostnaden för el innefattar även kostnaden för uppvärmning.
Kostnaderna enligt säljarens uppgifter.
Alla bilder
Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.Välplanerad villa 6 rum med dubbla uteplatser och fin tomt.
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Per Larsson

  Per Larsson

  Fastighetsmäklare

  070 495 74 55

  per@susannepersson.se