Beskrivning

Stor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenläge

Välkommen till en läcker villa på insynsfri tomt i familjevänligt önskeläge nära Töjnaskolan, natur och service!

 • En fantastisk villa i toppklass, med vidsträckta sällskapsytor och 7 rum på 235 kvm, väntar på familjen som vill ha frikostiga sociala ytor för avkoppling och umgänge. Huset har en säregen och unik design, med mycket karaktär och enastående ljusinsläpp via stora fönster, som även ger fri utsikt mot trädgården.
 • Den maffiga takhöjden i övervåningens allrum skapar en härlig rymd, särskilt då allrummet också är ovanligt stort. Allrummet öppnar upp från en rymlig hall och de väl tilltagna ytorna ger möjlighet att dela av och skapa fler sovrum om man så önskar. Gott om förvaring finns också i hela huset.
 • Även entrévåningen präglas av härlig öppenhet med ett enormt vardagsrum som är sammanlänkat med både hallen och köket/matplatsen. Sovrummen är fint fördelade med två på vardera våning samt ett mindre barnrum/kontor.
 • Villan är välförsedd med bekvämligheter, bland annat två öppna spisar, en i vardagsrummet och en på uteplatsen, vilket ger möjligheter att mysa till öppen eld både inne och ute. Det finns även bastu i nedre badrummet, för lyxig avkoppling. Andra detaljer värda att lyfta fram är det läckra öppna trapphuset och den delvis öppna vita spaljéväggen mellan hall och vardagsrum.
 • Uteplatsen ger huset ytterligare en mycket stor sällskapsdel för sommarhalvåret. Då den sträcker sig över en stor stenläggning på två sidor får den massor med sol större delen av dagen och kvällen. Utöver uteplatsen finns en balkong på övre plan, med både glasväggar och glastak.
 • Utöver husets generositet med både boyta och rum är interiören mycket elegant, med båda badrummen nyrenoverade 2018 (övre) samt 2019 (nedre). Golven är genomgående parkett utom i hallen som har skiffer, samt badrum och tvättstuga som har klinker. Golvvärme finns i båda badrummen.
 • Läget är mycket tilltalande och attraktivt, på en skafttomt som ligger väldigt insynsfritt och mysigt. Tomten omfattar 935 kvm vilket är en bra storlek som ger en fin, plan trädgård med fruktträd och annan grönska, samt grusläggning kring entrén. I trädgården finns även en jordkällare, perfekt för att lagra potatis och andra grödor i större mängd, som inte ryms i kylskåpet.
 • Villans läge är optimalt för en barnfamilj, alldeles intill nya Töjnaskolan, så att man kan gå till och från skolan på någon minut, och kan undvika stressiga mornar och bilskjutsande. Även förskolor finns inom gång- och cykelavstånd. Stora naturområden för friluftsliv och motion finns på Järvafältet strax nordost om området, och åt andra hållet har du Edsviken med bad och strandpromenad.
 • I Sollentuna centrum, på en kvarts promenadavstånd, har du ett fullödigt utbud av butiker, service och restauranger, och det är även lätt att ta sig till Kista galleria med ytterligare shoppingutbud, biograf med mera. I Sollentuna har du pendeltåget som tar dig till Stockholms city på en kvart, och i Kista finns t-bana.
 • När du har lite mer bråttom går det bussar två minuter bort, till både Helenelund och Sollentuna C. Med bil når du E4 på bara några minuter, vilket är svårt att tro med tanke på det bullerfria lugnet i området.
 • Välkommen till en utsökt och unik villa med nya badrum, öppen spis både inne och ute, magnifika sällskapsrum och många sovrum, en minut från nya Töjnaskolan och en kvart från Sollentuna centrum!
 • PLANLÖSNING:
 • Entrévåning
 • HALLEN är välkomnande och luftig, med trevlig öppenhet mot det fina trapphuset och vardagsrummet. Hallen har tåligt och elegant skiffergolv i entrédelen, där du även har gott om plats för klädavhängning, bland annat i en rymlig garderobsvägg .
 • VARDAGSRUMMET är magiskt med sitt hänförande ljusinsläpp från raden av stora fönster, som öppnar upp mot trädgårdens grönska och ger ljuset fritt inträde. Här får familjen en sällskapsdel utöver det vanliga vad gäller både storlek och inramning, med trivsam loungedel i hörnet kring den öppna spisen, och stora inbjudande ytor för gästfrihet, fester och middagar i den centrala delen. Allt i en hänförande öppen miljö där du har social kontakt med köket och matplatsen. Interiören är vita respektive gråa väggar till det ljusa parkettgolvet. Eldstaden är superfin och inkluderar en bänkhylla bredvid. Från vardagsrummet kliver du ut på uteplatsen via en centralt placerad altandörr.
 • UTEPLATSEN är sommarens självklara plats för både familjeliv och umgänge, med långsträckta ytor längs sidan och på framsidan av huset. Här är det fritt fram för allt från stora sittgrupper till matbord, grill och vilstolar, i optimalt läge från sydöst till sydväst. I hörnet tronar en eldstad där man kan tända en varm brasa för att kunna sitta ute även vår och höst. Båda eldstäderna är godkända vid sotning och brandinspektion.
 • KÖKET är ett smakfullt, gediget Kvik-kök med frikostiga arbetsytor i vinkel och generös förvaring. Till detta har du en bra maskinpark med spishäll och fläkt, inbyggd ugn och mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Köket rymmer en egen stor matgrupp i en matsalsdel med utgång till uteplatsen. Fönsterväggen pryds av vitt kakel och väggen bakom spishällen är vackert mönstrad. Övriga väggar är vita.
 • SOVRUM 1 är rymligt och lättmöblerat, med mycket ljusinsläpp från ett stort fönster mot baksidan. Här finns utrymme för flera möbler förutom säng, i ett fint barnrum med egen garderobsvägg och interiör i ljusrosa och ljuslila.
 • SOVRUM 2 är ett utsökt master bedroom, med dubbla fönster i snedtaket och ytterligare ett stort fönster på långsidan. En halvvägg fungerar som sänggavel samtidigt som den skapar en separat rumsdel där man kan inreda en arbetsplats eller en liten loungedel. Rummet har en garderobsvägg och är sobert inrett med en grå fondvägg samt bjälkar i taket.
 • SOVRUM 3 är ett mysigt barnrum/arbetsrum/gästrum där man tagit tillvara den inre hallen utanför tvättstugan. Rummet får bra ljusinsläpp från ett takfönster i snedtaket, och har entré till/från tvättstugan. Väggarna är vita och rummet avgränsas av sofistikerade skjutdörrar.
 • BADRUMMET är nyligen totalrenoverat 2019 och riktigt exklusivt, med vackra klinkerplattor och helkaklade väggar i vitt, samt utsökt tvättställskommod med handfat och lådor under en stor väggspegel. Utöver dusch och wc finns en yteffektiv bastu med fönster mot vardagsrummet.
 • TVÄTTSTUGAN är superfräsch och mycket rymlig, inredd med snyggt klinkergolv och vita väggar kring en lättarbetad miljö med maskiner sida vid sida i ergonomisk höjd, samt bra arbetsytor och förvaring. Tvättstugan är också lättillgänglig och nås både från den inre hallen och via hobbyrummet och dess direktentré från tomten.
 • HOBBYRUMMET är ett bra extrarum med många användningsområden, från sovrum eller arbetsrum till gästdel, verkstad, gym med mera - eller varför inte tonårsdel med egen ingång?
 • Övervåning
 • ALLRUMMET är ett ljuvligt extra sällskapsrum, lekrum, tv-rum och allt vad man nu önskar, över stora ytor runt trapphuset och med fin inramning av snedtak i trä med synliga takbjälkar. Extra takhöjd där rummet sträcker sig upp till nock ger en skön rymd. Allrummet får rikligt med ljusinsläpp från fönsterpartiet och glasdörren till balkongen, och är även möjligt att dela av för att skapa ett extra sovrum om man så önskar.
 • BALKONGEN är långsträckt och inglasad, vilket gör den användbar i många väder och under en lång säsong. Balkongen har dessutom glastak vilket ger ännu mer ljus och utsikt mot himlen. Här möblerar man gärna med några sköna fåtöljer för soliga stunder med utsikt mot framsidan., när det kanske inte riktigt är väder för att sitta utomhus.
 • SOVRUM 3 är ett mindre rum men ändå med bra utrymme för både skrivbord och andra möbler förutom säng. Rummet har full takhöjd och är inrett med vita väggar samt en mörk fondvägg. Bredvid detta rum finns en rymlig klädkammare/vindsförråd.
 • SOVRUM 4 är något större än nr 3, och ännu ett utmärkt barnrum, här med snedtak och ljusa väggar samt ett par fondväggar i pastellfärger. Rummet är avdelat så att det har två sovalkover, men mellanväggen kan enkelt tas bort. Rummet har även egen ingång till en klädkammare. Båda barnrummen har fönster mot baksidan.
 • BADRUMMET är påkostat och mycket fint renoverat 2018, helkaklat i grått och med stor duschhörna, vägghängd wc samt stilfullt badrumsmöblemang i form av tvättställskommod, handfat och rejäl väggspegel.
Fastighet
Tomtarea
935 kvm
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 4 199 000 kr 1977
Småhusmark 2 901 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Utförd
Datum
12 Juni 2017
Energiförbrukning
40 kwh/kvm (Atemp) per år
Energiklass
B
Inteckningar
Rubrik saknas"
525000
Rubrik saknas"
625000
Rubrik saknas"
725000
Rubrik saknas"
825000
Rubrik saknas"
4632500
Rubrik saknas"
5300000
Rubrik saknas"
7000000
Rubrik saknas"
7350000
Totalt
34 332 500 kr
Elförbrukning
Företag
SEOM
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 199 000 kr
Markvärde
2 901 000 kr
Värdeår
1977
Totalt
7 100 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 7 rum varav sovrum 4
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 235kvm / 40kvm
 • Tomtarea 935 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tallstubben 13
Adress
Söderängsvägen-5B
Postnummer
19134
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
1977
Byggnadstyp
1 ½ plan
Boarea
235 kvm
Biarea
40 kvm
Antal sovrum
4
Antal rum
7
Fasad
Skiffer / trä
Fönster
2-, 2+1- och 3-glas isolerfönster
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Tak
Shingel
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluftsventilation
Driftkostnader
El
19 200 kr
Vatten och avlopp
6 000 kr
Renhållning
1 440 kr
Övriga kostnader
7 200 kr
Total driftkostnad
ca 33 840 kr/år
Kommentar
Driftskostnaderna enligt säljaren.
Övrigt är kostnaden för säljarens val av bredband.
Kostnad för försäkring tillkommer,
Alla bilder
Stor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenlägeStor villa med 7 rum, bastu, 2 eldstäder, mycket karaktär och toppenläge
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Per Larsson

  Per Larsson

  Fastighetsmäklare

  070 495 74 55

  per@susannepersson.se