Beskrivning

Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!

Ett unikt hus 192 kvm i 4 etage, med stor altan och 8 rum, väntar på familjen som söker ett hem med härliga sällskapsytor och mycket personlighet.

 • Uppfyll drömmen och många rum, ljusa stora sällskapsytor och ett hem med mycket karaktär, i denna varsamt omgjorda 20-talsvilla! Huset är verkligen unikt med sina fyra våningar som knyts samman av halvtrappor mellan alla plan, där två trapphus ger huset en egen charm och annorlunda planindelning.
 • Villan präglas av en härlig blandning mellan nytt och gammalt, där man också finner många unika lösningar och utrymmen som gör huset lekfullt och oförutsägbart. Det här är verkligen ett personligt hus med stora sällskapsytor för både stora och små. Tomten gränsar till en allmänning vilket gör läget extra ostört och avskilt.
 • Den öppna planlösningen och halvtrapporna mellan etagen ger huset ett luftigt och gästvänligt intryck. Halvtrapporna är dessutom centralt placerade och knyter samman alla rum och våningar på ett bra sätt. Hela villan präglas av en mysig atmosfär och ett stort, generöst kök med integrerat matrum inspirerar till fest och matlagning.
 • Här får familjen 8 rum varav 4-5 möjliga sovrum. Plan 1 och 2 skapar tillsammans den ljusa representativa sällskapsdelen med kök och matplats som hjärtat i mitten. Kring detta har du en enorm altan i sydväst och mot nordost ett inbjudande vardagsrum med utgång till en egen altan på baksidan.
 • Plan 3 samlar tre rymliga sovrum varav ett bra arbets- och gästrum, samt ett välrenoverat och påkostat badrum. Via nästa halvtrappa når du sedan det översta etaget med stort mysigt allrum med balkong, och så ett väl tilltaget master bedroom i avskilt läge.
 • Villans placering är väldigt tilltalande på en avskild skafttomt i utkanten av Tureberg. Den ligger alldeles intill en allmänning vilket gör läget extra privat och ger närhet till natur och strövområden. Till detta har du en fin uppvuxen trädgårdstomt med flera fruktträd och fina perenner samt gott om ytor för lek och umgänge.
 • Uteplatserna ger ett direkt och enkelt tillträde till trädgården och båda har stora ytor som gör det möjligt att skapa flera rum och att följa solljuset hela dagen. Även i trädgården kan man skapa flera ytterligare uterum för olika ändamål. Ett garage och flera trädgårdsbodar ramar in tomten och gör den ännu mer privat. Tomten och huset ger en känsla av att bo på landet, trots det centrala läget.
 • Originalhuset från 1924 byggdes ut med 100 kvm 2008. I samband med tillbyggnaden gjordes även dränering, byte av fasad, nya fönster i hela huset, nytt kök, utbyggnad av altan och wc. 2015 gjordes nytt badrum på övervåningen samt ny och fantastiskt stor altan på gavelsidan mot sydväst. Bergvärme installerades 2005, huset har även larmabonnemang som kan övertas. Förutom garaget finns det plats för 2 bilar på uppfarten.
 • Köket har solitt vaxvitt trägolv, övriga rum har parkettgolv. Golvvärme finns på plan 1, 2 och 3. Några saker som behöver åtgärdas är balkongräcket som är lågt och balkongdörren som är sliten. Yttertaket på den äldre delen behöver bytas och badrummet i den äldre delen behöver renoveras.
 • Utöver husets karisma och kvaliteter är läget optimalt, nära naturen och samtidigt i lugna äldre villakvarter. Baksidan gränsar som sagt till en allmänning och stora grönområden finns nära, med stigar och spår för promenader och löpträning. Hela Järvafältet har du också i närheten.
 • Vardagsservice finns på gångavstånd, bland annat i Sollentuna centrum 1,5 km bort, med mängder av butiker, restauranger och även biograf. 700-800 meter från huset har du både förskolor (Töjnans förskola och Igelkotten) och skola (Töjnaskolan F-6). Häggviks handelsplats ligger också 1,5 km bort och erbjuder stormarknad, bygghandel och en rad andra butiker.
 • Från den här lugna hörnan av Sollentuna är kommunikationerna förvånansvärt smidiga till både city och andra knutpunkter. Buss 528 går cirka 400 meter från huset och trafikerar både Sollentuna pendeltågsstation samt Helenelunds station. Från Sollentunas busstorg går ytterligare ett antal busslinjer. Jobbar du i centrala Stockholm har du pendelbuss till stan cirka 500 meter från huset, och till Kista företagspark är det cykelavstånd. Till Bromma flygplats är restiden 20-30 minuter oavsett färdsätt.
 • Välkommen till ett otroligt charmigt hus med många kvaliteter, vacker trädgårdstomt och enastående läge med å ena sidan grönområden och å andra sidan gångavstånd till all tänkbar service!
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN är ett rymligt och välkomnande kapprum som nås genom dubbeldörrar. Här finns bra plats för klädavhängning och även gott om förvaringsplats i garderober.

GÄST-WC är inredd med mörkt klinkergolv och helkaklade vita väggar. Förutom wc finns tvättställ och väggspegel.

GÄSTRUM/ARBETSRUM har sitt fönster mot baksidan. Ett utmärkt arbets- och/eller gästrum i anslutning till gäst-wc. Detta rum får sin egen karaktär av den vackra vita väggpanelen.

VARDAGSRUMMET får ett underbart ljusinflöde från fönster i tre väderstreck inklusive dubbeldörrarna ut till uteplatsen. Med sin placering nära hallen blir det ett självklart välkomnande sällskapsrum direkt när du kommer hem och för gäster som kommer på besök. Interiören är stilren och vilsam med väggar i en elegant blågrå ton. Ytan ger rum för både en soffhörna och en matplats om man så önskar.

UTEPLATSEN på baksidan är långsträckt och löper längs markplan. Här har du närkontakt med den ostörda baksidan av tomten, med viss kvällssol och bra plats för att kunna rada upp vilstolar samt inreda med ett mindre bord.

Etage 2

KÖKET gjordes nytt 2008 och har inredning från Noblessa med bänkskivor i ek, allt väl valt för att ge rätt inramning som harmonierar med husets 20-talskaraktär. Arbetsdelen har bra ytor och bardisken ger en social plats för både gäster eller en snabb fika, tidningsläsning och samtal medan man pysslar med maten. Bakom bardisken har du lite av en "serveringsgång" med bänkskåp och vitrinskåp. Detta lantkök i modern tappning är utrustat med rostfria vitvaror från Siemens (2008): spis och fläkt, kyl och frys i fullhöjd, inbyggd ugn och mikrovågsugn samt diskmaskin. Till köket har du sedan en stor matplats mot baksidans fönster.

DUSCHRUMMET i den äldre delen behöver uppdateras till modernare standard.

ALTANEN på gavelsidan är helt sagolik med fantastisk storlek som gör att du kan flytta ut hela sällskapslivet hit på sommaren. Grillning, sommarfester, mingel, studentmottagning - och så alla de där stunderna med total avkoppling med familjen, i en vilstol med en bok, mysiga långa ljumma sommarkvällar. Allt i perfekt läge mot sydväst med eftermiddags- och kvällssol.

Etage 3

SOVRUM 1 och 2 ligger båda mot gavelsidan och är lika stora. Fönster i två väderstreck ger rummen generöst med ljus och det finns bra plats för skrivbord med mera förutom säng. Allt som allt två superfina barnrum, båda rummen är målade i en blågrå ton.

SOVRUM 3 har sitt fönster mot framsidan nära trappan och badrummet. Ett fint och nätt barnrum, målat i en varm ljusrosa färg.

BADRUMMET är nytt från 2015 och mycket stilfullt inrett med sexkantiga klinker och helkaklade väggar i vitt. Två duschar är praktiskt och även det här rummet har sin egen charm med badrumsinredning i en stil som verkligen klär huset. Det gula skåpet i badrummet ingår ej.

Etage 4

ALLRUMMET nås via den översta trappan och är ett riktigt mysrum med öppen spis, gråa väggar och ljusgrå träpanel i taket. Ett rum med mycket hemtrevnad och en bra plats för lek, spel eller läsning. Det kan även disponeras som en egen "lounge" till master bedroom.

BALKONGEN har samma härliga sydvästläge som den stora altanen. Det är skönt att kunna gå ut och njuta av solen utan att behöva gå ner till entrévåningen, och även att kanske få sitta på en högt placerad uteplats lite ifred med en bok eller en kopp kaffe och samtidigt ha koll på vad som händer på altanen och i trädgården.

SOVRUM 4 är ett stilfullt master bedroom i ensamt majestät på högsta etaget, med ljusa tapeter, varsin inbyggd garderob och mycket ljusinsläpp från framsidan. I rummet finns extra förvaring/klädkammare.

Källarvåning

I källarvåningen finns en delvis möblerbar hall, stor tvättstuga samt två stora förråd möjliga att göra om till ytterligare boytor, gym, hobbyrum med mera. Tvättstugan har 2 tvättmaskiner och 1 torktumlare.

Fastighet
Tomtarea
1131 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 131 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 1 161 000 kr 1929
Småhusmark 2 182 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2015
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inteckningar
Rubrik saknas"
400000
Rubrik saknas"
1518750
Rubrik saknas"
2210000
Rubrik saknas"
2360000
Rubrik saknas"
3856000
Rubrik saknas"
3956000
Rubrik saknas"
4008000
Rubrik saknas"
4306340
Totalt
26 921 430 kr
Taxering
Taxeringsår
2015
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
1 161 000 kr
Markvärde
2 182 000 kr
Värdeår
1929
Totalt
3 343 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 8 rum varav sovrum 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 192kvm / 42kvm
 • Tomtarea 1131 kvm

Budgivning pågår
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Tumstocken 16
Adress
Fyndevägen-10
Postnummer
191 63
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1925
Boarea
192 kvm
Biarea
42 kvm
Antal sovrum
5
Antal rum
8
Fasad
Stående träpanel
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Träkonstruktion
Utv. plåtarbete
Lackad plåt
Grundmur
Betonghålsten
Tak
Tegel, betongpannor, plåt
Grund
Betongplatta på mark och källare
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag
Övrigt om byggnaden
Larm finns och abonnemang kan övertas av köparen
Övriga byggnader
Garage samt uppfart med plats för två bilar.
Driftkostnader
Uppvärmning
30 000 kr
Vatten och avlopp
4 100 kr
Renhållning
3 000 kr
Försäkring
9 600 kr
Total driftkostnad
ca 46 700 kr/år
Kommentar
Summa ca 3 892 kr/månad. Kostnad för TV och bredband tillkommer. I kostnaden för uppvärmning ingår hushållsström. Uppgift avseende driftskonstader kommer från säljaren
Alla bilder
Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!Tillbyggd 20-talsvilla 8 rum och massor av charm!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Madeleine Thorén

  Madeleine Thorén

  Fastighetsmäklare

  0733-15 19 51

  madeleine@susannepersson.se