Beskrivning

Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!

I ett hus vid skogskanten väntar ett drömboende med uteplats i flera sektioner ut mot en allmänning och 5 rum på 150 välplanerade kvm, nära Edsviken.

 • Detta är en villa som verkligen ger utrymme i flera dimensioner - med härlig öppenhet i höjdled och minst lika mycket rum ute som inne. Boytan är 150 kvm, fördelade på 5 rum varav 3 sovrum. Bättre läge är också svårt att hitta - tomten ligger ut mot en allmänning med ett skogsparti, och samtidigt i ett högt läge som ger en fin utsikt över takåsarna i Silverdal! Det ostörda läget har verkligen utnyttjats till fullo genom en altan som består av olika delar.
 • En del av vardagsrummet är helt öppen upp till taket, vilket ger huset en egen karaktär. Samtidigt är ytorna mycket väl disponerade och inga rum är små eller trånga. På övervåningen finns sovrummen samlade vilket gör att alla familjemedlemmar kan ha sin egen ostörda plats, och på övervåningen finns också allrummet - familjens eller barnens sällskapsrum, där kontakten med entrévåningens kök och vardagsrum skapar ljus och luft.
 • Utrustning och materialval består av allt man kan önska av ett modernt boende, och huset är lättskött med fräscha färger och gott om förvaringsutrymmen. Köket är från Marbodal (2008) och alla rum har ekgolv utom hall, badrum och tvättstuga som har klinkergolv.
 • Här kan du i vardagen varva ner som om du vore på ett lantställe, samtidigt som du snabbt och enkelt kan åka in till city eller andra större centrumområden. En direktbuss går till/från Sergels torg cirka var 10:e minut i rusningstid, och du når enkelt större shoppingcentrum som Kista, Stinsen och Sollentuna. Närmast ligger Silverdals torg med mysig småstadskänsla och matbutiker, restauranger och service. Helenelunds pendeltågsstation promenerar du till på 15-20 minuter, och med bil tar du dig snabbt ut till både E4 och E18. Fina cykelvägar går ända från Silverdal till city.
 • Från Silverdal leder också härliga cykelvägar ända in till city.
 • Förutom blåbärsskogen du har inpå knuten, har du bara några hundra meter till Silverdals mycket fina rekreations- och strövområden runt Edsvikens vatten och skogar. Området är mycket lugnt och tryggt för barn, och det är nära till skolor och förskolor, badplatser och lekplatser.
Interiörbeskrivning

Entrévåning

HALLEN välkomnar med mörkgrått klinkergolv och vita väggar, via en dörr med lodrätt fönster. Rummets ljus kommer både via fönstret och från entrévåningens öppenhet. Gott om klädavhängnings- och förvaringsplats finns också, inte minst i den inbyggda garderoben med spegelskjutdörrar Elfa Lumi.

KÖKET är tidsenligt öppet och modernt planerat, med direktkontakt med vardagsrummet genom bland annat en bardisk där vännerna kan "hänga" medan dofterna från kvällens meny sakta sprider sig. Utrustningen omfattar allt man kan tänkas behöva för att bli riktigt inspirerad till både vardag och fest; inbyggnadsugn och mikrovågsugn, spishäll, kyl och frys i fullhöjd i köksö, helintegrerad och upphöjd diskmaskin samt spisfläkt - allt från Siemens. Inredningen "Grappa" från Marbodal (2008) går i fräscht och neutralt vitt inklusive skåp- och lådhandtag, och ovanför arbetsbänkarna i svart laminat sitter vitt högglanskakel. Infällda spotlights sitter både under skåpen och i taket. Väggarna i övrigt är gråmålade. Här möts verkligen ljuset, då rummet har matplats vid fönstret och samtidigt öppnar sig ut mot vardagsrummets och matsalens stora glaspartier. En eldriven markis med fjärrkontroll skuggar köksfönster och altan vid behov.

VARDAGSRUMMET är ett utrymme som öppnar för fri inspiration och möblering efter smak och behov - stora sittgrupper, höga barstolar vid "bardisken" mot köket, tv-möbler eller bara sällskapsplatser för umgänge, mingel och vardagsavkoppling. Även vardagsrumsdelen har stora fönster och inte minst går du här ut på den fantastiska uteplatsen mot skogen. I utrymmet under den eleganta trappan kan man med fördel inreda förvaringsplats eller lekhörna. Golvet är i ekparkett och kortsidornas väggar är ljusgrå medan en långvägg är vit och den andra har beige sjögrästapet.

MATPLATSEN i öppet majestät invid kök och vardagsrum utgör ett hav av ljus och underbar grönskande utsikt, öppet upp till taket vilket ger dubbel takhöjd - och enorma glaspartier i två våningar och två väderstreck! Jocelyn Warner-tapeterna ger en mycket elegant inramning. Husets läge innebär en helt fri och ostörd utsikt mot skogen utanför. Givetvis kan du här inreda med sittgrupper, läsfåtöljer eller något annat istället för matplats.

ALTANEN på framsidan vetter mot grannskapet och rymmer både vilstolar och matplats. Här har du koll på när gästerna kommer och här lär du inta de flesta av sommarens måltider - från frukost till kvällsfika - när du inte dukar ut på baksidans uteplats förstås.

UTEPLATSEN på baksidan, mot skogen, är ett kapitel för sig, med en rymlig del närmast huset och en trädäckad gång vidare ut till ett fantastiskt och stort trädäckat utrymme med avdelade ytor för matbord och vilstolar! Närmast huset skyddas uteplatsen av ett staket mot grannen och de stora trädäcken längre ut har ett underbart läge invid skogsbrynet, inramade av träd och kuperad terräng i högt läge.

LILLA BADRUMMET är elegant inrett med väggar i vitt högglanskakel med en mosaikklädd vägg i gröna toner bakom wc, och svart klinkergolv med golvvärme. Under tvättstället finns en rymlig vit kommod från Svedbergs och här finns även en snygg duschkabin, handdukstork, golvvärme samt ett fönster.

Praktiskt belägen intill köket ligger TVÄTTSTUGAN med tvättmaskin och torktumlare från Siemens, med avvibrerande fötter, under en praktisk arbetsbänk i laminat med tvättho och högt liggande fönster som ger ljusinsläpp. Rummet har vitmålad våtrumsvävtapet och svart klinkergolv, samt en vit skjutdörr i full rumshöjd.


Övervåning

Ovanför trappan möts du av ett ALLRUM som är luftigt och fantastiskt ljust tack vare öppenheten ner till matplats/vardagsrum, och således får in ljus från många stora fönster. Mot den öppna delen sitter ett högt räcke och rummet är mycket trivsamt för allt från lek till sällskaplig samvaro. Öppenheten gör att du kan stöka i köket och samtidigt ha koll på vad barnen har för sig i allrummet.

MASTER BEDROOM är med sin stora yta härligt ljust, med målade vita väggar och parkettgolv. Det stora fönstret låter ljuset flöda in, och det mindre fönstret är utmärkt när man vill vädra och släppa in svalka. Trots den hela garderobsväggen från Marbodal finns här ändå gott om plats för övriga möbler förutom en stor dubbelsäng.

SOVRUM 2 har stora fönster i två väderstreck och generöst utrymme för både säng och hyllor, arbetsplats med mera. Golvet är i ek och väggarna är ljust gråmålade. Fönstren har markis för avskärmning av ljus och värme.

SOVRUM 3 har ljust beigemålade väggar och två fönster varav ett högt liggande vädrings-/luftfönster. Även här finns gott om utrymme för både säng och övrigt möblemang.

BADRUMMET är mycket inbjudande med sitt mörkt melerade klinkergolv i bruna toner och väggar med vitt, matt kakel. Ovanför badkaret sitter ett högt liggande fönster, och duschhörnan har en dekorativ bred kakelbård med stenar. Den vägghängda tvättställskommoden från Svedbergs är i vitlaserad ek och det matchande spegelskåpet har infällda spotlights både undertill och i överkant. Även i taket kommer ljuset från infällda spotlights. Här finns även en handdukstork och golvvärme.

Fastighet
Tomtarea
377 kvm
Övrigt
Tomtarea 377 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 4 446 000 kr 2009
Småhusmark 3 548 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2018
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Majestätet GA:2, Sollentuna Majestätet GA:4 Officialservitut Dränering,tillträde,takutsprång; Officialservitut Takutsprång Officialservitut Dränering,tillträde,takutsprång; Officialservitut Takutsprång
Planbestämmelser
Detaljplan (2004-11-15)
Rättigheter förmån
Officialservitut Dränering,tillträde,takutsprång; Officialservitut Takutsprång
Rättigheter last
Officialservitut Dränering,tillträde,takutsprång; Officialservitut Takutsprång
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Majestätet GA:2, Sollentuna Majestätet GA:4
Inteckningar
Rubrik saknas"
6077500
Rubrik saknas"
6435000
Rubrik saknas"
6630000
Rubrik saknas"
6890000
Rubrik saknas"
7173000
Rubrik saknas"
7628000
Totalt
48 461 500 kr
Taxering
Taxeringsår
2018
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
4 446 000 kr
Markvärde
3 548 000 kr
Värdeår
2009
Totalt
7 994 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 5 rum varav sovrum 3
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea 173kvm
 • Tomtarea 377 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Majestätet 3
Adress
Sländstigen-34
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
2008
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
173 kvm
Antal sovrum
3
Antal rum
5
Fasad
Trä
Fönster
3-glasfönster isoler
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme Vattenburet radiatorsystem
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Driftkostnader
Kommentar
Driftkostnader för 2009 var ca :

El, vatten, avlopp ca: 27.700 kr
Försäkring ca: 5.000 kr
Sophämtning va: 2.100 kr

Totalt ca: 34 800 kr
Alla bilder
Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!Fantastiska 150 kvm med dubbel takhöjd och enorm uteplats!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Madeleine Thorén

  Madeleine Thorén

  Fastighetsmäklare

  0733-15 19 51

  madeleine@susannepersson.se