Beskrivning

Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!

Möjligheternas boende väntar i detta exklusiva arkitektritade hus om totalt 589 kvm med övervåning med panoramafönster mot Edsviken.

 • Välkommen till ett obeskrivligt fint boende som inte bara är ovanligt stort (totalyta 589 kvm). Villan är även unik med sin helt öppna, nybyggda övervåning med studiokaraktär! De stora panoramafönstren ger en makalös vy över Edsviken, och takhöjden går ända upp till taknocken. De tre våningarna är otroligt väl planerade och nyrenoveringen har gjorts med smakfullhet och kvalitet i varje detalj. Tre fungerande eldstäder finns, varav en utomhus vid altanen. Planlösningen är också speciell med sitt vinklade mittparti som ytterligare bidrar till husets egna karaktär och unika form. Utöver husets exklusiva kvaliteter får du även ett boende med 70 meter till Edsvikens fina vatten, i ett lugnt och barnvänligt område.
 • Tre våningar fyllda av livskvalitet
 • På entrévåningen är planlösningen öppen mellan kök, vardagsrum och matsal vilket ger massor av ljusinsläpp. De stora sällskapsytorna kompletteras av en mer privat sovdel som nås genom en "egen" hall/korridor från hallen och som går att stänga igen. I denna del är master bedroom och master bathroom med walk-in closet en härlig kombination och bekväm lösning.
 • Den enorma verandan går runt halva huset och följer solens rörelse så att det finns uterum med sol och skugga hela dagen. Altandelen under taket vid utgången har en vackert inbyggd eldstad som ger möjlighet till trivsam utevistelse från tidigt på vårvintern och till sent på hösten, då man kan värma sig vid elden. Huset har också en stenlagd uteplats där man kan njuta allra längst av eftermiddags- och kvällssolen.
 • Om entrévåningen är charmig och praktisk är övervåningen magisk med sin totala öppenhet på 200 kvm! Den måste helt enkelt ses, arkitektritad med pelarfri planlösning och takhöjd som ger en känsla av New York-studio. Den fantastiska rymden ger både ett otroligt ljusinsläpp och bjuder in Edsviken genom panoramafönstrens vackra vy.
 • I källarvåningen möts du av en stor loungeyta med ekgolv, vita väggar och eldstad. Här finns även ännu ett allrum/sällskapsrum med eldstad, samt badrum, wc och bastu. Övriga rum i källaren är ett barnrum, ett hemmakontor, central för bergvärmepumpen, tvättstuga, garage och ett stort förråd. Den separata ingången till källarvåningen ger möjligheter till exempelvis uthyrning, generationsboende eller boende för en barnflicka.
 • Trädgårdstomten på 1.501 kvm inbjuder till både trädgårdsintresse och lek, med stora plana gräsytor. Här finns en stenlagd uteplats där du får eftermiddags- och kvällssol. Fruktträd ger vacker grönska i blomningstider. Omgivande häckar och buskar skapar ostördhet och hindrar insyn. Tomtens storlek ger plats för pool, vilket nuvarande ägare har planerat för genom en bergvärmepump med tillräcklig kapacitet för att värma en pool.
 • Begreppet "Måste ses!" har nog aldrig varit mer berättigat än för denna magnifika villa, eftersom det är svårt att göra den rättvisa genom att försöka beskriva den. Så - varmt välkommen att se och inspireras av ett drömboende i ordets bästa bemärkelse!
Interiörbeskrivning

Total renoverat med total exklusivitet

Huset är totalrenoverat 2008-2010 med nytt tak, ny fasad, ny övervåning, nya golv och nya badrum. I samband med renoveringen installerades bergvärme med pumpar från IVT (Premium X15, 2x180 m) och nyborrade energibrunnar. Allt har samlats i ett helt nytt maskinrum. Huset fick även ny, vattenburen golvvärme i de centrala delarna och nya ytskikt i alla rum.

Huset har massivt ekgolv (Versailles) i hela övervåningen och i köket, vardagsrummet, sovrummen samt loungerummet i källaren. Övriga rum som badrum med mera har klinkergolv. Det nya köket från 2008 är ett stilrent och extremt funktionellt Invita-kök i högblankt vitt, med stor köksö och ytor värdiga en mästerkock. Ultramodern maskinpark gör matlagning och middagsförberedelser till ett stimulerande och enkelt nöje - med plats för alla som vill delta i att skapa flerrättersmenyn till sommarfesten.

Möjligheternas boende - skapa ditt drömhus

Även om huset i många avseenden är färdiginrett, är det samtidigt ett boende med stora möjligheter att skapa egna lösningar och förädla både innemiljöer och trädgård enligt personliga önskemål. Tomten rymmer med god marginal en pool, och tänk dig också en badtunna på den stora altanen - kanske nära eldstaden, så att du kan bjuda in till vinteraktiviteter som avrundas med bastu och bad intill en sprakande eld!

Övervåningen, som idag är helt öppen, är förstås möjlig att dela av till olika rum. Exempelvis om man hellre vill ha master bedroom här, eller andra sovrum, ateljé för kreativa fritidsintressen med mera. På övervåningen finns också två rum förberedda för badrum respektive wc, där du själv väljer material och inredning - kanske ett jacuzzibad i det stora rummet med fönster ut mot Edsviken?

Den stora boytan och källarvåningen ger även bra möjligheter till uthyrning, företagsdel, generationsboende eller eget boende för barnflicka/au pair. Ett flertal badrum och wc och flera stora sällskapsytor gör det till ett optimalt boende för den stora familjen eller familjekonstellationer med yngre och äldre barn.Entrévåningen

Den ljusa HALLEN öppnar upp mot trappan och in mot matsal, kök och vardagsrum. Du träder in på ett svart klinkergolv med stora plattor, och direkt till höger finns en inbyggd garderob med spegelskjutdörrar, som tar hand om klädförvaringen. Vid den mycket eleganta luftiga trappan ligger en mindre wc med svart klinkergolv och en fondvägg i svart kakel, och i övrigt vita väggar.

KÖKET är helt nytt från 2008 med exklusiv inredning från Invita i högblankt vitt, med bänkskiva i blank kvartskomposit och stor, härlig köksö. Fönstren och utgången till altanen låter köket bada i ljus, och belysning får du från infällda spotlights i taket. Den toppmoderna utrustningen från Siemens omfattar ugn, inbyggd kombiugn, induktionshäll och helintegrerad diskmaskin. Kyl och frys i fullhöjd och rostfritt kommer från LG och spiskåpan från Fjärås (Arcad) med takmotor. Blandaren kommer från Tapwell. Det är ett kök med inbyggd matglädje och gemenskap där man gärna lagar mat tillsammans, på ett enkelt sätt tack vare stora arbetsytor och mycket svängrum. Köksön har även plats för "barhäng" där man kan välkomna gäster med en fördrink. Via utgången till altanen tar du enkelt med dig kaffekoppen eller frukostbrickan ut i solen - eller dukar fram grillspetten till kvällens barbecue.

MATSALEN har en central plats och en stor glasvägg med dubbeldörrar mot hallen. Även här flödar ljuset in genom den egna, stora utgången till altanen och direktkontakten med köket. Här kan du möblera med flera små bord eller ett stort matbord för uppåt 12-14 personer. När det är fest kanske du dukar buffébordet här och låter gästerna ta med sig maten ut på altanen.

VARDAGSRUMMET flödar av ljus från stora fönsterpartier ända ner till golvet, som skapar direktkontakt med altanen och trädgården. Inramningen med vita väggar och kontakten med köket ger en fantastisk känsla av luft, rymd och plats - för sällskaplighet och gästfrihet såväl som för vardaglig avkoppling med familjen.

ALTANEN löper runt halva huset och erbjuder enorma ytor för att njuta av sol, värme och utomhusvistelse. Här kan du alltid välja mellan sol och skugga nästan oavsett tid på dagen. Intill dubbeldörrarna från vardagsrummet finns en inbyggd eldstad - en stark mysfaktor på vår och höst. Ytorna gör att du kan skapa olika "rum" - exempelvis en matdel med bord, stolar och grillplats, en vil- och soldel med sköna stolar, med mera. Trappan ner till tomten ger altanen ett upphöjt läge.

MASTER BEDROOM är ett sovrum där alla drömmar slår in - stort, fantastiskt ljust och rogivande, med ett läckert och annorlunda burspråk i hörnet och en egen liten fransk balkong. Burspråket kan skärmas av med ett draperi så att sömnen inte störs av morgonljuset, och balkongen har motsvarande rullgardin. Väggarna är vita och belysningen kommer från infällda spotlights i taket.

I MASTER BATHROOM har de vuxna lite av sin egen spa-anläggning. Svart, exklusivt klinkergolv och svart klinkervägg i duschdelen får kontrast av vita helkaklade väggar och påkostad inredning i vitt med dubbla tvättställ, rymliga kommoder, stor spegel och ytterligare förvaringsplats i ett vägghängt högskåp. Duschdelen med två duschar inramas av en fin glasvägg och i taket sitter infällda spotlights.

Sovrummets egen WALK-IN-CLOSET har ljust trägolv, vita väggar och en genomtänkt, extremt praktisk förvaringslösning längs väggen, med fack, lådor, skoförvaring och klädstänger som ger varje plagg sin plats - ett önskerum vad gäller de funktionella kraven på ett modernt boende.

SOVRUM 2 och SOVRUM 3 har vita väggar och ligger fint avskilt i entrévåningens hörna. Båda rummen har eleganta fönster som ger fint ljusinsläpp.

BADRUMMET har ljust klinkergolv och helkaklade vita väggar samt inkaklat badkar. Den vägghängda tvättställskommoden tar hand om mycket förvaring och är även en prydnad i sig. Här finns även handdukstork.


Övervåning - arkitektritad studio med utsikt över Edsviken

Att se bilderna i all ära - de kan ändå inte riktigt göra övervåningens STUDIO/ATELJÉ rättvisa. Den måste ses med egna ögon. Helt nybyggd, arkitektritad och helt öppen är det en våning med lyxig och samtidigt väldigt rogivande atmosfär. Näst intill fri från pelare ger den plats för ljuset att mötas från alla olika håll, och milsvid utsikt över Edsviken genom stora panoramafönster ner till golvet.

Fönsterpartiet som löper längs hela gaveln ger fri utsikt över Edsviken och till andra sidan, över trädtoppar och vattenspegel! Trägolvet med trappavsatser lägger en robust och elegant grund, och taket med dess välvda skiftande partier ger ett livfullt intryck. Vita väggar och tak förstärker ljuset. Överallt sitter stora, snygga infällda spotlights för en mjuk, behaglig belysning. Här finns även två rum förberedda för badrum respektive wc - det stora med fönster ut mot Edsviken. Nivåskillnaderna och de olika nischerna skapar samtidigt naturligt avdelade ytor som kan användas för olika ändamål - sovdel, sällskapsdel, ateljé/arbetsdel med mera. Öppenheten ger frihet att förändra och skapa nytt, för den som exempelvis vill dela av ytan med väggar.


Källarvåning - loungerum och massor med möjligheter

LOUNGERUMMET nedanför trappan har vita väggar och en inbyggd, vacker eldstad. Inred med sittgrupper och bord till ett mysigt och ganska avskilt bibliotek, allrum eller kanske mötesrum.

Innanför badrum och bastu finns ännu ett VARDAGSRUM/ALLRUM i husets hörna, med eldstad och vita väggar. Det är ett mycket fint sällskapsrum med många användningsmöjligheter - som barnens eget lek- och umgängesrum, vardagsrum i en uthyrningsdel, yogastudio/hemmagym eller avskilt gästsovrum.

ARBETSRUMMET har trägolv och vita väggar, och rejält med utrymme för ett eget/mindre företag - med plats för två personer vid behov, och utrymme för både skrivbord och flera hyllor. Rummet har ljusinsläpp från källarfönster.

BARNRUMMET har en inbyggd garderobsvägg och ett litet fönster - användbart som lekrum, "verkstad" för kreativt skapande, som sovrum till en barnflicka eller sovrum i ett generationsboende.

TVÄTTSTUGAN har ett ljust klinkergolv och helkaklade vita väggar, och är välutrustad med tvättmaskin, torktumlare, stor arbetsbänk och rejäla förvaringsutrymmen i flera skåp, samt plats för trådbackar med mera.

BADRUMMET har grått klinkergolv och helkaklade vita väggar med en mönstrad bård. Här finns duschkabin och en vit tvättställskommod samt spegelskåp förutom wc.

BASTUN intill badrummet lär bli populär under höst och vinter, då man kan värma sig efter skid- eller skridskoturen - kanske i kombination med bad i en badtunna på altanen.

GARAGE och FÖRRÅD är rymliga och praktiska, inte bara för att "förvara" bilen utan även allt annat man vill stuva undan, från verktyg och utrustning till sommarmöbler med mera.

Fastighet
Tomtarea
1501 kvm
Övrigt
Tomtarea 1 501 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 3 341 000 kr 1954
Småhusmark 3 849 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Hästräfsan GA:1, Sollentuna Hästräfsan S:1 Avtalsservitut Ledningar; Avtalsservitut Villa Mm Avtalsservitut Avloppsledning
Inskrivna servitut och övriga gravationer
Avtalsservitut Villa Mm, Avtalsservitut Ledningar
Planbestämmelser
Detaljplan (1996-06-11) , Byggnadsplan (1929-12-13) , Ändring av detaljplan (1993-11-16)
Rättigheter förmån
Avtalsservitut Avloppsledning
Rättigheter last
Avtalsservitut Ledningar; Avtalsservitut Villa Mm
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Hästräfsan GA:1, Sollentuna Hästräfsan S:1
Inteckningar
Rubrik saknas"
7500000
Rubrik saknas"
9000000
Totalt
25 500 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
3 341 000 kr
Markvärde
3 849 000 kr
Värdeår
1954
Totalt
7 190 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 9 rum varav sovrum 6
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 240kvm / 305kvm
 • Tomtarea 1501 kvm
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Hästräfsan 3
Adress
Alvägen-13b
Postnummer
191 33
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
1-familjs friliggande villa
Byggnad
Byggnadsår
1954
Byggnadstyp
2 plan med källare
Boarea
240 kvm
Biarea
305 kvm
Antal sovrum
6
Antal rum
9
Fasad
Puts
Fönster
Isolerglas
Stomme
Murmaterial
Grund
Betong
Uppvärmning
Bergvärme - IVT Premium X15
Ventilation
Mekanisk ventilation
Driftkostnader
Kommentar
är;

Elförbrukning inkl. värme kr 39.910 (36.062 kwh) - avser år 2012 - uppgift från Sollentuna Energi.
Vattenförbrukning kr 4.706 (250 kubik meter) - avser år 2012 - uppgift från Sollentuna Energi.
Sophantering ca 2.280 kr per år - avser juni 2012 till maj 2013 - uppgift från Sollentuna Energi
Kostnad för försäkring tillkommer.
Alla bilder
Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!Unik och magnifik villa 589 kvm med utsikt över Edsviken!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se