Beskrivning

Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!

En av Silverdals mest attraktiva hustyper erbjuder 154 kvm på 6 rum, tillsammans med flera uteplatser och balkong, samt fin tomt med bärbuskar.

 • Här har du chans till mycket livskvalitet och flera uterum i ett väldigt attraktivt hus i Silverdal – med flera stora uteplatser och ett boende med mycket bra planlösning som ger 6 rymliga rum på effektiva 154 kvm. Baksidans uteplats är väldigt skyddad av en häck med tät och fin avenbok.
 • Entrévåningen erbjuder stora, öppna och sociala ytor med fin kontakt mellan kök och vardagsrum, tillsammans med ett sovrum som är perfekt som arbets- och/eller gästrum. Övervåningen är mer familjens egen, med stort allrum för mys, lek och tv, tre stora sovrum, både badrum och wc samt mycket förvaringsplats i en separat klädkammare och snygg garderob i föräldrasovrummet. Planlösningen ger möjligheter till fler sovrum, exempelvis i arbetsrummet, och huset kan även byggas ut om man så önskar.
 • Hela huset präglas av ett generöst ljusinsläpp från stora och många fönster och på tomten finns gott om ytor för sommarens utomhusaktiviteter, från festmingel och grillkvällar till avkoppling i solstolar. På baksidan finns en härlig och avskild uteplats där sommarens måltider kan intas.
 • Materialvalen är genomgående ekparkett i rummen och klinkergolv i badrum och tvättstuga. Köket är mycket funktionellt med inredning från Marbodal (Torö i ek) och rostfri utrustning.
 • Tomten ligger i anslutning till en öppet område ämnat för gemensamma aktiviteter som ägs och hanteras av samfälligheten där man tryggt kan låta barnen vara ute och leka, och husets trädgården är trivsam och prunkande med flera bärbuskar (svarta och vita vinbär) och smultron. Trädgården och baksidan känns avskild och skyddad tack vare omgivande grönska och ett avsevärt avstånd till husen ovanför slänten.
 • På uppfarten finns det plats för två bilar varav en under carporten. Här finns även förråd på ca 10 kvm. Bakom förrådet finns gjutna cykelställ.
 • I Silverdal får du livskvalitet för hela familjen – med närhet till såväl natur, rekreation och trygghet som till service och välplanerade kommunikationer. Här har barnen många lekkamrater och fina lekplatser och ytor att röra sig på. Här finns inte mindre än fyra skolor och fem förskolor inom 1 km radie, och hela familjen kan njuta av promenadavstånd till badplatser, Edsvikens strövområden, sporthall och motionsspår för både löpning och skidåkning.
 • I området och vid torget 200 meter bort har du en mysig småstadskänsla, med närlivs, restauranger, café, inredningsbutik, frisör och gym. När du vill äta något extra gott ligger anrika krogen Lillstugan bra till för att bli ”stamstället”. Fina utflyktsmål finns, inte minst Ulriksdals slott med en fantastisk slottsträdgård och café. Hit går en fin cykel- och promenadväg. För lite mer shoppingbehov tar du dig snabbt och enkelt till Stinsen, Sollentuna centrum eller fina Kista galleria – alla med ett stort utbud av butiker och service, och Kista har även biograf och food court.
 • För arbetspendling och andra resor är kommunikationerna utmärkta, med 600 meter till bussar som tar dig vidare till knutpunkter som Mörby centrum och Danderyds sjukhus med t-bana samt till Karolinska sjukhuset. Dessutom går en direktbuss till och från Stockholms city i högtrafik morgon och kväll varje vardag! Du kan även ta pendeltåget från Helenelund, dit det är cirka 2 km. Pendeltåg går även till Sollentuna station.
 • Välkommen till en mycket attraktiv bostad – välplanerad, rymlig och öppen, med två stora härliga uteplatser, i familjevänliga Silverdal!
Interiörbeskrivning


HALLEN är en alldeles lagom stor entré med rödbrunt klinkergolv och en mörkbrun fondvägg, samt en stor skjutdörrsgarderob för ytterkläder med mera. Den är välkomnande och tar dig direkt in i hjärtat av huset – vardagsrummet och köket på varsin sida.

KÖKET är välplacerat med stora fönster och direkt tillgång till uteplatsen på entrésidan. Här är det enkelt att duka ut frukostbrickan eller grillbuffén på matplatsen utanför, samtidigt som köket också har en stor yta för matplats inomhus, med plats för 8-10 personer. Arbetsytorna är generösa på bänkskiva i granit och inredningen robust och snygg i ek (Torö, Marbodal). Utrustningen är från Siemens och omfattar spishäll, inbyggd mikrovågsugn, diskmaskin, kyl och frys i fullhöjd samt fläkt, allt i rostfritt. Väggen ovanför arbetsbänken är kaklad i ljus mosaik och väggen mot hallen har en läcker mönstrad fondtapet, och denna sida har en extra arbetsbänk med underskåp. Ljusinsläppet, ytorna och inredningen skapar tillsammans en inspirerande miljö.

UTEPLATSEN på framsidan direkt utanför köket omges av en häck och inbjuder till en matplats för att enkelt kunna äta ute till vardags, från frukost och till kvällsfika. Utgången direkt från köket gör det enkelt att duka ut närhelst man vill njuta av sin måltid i solen. Även vid entrén finns en yta att möblera med ett mindre fikabord eller ett par vilstolar.

VARDAGSRUMMET är husets självklara mittpunkt och sällskapsyta – stor och generös med plats för att inreda rummet i olika ”delar” som tv/soffhörna, läshörna med mera. Ljusinsläppet är fantastiskt från det stora fönsterpartiet mot väst och utgången till den skyddade altanen och uteplatsen på baksidan ger härliga extra rum på sommaren, med plats för mingel ute och inne när man har gäster. Väggarna är vita och rummet har en fin kontakt med köket.

DUSCHRUMMET har ljusgrått klinkergolv och helkaklade vita väggar, duschväggar i glas, spegel och förvaringsskåp utöver wc. Det är praktiskt och bekvämt med ett dusch-/badrum på varje våning. Här är också ett extra förrådsutrymme väl inplanerat i utrymmet under trappan.

TVÄTTSTUGAN är välutrustad och fräsch med rödbrunt klinkergolv, vita väggar och utrustning som omfattas av tvättmaskin, torktumlare och torkskåp tillsammans med bra arbetsytor, tvättho och extra förvaringsutrymme. Gaveln har ett fönster som ger ljusinsläpp.

UTEPLATSERNA på baksidan erbjuder flera stora ytor för olika ändamål – här har grill och stor matplats en egen del medan du kan möblera med en mysig sittgrupp och solstolar i lä närmast huset. Baksidan ”inramas” av en mur och grönska vilket ger insynsskydd och avskildhet.

SOVRUM 1 har ett bra läge, med stort dubbelfönster ut mot den avskilda inre uteplatsen – ett ljust, rymligt rum som passar utmärkt som gästrum kontor eller bibliotek då det finns en platsbyggd bokhylla med intregerad arbetsplats.

Övervåning

ALLRUMMET öppnar sig direkt ovanför trappan i övervåningens centrala sällskapsrum – luftigt och med plats för en sittgrupp och tv med mera. Härifrån når man även balkongen. Rummet kan även göras om till sovrum om man så önskar. Väggarna i allrummet är vita.

BALKONGEN i väster ger huset ytterligare ett uterum, i upphöjt läge och med plats för ett fikabord. Det är också skönt när man behöver hänga ut och vädra sängkläder med mera, eller vill gå direkt från sovrummet till en skön morgonstund i solen.

BADRUMMET har ljust klinkergolv och helkaklade vita väggar, och ett härligt hörnbadkar. Här finns även en separat duschdel. Ett överliggande fönster ger vädringsmöjligheter och ljusinsläpp. Inredningen i vitt med rymlig tvättställskommod ger gott om förvaringsplats. Duschdelen avgränsas med en fin mosaikvägg.

En extra WC är praktiskt och bekvämt för en stor familj. Husets lilla wc har vita väggar och klinkergolv. Mellan badrummet och wc ligger en inre hall med en smart inbyggd dubbelgarderob med skjutdörrar.

SOVRUM 2 är ett stort, rymligt och härligt föräldrasovrum, med plats för byrå eller bokhylla och med stor, egen inbyggd garderob med skjutdörrar – mycket elegant och rymlig. Fönster i två väderstreck ger massor med ljusinsläpp och fin utsikt över entrésidans uteplats.

KLÄDKAMMAREN är en dröm för den som önskar ett stort dressing room med strategiskt läge nära de två mindre sovrummen. här finns platsbyggda hyllor på ena sidan och klädstänger i två nivåer.

SOVRUM 3 är nästan lika stort som master bedroom, och har härlig utsikt mot altanen på gavelsidan. Rummet har väldigt gott om plats för övriga möbler förutom säng, exempelvis skrivbord, bokhylla och garderob. Väggarna är målade i ljusblått med en board.

SOVRUM 4 får ett väldigt fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Det är avlångt och lättmöblerat med både säng och flera andra möbler som bokhylla, garderob, skrivbord med mera. Väggarna är vita.

Fastighet
Tomtarea
352 kvm
Övrigt
Tomtarea 352 m² (friköpt).
Sammanställning uteplats
Tomtarea 352 m² (friköpt).
Vatten och avlopp
Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.
Taxering (lista)
Taxeringsvärden (lista)
Värderingsenhet Taxeringsvärde Värdeår
Småhusbyggnad 2 174 000 kr 2003
Småhusmark 2 548 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Taxeringsår
2012
Skatt/avgift
8524 kr/år
Energideklaration
Inskrivningar
Rättigheter / Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:32 Officialservitut Underhåll Av Fasad Officialservitut Underhåll Av Fasad
Planbestämmelser
Detaljplan (2000-11-16) , Ändring av detaljplan (2003-04-10)
Rättigheter förmån
Officialservitut Underhåll Av Fasad
Rättigheter last
Officialservitut Underhåll Av Fasad
Gemensamhetsanläggningar
Sollentuna Helenelund GA:32
Inteckningar
Rubrik saknas"
1300000
Rubrik saknas"
2600000
Rubrik saknas"
3800000
Totalt
11 500 000 kr
Taxering
Taxeringsår
2012
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde
2 174 000 kr
Markvärde
2 548 000 kr
Värdeår
2003
Totalt
4 722 000 kr
Skatt/Avgift
8524
Fakta
 • Antal Rum 6 rum varav sovrum 4 - 5
 • Hustyp Friliggande villa
 • Boarea/Biarea 154kvm / 10kvm
 • Tomtarea 352 kvm

Budgivning pågår
Se Budhistorik
Bud Budgivare Tidpunkt
6 900 000kr 1 16 April 11: 25
6 950 000kr 2 16 April 13: 45
6 975 000kr 3 16 April 13: 48
7 025 000kr 1 16 April 14: 19
7 050 000kr 2 16 April 17: 40
7 075 000kr 1 17 April 11: 11
7 125 000kr 2 17 April 15: 23
7 150 000kr 4 17 April 15: 58
7 175 000kr 2 17 April 16: 46
7 200 000kr 1 17 April 21: 32
7 225 000kr 4 17 April 21: 32
7 250 000kr 1 18 April 08: 56
7 300 000kr 4 18 April 09: 59
Fakta om bostaden
Hustyp
Friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Fastighetsbeteckning
Majorskan 6
Adress
Silverdalsvägen-73
Postnummer
191 38
Ort
Sollentuna
Marknadsförs som
Övrig bostad
Byggnad
Byggnadsår
2003
Byggnadstyp
2 plan
Boarea
154 kvm
Biarea
10 kvm
Antal sovrum
4 - 5
Antal rum
6
Fasad
Träpanel
Fönster
Isolerglaskasetter
Stomme
Träkonstruktion
Bjälklag
Träkonstruktion
Tak
Plåttak
Grund
Modern betongplatta på mark, vattenburen golvvärme
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX-system (till- och frånlufts ventilation)
Driftkostnader
Kommentar
är:

Fjärrvärme 14 236 kr (606 kbm)
Vatten 520 kr + 3 365 kr (173 kbm)
Hushållsel 7 997 kr (8 693 kWh)
Samfällighet 600 kr
Försäkring 5 500 kr
Sophantering 715 kr fast avgift + 690 kr rörligt (7 kr/tömningstillfälle och 2 kr/ kg)
_______________

Summa: ca 33 623 kr/år

Uppgifterna kommer från Sollentuna Energi (2012-03-26 - 2013-03-25) och säljaren och är beräknade på ett hushåll med fyra personer.
Alla bilder
Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!Välplanerad Silverdalsvilla med härliga uteplatser!
Karta
Anmäl intresse
  Ansvarig Mäklare
  Susanne Persson

  Susanne Persson

  Fastighetsmäklare

  0733-61 22 86

  susanne@susannepersson.se